1 Ιουνίου 2024

Πώς να επιβιώσετε από έναν Πυρηνικό Πόλεμο

Γράφει ο Michael Snyder
 
Κάποια μέρα, θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σας και τις ζωές των μελών της οικογένειάς σας. Ζούμε σε μια εποχή που η πιθανότητα σύγκρουσης μεταξύ μεγάλων δυνάμεων που διαθέτουν πυρηνικά όπλα είναι συνεχώς στους τίτλους των εφημερίδων, και είναι απλώς θέμα χρόνου να περάσει κάποιος μια γραμμή που δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεπεραστεί. Όταν φτάσει εκείνη η μέρα, είναι επιτακτική ανάγκη να έχετε ένα σχέδιο. 
 
Ολόκληρα βιβλία έχουν γραφτεί για το πώς να επιβιώσετε από έναν πυρηνικό πόλεμο, και έτσι θα μπορέσω να καλύψω μόνο μερικές από τις πιο βασικές πληροφορίες σε αυτό το άρθρο.
 
Εάν σκοπεύετε να συνεχίσετε να ζείτε από τη στιγμή που ξεσπάσει ένας πυρηνικός πόλεμος, το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να βρεθείτε κάπου όπου υπάρχει χαμηλός κίνδυνος επίθεσης.
 
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα θέλετε να βρίσκεστε πουθενά κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Εάν δεν είστε βέβαιοι αν υπάρχει στρατιωτική βάση κοντά σας, μπορείτε να βρείτε μια λίστα με στρατιωτικές βάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ
 
Επιπλέον, κέντρα πληθυσμού που έχουν στρατηγική σημασία, όπως η Ουάσιγκτον και η Νέα Υόρκη, θα στοχοποιηθούν επίσης κατά τη διάρκεια μιας συνολικής πυρηνικής σύγκρουσης. 
 
Για όσους σκέφτονται να μετεγκατασταθούν, οι ειδικοί προτείνουν να ψάξουν «σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές με ζεστό κλίμα και πρόσβαση σε νερό και γεωργική γη»…
 
Οι ειδικοί στα ακίνητα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα μέρη στην Αμερική που είναι τα καλύτερα κατάλληλα για επιβίωση πυρηνικού πολέμου είναι σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές με ζεστό κλίμα και πρόσβαση σε νερό και γεωργική γη. 
 
Έχουν συστήσει ενάντια σε πυκνοκατοικημένες αστικές πόλεις και μέρη με μαζική μεταφορά, εμπορικά κέντρα και άλλες βολικές ανέσεις που είναι παραδοσιακά επιθυμητές για ζωή. 
 
Νομίζω ότι είναι πολύ καλή συμβουλή. 
 
Μόλις ξεκινήσει ένας πυρηνικός πόλεμος, δεν θα έχετε χρόνο για εκκένωση. Στην πραγματικότητα, αν οι Ρώσοι εκτοξεύσουν πυραύλους από υποβρύχια που ήταν σταθμευμένα ακριβώς έξω από τις ακτές μας, θα ήταν μόνο θέμα λεπτών πριν αρχίσουν να χτυπιούνται οι μεγάλες παράκτιες πόλεις … 
 
Εάν η Ρωσία εκτόξευε ένα όπλο από διεθνή ύδατα ακριβώς έξω από την ανατολική ακτή, οι άνθρωποι σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η Βοστώνη και η Ουάσιγκτον, DC, μπορεί να έχουν μόλις 10 έως 15 λεπτά για να προετοιμαστούν. 
 
«Δεν θα είχατε καν χρόνο να πάτε να πάρετε τα παιδιά σας από το σχολείο», είπε στο Insider πέρυσι ο Irwin Redlener, ειδικός σε θέματα δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο Columbia που ειδικεύεται στην ετοιμότητα για καταστροφές. 
 
Αν ήμουν οι Ρώσοι, θα έκανα ένα τέτοιο πρώτο χτύπημα στη μέση της νύχτας. 
Τα καλά νέα λοιπόν είναι ότι όταν συμβεί θα είστε στο σπίτι και κοιμάστε στο δικό σας κρεβάτι. 
Αλλά αν βρεθείτε έξω όταν συμβεί, θα θέλετε να μπείτε μέσα το συντομότερο δυνατό. 
Όταν συμβαίνει μια πρόσκρουση, δημιουργείται μια βολίδα που είναι σχεδόν τόσο καυτή όσο ο πυρήνας του ήλιου. 
 
