20 Ιουνίου 2024

Ξεκινά ο πειραματικός εμβολιασμός για χιλιάδες καρκινοπαθείς στη Βρετανία...

Χιλιάδες ασθενείς του NHS θα λάβουν εξατομικευμένα εμβόλια για τον καρκίνο του δέρματος, του εντέρου και του πνεύμονα μέσα στο επόμενο έτος, γεγονός που χαρακτηρίστηκε ως “στιγμή ορόσημο” για τη φροντίδα του καρκίνου. Οι γιατροί πιστεύουν ότι οι θεραπείες οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για τους ασθενείς ώστε να σταματήσουν την επανεμφάνιση του καρκίνου τους θα σημάνουν μια νέα εποχή στην καταπολέμηση της νόσου ώστε μια μέρα να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε όλους τους καρκίνους. 
 
Ο Elliot Pfebve, ένας 55χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών, έγινε ο πρώτος ασθενής που έλαβε εμβόλιο για τον καρκίνο του εντέρου στο NHS, λαμβάνοντας την πρώτη του δόση στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Μπέρμιγχαμ τον Μάρτιο. Τα πρώτα αποτελέσματα του εμβολίου, που παρασκευάζεται από την BioNTech, θα παρουσιαστούν αύριο στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας στο Σικάγο.
 
Δεκάδες ασθενείς έχουν αρχίσει να λαμβάνουν εμβόλια ενώ χιλιάδες αναμένεται να εμβολιαστούν μέχρι το 2026. Η διευθύνουσα σύμβουλος Amanda Pritchard δήλωσε ότι το NHS βρίσκεται σε “μοναδική θέση για να παρέχει αυτού του είδους την παγκόσμια πρωτοποριακή έρευνα σε μέγεθος και κλίμακα”. 
 
Περισσότερα από 30 νοσοκομεία έχουν δηλώσει συμμετοχή στις δοκιμές για εμβόλια κατά του καρκίνου, οι οποίες περιλαμβάνουν μέχρι σήμερα μελάνωμα, καρκίνο του προστάτη, καρκίνο της κεφαλής και του τραχήλου και καρκίνο του εντέρου. 
 
Καθώς τίθενται σε εφαρμογή, οι γιατροί αναμένουν να αρχίσουν να δοκιμάζουν παρόμοια εμβόλια για κοινούς καρκίνους, συμπεριλαμβανομένων του μαστού και του πνεύμονα, σε ασθενείς του Ηνωμένου Βασιλείου. 
 
Η διαδικασία χρησιμοποιεί γενετικό υλικό – RNA – από τον όγκο ενός ασθενούς για την ανάπτυξη του εμβολίου, το οποίο στη συνέχεια χορηγείται στους ασθενείς μέσω μιας σειράς εγχύσεων στο νοσοκομείο. Με τον ίδιο τρόπο που τα παραδοσιακά εμβόλια χρησιμοποιούν μέρος του ιού για την πρόληψη ασθενειών, αυτά χρησιμοποιούν αβλαβείς πρωτεΐνες από την επιφάνεια των καρκινικών κυττάρων, γνωστές ως αντιγόνα. 
 
Όταν αυτά τα αντιγόνα εισάγονται στο σώμα, θα πρέπει να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα να παράγει αντισώματα εναντίον τους, τα οποία στη συνέχεια σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα. 
 
Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά εμβόλια, οι καρκινικοί όγκοι είναι ατομικοί για κάθε ασθενή, επομένως πρέπει να προσαρμόζονται σε κάθε ασθενή. 
 
Πέρυσι, η κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με την BioNTech για την παροχή έως και 10.000 ασθενών με ανοσοθεραπείες ακριβείας για τον καρκίνο έως το 2030, καθιστώντας την παγκοσμίως ηγέτη στον τομέα. 
 
Η ιδέα του εμβολιασμού κατά του καρκίνου υπάρχει εδώ και δεκαετίες, αλλά μόλις τώρα έχει γίνει μια ρεαλιστική προοπτική για τη συρρίκνωση των όγκων χάρη στη νέα τεχνολογία, όπως η αλληλουχία γονιδιώματος. 
 
Παράλληλα με την BioNTech, εταιρείες όπως η Moderna και η Merck βρίσκονται επίσης σε συνομιλίες για τη δημιουργία δοκιμών εμβολίων κατά του καρκίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο. 
 
Σε συνεργασία με την Genomics England όσοι συμμετέχουν θα υποβληθούν σε δείγμα του καρκινικού τους ιστού και εξέταση αίματος πριν υποβληθούν σε παραδοσιακή θεραπεία, όπως η χημειοθεραπεία. 
 
Εάν πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, μπορούν να παραπεμφθούν στον πλησιέστερο συνεργαζόμενο χώρο του NHS έως και 12 μήνες μετά το τέλος της αρχικής τους θεραπείας. 
 
Πηγές: euro2day, ΑΠΕ
το είδαμε ΕΔΩ
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Εδώ ακολουθείται η ιατρική ορθή πρακτική των πειραματικών εμβολίων. Οι ασθενείς ενημερώνονται ότι τα εμβόλια είναι πειραματικά. Επίσης ενημερώνονται για τις ήδη γνωστές παρενέργειες και μετά αν θέλουν υπογράφουν να δεχτούν το εμβόλιο/θεραπεία.
 
Οτι δηλαδή δεν έγινε στην εποχή της "πανδημίας" με τα πειραματικά μπόλια του κορωνοϊού...
Κι όχι μόνο δούλευαν τον κόσμο ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες, αλλά δεν δέχονταν καν ότι ήταν πειραματικά τα εμβόλια...
Και αποτέλεσμα αυτού τα έκαναν μαζικά υποχρεωτικά και με εκβιασμούς ακόμα και σε μικρά παιδιά που δεν κινδύνευαν από τον ιό!!!!!!
 
Μιλάμε για έγκλημα.... Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.