20 Ιουνίου 2024

Απόστολος Λύτρας: Δικαιοσύνη και μίντια χορεύουν στους ρυθμούς ενός κακοποιητή – Όλη η χώρα έχει γίνει παιχνιδάκι ενός «πιασμένου» μεγαλοδικηγόρου

Το κράτος γίνεται «Δελφινάριο» όποτε καλείται να αντιμετωπίσει τα εγκλήματα ενός «δικτυωμένου» VIP - Αμήχανη δικαιοσύνη και εκπομπές «πλυντήρια»
 
Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης
 
Τις τελευταίες μέρες το ενδιαφέρον όλης της Ελλάδας είναι στραμμένο στην υπόθεση κακοποίησης που πρωταγωνιστεί ο μεγαλοδικηγόρος, Απόστολος Λύτρας. Η υπόθεση Λύτρα κατάφερε μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα να βγάλει στην επιφάνεια πλήθος από παθογένειες και νοσηρότητες του συστήματος. Αν θες να καταλάβεις το ξεχαρβάλωμα μιας χώρας δεν έχεις παρά να προσέξεις πώς συμπεριφέρεται στους «VIP» κατηγορούμενους. 
 
Από την πρώτη στιγμή που ο γιατρός εξέτασε την κακοποιημένη σύζυγο του Απόστολου Λύτρα και ενημερώθηκε η αστυνομία, τα συστημικά ΜΜΕ έσπευσαν να προστατέψουν το όνομα του «δικτυωμένου» δράστη, κάνοντας γενικές και αόριστες αναφορές σε… «γνωστό ποινικολόγο» που φέρεται να ξυλοκόπησε τη σύζυγο του. 
 
Αναλόγως τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, το σύστημα μπορεί να σε βγάζει στα μανταλάκια από την πρώτη ώρα ή να σε «κουκουλώνει» ακόμα και όταν έχεις γίνει βούκινο. Ας θυμηθούμε για παράδειγμα τη στημένη περίπτωση του… «παλαιοχριστιανού» που μέσα σε λίγες ώρες αφότου κυκλοφόρησε η είδηση ότι ένας άνθρωπος εγκατέλειψε τις νόρμες της κοινωνίας, οι δημοσιογράφοι έβγαζαν στη φόρα φωτογραφίες του Μανώλη Καλαϊτζάκη και των μελών της οικογένειάς του, είχαν μπουκάρει στο σπίτι του και είχαν ήδη αρχίσει να κατασκευάζουν τερατώδεις θεωρίες περί ανθρώπων των σπηλαίων και πιθανής… αιμομιξίας, διασύροντας ασύστολα μια οικογένεια. 
 
Γιατί; Επειδή εκείνη τη στιγμή «βόλευε» απόλυτα το σύστημα. Είχε μόλις ψηφιστεί το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τον γάμο και έπρεπε να κατασκευαστεί ένα σύμβολο ηλίθιας προπαγάνδας που να εμπνέει ότι αυτοί που αντέδρασαν στο νομοσχέδιο είναι «παλαιολιθικοί» και επικίνδυνοι για τα παιδιά τους. Ήταν μια προφανέστατη προσπάθεια αποπροσανατολισμού του αγανακτισμένου λαού, που φυσικά δεν απέδωσε όπως είδαμε στην ευρωκάλπη. 
 
Από την άλλη ο Απόστολος Λύτρας που λόγω επαγγέλματος γνωρίζει όλα τα άπλυτα του Κολωνακίου, έπρεπε να προστατευτεί. Έπρεπε να μείνει ο άγνωστος ποινικολόγος. Όμως την ακράτεια των σκανδαλοθηρικών ΜΜΕ δεν μπορεί να τη συγκρατήσει ούτε το ίδιο το σύστημα πολλές φορές. Και γρήγορα βγήκε το επώνυμο στη φόρα. Και τα «πλυντήρια» αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν, όπου τους πάει η υπόθεση. 
 
Αμέσως μετά τον σάλο που προκλήθηκε, είχαμε έναν ακόμα ευτελισμό της δικαιοσύνης, από τους πολλούς που έχουμε δει τελευταία για «VIPS» (βλέπε Λιγνάδη, Μίχο κ.λπ). Ο κακοποιητής Λύτρας έχοντας τη σιγουριά του «μεγάλου ψαριού» που σκίζει τα δίχτυα του νόμου, έκανε τον συντετριμμένο, επικαλέστηκε μερικά… ψυχολογικά, είπε ότι θα αναζητήσει… θεραπεία για να μην ξαναμαυρίσει τη γυναίκα του… «απροσδόκητα» στο ξύλο και αφέθηκε ελεύθερος από ανακριτή και εισαγγελέα. 
 
Και κάπως έτσι μαθαίνουμε ότι σε αυτή τη χώρα ο κακοποιητής ζώων θα πληρώσει 30.000 πρόστιμο, αλλά ο κακοποιητής ανθρώπων που είναι «φίρμα» της δικηγορίας, θα πει 1-2 γελοίες δικαιολογίες και θα αφεθεί ελεύθερος. Με αυτή την ασέλγεια στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, ο κόσμος έγινε έξω φρενών στο διαδίκτυο. 
 