Ό,τι κι αν κάνετε, είναι επιτακτική ανάγκη να μην κοιτάξετε την έκρηξη, γιατί η φωτεινότητα της βολίδας μπορεί να προκαλέσει τύφλωση
 
Ο καλύτερος τρόπος δράσης είναι απλώς να αποτρέψετε τα μάτια σας. Όταν χτυπήσει μια πυρηνική βόμβα, πυροδοτεί μια λάμψη φωτός και μια γιγάντια πορτοκαλί βολίδα. Μια βόμβα 1 μεγατόνου (περίπου 80 φορές μεγαλύτερη από την ατομική βόμβα «Little Boy» που έπεσε στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας) θα μπορούσε να τυφλώσει προσωρινά τους ανθρώπους σε απόσταση έως και 13 μιλίων μακριά μια καθαρή μέρα και έως και 53 μίλια μακριά μια καθαρή νύχτα. 
 
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνιστούν επίσης να πέσετε στο έδαφος με το πρόσωπο προς τα κάτω και τα χέρια σας σφιγμένα κάτω από το σώμα σας για να προστατεύσετε από τα ιπτάμενα συντρίμμια ή την έντονη θερμότητα που θα μπορούσε να κάψει το δέρμα σας. Εάν έχετε μαντήλι ή μαντήλι, καλύψτε τη μύτη και το στόμα σας. 
 
Φροντίστε όμως να κρατάτε το στόμα σας ανοιχτό, ώστε τα τύμπανα των αυτιών σας να μην σκάσουν από την πίεση. Η έρευνα προτείνει επίσης ότι εάν βρίσκεστε σε ένα υπέργειο κτίριο, αποφύγετε τους στενούς διαδρόμους και τις πόρτες, που μπορεί να λειτουργήσουν σαν αεροσήραγγα, επιταχύνοντας τα κρουστικά κύματα της έκρηξης σε επικίνδυνες πιέσεις που συνθλίβουν τα οστά. Αντίθετα, αναζητήστε καταφύγιο κατά μήκος των τοίχων σε μεγάλους, ανοιχτούς χώρους και αποφύγετε δωμάτια με παράθυρα, αν μπορείτε. 
 
Μετά την έκρηξη, ραδιενεργά σωματίδια γνωστά ως πυρηνική πτώση θα αρχίσουν να πέφτουν βροχή από τον ουρανό
 
Εάν η έκρηξη ήταν επιφανειακή ή η βόμβα χτυπήσει τη γη, παράγονται μεγάλες ποσότητες κρούσης. Η σκόνη και τα συντρίμμια που υψώνονται στην ατμόσφαιρα πέφτουν σαν βροχές, φέρνοντας μαζί τους επικίνδυνες ποσότητες ακτινοβολίας. Η πτώση μπορεί να βρέξει ως μολυσμένη μαύρη αιθάλη γνωστή ως «μαύρη βροχή», η οποία είναι πολύ θανατηφόρα και μπορεί να είναι ακραίας θερμοκρασίας. Το Fallout θα μολύνει οτιδήποτε αγγίξει. 
 
Μπορεί να χρειαστεί περισσότερο από μια εβδομάδα για να επιστρέψει στο έδαφος όλο το πυρηνικό αποτέλεσμα από μια έκρηξη. 
Επομένως, είναι πολύ σημαντικό για εσάς να μείνετε μέσα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. 
 
Ακόμα κι αν δεν βρίσκεστε πουθενά κοντά στην αρχική έκρηξη, πρέπει να καταλάβετε ότι όσοι ζουν «εκατοντάδες μίλια κάτω από τον άνεμο από το σημείο έκρηξης» βρίσκονται δυνητικά σε κίνδυνο… 
 
