29 Ιουνίου 2023

Ιδεολογία του Φύλου - Οι αντιφάσεις της

Τώρα υπάρχει η Εθνική στρατηγική για τα ΛΟΑΤΚΙ+ Δικαιώματα.(1) Εντυπωσιάζει ότι φλέγοντα οικογενειακά ζητήματα, όπως τα διαζύγια, η άρνηση της μητρότητας, ο δημογραφικός αφανισμός, η απαξίωση της Ελλάδας από τους νέους ως χώρου δημιουργίας, η εγκατάλειψη των ηλικιωμένων και αναπήρων και άλλα πολλά, δεν συγκίνησαν το πολιτικό σύστημα ώστε να οργανώσει «παρελάσεις», να δραστηριοποιηθούν ΜΚΟ, να συσταθούν επιτροπές, να οργανωθούν σεμινάρια και σχολικές δεξιότητες. Για τα «ιδιαίτερα» όμως σεξουαλικά δικαιώματα κινείται γη και ουρανός… 
 
Ας δούμε συνοπτικά τις κορυφαίες αντιφάσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ ιδεολογίας, για να κατανοήσουμε τα αδιέξοδα και την ρηχότητα των επιχειρημάτων της και να υποστηρίξουμε ψυχή τε και σώματι τα παιδιά και την παραδοσιακή οικογένεια.
  1. Οι ιδεολόγοι του φύλου απαιτούν ανεκτικότητα ενώ εκείνοι διεκδικούν και νομοθετούν με συνειδητή απολυτότητα.
  2. Δεν θέλουν να δοθεί ιατρική υπόσταση στην τρανς ή όμο- ταυτότητα, καθώς τη προωθούν ως φυσιολογική εκδοχή συμπεριφοράς. Ζητούν όμως να δίνεται ιατρική αγωγή για τη δυσφορία φύλου με φάρμακα και χειρουργικές επεμβάσεις.
  3. Ζητούν να αποκαλούνται με τη γλώσσα που εκείνοι θέλουν. Ωστόσο, εκείνοι χαρακτηρίσουν τους άλλους ως "cis" ετεροκανονικούς ή όπως αλλιώς επιθυμούν.
  4. Δηλώνουν πως ο πραγματικός εαυτός είναι κάτι ανεξάρτητο από το βιολογικό σώμα. Τότε γιατί επιδιώκουν τόσο επίμονα η μεταμόρφωση του σώματος κάποιου ώστε να ζήσει την "ταυτότητά του";
  5. Υποστηρίζουν πως η ταυτότητα φύλου είναι ένα κοινωνικό κατασκεύασμα. Με ποιο δικαίωμα όμως αποκλείουν τους γονείς (ή όποιο άλλο δεν εγκρίνουν…) από το να έχουν λόγο στο σεξουαλικό "γίγνεσθαι" των παιδιών τους;
  6. Το φύλο είναι ρευστό και οι σεξουαλικές επιλογές αλλάζουν. Γιατί τότε όταν το άτομο ζητά βοήθεια για τη μεταστροφή του από τη ΛΟΑΤΚΙ κατάσταση, αυτό είναι αξιόποινη πράξη; Γιατί οι αλλαγές πρέπει να γίνονται μόνο προς τη ΛΟΑΤΚΙ κατεύθυνση;
  7. Αφού τα στερεότυπα είναι κάτι κακό, γιατί συνδέουν την ταυτότητα φύλου τους και το σεξουαλικό τους προσανατολισμό με στερεότυπες εμφανίσεις σώματος και συμπεριφορές; Εν τέλει ομολογούν έμμεσα πως τα στερεότυπο είναι κομμάτι της αυθεντικής ταυτότητας.
