9 Δεκεμβρίου 2022

Αγαπητοί γείτονες Τούρκοι!

Γράφει ο Νίκος Ταμουρίδης
 
Βλέποντας και ακούγοντας την επικίνδυνα κλιμακούμενη πολεμική ρητορική του Ερντογάν και των άλλων τούρκων αξιωματούχων, απευθύνομαι στους νοήμονες και κοσμικά-ρεαλιστικά σκεπτόμενους τούρκους, έχοντας τη γνώση ότι αποτελούν και την μεγάλη πλειοψηφία του γειτονικού λαού.
 
Αγαπητοί γείτονες, μην ξεχνάτε ότι:
- Εμείς είμαστε στην περιοχή αυτή εδώ και χιλιετίες και παράγουμε πολιτισμό, έχοντας την ελευθερία ως εφάμιλλη της ύπαρξής μας και την ειρήνη ως προϋπόθεση της ελευθερίας μας. 
 
- Εσείς, ή μάλλον όσοι από εσάς κατάγονται από τους ανατολή και δεν είναι γόνοι εξισλαμισθέντων κατοίκων της περιοχής, κάνατε την εμφάνισή σας στην ευρύτερη περιοχή τον 11ο μ.Χ. αιώνα, εμποτισμένοι από βαρβαρικά ένστικτα και φορτισμένοι από την ιδέα της κατάκτησης των πάντων.  
 
- Δεν σας καλέσαμε στα μέρη μας. Ότι έχετε σήμερα δεν είναι δικό σας, αλλά το πήρατε με τη βία και τα όπλα, το κατακτήσατε «διά πυρός και σιδήρου».  
 
Αγαπητοί γείτονες, μην αγνοείτε ότι:  
 
- Όπου και να σκάψει κανείς σήμερα στα σημερινά όρια της χώρας σας, παντού βγαίνει Ελλάδα! 
 
- Οι ρίζες πολλών από εμάς βυθίζονται βαθιά εκεί στα χώματα της Ρωμιοσύνης, τα χώματα τα ποτισμένα από αρχαία και πρόσφατα αίματα προγόνων μας. 
 
- Εδώ στα άγια ελληνικά χώματα, στους πυρωμένους τούτους βράχους συντρίβονται από αρχαιοτάτων χρόνων οι ορδές των από ανατολάς και δυσμάς επιδρομέων! 
 
Αγαπητοί γείτονες, ακόμη και σήμερα: 
- Εσείς μιλάτε για πόλεμο, εμείς για ειρήνη.
- Εσείς χρησιμοποιείτε βία και απειλές, εμείς ψυχραιμία και λόγο φιλικό.
- Εσείς εξοπλίζεστε συνέχεια και εκτελείτε πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία, στο Ιράκ, ακόμη και στη Λιβύη. Εμείς προσπαθούμε να διατηρήσουμε την ειρήνη, την ασφάλεια και την συνεργασία σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο. 
 
Αγαπητοί γείτονες: 
- Νομίζετε ότι θα κερδίσετε κάτι από τυχόν πολεμική αναμέτρηση με την Ελλάδα; Το μόνο που θα κερδίσετε είναι να τροφοδοτήσετε με άκρατο μίσος τις επόμενες γενιές των νέων Ελλήνων και των Τούρκων. 
 
- Δεν βλέπετε την καθημερινή μεταφορά νεκρών στρατιωτών σας από τα μέτωπα που έχετε ανοίξει με τους Κούρδους στη Συρία και στο Βόρειο Ιράκ;  
 
- Γιατί δεν επενδύετε έστω και μια φορά στην ιστορία σας στην ειρήνη;  
 
Σταματήστε λοιπόν την πολεμική ρητορική! Αφήστε κατά μέρος την Γαλάζια Πατρίδα και κάθε άλλη διεκδίκηση εναντίον μας και: 
 
- Πιάστε «από το αυτί» τον Ερντογάν, τον κυβερνητικό σύμμαχό του και όλους όσοι ηγούνται αυτής της συγκρουσιακής πολιτικής και ονειρεύονται πόλεμο αντί για ειρήνη!
 
