19 Ιουνίου 2024

Συγκλονιστικά στοιχεία για την δημογραφική κατάρρευση ανά νομό: Μείωση του πληθυσμού μέχρι και 16% μέσα σε μόλις 10 χρόνια!

Η δημογραφική κατάρρευση και η σταδιακή εξαφάνιση της ελληνικής φυλής από τα ιστορικά γεωγραφικά όριά της, είναι πλέον γνωστή τοις πάσι και ακόμα και ο Έλον Μασκ έχει κάνει σχετικό σχόλιο πρόσφατα.
 
Το ότι ο ελληνικός πληθυσμός μέσα στα «πέτρινα χρόνια» των Μνημονίων που κατέστρεψαν την χώρα (ποτέ δεν πρέπει να ξεχαστούν ποιοι Έλληνες βουλευτές ψήφισαν τα Μνημόνια, αλλά να στιγματιστούν αιώνια) μειώθηκε δραματικά σε νομούς και περιφέρειες εθνικής σημασίας ακόμα και κατά 16%, καταδεικνύεται για πρώτη φορά. 
 
Και αν η Αττική έχει μείωση πληθυσμού 0.9% μόνο αυτό οφείλεται όχι γιατί δεν είχε δημογραφική παρακμή στους Έλληνες εις το γένος, αλλά γιατί ο πληθυσμός της αντικαταστάθηκε σε ποσοστό τουλάχιστον 10% από αλλοδαπούς πληθυσμούς!
 
Πρώτος νομός σε μείωση πληθυσμού, ο νομός Γρεβενών στην Δυτική Μακεδονία με 16%, δεύτερος ο, άλλοτε ακμάζων, νομός Σερρών με ποσοστό άνω του 14% και ακολουθεί ο νομός Ευρυτανίας με 13% και έπονται με ποσοστά άνω του 12% οι νομοί Κιλκίς, Φλώρινας.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι νομοί που κανονικά θα έπρεπε να είχαν ευεργετηθεί από τα πολιτικά «τζάκια» που έχουν άρρηκτη σχέση, τους Καραμανλήδες και τους Μπακογιάννηδες-Μητσοτάκηδες, οι Σέρρες και η Ευρυτανία, έχουν «αιμορραγήσει» πραγματικά.
 
Στα ίδια τραγικά επίπεδα και ο νομός Φθιώτιδας με μείωση πληθυσμού 12,9%, αλλά εκεί που το πρόβλημα γίνεται εθνικό είναι στο νομό Έβρου που έχασε σχεδόν το 10% του πληθυσμού του! Ούτε πόλεμος να γινόταν!
 
Στην Πελοπόννησο, η Αρκαδία και η Μεσσηνία επίσης έχουν χάσει το 10% του πληθυσμού τους, ενώ η Αχαΐα έχει την ίδια ακριβώς εικόνα με την Αττική: Η μείωση του πληθυσμού είναι μικρή (2,4%) απλά και μόνο γιατί μεγάλες μάζες αλλοδαπών εγκλωβίστηκαν στο νομό στην προσπάθειά τους να φύγουν για Ιταλία κι έτσι απλά αντικατέστησαν των ελληνικό πληθυσμό δείχνοντας μια, εικονικά, μικρή μείωση πληθυσμού σε ένα νομό που έχει κτυπηθεί βάναυσα από την αποβιομηχάνιση.
 
Αιτωτολοακαρνανία, Φωκίδα, Βοιωτία επίσης αιμορράγησαν με 10% μείωση του πληθυσμού τους.
 
Οι μόνες περιοχές της Ελλάδας με σχεδόν μηδενική μείωση πληθυσμού ήταν οι Κυκλάδες και η Κρήτη, κυρίως λόγω τουρισμού, ενώ στα Δωδεκάνησα ο πληθυσμός αυξήθηκε 7,4% λόγω μεταναστευτικών ροών. Ο ελληνικός πληθυσμός, όμως μειώθηκε!
 
Δείτε τον χάρτη και θα καταλάβετε:
 
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Eurostat, o πληθυσμός στην Ελλάδα από 10.438 εκατομμύρια το 2022 μειώνεται σε 7.777 εκατομμύρια το 2070, με το 50% να το αποτελούν αλλοδαποί.
 
Επιπλέον, ο λόγος εξάρτησης των ηλικιωμένων από τον οικονομικά ενεργό πληθυσμό αυξάνεται από 39,0 το 2022, σε 74,4 το 2050 και στη συνέχεια μειώνεται στο 66,0 το 2070.
 



