28 Ιουνίου 2023

Άμεσα στον Κόσμο εφαρμόζεται παγκόσμιο σύστημα ψηφιακής ταυτοποίησης για όλους που θα συνδέεται με τους τραπεζικούς λογαριασμούς

Όχι πολύ μακριά στο μέλλον, όλοι οι «πολίτες του κόσμου» θα πρέπει να διαθέτουν κατάλληλη «ψηφιακή ταυτότητα» διαφορετικά δεν θα τους επιτραπεί η πρόσβαση στο νέο παγκόσμιο ψηφιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα.
 
Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχουν κυκλοφορήσει τα νέα τους «ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας», αλλά για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα νομίσματα πρέπει «να αποδείξετε ότι είστε αυτός που λέτε ότι είστε» και ο μόνος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι με το νέο παγκόσμιο σύστημα ψηφιακής ταυτοποίησης που έχει εισαχθεί.
 
Καθώς τα μετρητά καταργούνται σταδιακά, όσοι αντιστέκονται στο να είναι μέρος του νέου παγκόσμιου συστήματος ωθούνται όλο και περισσότερο στα εξωτερικά περιθώρια της κοινωνίας. Σχεδόν κανείς δεν είναι διατεθειμένος να τους απασχολήσει πλέον. Τους έχει καταστεί σχεδόν αδύνατο να λάβουν δάνεια και αντιμετωπίζονται με περιφρόνηση από μεγάλο μέρος του γενικού πληθυσμού. Και μετά, αφού η συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού έχει εγγραφεί «πρόθυμα» στο νέο παγκόσμιο σύστημα ψηφιακής ταυτοποίησης, ανακοινώνεται ότι το σύστημα θα γίνει πλέον υποχρεωτικό. 
 
Αυτό σημαίνει ότι όποιος δεν εγγραφεί δεν θα μπορεί να αγοράσει, να πουλήσει, να βρει δουλειά ή να έχει τραπεζικό λογαριασμό. Θα γίνει πιο σημαντικό από την άδεια οδήγησής σας και πιο σημαντικό από τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισής σας. 
 
Πολύ γρήγορα, θα γίνει απαραίτητο για σχεδόν κάθε οικονομική συναλλαγή που κάνετε στο διαδίκτυο.  
 
Πολλοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι αυτό θα ήταν καλό. Εξάλλου, υπάρχουν τόσοι πολλοί απατεώνες και κλέφτες στο Διαδίκτυο αυτές τις μέρες. Και θα συμφωνήσω ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερη οικονομική ασφάλεια στο Διαδίκτυο, αλλά είμαι 100% κατά οποιουδήποτε τύπου παγκόσμιου συστήματος ψηφιακής ταυτοποίησης, επειδή η πιθανότητα τυραννίας θα ήταν εκτός διαγραμμάτων.  
 
Δυστυχώς, αυτός είναι ακριβώς ο τύπος συστήματος που προτείνεται τώρα από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στα Ηνωμένα Έθνη.  
 
Σε μια σύνοψη πολιτικής του Μαΐου 2023 με τίτλο «Ένα Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο, ένα Ανοιχτό, Ελεύθερο και Ασφαλές Ψηφιακό Μέλλον για Όλους» , μας λένε ότι «ένα ανοιχτό, ελεύθερο, ασφαλές και ανθρωποκεντρικό ψηφιακό μέλλον» είναι απολύτως κρίσιμο για την «επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης».
 
Η παρούσα σύνοψη προτείνει την ανάπτυξη ενός Παγκόσμιου Ψηφιακού Συμφώνου που θα καθορίζει αρχές, στόχους και δράσεις για την προώθηση ενός ανοιχτού, ελεύθερου, ασφαλούς και ανθρωποκεντρικού ψηφιακού μέλλοντος, που θα εδράζεται στα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα και θα επιτρέπει την επίτευξη των Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης.
 
Σκιαγραφεί τομείς στους οποίους η ανάγκη για ψηφιακή συνεργασία πολλών ενδιαφερομένων είναι επείγουσα και ορίζει πώς ένα Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο μπορεί να βοηθήσει στην υλοποίηση της δέσμευσης στη δήλωση για τον εορτασμό της εβδομήντα πέμπτης επετείου των Ηνωμένων Εθνών (ψήφισμα 75 της Γενικής Συνέλευσης /1) στη «διαμόρφωση ενός κοινού οράματος για την ψηφιακή συνεργασία» παρέχοντας ένα παγκόσμιο πλαίσιο χωρίς αποκλεισμούς. Ένα τέτοιο πλαίσιο είναι απαραίτητο για τη δράση πολλών ενδιαφερομένων που απαιτείται για την υπέρβαση του ψηφιακού.
 
