5 Ιουνίου 2024

Στη σύγχρονη ”Βαυαροκρατία” χωρίς .. έναν Παπουλάκο!

Στη σύγχρονη ”Βαυαροκρατία” χωρίς .. έναν Παπουλάκο! Τα ”διαβολοτραγιά” της ΕΕ…
Ο βίος του: Ο αυτέξουσιος άνθρωπος κι ο Άναρχος Θεός! To Λαϊκό Κίνημα…
Οι Άγιοι Ακίνδυνοι αλλά … και οι Άγιοι Επικίνδυνοι σ΄αυτούς τους δεύτερους αλλά λεύτερους ανήκει ο Παπουλάκος.. 
 
Ήταν χασάπης στο επάγγελμα και στα 60 του καλογέρεψε αρχικά στο Μέγα Σπήλαιο κι αργότερα ασκήτεψε σ΄ενα μοναστήρι που έκτισε ο ίδιος. Το έριξε έπειτα στις περιοδείες.. Ο λαός τον αγάπησε και τον φώναζε Άγιο Χριστόφορο ή Παπουλάκο. Το κοσμικό του όνομα Χριστόφορος Παναγιωτόπουλος. 
 
Στη σύγχρονη ”Βαυαροκρατία” χωρίς .. έστω έναν Παπουλάκο! Υπόδουλη χώρα των Κουίσλιγκς και των Αρμοστών. Η επίσημη κρατική προπαγάνδα του Όθωνα και των Βαυαρών Αντιβασιλέων τον κατηγόρησε ότι είχε στρατολογηθεί από τον Κατακάζη από το πρέσβη του τσάρου στην Ελλάδα και περνούσε στον κοσμάκη την προπαγάνδα των Ρώσων. Ο γεροκαλόγερος δεν μασούσε τα λόγια του απέναντι στην εξουσία στην ξενοκρατία. Τα έβαζε με τους ισχυρούς κι όχι όπου τον έπαιρνε. Μπρόγκαγε το Παλάτι. Κατηγορούσε το βασιλιά ότι είναι αβάπτιστος και ήθελε τον αποχριστιανισμό της χώρας (ότι κάνουν και οι σημερινοί δυνάστες). Ονόμαζε τους Βαυαρούς ”διαβολοτραγιά”, χαρακτηρισμός που πάει γάντι στους Ευρωενωσιακούς. Κατηγορούσε τους δασκάλους ότι δίδασκαν ” άθεα γράμματα” ενώ σήμερα τα πήξανε στο Θεό, έλεγε ότι οι Άγγλοι είναι Εβραίοι, ονόμαζε τα δικαστήρια ”γυφτόσπιτα” και κατηγορούσε την Ιερά Σύνοδο ότι αποτελείται από άθεους, ενώ σήμερα δεν είναι άθεοι απλά οι περισσότεροι δουλεύουν για 2 Κυρίους έχουν 2 αφεντικά.. Τον ποιο πουλάνε από τους 2 είναι προφανές.. 
 
Ο Παπουλάκος έγινε ο Νο 1 εχθρός του κράτους και της Εκκλησίας-προτεκτοράτο. Αλλά το κήρυγμα του είχε τρομερή απήχηση στις τοπικές κοινωνίες. Άρχισαν να τον θεωρούν άγιο. Κόβανε τρίχες από τα γένια του και τις έβαζαν σε κορνίζες, θεωρούσαν άγια τα μαχαιροπίρουνα που χρησιμοποίησε, σκούπιζαν τον ιδρώτα του με μαντήλια που τα χρησιμοποιούσαν μετά για θεραπεία αρρώστων. 
 
