5 Ιουνίου 2024

Πού πάμε; Εκλογές ή πόλεμο;

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου
 
Αμέτρητοι πολιτικοί λόγοι και ανάμεσά τους κανένας που να άπτεται των όντως σημαντικών και καίριων. Η θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση γενικώς και εκτός τόπου και χρόνου σαν να πρόκειται για μαθητικές εκθέσεις. Η αμερικανική πολιτική πάλι έχει πλήρως επιβληθεί, όχι ως πολιτική επιλογή, αλλά πλέον και ως πολιτικός λόγος που εξοβελίζει κάθε δυσάρεστη για τα αμερικανικά συμφέροντα σκέψη, όσο ωφέλιμη και αν είναι αυτή για τα ελληνικά. Και εξηγούμαι.  
 
Σήμερα ένα θα έπρεπε να είναι το κυρίαρχο θέμα για όλα τα πατριωτικά τουλάχιστον κόμματα: πού μας οδηγεί η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ. Πού μας οδηγεί σε σχέση με την συμφωνία των Πρεσπών, πού μας οδηγεί στο Κυπριακό, πού μας οδηγεί στα ελληνοτουρκικά, πού μας οδηγεί στο μεσανατολικό μετά την εμπλοκή μας κατά των Χούθι και κυρίως πού μας οδηγεί στο ζήτημα της Ουκρανίας. Ακούσατε κάτι από αυτά να αναπτύσσεται από κάποιον εκπρόσωπο των πατριωτικών λεγομένων κομμάτων; Δεν συζητάμε για τα υπόλοιπα... Καμία κουβέντα από τους "πατριώτες" για τα οπλικά συστήματα που συνεχίζουν να στέλνονται στην Ουκρανία... και όχι μόνον επειδή έτσι αποψιλώνεται η ελληνική άμυνα απέναντι στην Τουρκία, αλλά και επειδή με αυτόν τον τρόπο δαπανώνται τεράστια ποσά από την φορολογία που πληρώνουμε για να ενισχυθεί το φιλοναζιστικό καθεστώς του Ζελένσκι!
 
Σε μία στιγμή, όπου πληθαίνουν οι πολεμικές ιαχές διαφόρων Ευρωπαίων ηγετίσκων, όπως του Μακρόν, κατά της Ρωσίας, σε μία στιγμή που συζητιέται ήδη η ενεργή εμπλοκή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στον πόλεμο κατά της Ρωσίας, στον πολιτικό λόγο που αρθρώνεται στην Ελλάδα απουσιάζει κάθε σχετική αναφορά. Τυχαίο; Καθόλου! Προεκλογικά δεν επιτρέπεται από την πρεσβεία μία τέτοια συζήτηση, καθώς θα ξυπνήσουμε τα λογικά και εθνωφελή ρωσόφιλα αντανακλαστικά των Ελλήνων και θα οδηγούσε σε ενίσχυση της αποχής, εφόσον δεν υπάρχουν πλέον κόμματα που να ομιλούν για το συμφέρον της Ελλάδας να έχει καλές σχέσεις με την Ρωσία. 
 
Δυστυχώς, φοβάμαι, πως όχι μόνον οι Νδημοκράτες, αλλά και όσοι ψηφίσουν "πατριωτικά" κόμματα, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι, θα βρεθούμε την επομένη των εκλογών μπροστά σε μία φιλοπολεμική ατζέντα και έναν παραληρηματικά αντιρωσικό κυρίαρχο μιντιακό λόγο, όπου θα τονίζεται η ρωσική κακία, η έχθρα των Ρώσων για τους Έλληνες και η ανάγκη η ένδοξη φυλή μας να κατατροπώσει τους κακούς, απάνθρωπους και επίβουλους της δόξας μας Ρώσους, ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή και ελληνικών δυνάμεων στον απόλυτο παραλογισμό που ετοιμάζουν οι γουοκιστές της Δύσης και της "σωστής" πλευράς της Ιστορίας με επίθεση κατά της Ρωσίας. Θα ακούσουμε από πατριδοκάπηλους, που δεν τους ενοχλεί η κατοχή των Τούρκων εδώ και 50 πλέον χρόνια στην Κύπρο ή τα εγκλήματα του Ισραήλ στην Γάζα, για τους μόνιμους εχθρούς του Ελληνισμού, τους Ρώσους ντε, που πρέπει επιτέλους να κατατροπώσουμε ως άλλοι Δον Κιχώτες, επειδή και τον Ελληνισμό έχουν βλάψει, αλλά και κατά της ανθρωπότητας έχουν εγκληματήσει. Και τότε να δω την πολεμόχαρη φυλή των δεξιών ψηφοφόρων να στέλνουν τα παιδιά τους στην Ουκρανία στο πλαίσιο της κανονικότητας και της εξασφάλισης σταθερότητας βεβαίως βεβαίως....Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.