10 Ιουνίου 2024

Κλοπή και Κλεπταποδοχή

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου*
 
Δεν έχουμε αναθεωρητισμό /καταπάτηση μόνον συνθηκών και γεωγραφικών συνόρων, αλλά και των ποινικών κωδίκων, του «Κράτους Δικαίου». Σε διεθνές μάλιστα επίπεδο, έρχονται τα πάνω κάτω, τόσο που οι αρχές, οι αξίες, το ήθος και οι νόμοι ανατρέπονται. Όταν βέβαια το επιβάλλει, όχι το ατομικό συμφέρον (αυτο, τιμωρείται), αλλά το κρατικό. Αναφέρομαι στο θέμα της κλεπταποδοχής. Παντού συλλαμβάνεται και τιμωρείται ο κλέφτης αλλά και ο αποδέκτης κλεπταποδόχος. Προφανώς η δίωξη και των κλεπταποδόχων /κλεπταποδεκτών συμβάλλει και στο περιορισμό της δραστηριότητάς τους, αφού ο κλέφτης δεν θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τη λεία του αν δεν είχε κάπου να την διαθέσει. Συνεπώς υπάρχει συνενοχή, συμμετοχή, συνύπαρξη και συμπόρευση στην παρανομία αμφοτέρων.
 
«Ελγίνεια»:
 
Ι. Κακώς –ακόμη και εμείς οι Έλληνες –τα αποκαλούμε … Ελγίνεια». Εξυπηρετούμε , αθέλητα, την προπαγάνδα /ισχυρισμό των Βρετανών, που τα προβάλλουν ως δικά τους, του λόρδου Έλγιν (!).
 
ΙΙ. Ό έντιμος λόρδος, αφού τα αφαίρεσε /έκλεψε από την φυσική τους θέση και χώρα, τα μετέφερε στην Γηραιά Αλβιώνα. Όμως έπρεπε κάπου, κάπως να τα διαθέσει. (Συμπτωματικά ο ανεπίληπτος κομπιναδόρος Έλγιν χρωστούσε πολλά στο Κράτος και έπρεπε να πληρώσει. Σκέφτηκε λοιπόν πονηρά, πως αντί να τα πουλήσει σε ιδιώτη μεγαλοσυλλέκτη, να τα δώσει στο Κράτος του, να ξεχρεώσει και να του μείνει και κάτι για τα γεράματά του). 
 
ΙΙΙ. Το Ηνωμένο Βασίλειο ασμένως και αδιστάκτως τον πλήρωσε, και τον ξεχρέωσε. Σύνομη συναλλαγή εντιμότατων απατεώνων. 
 
ΙV. Έκτοτε οι Βρετανοί θεώρησαν –και εξακολουθούν –καταδικά τους (αφού τα πλήρωσαν) τα «Ελγίνεια» και τα εκμεταλλεύονται οικονομικά ως ποιοτικά εκθέματα του Μουσείου τους. 
 
V. Διαχρονικές οι απέλπιδες προσπάθειες της Ελλάδας να τα ξανααποκτήσει αλλά προσέκρουσαν στην σθεναρή άρνηση των Βρετανών. 
 
VI. Επί 10ετίες οι ισχυρισμοί των εντιμότατων «φίλων απατεώνων» ήταν πως εκεί φυλάσσονταν καλύτερα από ότι εδώ. Ό πόνος, το ενδιαφέρον του κλεπταποδόχου για την συντήρηση, διατήρηση , φύλαξη είναι όντως συγκινητικό. Δυστυχώς, για εκείνους, η Αθήνα απόκτησε ένα από τα καλύτερα Μουσεία παγκοσμίως. Οι μάσκες /αιτιάσεις των «φίλων» μας, έπεσαν. Άρχισε το παραμύθι του …. Δανεισμού και άλλα φαιδροανάλογα. Τελικά η κα νυν Υπουργός Πολιτισμού τους, δήλωσε απερίφραστα ότι τα «Ελγίνεια» ανήκουν στον … ιδιοκτήτη τους (;) και όχι στην Ελλάδα (!...). Αυτό σημαίνει πως η επιστροφή /επανένωση αποκλείεται (!). Προσέθεσε δε κυνικότατα και το εξής: Αν η Ελλάδα θέλει δανεισμό –και μόνον – τότε θα πρέπει να παραδεχτεί /δηλώσει επίσημα ότι αποδέχεται πως πρόκειται για Βρετανικά και όχι Ελληνικά Μάρμαρα!!!. Διαφορετικά: ούτε καν δανεισμός. 
 
VII. Το θλιβερό συμπέρασμα είναι πως δεν πρόκειται ποτέ οι κλεπταποδόχοι να μας επιστρέψουν τα κλοπιμαία. 
 
VIII. Βέβαια, αν υπήρχαν πραγματικοί /ενεργοί και αξιοσέβαστοι διεθνείς οργανισμοί και δικαστήρια, θα μπορούσαμε να προσφύγουμε και να δικαιωθούμε. Είναι όμως ανίκανοι, ευνουχισμένοι, ξεδοντιασμένοι, ωσεί παρόντα.
 
Ηθικό Δίδαγμα: Συλλαμβάνονται μόνον τα κλεφτρόνια και οι ψιλοκλεπταποδόχοι, όχι λόρδοι κλέφτες και αξιοσέβαστες ανέντιμες κρατικές οντότητες κλεπταποδόχων!.
 
ΥΓ Ιλαροτραγικό όλο αυτό το αισχρό, υποκριτικό (κρατικό) αληταριό να ομιλεί περί δικαιοσύνης, εντιμότητας, αρχών, πολιτισμού, φιλίας και άλλα φληναφήματα, αυτογελοιοποιούμενο. Τι μπορούμε άραγε να κάνουμε;. Τίποτα. Αυτός είναι ο κόσμος μας, αυτόν δημιουργήσαμε και μέσα σε αυτόν θα πορευτούμε. Δυστυχώς!!!.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.