17 Ιουνίου 2024

OΙ FINANCIAL TIMES ΥΜΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ

Σε πρόσφατο άρθρο της στους Financial Times εδω η έμπειρη δημοσιογράφος του οικονομικού ρεπορτάζ Stephanie Hawthorne υπογραμμίζει ότι τα μετρητά (συμβατικό χρήμα) είναι εξαιρετικής σημασίας για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου! 
 
Επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια η πρόσβαση σε μετρητά έχει καταστεί ιδιαίτερα δυσχερής καθώς έχουν κλείσει χιλιάδες υποκαταστήματα τραπεζών και έχει περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των μηχανημάτων ανάληψης μετρητών!
 
Ισχυρίζεται, επικαλούμενη ειδική έκθεση της τράπεζας της Αγγλίας ("The future of Money"), ότι με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα ωφελούνται ιδίως οι μικρές επιχειρήσεις καθώς και τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. 
 
Επιπλέον, το συμβατικό χρήμα είναι συμπεριληπτικό υπό την έννοια ότι μπορούν ευχερέστερα να το χρησιμοποιούν άνθρωποι πολύ μικρών ή μεγάλων ηλικιών και άτομα με σωματικές ή γνωστικές αναπηρίες! Δεν παραβλέπει να τονίσει ότι οι πανταχού παρούσες αχρήματες συναλλαγές θα οδηγήσουν στον ενταφιασμό της ιδιωτικότητας ενώ θεωρεί παράδεισο των χάκερ και των κάθε είδους εγκληματιών την ψηφιοποίηση των πάντων!
 
Είναι σαφώς εντυπωσιακό ότι ένα τέτοιο άρθρο δημοσιεύεται στους Financial Times, στη ναυαρχίδα της «νεοφιλελεύθερης» παγκοσμιοποίησης!
 
Νικόδημος Καλλιντέρης
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Οι FT είναι ένα ξεκάθαρα νεοταξικό ΜΜΕ αλλά κάποιες φορές του ξεφεύγουν και τέτοια άρθρα....
Ωστόσο φαίνεται από την ορολογία που χρησιμοποιεί ακόμα και το άρθρο αυτό ότι από πίσω κρύβονται νεοταξίτες (του κερατά-κατά κυριολεξίαν) γιατί ΜΟΝΟ αυτοί χρησιμοποιούν λέξεις όπως η "συμπεριληπτικότητα" κλπ...Share

1 σχόλιο:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ἡ κατάργησις τῶν μετρητῶν ἀποτελεῖ προτεραιότητα γιά τούς παγκοσμιοποιητάς (Σατανιστάς). Ὁ Μητσοτάκης, πρό δέκα περίπου ἐτῶν, εἶπεν εἰς ὁμιλίαν του εἰς τήν ΔΕΘ ὅτι εἶναι ὑπέρ τῆς καταργήσεως τῶν μετρητῶν! Δέν χρειάζονται ἄλλες ἀποδείξεις ὅτι ὁ Σατανᾶς εἶναι πίσω ἀπό αὐτήν τήν ἰδέαν! Καί ὁ «ἑλληνικός» λαός ἀκόμη τόν ψηφίζει ἀντί νά τόν ἀποδιώξῃ ΚΛΩΤΣΗΔΟΝ, μαζί βεβαίως μέ τούς ἄλλους ἀπατεῶνας τῆς «πολιτικῆς», γαλάζιους, κόκκινους καί πράσινους, καί μαζί μέ τούς συγχρόνους Γραμματεῖς καί Φαρισαίους ρασοφόρους σταυρωτάς καί ὑβριστάς τοῦ Χριστοῦ! «Ὄξω, ρέ!»

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.