2 Ιουνίου 2023

Σ’ αυτό το φέρετρο ακουμπά η Ελλάδα! Σημείωμα για κάθε, μικρομεσαίο, Έλληνα…

Γράφει ο Ηλίας Μπόνος 
 
Ο Έλληνας, τελικά, για να γίνει «μεγάλος» πρέπει να υποστηρίξει την μικρομεσαία του κατάσταση. Αλλιώς θα παραμείνει μικρός. Άλλο κατάσταση, άλλο καταγωγή - Η Κομισιόν μας θεωρεί δημοσιονομικά ανισσόροπους και θέτει υπό επιτήρηση την Ελλάδα ενώ ο Μητσοτάκης τάζει «φούσκες» και μας ράβει «κορσέδες» - Βουβά τα κόμματα εξουσίας και αλλαγής…
 
ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο μικρομεσαίος Λάκωνας αγρότης ξέρει καλύτερα από τους Πρωθυπουργούς, τους Υπουργούς και τους Βουλευτές πόσο πληρώνει, πόσο χρεώνεται, τι φοβάται, σε τι ελπίζει… Ο μικρομεσαίος Λάκωνας επαγγελματίας γνωρίζει καλύτερα από τις Κυβερνήσεις και τα Κοινοβούλια που οδηγείται, τι χρωστάει, τι «πληρώνει», τι τον περιμένει…
 
Αυτό που «ρίχνει» στην κάλπη ο πολίτης πρέπει να είναι η αυθεντική εξομολόγηση της ζωής του. Να μην κρύβεται πίσω από το παραβάν του κομματισμού, της συναλλαγής και της ανάθεσης της ευθύνης σε τρίτους…
 
ΕΛΛΑΔΑ. Ενδιαφέρει τη μεσαία τάξη, τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, πολίτες που θέλουν σταθερότητα, ασφάλεια αλλά και προοπτική δημιουργίας.
 
Υπάρχουν πολλά και κρίσιμα που μας τα έκρυψαν σε αυτές τις εκλογές. Δεν τα μάθαμε όταν έπρεπε αλλά 3 ημέρες μετά τις εκλογές; Όσα θα διαβάσεις έγιναν γνωστά στις 24 Μαίου 2023. Φυσικά η ελληνική ολιγαρχία τα γνώριζε καλύτερα ακόμα και απ’ αυτούς που ζητούσαν, ως υποψήφιοι, την ψήφο του πολίτη.
 
Μηχανισμός επαγρύπνησης
 
Ο μηχανισμός επαγρύπνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα μεταξύ των κρατών μελών που μπορεί να αντιμετωπίσουν ή ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ανισορροπίες. Απαιτείται εμπεριστατωμένη επισκόπηση στα πεπραγμένα και στα υπεσχημένα στην Ελλάδα.
 
Αναρωτιέται κανείς ποιος είναι ο ρόλος των ελλήνων ευρωβουλευτών (πήραμε μια γεύση από την Καϊλή) όταν μαθαίνουμε μετά τις Εθνικές εκλογές, ότι από τις 22 Νοεμβρίου του 2022 η Ελλάδα έχει ενταχθεί στον μηχανισμό επαγρύπνησης.
 
Αυτή η πραγματικότητα μπορεί να σημαίνει πολλά και διάφορα δεινά αλλά πρώτο και κύριο είναι ένα:
 
Πως θα γίνουν πράξη οι παροχές που υποσχέθηκε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης;
 
Δεν μπορεί να σταθεί το αφήγημα της Σταθερότητας όταν η ΕΕ βάζει:
  • Τέλος στα pass
  • Tέλος στις αυξήσεις του δημοσίου
  • Τέλος στις προσλήψεις στο δημόσιο
  • Αρνείται το ξεπάγωμα της 3ετίας στον ιδιωτικό τομέα
Δυστυχώς επαληθεύονται όσοι έκαναν - και κάνουν λόγο - για επερχόμενη ακραία λιτότητα αμέσως μετά τις τουριστικές εισπράξεις του καλοκαιριού…
 
Η σχετική έκθεση της Κομισιόν δημοσιεύθηκε στις 24 Μαίου (3 ημέρες μετά τις Εθνικές εκλογές). Από τον Νοέμβριο του 2022 η Ελλάδα έχει μπει σε νέο μηχανισμό εποπτείας αφού η ΕΕ ελέγχοντας την πολιτική Μητσοτάκη στο δημοσιονομικό επίπεδο εντάσσει την Ελλάδα στις ανισόρροπες δημοσιονομικά χώρες.
 