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ερανίζομαι απόσπασμα από παλαιότερο άρθρο του φίλου Γ. Βενετσάνου, το οποίο πρόβλεπε την σημερινή δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας.
Α.Α.

Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω…
Τα επίσημα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ για το 2020, μας λένε ότι η ψαλίδα θανάτων γεννήσεων έχει μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Γεννήθηκαν 84.767 και έφυγαν από τη ζωή 131.084, δηλαδή μια διαφορά 46.317. Και αυτό έρχεται μετά από μια επίσης κακή χρονιά, που ήταν το 2019, όπου η διαφορά είχε ανέλθει στους 41.202. Και όπως φαίνεται και για το 2021, μάλλον θα έχουμε τα ίδια και χειρότερα. Συνολικά, την προηγούμενη δεκαετία, οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά περίπου 273.000άτομα. Έχουν καταλάβει αυτοί που μας κυβερνάνε τι συμβαίνει; Είναι σαν να εξαφανίστηκαν όλοι οι πολίτεςαπό τις πόλεις, Αγρίνιο, Ηράκλειο, και Ιωάννινα με πληθυσμούς 53.433, 153.653 και 65.574 αντίστοιχα, σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Από το 2011 ως το 2020 είχαμε μείωση από 400.000 – 500.000 του πληθυσμού της χώρας μας.
Οι αριθμοί εδώ και καιρό, όχι μόνο το φωνάζουν, άλλα έχουν ξελαρυγγιαστεί, ο ελληνικός πληθυσμός χάνεται χρόνο με το χρόνο, και οι υπεύθυνοι τι κάνουν; Κοιμούνται μακαρίως ή κινούνται σε λάθος κατεύθυνση, την ώρα που τα στατιστικά στοιχεία για τη δημογραφικήκατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώνονται ραγδαία, προκαλώντας, εύλογα, σοβαρό προβληματισμό για το ίδιο το μέλλον του ελληνισμού. Μπορεί να έχουν παρθεί κάποια μέτρα αλλά φτάνουν; Σαφέστατα όχι, είναι ασπιρίνη σε ένα σώμα που μήνα με τον μήνα καταρρέειστην εντατική.
Βέβαια οι παράγοντες που επηρεάζουν τη μεταβολή του πληθυσμού δεν είναι μια:
1. Οι ανθρώπινες κοινωνίες όταν πετύχουν ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης, οι οικογένειες γεννούν λιγότερα παιδιά.
2. Όταν η ποιότητα ζωής γίνεται καλύτερη και οι προσδοκίες των γονέων για τα παιδιά τους γίνονταιμεγαλύτερες, κάνουν λιγότερα.
3. Οι θάνατοι που πλέον ξεπερνούν τις γεννήσεις.
4. Η μετανάστευση, που στην πατρίδα μας την εποχήτων μνημονίων έχασε χιλιάδες νέους επιστήμονεςστο εξωτερικό.
5. Η ανεργία που πλήττει τον νεανικό πληθυσμό, μαζί με τις μειώσεις εισοδημάτων
6. Οι αυξήσεις των φόρων.
Θα έλεγα δώστε κίνητρα στα νέα ζευγάρια να κάνουνπαιδιά, αλλά από μόνα τους τα σκέτα οικονομικά κίνητρα είναι άχρηστα. Όπως έχει αποδειχτεί στην πράξη, οι χώρες που δαπανούν πάρα πολλά λεφτά μόνο σε κίνητρα, δηλαδή αποκλειστικά οικογενειακάεπιδόματα και φοροαπαλλαγές, για να πείσουν τις οικογένειες να κάνουν παιδιά, δεν πετυχαίνουν πολλάπράγματα. Στον αντίποδα, οι χώρες που τα έχουν πάεικαλύτερα επενδύουν τα χρήματα τους και σε κάτι ακόμη. Προχώρησαν στην άρση των εμποδίων που κάνουν τα ζευγάρια (ή και γυναίκες που είναι μόνες) να διστάζουνόπως:

• Μεγάλες άδειες πατρότητας και μητρότητας.
• Ποιοτικές και δωρεάν δομές προσχολικής αγωγής.
• Εξασφάλιση της εργασιακής ασφάλειας και της επαγγελματικής εξέλιξης της μητέρας και του πατέρα.
Αυτά είναι που αποδεδειγμένα έχουν αποτέλεσμα, αλλά και πάλι ενώ προσεγγίζουν το δείκτη αναπλήρωσης, δεν τον φτάνουν.

"ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΑΝΟΕΙΤΩ ΟΤΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ κ. ΣΑΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΘΑ ... ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ."

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.