Και η δικαιοσύνη έκανε τα έσχατα, χείρονα των πρώτων. Υποχωρώντας από την πίεση του επικοινωνιακού κόστους (που περισσότερο κόστιζε στην κυβέρνηση), ο Άρειος Πάγος ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής πειθαρχικής έρευνας σε βάρος των λειτουργών που άφησαν ελεύθερο τον Λύτρα. 
 
Τι είναι πιο τραγικό από τα δύο: το ότι ένας κακοποιητής αφέθηκε ελεύθερος με συνοπτικές διαδικασίες ή το ότι η δικαιοσύνη χορεύει στους ρυθμούς της οχλοκρατίας; Και τελικά χρειάζεται ο λαός να καταγγέλλει τα αυτονόητα στους κρατικούς λειτουργούς; Τα είπα – ξείπα της δικαιοσύνης τείνουν να γίνουν τόσο συχνά, όσο της πολιτικής. Εισαγγελική εντολή να βγει ο επώνυμος εγκληματίας – εισαγγελική παρέμβαση να ξανακρατηθεί. Αναλόγως που στρέφεται ο λαϊκός «άνεμος». Ο Λύτρας τώρα αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου γιατί θεωρήθηκε ότι παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα που του είχαν επιβληθεί. Δύο 24ωρα πριν δεν ήταν ύποπτος φυγής, αλλά τώρα… είναι. Και ο δικηγόρος παρέμενε άφαντος μέχρι να σχεδιάσει τις επόμενες νομικές κινήσεις του, και στη συνέχει παραδόθηκε στο ΑΤ Παλλήνης. Κράτος για κλάματα. 
 
Όλοι οι θεσμοί έχουν γίνει παιχνιδάκι ενός μεγαλοδικηγόρου, ενώ για μια «άσημη» κοπελίτσα στους Αγίους Αναργύρους που δολοφονήθηκε από ένα κακοποιητικό τέρας, το περιπολικό «δεν ήταν ταξί». Και αν μπει για τα μάτια του κόσμου στη φυλακή, όλοι γνωρίζουν ότι θα τη βγάλει καθαρή. Όπου φτωχός και η μοίρα του – όπου διάσημος και η… πείρα του. Όσο πιο διεφθαρμένο είναι ένα κράτος, τόσο πιο χειραγωγήσιμο από τους «κλειδοκράτορες» του συστήματος. 
 
Και τα ευτράπελα είναι αρκετά ακόμα. Έναν μήνα πριν αποκαλυφθούν οι πομπές του μεγαλοδικηγόρου, εκείνος έδινε διαλέξεις για την… «έμφυλη βία» στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στη Νομική Κομοτηνής. Τελικά ο ένοχος δεν επιστρέφει μόνο στον τόπο του εγκλήματος του, αλλά το καταγγέλλει κιόλας. Γιατί η «έμφυλη βία» είναι ακόμα ένα κούφιο brand του συστήματος, και αν δεν το φορέσει ο μεγαλοδικηγόρος ποιος θα το φορέσει; 
 
Από το ξέπλυμα του κακοποιητή δεν θα μπορούσαν βέβαια να λείπουν τα κανάλια και ειδικά οι συνέταιροι του Λύτρα που του έδιναν τηλε-στασίδι. Η Ζήνα Κουτσελίνη μας ενημέρωσε ότι είναι πολύ δυσάρεστο να πλήττεται μια καριέρα κακοποιητή που «βρίσκεται στο ζενίθ» και για να αντιμετωπίσει την κατακραυγή που υπέστη για τις δηλώσεις της, μας είπε ότι ήταν ένα φτωχό κορίτσι χωρίς… χάμπουργκερ και τσίζμπεργκερ. Ζούμε σε νούμερο στο Δελφινάριο και δεν το έχουμε καταλάβει. 
 
Από δίπλα και ο έτερος μεγαλοδικηγόρος, Αλέξης Κούγιας που μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν και κακοποιητές με… «ανδρικά χαρακτηριστικά», θυμίζοντάς μας τους «άντρες παλαιάς κοπής» που ήταν το αφήγημα του Χαϊκάλη για τις παρενοχλήσεις που έκανε. Άλλος καλεσμένος της Ζήνας, ποινικολόγος μάλιστα, δικαιολόγησε την άθλια πράξη του Λύτρα, λέγοντας ότι ήταν η «κακιά η ώρα», ότι δεν είμαστε… Σουηδία αλλά Βαλκάνια, και ότι η Ελλάδα δεν… έχει περάσει Αναγέννηση. 
 
Τι να πιάσεις και τι να αφήσεις από την παράνοια που ζούμε; Δικαιοσύνη, μίντια και πολιτικοί μοιάζουν ένα ξεχαρβαλωμένο ρολόι που δεν θα δείξει ποτέ τη σωστή ώρα, ούτε την ορθή πραγματικότητα. Σημάδια που δείχνουν όχι απλά βαθιά παρακμή, αλλά προχωρημένη σήψη…
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.