8 Ιουνίου 2024

Σιγά μην χαλάσω την ζαχαρένια μου για ευρωεκλογές

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος
 
"Σιγά μην χαλάσω την ζαχαρένια μου για να πάω να ψηφίσω", είναι μια φράση που ακούγεται συχνά - πυκνά και ίσως οι πολίτες να μην έχουν και τόσο άδικο, μια και είναι γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι έχουν ελάχιστη γνώση για το τι ακριβώς συμβαίνει στις συνεδριάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι αποφάσεις όμως που λαμβάνονται έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα μας. Να σκεφτούμε μόνο ότι πάνω από τους μισούς εθνικούς νόμους διαμορφώνονται από τις αποφάσεις που παίρνονται στο ευρωκοινοβούλιο.
 
Βέβαια, με την ψήφο μας δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά αν αυτοί που θα στείλουμε στην ευρωβουλή θα κάνουν τη διαφορά στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, ούτε μπορούμε να γνωρίζουμε με λεπτομέρειες ποια θέματα θα μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων για την επόμενη πενταετία. 
 
Όταν όμως ρίχνουμε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη, επιλέγουμε το όραμα της Ευρώπης, που μας αντιπροσωπεύει καλύτερα, για αυτό πρέπει να υπάρχει μια πλειοψηφία ευρωβουλευτών που πρέπει να είναι πιστοί στις αξίες που επέτρεψαν την οικοδόμηση και την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που να πιστεύουν στον σεβασμό και τις αρχές της δημοκρατίας, ισότητας, ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ελευθερίας, και του κράτους δικαίου. 
 
Ευρωβουλευτές που να αγωνιστούν για μια Ευρώπη ΕΙΡΗΝΗΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και όχι μια Ευρώπη φρούριο ή πολεμικό ορμητήριο με πολεμοχαρείς πολιτικούς, που πιθανόν να οδηγήσουν σε μια νέα καταστροφή, ήδη τα μηνύματα είναι άκρως ανησυχητικά. Σε όλους αυτούς πρέπει να μπει ένα ΣΤΟΠ, καθώς και σε μερικούς δικούς μας, που κινούνται επικίνδυνα σε αυτά τα θέματα. 
 
Για αυτούς τους λόγους αξίζει μια ψήφος στις ευρωεκλογές.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.