Έταζε πριν τις εκλογές
 
Ο Πρωθυπουργός γνώριζε κι έταζε… Οι πολίτες δεν γνώριζαν και ψήφισαν…
 
Ερώτημα: Γιατί η ΕΕ άφησε τον Μητσοτάκη ελεύθερο να τάζει; Μήπως για να πάρει την αυτοδυναμία που είναι αναγκαία για να ξαναμπεί η Ελλάδα σε αυστηρή εποπτεία, ίσως και νέο μνημόνιο;
 
Για να αντιληφθούμε τι ακριβώς έχει γίνει πρέπει να συνοψίσουμε τα δεδομένα:Οι δημόσιοι υπάλληλοι που ψήφισαν το «σταθερά» του Μητσοτάκη, έχουν ψηφίσει πάγωμα των αυξήσεων στον δημόσιο τομέα…
 
Όσοι τον Μαίο του 2023 ψήφισαν Μητσοτάκη για να έχουν pass το 2024 πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα έχουν…
Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που άκουσαν για καλύτερους όρους εργασίας και ψήφισαν Μητσοτάκη επιβράβευσαν το πάγωμα των 3ετιών…
 
Εκτός και αν ο Μητσοτάκης, ως νέος Πρωθυπουργός (εάν κι εφόσον) αγνοήσει την ΕΕ. Τον Μάρτιο του 2023 η Κομισιόν ζήτησε την ανάληψη δημοσιονομικών πολιτικών τα έτη 2023 – 2024 οι οποίες θα διασφάλιζαν τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους. Μην ξεχνάμε η Ελλάδα είναι βαθιά χρεωμένη, ας αλλάζει Κυβερνήσεις…
 
Το δημόσιο χρέος από το 2019 που ήταν 356 δις€ έφθασε σήμερα τα 410δις€. Δηλαδή αυξήθηκε κατά 66 δις€… Η Ελλάδα που παράγει, που φιλοξενεί, που σφίγγει το ζωνάρι, δεν σώζεται…
 
Παρ’ όλα αυτά τον Μάιο είχαμε εκλογές με παροχές και άριστη επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ούτε μια ερώτηση στα κανάλια και στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις για το δημοσιονομικό παγόβουνο που ήδη αγγίζουμε.
 
Για να γνωρίζεις καλύτερα
 
Από το 2024 καταργούνται όλα τα pass. Αυτά που υποτίθεται πως λειτούργησαν σαν στυλοβάτες της κοινωνίας στις πολλαπλές κρίσεις καταργούνται.
 
Δημοσιονομική προσαρμογή. Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις, για να επιτευχθεί η τήρηση της τιμής αναφοράς του 3% του ΑΕΠ για το έλλειμμα θα πρέπει να υπάρξει λιτότητα ύψους τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2023.
 
Περικοπές στις δαπάνες. Το αφήγημα «για όλα φταίει η Κομισιόν» αναμένεται να λειτουργήσει ως προκάλυμμα για να στραγγαλιστούν τόσο η δημόσια παιδεία όσο και η δημόσια υγεία.
 
Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να ξεχάσουν τις αυξήσεις. Η Κομισιόν επιχαίρει για το ότι το μισθολογικό κόστος για τους δημόσιους υπαλλήλους παρέμεινε σταθερό το 2022 στο 10,8% του ΑΕΠ, ελαφρώς πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ (10,2% του ΑΕΠ). Έτσι επιτάσσει τη συνέχιση αυτής της πολιτικής με στόχο να μειωθεί στο 10,2% του ΑΕΠ, που σημαίνει πολύ απλά ότι αυξήσεις δεν μπορούν να προσδοκούν όσοι υπηρετούν στο δημόσιο. Παράλληλα επιτάσσεται η συνέχιση του κανόνα «μια πρόσληψη για κάθε αποχώρηση» για το μόνιμο προσωπικό, που σημαίνει ότι μειώνονται οι πιθανότητες εκτεταμένων προσλήψεων ακόμη και στο χώρο της δημόσιας υγείας.
 
