6 Ιουνίου 2024

Παραδίδουν τα «κλειδιά» της Ελλάδας στους Γερμανούς

Οι αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση που απαιτούσαν ομοφωνία θα… λιγοστέψουν δραματικά και οι φιλήκοοι των ξένων θα προκρίνουν λήψη αποφάσεων με σχετική πλειοψηφία. Έτσι, οι μικρές χώρες θα ριφθούν στον Καιάδα των συμφερόντων των μεγάλων κρατών, όπως η Γερμανία.
 
«Η θέση μας», εφημερίδα «δημοκρατία»
 
Κάτι τέτοιο συμπεραίνεται απ’ όσα είπε ο ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στο iefimerida.gr, αναφερόμενος στο ζήτημα της ομοφωνίας στην Ε.Ε.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Μεϊμαράκης είπε:
«Έχει έρθει η ώρα να εξετάσουμε αν όλες οι αποφάσεις θα απαιτούν ομοφωνία. Είναι ένα καυτό ζήτημα, για το οποίο έχουμε ήδη κάνει μια πρώτη συζήτηση στο ΕΛΚ. Τα μικρότερα κράτη πιστεύουμε ότι η εξωτερική πολιτική, η διεύρυνση και κάποια ακόμα ζητήματα απαιτούν ομοφωνία. Κάποια άλλα, ανάλογα με τη βαρύτητά τους, μπορεί να χρειάζονται ειδικές πλειοψηφίες».
 
Βερολίνο, 13 Νοεμβρίου 2023
 
Η «δημοκρατία» έχει καταγγείλει αυτές τις μεθοδεύσεις από την πρώτη στιγμή που πήραν επίσημο χαρακτήρα. Στις 28 Νοεμβρίου 2023, σε πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας μας με τίτλο «Εθνική προδοσία η απεμπόληση του βέτο», σχολιαζόταν η έναρξη της διαδικασίας κατάργησης του δικαιώματος του βέτο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σημειώνονταν τα εξής:
«Εγκληματική για τα εθνικά συμφέροντά μας υπήρξε η απόφαση της Ευρωβουλής -δυστυχώς, με τη συμμετοχή και της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων ευρωβουλευτών– για κατάργηση του δικαιώματος του βέτο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για μια εξέλιξη απολύτως αρνητική για τα συμφέροντα της Ελλάδας, η οποία εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα μεγαλύτερα κράτη της Ένωσης, τα οποία ούτως ή άλλως κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβληθούν ετσιθελικά στις μικρότερες χώρες».
 
Από το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» στις 28/11/2023
 
Υπενθυμίζεται ότι για αυτό το ψήφισμα της Ευρωβουλής είχαν τοποθετηθεί θετικά οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας: Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη και Στυλιανός Κυμπουρόπουλος.
 
Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και απαιτούνται άμεσες και σαφείς τοποθετήσεις όλων των κομμάτων.
  • Είναι υπέρ της κατάργησης του δικαιώματος του βέτο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή όχι;
  • Θέλουν να παραδώσουν τα «κλειδιά» της χώρας στους Γερμανούς μέσω της κατάργησης της ομοφωνίας και της λήψης αποφάσεων στην Ε.Ε. με σχετικές πλειοψηφίες;
Το χρονικό
 
Το newsbreak.gr σας είχε παρουσιάσει με σειρά αναλυτικών ρεπορτάζ, το χρονικό των μεθοδεύσεων στην ΕΕ υπέρ των ισχυρών, αλλά και τη στάση της Κυβέρνησης ΜητσοτάκηShare

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΑΦΕΝΤΕΣ Κ ΔΟΥΛΙΚΑ !!...........1000 - 0
ΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ !!!
ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ !!!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.