16 Οκτωβρίου 2016

Η Ολλανδία νομιμοποιεί την αυτοκτονία: Θα μπορεί κάποιος να κάνει «ευθανασία» χωρίς να είναι άρρωστος...

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι σκοπεύει να παρουσιάσει ένα σχέδιο νόμου που θα νομιμοποιήσει την χρήση ευθανασίας από άτομα που νιώθουν ότι έχουν «ολοκληρώσει τη ζωή τους» αλλά δεν βρίσκονται απαραίτητα στο τελευταίο στάδιο κάποιας θανατηφόρου ασθένειας.
 
Η Ολλανδία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε την ευθανασία (το 2002), αλλά μόνο για τις περιπτώσεις ασθενών που υπέφεραν από αφόρητους πόνους χωρίς καμία προοπτική θεραπείας.
 
Σε επιστολή στο κοινοβούλιο, οι υπουργοί Υγείας και Δικαιοσύνης είπαν ότι οι λεπτομέρειες δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα, αλλά τα άτομα που «έχουν μια σταθμισμένη γνώμη ότι η ζωή τους έχει ολοκληρωθεί θα πρέπει, υπό αυστηρά και προσεκτικά κριτήρια, να πάρουν την άδεια να τελειώσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια».
 
Η πολιτική της ευθανασίας στηρίζεται από μεγάλο μέρος της ολλανδικής κοινωνίας, και οι περιπτώσεις εφαρμογής της έχουν αυξάνονται με διψήφια νούμερα κάθε χρόνο για πάνω από μια δεκαετία, καθώς την αποζητούν περισσότεροι ασθενείς και περισσότεροι γιατροί είναι πρόθυμοι να την εξασκήσουν. Το 2015 υπήρξαν στην Ολλανδία 5.516 θάνατοι με ευθανασία, ποσοστό που αποτελεί το 3,9% όλων των θανάτων στη χώρα.
 
Οι επικριτές της πρότασης δηλώνουν ότι η πρακτική της ευθανασίας έχει ήδη εξαπλωθεί πέρα από τα όρια για τα οποία είχε σχεδιαστεί αρχικά, και ότι η φράση «αφόρητος πόνος (ή βάσανο)» έχει εφαρμοστεί όχι μόνο σε περιπτώσεις ατόμων σε τελικά στάδια ασθενειών, αλλά και σε άτομα με ψυχικές νόσους ή άνοια.
 
Η υπουργός Υγείας Έντιθ Σίπερς έγραψε στην επιστολή ότι «επειδή η επιθυμία για μια προσωπική επιλογή τερματισμού ζωής συναντάται κυρίως στους ηλικιωμένους, το νέο σύστημα θα περιοριστεί σε αυτούς». Η υπουργός δεν έδωσε το κατώτερο όριο ηλικίας.
 
Ο νέος νόμος θα χρειαστεί «προσεκτική καθοδήγηση και έγκριση εκ των προτέρων με "πάροχο βοήθειας στο θάνατο" που έχει ιατρική εκπαίδευση, μαζί με συμπληρωματική εκπαίδευση». Μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει και μηχανισμούς ασφαλείας, όπως ελέγχους από τρίτους, επανεξετάσεις και εποπτεία.
 
Η κυβέρνηση προσδοκά να έχει το σχέδιο νόμου έτοιμο μέχρι το τέλος του 2017, μετά από διαβουλεύσεις με γιατρούς, ηθικολόγους και άλλους ειδικούς.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Η Ολλανδία;
Τι λες ρε παιδί μου;
Αυτή είναι η ηθική παρακμή μιας χώρας που επί δεκαετίες εξουσιάζεται από νεοταξίτικες, "προοδευτικές" κυβερνήσεις τύπου Σύριζανελ...
 
