8 Ιουνίου 2024

Η εθνική μάχη της Ευρώπης

Η επίλυση του δημογραφικού μέσω αλλογενών πληθυσμών πρέπει να μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Το ζήτημα είναι να πειστούν οι Ελληνες να μείνουν και να πολλαπλασιάζονται στην πατρίδα τους.
 
Γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης
 
Ακούγοντας κάποιος τις προεκλογικές θέσεις των κομμάτων, εν όψει των ευρωεκλογών, είναι λογικό να αναρωτιέται σε ποιον βαθμό θα είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν εθνικά συμφέροντα μέσα από ένα υπερεθνικό όργανο. Και, μάλιστα, σε ένα όργανο που τα μέλη του δεν έχουν ουσιαστικά καμιά νομοθετική αρμοδιότητα και δεν είναι καν αιρετά.
 
Αναφέρομαι φυσικά στην Κομισιόν και στα διορισμένα από τις κυβερνήσεις μέλη της, στις αποφάσεις της οποίας δίνουν ουσιαστικά μια επίφαση δημοκρατικότητας οι ευρωβουλευτές με την επικύρωσή τους διά της ψήφου τους.
 
Αυτές οι αποφάσεις ήταν που στο παρελθόν κατάργησαν την ποσόστωση (quotas) στις εισαγωγές στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που μέχρι τότε προστάτευαν τις παραγωγές των αγροτικών κυρίως προϊόντων, με αποτέλεσμα την καταστροφή ουσιαστικά της πρωτογενούς παραγωγής σε χώρες όπως και η Ελλάδα.
 
Οι ίδιες αποφάσεις έγιναν αιτία στην πατρίδα μας να εξαφανιστεί η δυναμική καλλιέργεια των ζαχαρότευτλων, που αποτελούσε έναν από τους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, και φτάσαμε σήμερα να εισάγουμε ζάχαρη ακόμη και από τη Σερβία, ενώ ο μηχανολογικός εξοπλισμός των εργοστασίων ζάχαρης (Λάρισα, Πλατύ, Ξάνθη, Νέα Ορεστιάδα) εξακολουθεί να είναι λειτουργικός και να χρησιμοποιείται για την παραγωγή ζάχαρης στην… Κίνα, όπου έχει μεταφερθεί!
 
Οι ίδιες αποφάσεις είναι αυτές που μετέφερε στη χώρα μας ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, λέγοντας περιχαρής ότι «η Ελλάδα πρέπει να γίνει χώρα παροχής υπηρεσιών». Τελικά, ούτε καν τα γκαρσόνια της Ευρώπης δεν γίναμε, αφού η «βαριά βιομηχανία μας», ο τουρισμός, υποφέρει από την έλλειψη εργαζομένων. Βλέπετε, τα Ελληνόπουλα προτίμησαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες να μεταναστεύσουν για μια πιο αξιοπρεπή ζωή, αξιοποιώντας τις επιστημονικές και λοιπές γνώσεις και δυνατότητές τους στο εξωτερικό. Τη θέση τους καταλαμβάνουν σταδιακά νομιμοποιηθέντες λαθρομετανάστες, υλοποιώντας έτσι μια ιδιότυπη αντικατάσταση πληθυσμού, που δεν είναι φυσικά μια «θεωρία συνωμοσίας», αλλά μια θλιβερή ζώσα πραγματικότητα.
 
Παρεμπιπτόντως, όταν αναφερόμαστε στην επίλυση του δημογραφικού, θα πρέπει να διευκρινίζουμε ποιου ακριβώς δημογραφικού εννοούμε. Του κράτους ή του έθνους; Προφανώς η επίλυση του δημογραφικού του κράτους μέσω αλλογενών πληθυσμών είναι κάτι που θα πρέπει να μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Το ζήτημα είναι να πειστούν οι Ελληνες να μείνουν και να πολλαπλασιάζονται στην πατρίδα τους. Κι αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν αρκούν φυσικά τα οικονομικά κίνητρα. Είναι πρωτίστως θέμα ανάκτησης των εθνικών αξιών, με τις οποίες πορεύθηκε ο λαός μας στην ιστορική του πορεία.
 
Αυτήν ακριβώς την ανάκτηση των δικών τους αξιών επιζητούν και οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί, έχοντας συνειδητοποιήσει πού τους οδηγούν η άφρων πολιτική των ανοιχτών συνόρων και η ευδαιμονία μιας επίπλαστης ανάπτυξης που τους οδήγησε σε δημογραφικό μαρασμό και ηθική έκπτωση.
 
Η αναζήτηση αυτή έχει αποτυπωθεί ήδη με την ανάπτυξη εθνικών «ταυτοτικών» κινημάτων, στο σύνολο σχεδόν των ευρωπαϊκών χωρών, το καθένα με τις δικές του ιδιαιτερότητες και αρχές, αλλά με κοινό γνώμονα τη συγκρότηση μιας «Ευρώπης των εθνών», μιας Ευρώπης που πρέπει να αλλάξει από τους λαούς της, από τους ανθρώπους της, από αυτούς δηλαδή που την υπηρέτησαν εδώ και αιώνες πιστοί σε ένα αξιακό σύστημα με ρίζες στον ελληνικό πολιτισμό, στο ρωμαϊκό δίκαιο και στις χριστιανικές αξίες. Τα κινήματα αυτά βρίσκονται ήδη στα πρόθυρα της εξουσίας των χωρών τους, ενώ ήδη σε κάποιες περιπτώσεις συμμετέχουν στην κυβέρνησή τους. Η Ευρώπη της ελπίδας ανατέλλει ενάντια στην Ευρώπη των οικονομικών καρτέλ και του εθνομηδενισμού. Η Ελλάδα δεν πρέπει να απουσιάσει από αυτή την αναγέννηση. Οι εκλογές της επόμενης Κυριακής αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία γι’ αυτό.
 
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Εθνικό Μέτωπο
ioanniskouriannidis@yahoo.com
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.