3 Ιουνίου 2023

Ο "σκοταδισμός" και το πραγματικό σκότος

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου
 
Μέσα στα πολλά δυστοπικά και ατοπικά (εκτός τόπου δηλαδή) που ακούγονται στην παρούσα προεκλογική περίοδο, ιδίως μετά τις πρώτες εκλογές και την εμφάνιση της Νίκης του Νατσιού, είναι και ο όρος "σκοταδισμός" και ο χαρακτηρισμός "σκοταδιστής". Μάλιστα, εσχάτως ο όρος χρησιμοποιήθηκε και από τον πρωθυπουργό, που τόσο ήθελε να μεταβεί στο Άγιον Όρος για να ζητήσει την βοήθεια της Παναγίας, αλλά δεν τα κατάφερε. 
 
Η όλη σχετική συζήτηση μου έφερε στο μυαλό το βιβλίο ενός από τους δασκάλους μου, του π. Γεωργίου, Φώτα και Φως. Σε αυτό ο Μεταλληνός επισήμαινε την θεμελιώδη αντίστιξη ανάμεσα στα κοσμικά φώτα της καμπαλιστικής νεωτερικότητας, τα Φώτα του Διαφωτισμού και στο ΦΩΣ, δηλαδή τον Ιησού Χριστό. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ακόμη και ο όρος Διαφωτισμός προέρχεται από αυτά τα κοσμικά φώτα, με τα οποία "φωτίστηκε" ο άνθρωπος για να φύγει μακρυά από τον Χριστό, που τον "βασάνιζε" στο πλαίσιο της μεσαιωνικής θεοκρατίας και του ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ. 
 
Ακριβώς αυτή είναι η πίστη όλων των νεωτεριστών αντιπάλων του Χριστού, ακριβώς αυτή είναι και η πίστη του πρωθυπουργού. Είναι φυσικό, λοιπόν, όσοι ζουν με αυτήν την πίστη κατά του Χριστού (ανάμεσά τους σήμερα και ιεράρχες και σύνοδοι) να χαρακτηρίζουν τους ορθοδόξους "σκοταδιστές" και να τους εχθρεύονται. Έχουν βλέπετε άλλα "φώτα"... αυτοί είναι στο black light, όχι στο Φως του Θαβώρ, που άδει και ο Αρτέμης... και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, καθώς ἠγάπησαν μᾶλλον τὸ σκότος ἢ τὸ φῶς· ἦν γὰρ πονηρὰ τὰ ἔργα αὐτῶν, κατά τον Ευαγγελιστή Ιωάννη. Δυστυχώς, μεταξύ ἡμῶν καί ὑμῶν χάσμα μέγα ἐστήρικται....Share

1 σχόλιο:

Χρήστος είπε...

Όπως μας λέει ο αγαπητός Χαράλαμπος μέσα από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη:

καθώς ἠγάπησαν μᾶλλον τὸ σκότος ἢ τὸ φῶς· ἦν γὰρ πονηρὰ τὰ ἔργα αὐτῶν,

Μέσα σε μία σειρά φανερώνεται όλη η αλήθεια!

Όσοι δηλώνουν άθεοι, αντίχριστοι και οτιδήποτε άλλο κατέβασε το μυαλουδάκι τους, ένας είναι ο λόγος. Είναι φαύλα τα έργα τους (δηλαδή πονηρά).
Και ο Χριστός, μας μίλησε για Παράδεισο και κόλαση.
Αν αποδεχτούν αυτά που είπε ο Χριστός, τότε γνωρίζουν ότι με τα έργα τους θα καταλήξουν στην κόλαση.
Οπότε λένε, τι μας συμφέρει;
Να δεχτούμε τους λόγους του Χριστού και να πάμε στην κόλαση ή να δηλώσουμε ότι όλα αυτά είναι παραμύθια, οπότε τρόπον τινά να τη γλιτώσουμε.

Να όμως που ο Χριστός εμφύτευσε μέσα μας τη συνείδηση και όσο και να προσπαθούν να τη στραγγαλίσουν κάποιοι, αυτή τους ελέγχει.

Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα τον Πιστό τον μισούν οι άνθρωποι της αμαρτίας, δεν τον αγαπούν γιατί απλούστατα τους ελέγχει η παρουσία του, για αυτό προσπαθούν να τον εξαφανίσουν.

Και θα κλείσω με αυτό που γράφει πάλι ο αγαπητός Χαράλαμπος:

Μάλιστα, εσχάτως ο όρος χρησιμοποιήθηκε και από τον πρωθυπουργό, που τόσο ήθελε να μεταβεί στο Άγιον Όρος για να ζητήσει την βοήθεια της Παναγίας, αλλά δεν τα κατάφερε.

Το ορθό είναι, όχι δεν τα κατάφερε..
Αλλά δεν του το επέτρεψε η Παναγία μας, γιατί το Άγιον Όρος είναι το Περιβόλι Της.

Ακούς σήμερα ανθρώπους που έχουν φτάσει να γίνουν 80 χρόνων και να σου λένε:
Από νέος ήθελα να πάω στο Άγιο Όρος να προσκυνήσω κι όμως δεν τα κατάφερα μέχρι σήμερα.

Είναι το μόνο μέρος που αν δεν επιτρέψει η Παναγία μας δεν μπορεί να μπει κανένας.
Φυσικά όταν είναι για τη σωτηρία της ψυχής μας ο διάβολος επαναστατεί εναντίον μας, μας βάζει εμπόδια για να μην μεταβούμε στο Άγιο Όρος.
Πολλές φορές αυτά τα εμπόδια τα επιτρέπει η Παναγία μας για να δοκιμάσει τον ζήλο μας και την Πίστη μας σε αυτό που θέλουμε.

Όμως για τους κακοπροαίρετους εκεί ισχύουν οι πνευματικοί νόμοι.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.