17 Ιουνίου 2024

Άρειος Πάγος: Διώκει τον ελληνικό εθνικισμό, αλλά δίνει «ελευθέρας» στον τουρκικό

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης
 
Ολίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες της 9ης Ιουνίου, ο πρόεδρος του κόμματος «Δημοκράτες» Ανδρέας Λοβέρδος περιόδευσε στον Εβρο και έδωσε συνέντευξη Τύπου στην Αλεξανδρούπολη. Κατά τη διάρκεια αυτής, ερωτηθείς σχετικώς, υποστήριξε την άποψη ότι ο Αρειος Πάγος δεν έπρεπε να ανακηρύξει το μειονοτικό κόμμα της Θράκης ΚΙΕΦ και ότι όφειλε να απαγορεύσει τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές. «Ανοχή τέλος» σχολίασε.
 
Το σχετικό ηχητικό απόσπασμα μου έστειλε η εξαιρετική συνάδελφος Μαρία Χρύσα Σταμπουλίδου από το ΘΡΑΚΗΝΕΤ των Γιώτας, Μαρίνας και Γιώργου Κονδύλη. Πρόκειται για τον δημοσιογραφικό οργανισμό του οποίου ηγείτο ο αείμνηστος ευπατρίδης εκδότης Σταύρος Κονδύλης – τον χάσαμε εκεί κοντά στο Πάσχα. Για όποιον λόγο και αν το έκανε ο Ανδρέας, ακόμη και αν ο σκοπός του ήταν να κερδίσει το εκλογικό σώμα της Θράκης, ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που τόλμησε να το κάνει και του πιστώνεται.
 
Πράγματι! Ο Αρειος Πάγος «ξεσκόνισε» έως και το τελευταίο tweet του Ηλία Κασιδιάρη για να (κατα)διώξει τον ελληνικό εθνικισμό από τις εκλογές, αλλά έμεινε προκλητικά αδιάφορος μπροστά στον τουρκικό εθνικισμό. Ο οποίος με τον μανδύα πολιτικού κόμματος επιχείρησε να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους της επικράτειας. Υποτίθεται υποστήριζε το εθνικό ελληνικό συμφέρον, αλλά τα μέλη του παραβίαζαν συστηματικά και με μέθοδο στην πράξη δύο διεθνείς συνθήκες που έχουν ενσωματωθεί στο εσωτερικό μας Δίκαιο: τη Συνθήκη της Λωζάννης και τη Συνθήκη των Πρεσπών. Ούτε η πρώτη αναγνωρίζει «τουρκική μειονότητα» ούτε η δεύτερη αναγνωρίζει «μακεδονική μειονότητα». Αλλά η πρόεδρος του ΚΙΕΦ, η οποία είχε σε πάρα πολλές εκδηλώσεις δίπλα της τον -επίσης παραβιάζοντα τη Συνθήκη της Γενεύης περί προξενικών Αρχών Τούρκο πρόξενο (ο οποίος ανεμείχθη, ως μη όφειλε, στα εσωτερικά μας), καταπάτησε ωμά και τη μια και την άλλη συνθήκη. Με την Αθήνα να σιωπά.
 
Τίθεται τώρα, έστω εκ των υστέρων, ερώτημα περί νομιμότητας του συγκεκριμένου κόμματος ύστερα από προσφυγή ποντιακών συλλόγων στο ανώτατο δικαστήριο. Η δικανική κρίση του Αρείου Πάγου έχει αξία, καθώς, όπως πληροφορούμαστε, η πρόεδρος του ΚΙΕΦ ανήγγειλε σε… τουρκικά μέσα ενημέρωσης την κάθοδο του κόμματος αυτού στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Δεν γνωρίζω αν η κείμενη νομοθεσία μπορεί να συμπεριλάβει και την περίπτωση αυτή με ευρεία διασταλτική ερμηνεία ή απαιτείται νέο κανονιστικό πλαίσιο. Θέλω, όμως, να σας καταθέσω την άποψή μου με βάση τα γεγονότα και τη διεθνή πραγματικότητα.
 
