7 Ιουνίου 2024

Στο τέλος του καλοκαιριού έρχεται ο Προσωπικός Αριθμός του καθεστώτος (και λίγες σκέψεις)

Η κυβέρνηση προχωράει με το σχέδιο εισαγωγής του Προσωπικού Αριθμού (Π.Α.) για κάθε πολίτη, το οποίο υποτίθεται ότι θα απλοποιήσει την καθημερινότητά τους και θα μειώσει τη γραφειοκρατία. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για ένα εργαλείο ελέγχου και παρακολούθησης που οδηγεί σε έναν φασιστικό και αυταρχικό έλεγχο των πολιτών. 
 
Αυτός ο νέος αριθμός, που υποτίθεται θα διευκολύνει τις συναλλαγές με το Δημόσιο, συγκεντρώνει όλα τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών σε ένα μοναδικό σημείο. Ο Προσωπικός Αριθμός θα αντικαταστήσει τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και τον αριθμό αστυνομικής ταυτότητας, συγκεντρώνοντας έτσι σε έναν αριθμό όλες τις πληροφορίες και διευκολύνοντας το κράτος στην παρακολούθηση των πολιτών.
 
Η υποχρεωτική χρήση του Π.Α. σε όλες τις συναλλαγές με τις δημόσιες υπηρεσίες και η ανάγκη έκδοσης του για ανήλικα παιδιά υποδεικνύει μια προσπάθεια επιβολής αυστηρού ελέγχου από την κυβέρνηση. Οι πολίτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν αυτόν τον αριθμό παντού, από τις εφορίες και τα νοσοκομεία μέχρι τους δήμους, ενώ θα τους στερείται η ελευθερία να επιλέξουν τη χρήση διαφορετικών αριθμών για διαφορετικές ανάγκες. 
 
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ο Π.Α. θα μειώσει τη γραφειοκρατία και θα προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα. Στην πραγματικότητα, δημιουργείται ένα συγκεντρωτικό μητρώο που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των πολιτών, καθιστώντας τους ευάλωτους σε παραβιάσεις δεδομένων και καταχρήσεις εξουσίας. Παρά τις διαβεβαιώσεις για την προστασία των δεδομένων, οι πολίτες έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για την αυταρχική φύση αυτού του μέτρου.
 
Το Προεδρικό Διάταγμα για την έκδοση του Π.Α. μπορεί να μην επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά το πραγματικό κόστος είναι η ελευθερία και η ιδιωτικότητα των πολιτών. Η εισαγωγή του Προσωπικού Αριθμού είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση ενός κράτους παρακολούθησης, όπου οι πολίτες βρίσκονται υπό συνεχή έλεγχο και επιτήρηση. 
 
Μετά από καθυστερήσεις μηνών, το καθεστώς ετοιμάζει την επιβολή του Προσωπικού Αριθμού μετά το δεκαπενταύγουστο και συγκεκριμένα στο τέλος του Καλοκαιριού.
Για να δούμε, θα προλάβουν;
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Να επαναλάβουμε προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
Δεν είμαστε κατά της χρήσης της τεχνολογίας στις ταυτότητες ή για την απλούστευση της ζωής των πολιτών.
Είμαστε κατά του ηλεκτρονικού φακελώματος των πολιτών...
Οι νέες ταυτότητες ας είναι ηλεκτρονικές αλλά να μην έχουν επεξεργάσιμο τσιπάκι αποθήκευσης δεδομένων αλλά μόνο ταινία αποθήκευσης μη επεξεργάσιμη.
Επίσης να μην συνδεθεί ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ με την νέα ταυτότητα... Αυτό είναι απόλυτο οικονομικό και υγειονομικό φακέλωμα...
Τέλος δεν θέλουμε καν τον Προσωπικό Αριθμό του πολίτη που το μόνο που επιτυγχάνει είναι τον πλήρη έλεγχο του πολίτη από το κράτος με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας...
 
Πρέπει να ξέρετε ότι ο στόχος τους στο μέλλον είναι να καταργήσουν και τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες και να χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ τις ταυτότητες για όλες τις συναλλαγές μας. Αυτό θα επιτευχθεί μόλις έρθει και το ψηφιακό ευρώ το οποίο δεν θα ελέγχουν οι τράπεζες αλλά το ίδιο το κράτος...
Ετσι θα πληρωνόμαστε με ψηφιακό ευρώ και θα το χρησιμοποιούμε μόνο μέσω της ηλεκτρονικής μας ταυτότητας...
Αυτό τι σημαίνει πρακτικά; 

Σου είπαμε να κάνεις το εμβόλιο και δεν το έκανες;
Ωραία η ηλεκτρονική σου ταυτότητα λειτουργεί για αγορές και άλλες συναλλαγές μόνο 1 χιλιόμετρο γύρω από το σπίτι σου...
Εφαγες πρόστιμο... θα το πάρουμε αυτομάτως από τα ψηφιακά χρήματά σου...
Δεν υπακούς σε όσα διατάζουμε με το έτσι θέλω, θα εξαφανιστεί κάθε δυνατότητα συναλλαγής εκτός όσων σου επιτρέπουμε...

Μας ετοιμάζουν ένα τρομακτικά δυστοπικό μέλλον και ειδικά για τα παιδιά μας, που αδυνατούν να αντιληφθούν όλα αυτά τα ουσιαστικά θέματα ελευθερίας...Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.