18 Ιουνίου 2024

Δήγματα Ιουνίου

Του Κώστα
Δημ Χρονόπουλου *
 
Α) Πού οφείλεται η αποχή; 
 
Ανησυχούν πολιτικοί, πολίτες , δημοσιογράφοι, άρθρογράφοι, αναλυτές, κ. α και προσπαθούν να εξηγήσουν τους λόγους. Γιατί τόση και τέτοια αποχή-και – στις Ευρωεκλογές;. Έλα ντε; Ευθύνονται τάχα τα μπάνια και η θερινή ραστώνη; Ή μήπως επειδή γίνεται κομματικό παιχνίδι εν ου παικτοίς, από μέρους των κομμάτων που -σκόπιμα; παίζουν σε λάθος γήπεδο (Εθνικών Εκλογών) αντί Ευρωεκλογών;. Μας ζήτησαν να ψηφίσουμε …… ευρωπαϊκά για τα περιουσιακά στοιχεία των κ. κ Αρχηγών των Κομμάτων, την ακρίβεια, τα Τέμπη, τον Θεσσαλικό Κάμπο, το Μάτι. Αλληλοκατηγορίες, υβρεολόγιο, λασπολογία, λαϊκισμός, κ. α ανάλογα, ιδιαίτερου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος ζητήματα. Δεν κατάλαβα γιατί θα ‘πρεπε όλοι να προσέλθουμε στις Ευρωκάλπες, επειδή το μέγα διακύβευμα είναι η τιμή της φέτας και το «πόθεν έσχες» του κου Αρχηγού της Αξ. Αντιπολίτευσης;. Αυτό θα συζητήσουν στις Βρυξέλλες οι Ευρωβουλευτές μας που θα εκλεγούν;. 
 
Ακούσατε άραγε τίποτα για: 
 
- Τον τερματισμό (εθνικού μεγέθους διεκδίκηση) της κατοχής επί 50 χρόνια του περίπου 40% του Κυπριακού εδάφους, από την (ειρηνο) φιλη σύμμαχο Τουρκία;. 
- Τι στάση θα κρατήσουν στο Σκοπιανό που επιμένει στον πολιτειακό και πολιτικό αυτοπροσδιορισμό τους;
- Τι –πρέπει να – θα γίνει με τον φιλέλληνα και θαυμαστή του κου Μπελέρη Αλβανό Πρωθυπουργό;
- Τι στάση – οφείλει να –κρατήσει η Ε.Ε απέναντι στα αλλοπαρμένα, μεγαλεπήβολα, παρανοϊκά, επιθετικά, επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας;.
- Πως θα θωρακιστεί η Ε.Ε αμυντικά;
- Πως θα –πρέπει οπωσδήποτε να –αποκτήσει ενιαία στρατιωτική και εξωτερική πολιτική εχθές;
- Πως θα οριοθετήσει –εχθές – τα αδιαπραγμάτευτα σύνορά της;. 
- Τι ενιαία στάση πρέπει να κρατήσει στο Μεσανατολικό και το Ουκρανικό;
 
Αυτά είναι μερικά από εκείνα που επιβάλλεται να απασχολήσουν τους Ευρωβουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου. 
 
Και …. επειδή δεν ακούσαμε απολύτως τίποτα σχετικά, θα διατυπώσω την δική μου –εκ διαμέτρου αντίθετη – απορία ως προς τη συμμετοχή και αποχή: Το ορθό/λογικό ερώτημα δεν (θα πρέπει να) είναι «γιατί τόσο μεγάλη αποχή», αλλά «γιατί τέτοια αδικαιολόγητη (για άνευ λόγου /αντικείμενο) συμμετοχή !!!.
 
Εκτός και αν επειδή λύθηκε επιτέλους ο γρίφος του Ελληνισμού που θέλει να συνεχίζεται η (ηθελημένη ή μη, αδιάφορο) σύγχυση ανάμεσα στο «πόθεν» και στο «έσχες». 
 
Διευκρινιστική προσφορά της στήλης:
 
Τα δύο πάνε μαζί, σιαμαία. Δεν νοείται «πόθεν» χωρίς το «έσχες», ούτε «έσχες» χωρίς «πόθεν». Συνεπώς η κολοβή δήλωση μόνον του «έσχες» είναι της πλάκας, άνευ ουσιαστικής σημασίας και πολιτικοκοινωνικής αξίας (!). 
 
Β) «ΤουρκοΒρεττανικά» Μάρμαρα. 
 
Καυγάς /αντιπαράθεση έγινε μεταξύ «φίλων και συμμάχων» πολυαγαπημένων και σφόδρα φιλελλήνων. Οι –τότε – κατακτητές Τούρκοι, οικειοποιήθηκαν –και –τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.
 
Ο κλέφτης Έλγιν τα άρπαξε και τα έδωσε στην (επαγγελματία;) κλεπταποδόχο γηραιά Αλβιώνα, η οποία , έκτοτε, αρνείται να τα δώσει στην Ελλάδα /Μουσείο της Ακρόπολης, επειδή τα …. αγόρασε από τον Λόρδο Έλγιν, ο οποίος τα είχε αγοράσει από τους Τούρκους. Άρα όλα νόμιμα, καθαρά, έντιμα, πλιατσικοαρπακτικά. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά!. Έλα όμως που έρχονται σήμερα οι Αρχαιολόγοι και Ιστορικοί Τούρκοι και ισχυρίζονται ότι ΔΕΝ υπάρχει τέτοιο φιρμάνι Τουρκικό;. Η υπόθεση θα τραβήξει σε μάκρος ανάλογο με το απύθμενο μέγεθος της αρπαγής, της κλεψιάς, της κλεπταποδοχής και της άθλιας υποκρισίας των …. «φίλων»!....
 
*ΙατρούShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.