Δεν ξεπαγώνουν οι τριετίες στον ιδιωτικό τομέα. Πρόκειται για μνημονιακή υποχρέωση που έχει ενταχθεί στο δεύτερο μνημόνιο (Νοέμβριος 2012). Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να κρατήσει παγωμένες τις τριετίες για όσους εντάχθηκαν στην αγορά εργασίας μετά το 2012 μέχρι η ετήσια μεσοσταθμική ανεργία να μετρηθεί κάτω από 10%. Παρά τα εκλογικά πανηγύρια, η ελληνική κυβέρνηση στο πρόγραμμα σταθερότητας που υπέβαλε στα κοινοτικά όργανα στις 29 Απριλίου προέβλεψε ότι δεν προβλέπεται «ξεπάγωμα» πριν από το 2027. Συγκεκριμένα η ανεργία αναμένεται να μειωθεί σε 11,8% το 2023 και να αποκλιμακωθεί σε 10,9% το 2024, 10% το 2025 και 9,8% το 2026. Όμως αυτά ήταν όσα υπέβαλε στα κοινοτικά όργανα. Με επικοινωνιακό πυροτέχνημα το γεγονός ότι η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε τον περασμένο Μάρτιο ποσοστό ανεργίας 10,9% ξεκίνησε ένα απίστευτο προεκλογικό ξεχείλωμα ότι δήθεν είμαστε κοντά στο να παγώσουν οι τριετίες για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.
 
Ολιγάρχες του πλούτου
 
Την εποχή που 9 στους 10 Έλληνες μισθωτούς εργάζονται στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας 18 δις€ από το Ταμείο Ανάκαμψης (συνολικά 50δις€ με τον δανεισμό) θα μοιραστούν σε 400- 500 επιχειρήσεις της χώρας…
 
Θα μας φορέσουν δημοσιονομικό κορσέ
 
Η Ελλάδα πήρε 35 δις€ κι η Κυβέρνηση έδωσε σε παροχές 50 δις€. Που θα βρεθούν τα 18 δις€ «φούσκα»;
 
Το μέλλον της χώρας είναι «σταθερά» υποθηκευμένο. Κάποιες τέτοιες τακτικές του παρελθόντος, από καθαγιασμένες κυβερνήσεις όπως του Καραμανλή και του Σημίτη μας οδήγησαν στα μνημόνια… Ποιος να μιλήσει λοιπόν σήμερα απ όλους εκείνους που προέρχονται από εκείνα τα καθεστώτα; Ποιος να μιλήσει από τους νεοφώτιστους που παίρνουν όρκο στην πολιτική Μητσοτάκη;
 
Κομισιόν: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει υπερβολικές μακροοικονομικές ανισορροπίες
  • Υψηλό δημόσιο χρέος
  • Υψηλό απόθεμα δανείων που δεν εξυπηρετούνται
  • Δημόσιο χρέος ως προς το ΑΕΠ υψηλότερο στην ΕΕ
  • Τράπεζες κλονισμένες από τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται
  • Ο Τουρισμός δεν αρκεί να καλύψει το έλλειμμα του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών το 2022.
Γιατί όλα αυτά δεν τα εξήγησε κανείς υποψήφιος βουλευτής στον Έλληνα πολίτη - ψηφοφόρο;
 
Το σοκ του αφανισμού της μικρομεσαίας τάξης θα είναι μεγάλο… Και αυτό διότι για να μεταβούμε στην αγορά των ολιγοπωλίων, όπου ελάχιστοι πλουτίζουν και οι πάμπολλοι φτωχοποιούνται, πρέπει πρώτα να καταστραφεί η μικρομεσαία τάξη και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Γιατί είναι η μόνη που μπορεί να αντισταθεί..
 