- Μην τους δίνετε το δικαίωμα να σας στερούν την ηρεμία και την ευημερία, για εσάς, για τα παιδιά σας, για τα παιδιά των παιδιών σας. 
- Επενδύστε στην ειρήνη και στην φιλία! 
 
Και να ξέρετε ότι είμαστε αρκετά δυνατοί για να υπερασπιστούμε τα ιερά χώματα της πατρίδας μας, της Ελλάδας! 
 
Νικόλαος Ταμουρίδης Αντγος (ε.α)
Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣShare

2 σχόλια:

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

ΕΥΓΕ ΤΙΜΗΜΕΝΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ δι..ΑΠΡΕΠΗΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ.

ΚΑΤΑΠΑΤΕΙΤΕ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ, ΧΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΓΕΝΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΡΘΗΤΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ...;
Σας αφιερώνω λοιπόν και πάλι τα πιο κάτω ίσως το κούφιο σας κεφάλι να έχει ακόμα λίγο χώρο, για να τα βάλει, αν και αμφιβάλλω, διότι βάρβαροι απολίτιστοι γεννηθήκατε και πάλι χωρίς φαιά ουσία θα πεθάνετε ή θα πάτε από εκεί που ήρθατε.
Ελάτε λοιπόν νύχτα αν βρείτε τον δρόμο και προσέξτε μήπως δεν βρείτε και την Ελλάδα και δηλώσετε Ελλάδα γιοκ, όπως το γνωστό Μάλτα γιοκ ...(Τούρκοι καπετάνιοι ψάχνανε τη Μάλτα στον χάρτη και δεν την βρίσκανε. Ήταν κάτω από τον φανό που φώτιζε τον χάρτη....)
Όσον αφορά την νύχτα που θα ρθείτε, νυχτοβάτες και θρασύδειλοι πάρτε τα...

Μαύρ’ είν’ η νύκτα στα βουνά,

στους βράχους πέφτει χιόνι.

Μες στ’ άγρια, στα σκοτεινά,

στες τραχιές πέτρες, στα στενά,

ο κλέφτης ξεσπαθώνει.

Στο δεξί χέρι το γυμνό

βαστά αστροπελέκι.

Παλάτι έχει το βουνό

και σκέπασμα τον ουρανό,

κ’ ελπίδα το τουφέκι.

Φεύγουν οι τύραννοι χλωμοί

το μαύρο του μαχαίρι·

μ’ ιδρώτα βρέχει το ψωμί,

ξέρει να ζήσει με τιμή,

και να πεθάνει ξέρει.

Τον κόσμ’ ο δόλος διοικεί

κι η άδικ’ ειμαρμένη.

Τα πλούτη έχουν οι κακοί,

κι εδώ στους βράχους κατοικεί

η αρετή κρυμμένη.

(Ο Κλέφτης του Αλεξάνδρου Ρίζου Ραγκαβή)

Πάρτε ακόμη ένα αφιέρωμα ενδεικτικό το τι θα πάθετε. Χειρότερα από το 1821.

ΕΛΛΗΝΕΣ,
Νὰ πᾶτε ὅλοι κατ᾿ ἐχθρῶν, κατὰ τῶν Μουσουλμάνων,
καὶ δεῦτε εἰς ἐκδίκησιν, τρέχετε μὴ σταθῆτε,
τὸν Μαχουμέτην σφάξετε, μηδὲν ἀναμελεῖτε,
τὴν πίστιν των τὴν σκυλικὴν νὰ τὴν λακτοπατῆτε.
[...]
Είναι απόσπασμα από λαογραφικό ποίημα της Ελληνικής Κύπρου της πολύπαθης, που μολύνουν οι γιουρούκηδες Μεμέτηδες.

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ.
ΤΟ "ΑΓΑΠΗΤΟΙ" ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΑΡΧΙΚΑ ΜΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ. ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΟΣΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑΣ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ ΤΟΝ ΔΙ..ΑΠΡΕΠΗ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΤΥΠΟΥΝ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ. ΕΓΩ ΤΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ...
ΓΕΩΡΓΙΑ Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.