Η Ιερά Σύνοδος που είχε μετατραπεί σε Ανίερο Συνοδό της εξουσίας, του απαγόρευσε να κηρύττει κι η αστυνομία άρχισε να τον κυνηγά. Τα πήρε στο κρανίο ο Παπουλάκος και κάλεσε το λαό σ΄Αντίσταση. Συγκρότησε σώμα εθελοντών ενόπλων που τον ακολουθούσαν στις περιοδείες για προστασία του από τα αποσπάσματα των χωροφυλάκων. Όποιοι άπλωσαν χέρι πάνω του είτε νομάρχες, είτε έπαρχοι, είτε μοίραρχοι, σχεδόν όλοι λιντσαρίστηκαν από το λαό. Μετονόμαζε τα χωριά από όπου περνούσε. Και διαλαλούσε ότι πάει να καταλάβει με το λαό την Αθήνα κι έπειτα την Πόλη για να λειτουργήσει στην Αγια Σοφιά, αυτή που έκανε τζαμί ο ΝΑΤΟικός μας Σύμμαχος. 
 
Στη Μονεμβασία τον υποδέχθηκαν 7.000 άτομα. Οταν μπήκε στην Καλαμάτα βαράγαν οι καμπάνες και στη Μάνη σήμανε ξεσηκωμός. 
 
Το σύστημα του έστησε καρτέρι στη Λακωνία. Ήταν δεν ήταν τότε 64 χρονών. Ένα Τάγμα στρατού, εθνοφύλακες 2.000 χωροφύλακες, οροφύλακες 1 πυροβολαρχία και 5 πολεμικά πλοία εκστράτευσαν εναντίον του. Δεν τον έπιασαν. Χιλιάδες οπλισμένοι Μανιάτες τον περικύκλωσαν και απείλησαν ότι θα γίνει μακελειό. Περιφρούρηση. Κάνανε πίσω τα τσουτσέκια της εξουσίας.. 
 
Κι αφού δεν τον βάλαν στο χέρι στα ίσα ανέσυραν την παλιά αλάθητη μέθοδο της προδοσίας με δωροδοκία. Ο Παπουλάκος είχε καταφύγει στο μοναστήρι της Βοιδονίτσης κι έστειλε έναν αγράμματο παπά της συνοδείας του να μεταφέρει μηνύματα και ειδήσεις. Τον συλλάβανε. Ήταν ο παπα Βασίλαρος, τον πήγαν στη Σπάρτη του την έπεσαν στρατηγοί νομάρχες και δεσποτάδες τον χαρτζιλίκωσαν αδρά με 6000 δραχμές και δέχθηκε να καταδώσει τον Παπουλάκο. Πήγε πάνω του 6 αστυνομικούς ντυμένους Μανιάτες χωρικούς που τον απήγαγαν. Τον φυλάκισαν στο μπουντρούμι του Ρίου στην Πάτρα. Δεν τον δίκασαν ποτέ από φόβο εξέγερσης. Διοικητική κράτηση.. 
 
Ο λαοφιλής Παπουλάκος, το λαϊκό ίνδαλμα, ο άνθρωπος του Θεού κοιμήθηκε σε μονή της Άνδρου όπου η εξουσία τον είχε κλείσει, σε κατ΄οίκον περιορισμό σε απομόνωση. Το 1854 εξορίστηκε στη Μονή Παναχράντου της Άνδρου, όπου απεβίωσε στις 18 Ιανουαρίου 1861 σε ηλικία 91 ετών και ετάφη εκεί. Τη μέρα που πέθανε δάκρυσαν οι εικόνες των εκκλησιών λέει ο θρύλος.. όσο για τον παπα Βασίλαρο, είχε την τύχη του προδότη. Δολοφονήθηκε στις Σπέτσες. Τα λαϊκά κινήματα δεν συγχωρούν.. Ούτε η θεία πρόνοια επεμβαίνει κατά τη μοίρα του Ιούδα.. Ως και για τον ίδιο του τον πατέρα ο παπα Βασίλαρος έγινε μισητό πρόσωπο, που τον καταριόταν. Κι όταν του φέραν το μαντάτο του θανάτου του γιου του, έδωσε 2 τάλαρα φιλοδώρημα στον αγγελιαφόρο για τα ”συχαρίκια”. 
 