Το κοινωνικό κατάντημα δεν έχει τελειωμό στην χώρα αυτή.... (δείτε παλιότερη ανάρτησή μας με τα "επιτεύγματα" των Ολλανδών(παιδοφιλία, πορνεία, εκτρώσεις, ευθανασία, ναρκωτικά κλπ ΕΔΩ)
Για το ολλανδικό κόμμα των παιδόφιλων ΕΔΩ
Για την ολλανδική ομάδα ευθανασίας ΕΔΩ
 
Με λίγα λόγια σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο όποιος ηλικιωμένος θα θεωρεί ότι δεν υφίσταται πλέον λόγος να ζει, θα μπορεί να προχωράει σε αυτοκτονία (υποβοηθούμενη) με την κάλυψη του νόμου....
Και φυσικά αυτοί που τον "καθαρίζουν" δεν θα θεωρούνται φονιάδες...
Εχουμε αναλύσει το γιατί οι τύποι που επί χρήμασει δολοφονούν με ευθανασία τους συνανθρώπους τους, είναι είτε δολοφόνοι είτε ηθικοί αυτουργοί σε δολοφονία, αναλόγως του τρόπου που γίνεται η "ευθανασία"...
(Τα περί ευθανασίας τα έχουμε πει αναλυτικά ΕΔΩ
 
Επίσης να τονίσω ότι όταν ένας ηλικιωμένος που θεωρεί ότι η ζωή του ολοκληρώθηκε και δεν έχει λόγο πλεόν να ζει, πάσχει σίγουρα από σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα και χρειάζεται όχι ευθανασία, αλλά υποστήριξη...
Οι ηλικιωμένοι που επιθυμούν ευθανασία και μάλιστα χωρίς να πάσχουν από κάποια σοβαρή ασθένεια (χωρίς βέβαια να θεωρούμε ότι όσοι πάσχουν θα πρέπει να αυτοκτονούν) αυτό σημαίνει ότι είτε έχουν εγκαταλειφθεί από την οικογένειά τους, είτε έχουν εγκαταλειφθεί από φίλους και συγγενείς...
 
Τα συναισθήματά τους λοιπόν και η ψυχολογική τους κατάσταση καθώς και η απελπισία τους, προκαλούνται από την ψύχρανση της αγάπης που επικρατεί σε αυτές τις άθεες και παρακμιακές δυτικές χώρες, με πρωτοστάτη σχεδόν πάντα, την σιχαμερή Ολλανδία....  
 
Κανείς φυσιολογικός άνθρωπος δεν επιθυμεί να πεθάνει, όταν γύρω του ζουν οι αγαπημένοι του άνθρωποι σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν βρίσκεται....
Αυτά φυσικά δεν απασχολούν αυτές τις ψυχρές απάνθρωπες κοινωνίες....
 
Η υποκρισία τους είναι αφάνταστη και σε πολύ υψηλό επίπεδο.... (δικαστές, πνευματικοί άνθρωποι κλπ) Από την μια ισχυρίζονται ότι ενδιαφέρονται για τα ατομικά δικαιώματα του ανθρώπου και συμπεριλαμβάνουν σε αυτά και το δικαίωμα στην αυτοκτονία/ευθανασία, κι από την άλλη αδιαφορούν πλήρως για την ψυχική υποστήριξη των ηλικιωμένων....
 
Φίλοι μου εμείς οι Ελληνες ζώντας την εν Χριστώ ζωή, μέσα στην Ορθοδοξία μας, γνωρίζουμε ότι ΜΟΝΟ ο Κύριος είναι Αυτός που ελέγχει την γέννηση και την αφαίρεση της ζωής.... Ο άνθρωπος ΔΕΝ ΕΧΕΙ τέτοια δικαιώματα. Κάθε άλλη σκέψη και πράξη αντιβαίνει στον νόμο Του Θεού, αλλά και στα δικαιώματα του ανθρώπου και αναγάγει βλάστημα τον άνθρωπο στην θέση θεού...
 
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια που κυβερνάνε και την πατρίδα μας άνθρωποι ξένοι προς την Ορθοδοξία και θαυμαστές του τρόπου ζωής και των εντολών της απάνθρωπης Νέας Τάξης Πραγμάτων, επιχειρείται να επιβληθούν όλες αυτές οι παρακμιακές αποφάσεις και στην Ελλάδα μας...
 
Οφείλουμε να αντισταθούμε με κάθε τρόπο....
 
ΘΑΝΟΣ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.