Να γιατί σε αφορούν αυτές οι γραμμές
 
Στη χώρα μας υπάρχουν 1,5 εκατ. επαγγελματικά ΑΦΜ. Οι 850.000 είναι έμποροι και βιοτέχνες. Οι υπόλοιποι είναι νομικοί, ιατροί, μηχανικοί, οικονομολόγοι, κ.α. Από το 1,5 εκατ. ΑΦΜ μόλις 250.000 έχουν Αριθμό Μητρώου στον ΕΦΚΑ. Το 92% αυτών απασχολεί κάτω από 9 εργαζόμενους. Από το 1,5 εκατ. ΑΦΜ Επιχειρήσεων – Επαγγελματιών μόνο το 35% έχει πρόσβαση σε Τραπεζικό Δανεισμό για την ανάπτυξή τους.
 
Όταν μια Κυβέρνηση ανοίγει την πόρτα στα ολιγοπώλια στην ουσία δίνει το πράσινο φως για τη συρρίκνωση του παραγωγικού δυναμικού και φυσικά οδηγεί τον λαό στην ανεργία. Ο ανταγωνισμός στην αγορά δεν λειτουργεί και μεγιστοποιούνται τα κέρδη των ολίγων. Ακόμα και όταν η Κυβέρνηση παρέχει κουπόνια φτώχειας στα ολιγοπώλια κάνει πλάτες γιατί σε αυτούς καταλήγουν, μέσω του χρήστη Λαού.
 
Καρτέλ στην Ενέργεια 
 
Μια πραγματικότητα που ζει ο Έλληνας. Πρώτα απαξιώθηκε η ΔΕΗ, επέβαλαν την απολιγνιτοποίηση, επέβαλαν το Φυσικό Αέριο ως βασικό καύσιμο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και ο Έλληνας «τρέμει» χειμώνα – καλοκαίρι.
 
Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί σε μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα άλλωστε και από τέτοια στηρίζεται ήδη. Τάζουν 50 δις€ από την Ανάκαμψη και από δανεισμό και θα διοχετεύσουν αυτούς τους πόρους σε 400 – 500 επιχειρήσεις. Θα οδηγήσουν σε βάθος χρόνου χιλιάδες, ακόμα, Έλληνες στην ανεργία.
 
Ένας τέτοιος «ευτυχισμένος» λαός δίκαια δίνει 41% στο κόμμα που Κυβερνά… Ακουμπά έτσι μια ολόκληρη χώρα σε ένα φέρετρο, που είναι όμως το δικό της…
 
Ποιος θυμάται
 
Θυμούνται οι παλαιότεροι τα θαλασσοδάνεια του 1960 που διέλυσαν τα Ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης το Χρηματιστήριο του 1990 όπου έγιναν ατμός εκατοντάδες δις δραχμές σε «φούσκες».
 
Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έταξε μια τέτοια «φούσκα» ένα είναι σίγουρο: ¨όταν αυτή σκάσει τα θύματα δεν θα είναι οι 400 – 500 επιχειρήσεις που προανέφερα ούτε οι εκατοντάδες των εθνικοπατεράδων και εθνικομητέρων. Θα είναι τα εκατομμύρια των Ελλήνων.
 
Δυστυχώς για όλα αυτά δεν ενημέρωσαν τους Έλληνες ψηφοφόρους τα κόμματα εξουσίας και τα ΜΜΕ εξουσίας.
 
Οι Έλληνες καλούνται στις 25 Ιουνίου να ψηφίσουν ανάμεσα σε διλήμματα.
Η μια πλευρά ζητά την παντοδυναμία και η άλλη την πρώτη ευκαιρία. Σφήνα μια «πράσινη» επίφαση σοσιαλισμού.
 
Ο πολίτης ας διαβάσει, ας νοιαστεί, ας σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας ψηφίσει. Όχι με συναίσθημα οργής αλλά με αίσθημα ευθύνης.
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.