Η τάση στη δυτική Ευρώπη είναι να απαγορεύονται τα αμιγώς φυλετικά, γλωσσικά, εθνικιστικά, φονταμενταλιστικά, ακραία θρησκευτικά κόμματα που απευθύνονται σε «γκετοποιημένα» κοινά. Και όχι στο όλον έθνος. Το όλον έθνος είναι το μυστικό. Η καθολικότης στην «απεύθυνση», για να μιλήσω με αριστερή ορολογία. Η Γερμανία είναι το κατεξοχήν παράδειγμα κράτους που απαγορεύει αυτού του είδους τα κόμματα. Ανάλογα μειονοτικά εθνικιστικά κόμματα στην «Ευρώπη» συναντάμε μόνο στο Κοσσυφοπέδιο, στα Σκόπια και στη Βουλγαρία.
 
Στη δική μας περίπτωση, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, το ΚΙΕΦ, που κατήλθε με τον συνδυασμό του σε όλη την επικράτεια, πολιτεύτηκε ρατσιστικά, διχαστικά και σε καμία περίπτωση ως ένα κόμμα που συγκροτούν Ελληνες πολίτες, το οποίο διεκδικεί την ψήφο όλων των Ελλήνων.
 
Σταχυολογώ:
 
1. Η αφίσα του απευθυνόταν αποκλειστικά σε «Τούρκους» και «Μακεδόνες».
 
2. Σαράντα ένας από τους 42 υποψηφίους του ήταν μουσουλμάνοι «Τούρκοι», κατά δήλωσή τους, και μία από την υποτιθέμενη «μακεδονική μειονότητα». Ελλην χριστιανός ουδείς. Η πρακτική αυτή έρχεται σε αντίθεση με την παραδοσιακή πρακτική όλων των ελληνικών κομμάτων και όλων των υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών που συγκροτούν συνδυασμούς, δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια με ενωτικό πνεύμα, συμπεριλαμβάνοντας πλειάδα μουσουλμάνων σε αυτά. Το γεγονός ότι, ανεξαρτήτως απαντήσεως, δεν έγινε καν πρόταση σε χριστιανό υποψήφιο από τη Θράκη ή αλλαχού για να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΕΦ αποτελεί αδιάσειστη απόδειξη ότι το κόμμα αυτό είναι σε ανοιχτή γραμμή με το τουρκικό κράτος.
 
3. Οι περιοδείες του έγιναν όλες στη Θράκη (σε αμιγώς μειονοτικές συνοικίες) και μόνο μία εκτός αυτής, στην Εδεσσα, όπου συγκέντρωσε 1.517 «μακεδονικές» ψήφους. Πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Η κινητοποίηση «ετεροδημοτών» έγινε αποκλειστικά και πάλι στην Τουρκία, με δεκάδες πούλμαν. Πουθενά στην Ελλάδα.
 
4. Σε δημόσιες εκδηλώσεις, στις οποίες παρίσταντο ηγετικά στελέχη του ΚΙΕΦ αλλά και χριστιανοί υποψήφιοι άλλων κομμάτων (όπως ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μιχάλης Βεζυργιανίδης), οι διοργανωτές προσφωνούσαν επιλεκτικώς μόνο τους μουσουλμάνους υποψηφίους του κόμματος αυτού, αλλά ποτέ τους χριστιανούς ανθυποψηφίους τους άλλων ελληνικών κομμάτων. Το βίντεο από τη ρατσιστική συμπεριφορά των υπευθύνων του Φεστιβάλ Κερασιού Δήμου Ιάσμου, την οποία αποδέχθηκε χωρίς να διαμαρτυρηθεί για την απρέπεια εις βάρος των συνυποψηφίων της η πρόεδρος του ΚΙΕΦ κυρία Ασάφογλου, είναι στη διάθεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη.
 