Οι περισσότεροι άνθρωποι του γενικού πληθυσμού δεν θα ανησυχούσαν πολύ μετά την ανάγνωση αυτής της εισαγωγικής παραγράφου.
 
Αλλά όπως λένε, ο διάβολος είναι στις λεπτομέρειες.
Αν μεταβείτε στη σελίδα 8 της σύνοψης πολιτικής, θα βρείτε την ενότητα όπου προτείνεται ένα σύστημα ψηφιακής ταυτοποίησης «συνδεδεμένο με τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς κινητών χρημάτων».
 
Τα ψηφιακά αναγνωριστικά που συνδέονται με τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς χρημάτων κινητής τηλεφωνίας μπορούν να βελτιώσουν την παροχή κάλυψης κοινωνικής προστασίας και να βοηθήσουν στην καλύτερη προσέγγιση των επιλέξιμων δικαιούχων. Οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορεί να συμβάλουν στη μείωση των διαρροών, των σφαλμάτων και του κόστους στο σχεδιασμό των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας.
 
Το ανέφερα εν συντομία τις προάλλες, αλλά δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι κατάλαβαν τις επιπτώσεις που έχει αυτό για όλους μας.
 
Κάτω από ένα τέτοιο σύστημα, εάν το κοινωνικό σας πιστωτικό σκορ πέσει πολύ χαμηλά, θα μπορούσατε να μπείτε σε «ψηφιακή φυλακή» για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Τα «ψηφιακά σας προνόμια» θα αναστέλλονταν για λίγο, και αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα μπορούσατε να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να ζήσετε την κανονική σας ζωή κατά τη διάρκεια της τιμωρίας σας. 
 
Φυσικά, αν επιμένετε να είστε «επαναλαμβανόμενοι παραβάτες» αρκετές φορές, θα μπορούσατε να ανακαλέσετε οριστικά τα «ψηφιακά σας προνόμια».
 
Τι θα κάνατε τότε;  
Δεν θα μπορούσατε να αγοράσετε ή να πουλήσετε τίποτα. 
Δεν θα μπορούσατε να βρείτε δουλειά.
Δεν θα μπορούσατε να έχετε τραπεζικό λογαριασμό.
Στην καλύτερη περίπτωση, θα είσασταν εντελώς έξω από την κοινωνία.
Μην ξεγελαστείτε και πιστεύετε ότι ένα τέτοιο σύστημα είναι πολύ μακριά.
 
Σε τρεις μήνες από τώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα «διατάξει» όλα τα κράτη μέλη να προσφέρουν ένα «ψηφιακό πορτοφόλι ταυτότητας» σε κάθε έναν από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις τους.
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει την ψηφιακή ταυτότητα στο πλαίσιο του eIDAS 2.0, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2023 και θα διασφαλίσει ότι όλα τα κράτη μέλη προσφέρουν ένα πορτοφόλι ψηφιακής ταυτότητας (DIW) σε πολίτες και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «Τουλάχιστον το 80% των πολιτών θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν μια λύση ψηφιακής ταυτότητας για πρόσβαση σε βασικές δημόσιες υπηρεσίες έως το 2030».  
 
Αρχικά, η συμμετοχή ιδιωτών και επιχειρήσεων στο σύστημα της ΕΕ θα είναι εθελοντική. Όμως τα τελευταία χρόνια είδαμε πόσο γρήγορα τα «εθελοντικά» μέτρα μπορούν να γίνουν «υποχρεωτικά». 
Όταν λέω ότι ζούμε σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές για όλη την ανθρώπινη ιστορία, δεν αστειεύομαι. 
Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο, η ΕΕ και οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να διαθέσουν CBDC.
Και υπάρχει λόγος για τον οποίο η «ψηφιακή ταυτοποίηση» έχει γίνει ξαφνικά τόσο καυτό ζήτημα. 
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε με την άδεια του Michael Snyder



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.