Ο Παπουλάκος ο Άγιος στη μακριά μαύρη λίστα των μη αγιοκαταταχθέντων Αγίων που για ευνόητους λόγους το θρησκευτικό κατεστημένο τους πέταξε στα αζήτητα στη χωματερή της ιστορίας γεννήθηκε το 1795 στα ΄Αρμπουνα των Καλαβρύτων. Μέχρι πριν 2 δεκαετίες που το επισκέφθηκα το χωριό του πήγαινες με χωματόδρομο και μες στην εκκλησιά σου βγάζαν ένα σεντούκι όπου προσκυνούσες στη ζούλα την βλογημένη κάρα του. 
 
Δεν είχαμε και πολλά θρησκευτικά βιβλία στο σπίτι. ίσως και καλύτερα τελικά. Μεταξύ των ελάχιστων ήταν το ένα η ζωή και το μαρτύριο κι οι προφητείες του Αγίου πατρο Κοσμά του Αιτωλού και το άλλο το βιβλίο ”ο Παπουλάκος” μ’ ένα υπέροχο εξώφυλλο με σκηνές από το βίο αλλά και τη διαπάλη για την υπεράσπισή του. Και ελλείψει άλλων σαν παιδί και σαν έφηβος τα διάβασα πάμπολλες φορές. Φαίνεται τα εμπέδωσα.. γι αυτό με πιάσαν τώρα τελευταία στο στόμα τους κάποιοι σύγχρονοι παπα Βασίλαροι.. 
 
Αυτό είναι το πεπρωμένο των επαναστατών και των ανένταχτων Αγίων (μη αγιοκαταταχθέντων) στην ραγιαδοκρατούμενη Ελλάδα.

Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ

Έτσι μίλησε ο Παπουλάκος: ”Φοβοῦνται ν’ ἀκούσουν καὶ τὴ φωνή μου καὶ ν’ ἀντικρύσουν τὸ σκοῦφο μου. Χρόνια ζητάω νὰ κριθῶ κι ἀντὶς νὰ μὲ κρίνουν μὲ φυλακώνουν ἄκριτον καὶ πιστεύουν πῶς δένουν ἔτσι τὸ λόγο τοῦ Θεοῦ. Ἄδικος ὅμως ὁ κόπος τους. Φοβερὸ ἀστροπελέκι θὰ πέσει στὰ κεφάλια τους καὶ θὰ τοὺς κάμει στάχτη σὰν τὰ Σόδομα καὶ Γόμορα». (σέλ. 244). Eίμαστε στα προεόρτια της προφητείας του αφού για να τους κάμει στάχτη σαν τα Σόδομα και Γόμορα πρώτα θα έπρεπε να γίνουμε Σόδομα και Γόμορα.

Και τώρα που γίναμε και επίσημα με κρατική βούλα δεν απομένει παρά να επαληθευθεί!

Υπάρχει κι αυτή η αγιοσύνη .. η λεβέντικη η απροσκύνητη η αδούλωτη η παλικαρίσια.. που προτάσεις το κοινό καλό από τη συμφεροντολογική ατομικιστικού τύπου σωτηρία..Αλλά δεν θέλουν αγίους λεύτερους ούτε πιστούς λεύτερους θέλουν πιστούς πρόβατα άβουλα κι άλογα κι αυτοί αφεντάδες και χειραγωγοί τους.. κι ας μιλούν για αυτεξούσιο..

Ο αυτέξουσιος άνθρωπος κι ο Άναρχος Θεός.. αυτό είναι το ρομάντζο το ειδύλλιο της πιο σφοδρής αγάπης.. Τέτοιος ήταν ο βίος του Παπουλάκου..

dimpenews.com

πηγή
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.