5. Η γλώσσα στην οποία έκαναν την προεκλογική της εκστρατεία η πρόεδρος του ΚΙΕΦ και οι υποψήφιοί της ήταν αμιγώς η τουρκική – σε αυτήν ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους της. Στην τουρκική είναι γραμμένο επίσης το τραγούδι των επινικίων που ανέβασε στη σελίδα του ο μουσουλμάνος υποψήφιος του ΚΙΕΦ, πρώτος σε ψήφους, Χουσεΐν Μπαλτατζή, ο οποίος, αν και ευεργετήθηκε από την ελληνική Πολιτεία με θετική διάκριση (εισήχθη στην Ιατρική του ΑΠΘ με την ποσόστωση 0,5% του Γιώργου Παπανδρέου, ανεξαρτήτως βαθμού, και διορίστηκε στο Νοσοκομείο Θράκης), τραγουδούσε με πάθος για τα… δικαιώματα το εξής τσιφτετελοειδές: «Φίλοι και εχθροί, ας ακούσουν τις φωνές μας, ήρθαμε να ενωθούμε στις πλατείες, ήρθαμε να τραγουδήσουμε το τραγούδι της ελευθερίας. Αυτοί που λένε ότι τα δικαιώματα δεν δίνονται, αλλά λαμβάνονται για τον σκοπό αυτόν, όσοι πηγαίνουν στο αμετάκλητο των γενναίων που πέθαναν πριν από εμάς, ήρθαμε να επαναλάβουμε το έπος σας».
 
6. Η μόνη φορά που χρησιμοποίησε την ελληνική γλώσσα η κυρία Ασάφογλου ήταν για να δηλώσει ότι οι ψήφοι που έλαβε το κόμμα της στην κάλπη είχαν καθαρά εθνοτικό χαρακτήρα. Δήλωσε ότι όσοι ψήφισαν ΚΙΕΦ δήλωσαν με την ψήφο τους ότι είναι «Τούρκοι», την «εθνικότητά» τους δηλαδή.
 
7. Και το κορυφαίο: η πρόεδρος του ΚΙΕΦ ανακοίνωσε την απόφασή της για κάθοδο του κόμματος στις προσεχείς εθνικές εκλογές στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu στα τουρκικά! Οχι σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης.
 
Ολα αυτά, μαζί με άλλα, συγκροτούν το πλούσιο αποδεικτικό υλικό που τεκμηριώνει την άποψη ότι το ΚΙΕΦ είναι ένα κόμμα για τα εθνικιστικά και ισλαμικά «γκέτο» που δεν ενδιαφέρεται, μολονότι συμμετείχε στις ευρωεκλογές σε επίπεδο επικράτειας, για τα προβλήματα των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου, της Κρήτης, του Ιονίου. Για τα προβλήματα των κατοίκων της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς. Και ας έλαβε κάποιες σποραδικές ψήφους σε άλλες περιφέρειες, όπου ζουν μουσουλμάνοι άλλων εθνοτήτων. Και ας έχει, τύποις, ανοίξει γραφεία στην Αθήνα. Στο μέτρο που το ΚΙΕΦ χρησιμοποιεί και τον όρο «Δυτική Θράκη», είναι, μετά την πρόσφατη νομολογία της ελληνικής Δικαιοσύνης, που απαγόρευσε τη χρήση της, και κόμμα αλυτρωτικό.
 
Ενα τέτοιο κόμμα, που δεν ομιλεί για τα προβλήματα όλων των Ελλήνων και έχει άλλα περίεργα πράγματα στον νου του, δεν δικαιούται να συμμετέχει στις ελληνικές εκλογές. Σε λάθος χώρα πολιτεύεται. Η γείτων Τουρκία δεν δικαιούται να ομιλεί, μάλιστα! Εχει η ίδια εφαρμόσει καθ’ υπερβολήν τέτοιου είδους απαγορεύσεις συμμετοχής στις εθνικές εκλογές της σε κόμματα που θεωρεί ότι συνιστούν «απειλή» για την εθνική της ασφάλεια. Πόσο μάλλον εμείς, λοιπόν.
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.