  8. Δηλώνουν πως οι θέσεις τους έχουν επιστημονική βάση. Όμως δεν υπάρχει αντικειμενικός βιοδείκτης «αρσενικότητας ή θηλυκότητας» , δεν χρησιμοποιούν ιατρικά κριτήρια για τον αυτοπροσδιορισμό τους, που γίνεται απλά με βάση τα υποκειμενικά τους αισθήματα.
  9. Δηλώνουν πως τα παιδιά είναι σεξουαλικά από τη γέννησή τους και έχουν δικαίωμα στο σεξουαλικό πειραματισμό. Γιατί εξανίστανται λοιπόν όταν αυτά παρασύρονται από «επιτήδειους»; Τί κρίση έχει ένα παιδί ώστε να προστατεύσει τον εαυτό του;
  10. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι να εκφράζουν αυτό που θέλουν. Ωστόσο αυτό πρέπει να ισχύει μονομερώς, καθώς η αντίθετη έκφραση είναι ρητορική μίσους.
  11. Η τρανς κοινότητα (1% του πληθυσμού) πρέπει να ακούγεται. Ωστόσο, οι εμπειρίες των ατόμων που κακοποιήθηκαν από την μετάβαση, (1% της τρανς κοινότητας) θα πρέπει να αγνοηθούν.
  12. Τα παιδιά δεν πρέπει να καπνίζουν, να πίνουν, να ψηφίζουν ή να οδηγούν. Είναι ανίκανα για δικαιοπραξία. Ωστόσο, θα μπορούν να συναινέσουν σε δυνητικά μη αναστρέψιμη φαρμακευτική αγωγή και σε αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή τους.
  13. «Πρέπει να μας καταλάβετε», ζητούν, αλλά δύσκολα θα το κάνετε επειδή δεν είχατε τις εμπειρίες μας. Έχει δικαίωμα στην συμβουλή μόνο όποιος βίωσε μία κατάσταση; Και αν αυτό ισχύει, γιατί δεν ακούμε τους detransitioners;
  14. Αν τα ΜΜΕ αναφέρουν ένα έγκλημα και δηλώσουν ότι διαπράχθηκε από ένα τρανς άτομο, αυτό είναι τρανσφοβία. Ωστόσο, αν γίνει κάποια παράβαση στην οποία έχει εμπλακεί ένα τρανς άτομο και δεν αναφερθεί η ταυτότητά του αυτό εκλαμβάνεται ώς απαξίωσή του...
  15. «Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στον ομόφυλο γάμο. Η αφοσίωση είναι στις προδιαγραφές μας». Ωστόσο πάμε και ένα βήμα παρακάτω… και «θέλουμε νομιμοποίηση και της πολυσυντροφικότητας».
  16. «Να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τη διαφορετικότητα». Ωστόσο, είναι εντάξει για εμάς να γελοιοποιούμε αυτούς με τους οποίους διαφωνούμε.
  17. Εμείς σεβόμαστε τη θρησκεία στα πλαίσια της «αγάπης», που σημαίνει άκριτη αποδοχή των επιλογών μας…. Αλλά δεν της αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να εκφράσει τον λόγο της, όταν είναι σε αντίθεση με τον δικό μας. 
 
