6 Ιουνίου 2024

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ Θ@Ν@ΤΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ €ΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ & ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ

Γράφει ο
Jonathon Van Maren*
 
Η Melinda Gates δίνει σημαντική ώθηση σε ακτιβίστριες και φεμινίστριες υπερ των αμβλώσεων με δωρεά 1 δισεκατομμυρίου δολλαρίων
 
Με τα δημοψηφίσματα για τις αμβλώσεις να πλησιάζουν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Melinda Gates και άλλοι ακτιβιστές υπέρ των αμβλώσεων ελπίζουν ότι η περιουσία της θα γείρει την πλάστιγγα υπέρ της βιομηχανίας αμβλώσεων.
 
Ο Bill και η Melinda Gates είναι εδώ και καιρό παθιασμένοι υποστηρικτές της βιομηχανίας αμβλώσεων, ρίχνοντας δεκάδες εκατομμύρια σε πρωτοβουλίες που έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν ότι λιγότερα παιδιά θα φτάσουν στον κόσμο. 
 
Ο Bill έχει κάνει εκτεταμένες δωρεές στη International Planned Parenthood, έχει χρηματοδοτήσει δημοσιογράφους για να γράψουν ιστορίες υπέρ των αμβλώσεων, έχει καταδικάσει πολιτικές υπέρ της ζωής και κάποτε πανηγύρισε σε μια συνέντευξη με τον Bill Moyers πώς οι πρωτοβουλίες «παγκόσμιας υγείας» οδηγούν τους ανθρώπους να αποφασίσουν ότι «δεν χρειάζεται να έχουν τόσα πολλά παιδιά».
 
Ο πρώην πρωθυπουργός της Σλοβακίας Φίτσο που έγινε απόπειρα δολοφονίας του
 
Το ζήτημα, για τον Bill, είναι διαγενεακό.
Όταν ο Moyers τον ρώτησε από πού προέρχεται το πάθος του (για τις αμβλώσεις), ο Gates απάντησε
«Ο πατέρας μου ήταν επικεφαλής της Planned Parenthood».
 
Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates περνάει επί του παρόντος μια σειρά σεισμικών σοκ αφού το διάσημο ζευγάρι χώρισε για τις κατά συρροή μοιχίες του Bill. 
 
Η Melinda παραιτείται τώρα από συμπρόεδρος του οργανισμού, ο οποίος θα αλλάξει το όνομά του σε Ίδρυμα Gates. Η Melinda, μια κατ' όνομα καθολική, θα επεκταθεί μόνη της, ρίχνοντας τα χρήματά της σε σκοπούς σημαντικούς για αυτήν.
 
Στις 13 Μαΐου, ανακοίνωσε στο 'X' ότι η προτεραιότητά της θα επικεντρωθεί στις «γυναίκες και τα κορίτσια στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο» - η Hillary Clinton απάντησε: «Melinda, αυτό είναι τόσο συναρπαστικό».
 
Όταν η Hillary Clinton βρίσκει κάτι συναρπαστικό, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι προμηνύονται κακά μαντάτα για τους ευάλωτους.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος Mark Suzman έγραψε μια επιστολή στους υπαλλήλους του Ιδρύματος Gates σημειώνοντας ότι η Melinda ήθελε να επικεντρωθεί σε θέματα γυναικών: «μετά από μερικά δύσκολα χρόνια βλέποντας τα δικαιώματα των γυναικών [άμβλωση] να επανέρχονται στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο, θέλει να χρησιμοποιήσει αυτό το επόμενο κεφάλαιο για να επικεντρωθεί ειδικά στην αλλαγή αυτής της τροχιάς». 
 
Εν ολίγοις, μια σημαντική περιουσία πρόκειται να ριχτεί στους πολέμους των αμβλώσεων - το κληροδότημα του Ιδρύματος Gates ήταν πάνω από 75 δισεκατομμύρια δολλάρια από πέρυσι.
 
Όπως δήλωσε το Forbes την 1η Ιουνίου
«Η οικονομική δύναμη είναι κοινωνική δύναμη είναι πολιτική δύναμη. 
 
Από αυτή την άποψη, η [Melinda] French Gates κατέχει τεράστια δύναμη και με επίκεντρο τη διαμόρφωση του μέλλοντος των δικαιωμάτων των γυναικών [sic], οι επιπτώσεις είναι βαθιές. 
 
Στη δήλωσή της, η French Gates κατέστησε σαφές ως προς το πού έχει θέσει τις βλέψεις της, δηλώνοντας:
«Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή για τις γυναίκες και τα κορίτσια στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο - και όσοι αγωνίζονται για την προστασία και την προώθηση της ισότητας χρειάζονται επειγόντως υποστήριξη». 
 
Πράγματι, τα δικαιώματα των γυναικών [sic] βρίσκονται σε μια επισφαλή συγκυρία που πιθανότατα θα αντηχεί για τις επόμενες δεκαετίες».
 
Το Forbes προσδιόρισε την άμβλωση ως ένα από τα βασικά ζητήματα στα οποία θα επικεντρωθεί η Melinda French Gates, σημειώνοντας ότι έγραψε πρόσφατα στους New York Times ότι «η ενός έτους εγγονή μου μπορεί να μεγαλώσει με λιγώτερα δικαιώματα από ό, τι είχα». 
 
Ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρισκόταν, η εγγονή της θα είχε περισσότερα δικαιώματα αν ήταν ακόμα στη μήτρα, αλλά οι ακτιβιστές των αμβλώσεων πιστεύουν ότι το μαγικό κανάλι γέννησης παρέχει ανθρωπιά και ανθρώπινα δικαιώματα. 
 
Η Melinda - και άλλοι ακτιβιστές υπέρ των αμβλώσεων - ελπίζουν ότι η περιουσία του Gates θα γείρει την πλάστιγγα υπέρ της βιομηχανίας αμβλώσεων.
 
Όπως ανέφερε το Forbes:
Η δέσμευση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολλαρίων περιλαμβάνει επιχορηγήσεις που θα γίνουν από το Ίδρυμα Pivotal Philanthropies, με 200 εκατομμύρια δολλάρια να πηγαίνουν σε οργανισμούς των ΗΠΑ που προστατεύουν τα δικαιώματα των γυναικών [sic] - συμπεριλαμβανομένου του Κέντρου για τα Αναπαραγωγικά Δικαιώματα, του MomsRising Education Fund και του Εθνικού Κέντρου Γυναικείου Δικαίου - με ιδιαίτερη έμφαση στην αναπαραγωγική ελευθερία των γυναικών [sic]. 
 
Άλλα 240 εκατομμύρια δολλάρια πηγαίνουν σε 12 παγκόσμιους ηγέτες - στους οποίους περιλαμβάνονται η πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern, η βραβευμένη κινηματογραφίστρια Ava DuVernay, η επτά φορές χρυσή Ολυμπιονίκης Allyson Felix, η ακτιβίστρια ειρήνης της Λιβερίας Leymah Gbowee και η Αφγανή εκπαιδευτικός Shabana Basij-Rasikh - οι οποίοι θα κατευθύνουν ο καθένας το δικό του ταμείο 20 εκατομμυρίων δολλαρίων "σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που θεωρούν ότι κάνουν επείγον, αποτελεσματικό και καινοτόμο έργο για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των γυναικών στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο». 
 
Επιπλέον, η French Gates ανακοίνωσε ότι 250 εκατομμύρια δολλάρια θα χορηγηθούν μέσω ανοικτής πρόσκλησης σε οργανώσεις βάσης, οι οποίες συχνά δεν εξυπηρετούνται επαρκώς από μεγάλους δωρητές, ξεκινώντας το φθινόπωρο.
 
Αυτή είναι μια τεράστια εισροή μετρητών στους πολέμους των αμβλώσεων – το Κέντρο για τα Αναπαραγωγικά Δικαιώματα είναι μία από τις πιο ισχυρές οργανώσεις αμβλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. 
 
Όπως σημείωσε με θαυμασμό το Forbes, πρόκειται για «μια τολμηρή, φιλόδοξη κίνηση από την Melinda French Gates ... Είναι ένα έργο που την απελευθερώνει για να εστιάσει όλες τις προσπάθειές της εκεί που χρειάζονται περισσότερο (!!!!!!!): στην ανάκτηση της εξουσίας όχι μόνο για τον εαυτό της, αλλά για όλες τις γυναίκες». 
 
Με τα δημοψηφίσματα για τις αμβλώσεις να έρχονται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις οργανώσεις υπέρ της ζωής να ξεπερνιούνται με τεράστια περιθώρια, η Melinda Gates πρόκειται να διασφαλίσει ότι ο αγώνας για τη ζωή των προγεννημένων θα γίνει ακόμη περισσότερο ένας αγώνας του Δαϋίδ εναντίον στον Γολιάθ.
 
*Ο Jonathon Van Maren είναι δημόσιος ομιλητής, συγγραφέας και ακτιβιστής υπέρ της ζωής. Τα σχόλιά του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από οκτώ γλώσσες και έχουν δημοσιευθεί ευρέως στο διαδίκτυο καθώς και σε έντυπες εφημερίδες όπως η Jewish Independent, η National Post, η Hamilton Spectator και άλλες. Έχει λάβει βραβείο για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού σε έντυπη μορφή από την εβραϊκή οργάνωση B'nai Brith. Τα σχόλιά του έχουν παρουσιαστεί στο CTV Primetime, Global News, EWTN και CBC, καθώς και σε δεκάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς και ειδησεογραφικά πρακτορεία στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Μιλάει για μια μεγάλη ποικιλία πολιτιστικών θεμάτων σε όλη τη Βόρεια Αμερική σε πανεπιστήμια, γυμνάσια, εκκλησίες και άλλες λειτουργίες. Μερικά από αυτά τα θέματα περιλαμβάνουν την άμβλωση, την πορνογραφία, τη σεξουαλική επανάσταση και την ευθανασία. Ο Jonathon είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor of Arts στην ιστορία από το Πανεπιστήμιο Simon Fraser και διευθυντής επικοινωνίας του Καναδικού Κέντρου Βιο-Ηθικής Μεταρρύθμισης.
Το πρώτο βιβλίο του Jonathon, The Culture War, κυκλοφόρησε το 2016.
 
 
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ
 Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΑΥΤΗ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΥ ΣΑΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.
ΤΑ ΜΠΟΛΙΑ ΕΚΑΝΑΝ Κ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ Κ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ.
ΟΣΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΖΕΙ ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ...ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ .

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.