Έχει υπολογιστεί ότι ένα όπλο με απόδοση σχάσης 1 εκατομμυρίου τόνων ισοδύναμης ισχύος TNT (1 μεγατόνιο) που εξερράγη στο επίπεδο του εδάφους με άνεμο 15 μιλίων την ώρα θα προκαλούσε πτώση σε μια έλλειψη που εκτείνεται εκατοντάδες μίλια προς τα κάτω από το σημείο έκρηξης. Σε απόσταση 20-25 μιλίων προς τον άνεμο, μια θανατηφόρα δόση ακτινοβολίας (600 rads) θα συσσωρευόταν από ένα άτομο που δεν έβρισκε καταφύγιο μέσα σε 25 λεπτά μετά την έναρξη της πτώσης. Σε απόσταση 40-45 μιλίων, ένα άτομο θα είχε το πολύ 3 ώρες μετά την έναρξη της πτώσης να βρει καταφύγιο. Σημαντικά μικρότερες δόσεις ακτινοβολίας θα κάνουν τους ανθρώπους να αρρωστήσουν σοβαρά. Έτσι, οι προοπτικές επιβίωσης των ατόμων αμέσως μετά τον άνεμο του σημείου έκρηξης θα ήταν ελάχιστες, εκτός εάν μπορούσαν να προστατευτούν ή να εκκενωθούν. 
 
Βρήκα έναν αρκετά καλό χάρτη που δείχνει ποιες περιοχές των Η.Π.Α. θα κινδυνεύουν περισσότερο από πυρηνικές επιπτώσεις στον απόηχο ενός ολοκληρωτικού πυρηνικού πολέμου, και μπορείτε να δείτε αυτόν τον χάρτη εδώ . Εάν ζείτε σε μια περιοχή που είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε «σοβαρές επιπτώσεις», θα θέλετε να μείνετε μέσα για τουλάχιστον 3 εβδομάδες. 
 
Ενώ είστε σε καταφύγιο μέσα, θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να μην πίνετε ή να χρησιμοποιείτε νερό βρύσης ακόμα κι αν είναι ακόμα διαθέσιμο. 
Η πηγή νερού σας μπορεί να έχει μολυνθεί και δεν θέλετε να καταπιείτε ραδιενεργά σωματίδια. 
Θα πρότεινα λοιπόν να έχετε αποθηκευμένο άφθονο νερό εκ των προτέρων. 
Όσοι επιζήσουν από την πυρηνική έκρηξη θα ανακαλύψουν ότι τώρα ζουν σε μια κοινωνία που δεν έχει ηλεκτρική ενέργεια, οικονομία και αλυσίδες εφοδιασμού. 
Επιπλέον, θα είναι σχεδόν αδύνατο να καλλιεργηθεί φαγητό σε εξωτερικούς χώρους λόγω του πυρηνικού χειμώνα που έχει ξεκινήσει … 
 
Αυτό κάνει τη Γη να παγώνει ακόμα και το καλοκαίρι, με τις γεωργικές εκτάσεις στο Κάνσας να ψύχονται κατά περίπου 20 βαθμούς Κελσίου (περίπου 40 βαθμούς Φαρενάιτ) και άλλες περιοχές να ψύχονται σχεδόν διπλάσια. Μια πρόσφατη επιστημονική εργασία υπολογίζει ότι πάνω από 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν από την πείνα, συμπεριλαμβανομένου περίπου του 99% αυτών στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Ρωσία και την Κίνα – επειδή ο περισσότερος μαύρος καπνός άνθρακα παραμένει στο βόρειο ημισφαίριο όπου παράγεται και επειδή η θερμοκρασία πέφτει, αυτά βλάπτουν περισσότερο τη γεωργία σε μεγάλα γεωγραφικά πλάτη. 
 
Έτσι, αν σκοπεύετε να επιβιώσετε από έναν πυρηνικό πόλεμο, θα θέλετε να έχετε αρκετό φαγητό και προμήθειες για εσάς και για όλους που θα εξαρτώνται από εσάς για όσο διάστημα σκοπεύετε να παραμείνετε ζωντανοί. 
Ζητώ συγγνώμη που τα λέω ωμά. 
Απλώς προσπαθώ να είμαι ευθύς μαζί σας. 
 
Ζούμε σε μια εποχή που ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου είναι μεγαλύτερος από ποτέ, και πιστεύω ότι τα πυρηνικά όπλα θα χρησιμοποιηθούν τελικά κατά την περίοδο του τεράστιου παγκόσμιου χάους που είναι μπροστά μας
Προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να χτυπήσω το ξυπνητήρι, όπως και πολλοί άλλοι. 
Αλλά το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού φαίνεται να πιστεύει ότι είναι ώρα για πάρτι, και έτσι δεν προσέχουν καν καθώς οι ηγέτες μας μάς τραβούν όλο και πιο κοντά στο χείλος της πυρηνικής σύγκρουσης. 
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.