Μέσα σε όλη αυτή την σύγχυση, τα επιπόλαια επιχειρήματα και τα ψυχολογικά τεχνάσματα, καταστρέφεται το παρόν και το μέλλον των παιδιών που κάνουν αδιέξοδες επιλογές. Πολλά παρασύρονται σε σχέσεις που δεν τα οδηγούν πουθενά. Αξίζει σα γονείς να ενημερωθούμε και να αφοσιωθούμε στην καθοδήγησή τους για να μην πάνε χαμένες οι δυνατότητές τους. 
 
Παραπομπές:
 
Βοηθητική Πηγή: 
 



Share

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρχείο απόσπασμα.

Δεν είναι εύκολο να είσαι ΛΟΑΤΚΙ άτομο στην Ελλάδα. Ο θεσμός της οικογένειας με μαμά, μπαμπά, παιδιά είναι τόσο βαθιά ριζωμένος που οποιαδήποτε άλλη, μη ετεροφυλόφιλη, ταυτότητα φύλου αυτομάτως είναι λόγος εξοστρακισμού. Η κοινωνία παραμένει συντηρητική την στιγμή που οι θεσμοί “μυρίζουν” πρόοδο.

Το 2015 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μία τομή για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στη χώρα. Καθιέρωσε το Σύμφωνο Συμβίωση, πράγμα που αναγνωρίζει τα ΛΟΑΤΚΙ ζευγάρια ως ισότιμα στα μάτια του νόμου. Ή σχεδόν… Το δικαίωμα στον γάμο που έχουν όλοι οι πολίτες, δεν αγγίζει τον ΛΟΑΤΚΙ κόσμο. Χρειάστηκαν ακόμη εφτά χρόνια επεξεργασίας ώστε να καταθέσει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ένα πακέτο προτάσεων νόμου για τον γάμο των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και το δικαίωμα στη γονεϊκότητα, μέσω υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Η πρόταση νόμου περιλαμβάνει και την βελτίωση της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου. Το 2017 έγινε νόμος του κράτους το δικαίωμα της φυλομετάβασης από τα 15 χρόνια του ανθρώπου. Το επίμαχο άρθρο 3 δημιούργησε… συρράξεις τόσο εντός της Βουλής, όσο και στη δημόσια σφαίρα, ενώ η εκκλησία χτύπησε πένθιμα τις καμπάνες της.

ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΑΙΔΩ.
Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΕΣΑΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΑΣ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΘΩΠΕΥΕΤΕ.
Σ.Μ.

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ἡ ἀνωμαλία καί ἡ ἁμαρτία πρέπει νά ἐλέγχωνται καί νά διορθώνωνται, μέ ἀγάπην πάντοτε, ὄχι νά γίνεται προσπάθεια νά ἐμφανίζωνται ὡς φυσιολογικά καί ν' ἀναγνωρίζωνται «δικαιώματα» τεκνοθεσίας κ.λπ. εἰς ὁμοφυλοφίλους! Τίποτε δέν διδάσκονται ἀπό τήν καταστροφήν τῶν Σοδόμων καί Γομόρρας ὅσοι προωθοῦν τήν διαστροφικήν ἀτζέντα τῶν ΛΟΑΤΚΙ;

Ανώνυμος είπε...

Το σχετικό άρθρο είναι εξαιρετικό και τεκμηριωμένο.
Αυτά έλεγε και λέγει περίπου και το κόμμα της ΝΙΚΗΣ του δασκάλου κ. Νατσιού, το οποίο όμως από το πατριωτικό και χριστιανικό εθνέγερσης δεν στηρίχθηκε, όπως και οι πατριωτικές θέσεις του κόμματος δεν προβλήθηκαν και αρκετά άρθρα, που φιλοξενήθηκαν στο εθνέγερσης ήταν κατά της ΝΙΚΗΣ, που τελικά νίκησε παρά τον άδικο πόλεμο που δέχθηκε.....
Ευχόμαστε να επανορθώσει.
Νικηφόρος

Χρήστος είπε...

Αδερφέ Νικηφόρε, πράγματι πολεμήθηκε το πατριωτικό κίνημα της Νίκης από εκεί που δεν θα έπρεπε.

Εύχομαι να ακουστεί το ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΈΣΤΗ μέσα στη Βουλή.

Και τότε όπως μας λέει ο ευλογημένος Νεκτάριος ένα άρθρο πιο επάνω:

«ἐὰν μὴ Κύριος οἰκοδομήσῃ οἶκον, εἰς μάτην ἐκοπίασαν οἱ οἰκοδομοῦντες»
καί «ἐὰν μὴ Κύριος φυλὰξῃ πόλιν, εἰς μάτην ἠγρύπνησεν ὁ φυλάσσων» (Ψάλμ. 126).

Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους,
Εμείς θα κάνουμε αυτό το λίγο που μπορούμε, για να κάνει ο Κύριος μας, αυτό που δεν μπορούμε. Αμήν.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.