10 Ιουνίου 2024

Τα μηνύματα από το αποτέλεσμα των εκλογών

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
 
Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών εκπέμπει μηνύματα για την πορεία του Ελληνισμού, σε όσους έχουν αυτιά να ακούσουν. Το πρώτο μήνυμα είναι το γύρισμα της πλάτης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια. Η αποχή τους στις Ευρωεκλογές έφτασε στο 60%! Εψήφισαν κάτω των 4.000.000 Ελλήνων πολιτών! Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί τεράστιο ζήτημα για τη λειτουργία της Δημοκρατίας μας.
 
Το δεύτερο μήνυμα προς τα Κόμματα και όλους τους Έλληνες είναι το αποτέλεσμα του Μουσουλμανικού Κόμματος σε δύο Νομούς της Θράκης. Δείχνει την έλλειψη, ή, χειρότερα, την λανθασμένη εθνική πολιτική της Κυβέρνησης στο ζήτημα της εκεί μειονότητας και την εκ μέρους της έλλειψη πρωτοβουλίας, για συνεννόηση με όλα τα Κόμματα προς καθιέρωση κοινής εθνικής πολιτικής στο θέμα.
 
Το τρίτο μήνυμα είναι πως σε ένα μόλις χρόνο η Νέα Δημοκρατία έχασε περίπου 800.000 ψηφοφόρους της! Η εντατική προπαγάνδα της, με την βοήθεια και των προεκλογικών δημοσκοπήσεων, που της έδιναν σταθερά ποσοστό 33% απέτυχε. Το ποσοστό της ήταν πολύ χαμηλότερα, περίπου στο 28%... Μεγάλο ποσοστό όσων εψήφισαν πέρυσι τη ΝΔ έχουν απογοητευθεί, πολλοί έχουν αγανακτήσει, με την πολιτική του εν λόγω Κόμματος ως κυβέρνησης σε θέματα ηθικά και κοινωνικά, όπως ο «γάμος των ομοφυλοφίλων», σε θέματα κοινωνικά και οικονομικά, όπως η ακρίβεια και η αντιμετώπιση της οικογένειας, στα εθνικά θέματα με την «μαλακή» πολιτική της στην αντιμετώπιση των γειτόνων μας. Ενόχλησε έντονα ακόμη η αλαζονεία στην διακυβέρνηση της χώρας, και γενικά η έλλειψη ποιότητας στη Δημοκρατία, σε όλες τις εκφάνσεις της. Το επίπεδο των πολιτικών μας φάνηκε και κατά τα σχόλια τους επί των αποτελεσμάτων. Κυριάρχησαν η επιπολαιότητα και η ρηχότητα στα επιχειρήματα και η συνθηματολογία. Ουδείς εκ των εκπροσώπων των συστημικών Κομμάτων προβληματίστηκε επί της συνέχισης της ύπαρξης του Έθνους μας ως οντότητας και επί της επιβίωσής του στην Ευρώπη, που ονομάζει την παρακμή «πρόοδο». Παράδειγμα ρηχότητας ο λόγος νεαρής κυρίας σε πάνελ, που μίλησε για κίνδυνο περιβαλλοντικό (…), με την άνοδο στην Ευρώπη των συντηρητικών Κομμάτων, όταν το σημερινό πολιτικό σύστημα έχει φέρει σε ακραία και επικίνδυνη κατάσταση το πλανητικό μας οικοσύστημα…
 
Το τέταρτο είναι πως η Βόρεια Ελλάδα έδειξε πιο έντονα την αντίδρασή της προς τη Νέα Δημοκρατία και σε όλη της την πολιτική στα πάρα πάνω θέματα. Ενδεικτικά στο 95% των ψηφισάντων συγκρίνονται τα ποσοστά σε Νομούς της Βόρειας Ελλάδος, μεταξύ της ΝΔ και των τριών μεγαλύτερων από τα συντηρητικά και πατριωτικά Κόμματα (Ελληνική Λύση, Νίκη και Φωνή της Λογικής). Σημειώνεται ότι στα ποσοστά των εν λόγω Κομμάτων πρέπει να προστεθεί ένα περίπου 3% των άλλων, με μικρότερα ποσοστά, συντηρητικών και πατριωτικών Κομμάτων. Ενδεικτικά μόνο το Κόμμα «Πατριώτες – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου» πανελλαδικά έλαβε το 1,44% των ψήφων. Ιδού τα αποτελέσματα σε Νομούς της Βόρειας Ελλάδας:
 
Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης: ΝΔ 23,7% - Τα τρία Κόμματα 22,79%
Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης: ΝΔ 26,81% - Τα τρία Κόμματα 26,49%
Νομός Κιλκίς: ΝΔ 28,36% - Τα τρία Κόμματα 28,76%
Νομός Ημαθίας: ΝΔ 25,35 – Τα τρία Κόμματα 27,55%
Νομός Πέλλας: ΝΔ 27,3% - Τα τρία Κόμματα 28,85%
Νομός Φλωρίνης: ΝΔ 24,66% - Τα τρία Κόμματα 22,1%
Νομός Έβρου: ΝΔ 29,47% - Τα τρία Κόμματα 24,84%
Νομός Καβάλας ΝΔ 27% - Τα τρία Κόμματα 22,76%
Νομός Σερρών: ΝΔ 30,72 – Τα τρία Κόμματα 25,17%
 
Το Κόμμα της Νίκης στην πρώτη του εμφάνιση στις Ευρωεκλογές αναδείχθηκε έκτο Κόμμα σε αριθμό ψήφων και εξέλεξε Ευρωβουλευτή. Σημειώνεται ότι όπως όλα τα συντηρητικά Κόμματα έτσι και η «Νίκη» ήταν εξαφανισμένο από τους τηλεοπτικούς σταθμούς καθόλη την προεκλογική περίοδο, αλλά ακόμη και το βράδυ των αποτελεσμάτων, παρά την αξιοσημείωτη επιτυχία του… Το ποσοστό του αποτελεί επιτυχία, αφού στο μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής Επικράτειας παραμένει άγνωστο (!!!). Αυτό επετεύχθη υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, αφού η διάδοση γινόταν κυρίως από στόμα σε στόμα… Πάντως δημιούργησε ένα καλό υπόβαθρο, που με κατάλληλους χειρισμούς μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη και σε διψήφιο ποσοστό.
 
Η «Ελληνική Λύση» πέτυχε εντυπωσιακό αποτέλεσμα, κυρίως στην Μακεδονία και στη Θράκη, έχοντας και αυτό το Κόμμα τις δυσκολίες του κατά τον προεκλογικό αγώνα. Σημαντικό και το αποτέλεσμα του Κόμματος «Η φωνή της Λογικής», του οποίου ηγείται η κα Αφροδίτη Λατινοπούλου, που είχε και αυτό τις ίδιες δυσκολίες προβολής με τα άλλα δύο Κόμματα. Συνολικά και σε όλη την Επικράτεια, με καταμετρημένο το 98% των ψήφων τα συντηρητικά Κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 19,84% και αποτελούν την δεύτερη εκλογική δύναμη στη χώρα, οκτώ ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τη ΝΔ.-Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.