23 Δεκεμβρίου 2022

Τα διδάγματα της τουρκοανταρσίας του 1963 (Όταν η Ιστορία (πρέπει να) διδάσκει)

Τα διδάγματα της τουρκοανταρσίας του 1963
 
ΓΙΑ Ν’ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ κανείς επακριβώς την από 21η Δεκεμβρίου 1963 αιματηρή έναρξη της ένοπλης τουρκικής επίθεσης εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ελληνισμού στην Κύπρο, την έκτοτε τιτλοφορούμενη «Τουρκανταρσία 1963-64», θα πρέπει πρωτίστως να έχει μελετήσει τους ίδιους τους Τούρκους.
 
Εκείνους δηλαδή που την σχεδίασαν και μυστικά, μεθοδικά, συστηματικά, υπομονετικά, αποφασιστικά και απαρέγκλιτα την προετοίμαζαν. 
 
– Με όλες τις διατεταγμένες δυνάμεις του τουρκικού κράτους.
– Και με τις ασφυκτικά ελεγχόμενες από την Άγκυρα δυνάμεις της τουρκοκυπριακής μειονότητας. Και την υλοποίησαν με πανέτοιμο γι’ αυτήν:
 
(α) Τον ένοπλο στρατιωτικό βραχίονα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου – Γραφείου Ειδικού Πολέμου, από το 1958 στην Κύπρο, ονόματι Τ.Μ.Τ. με διοικητή τον αντισυνταγματάρχη Ριζά Βουρουσκάν και:
 
(β) Την πολιτική πτέρυγα του ίδιου Επιτελείου, ονόματι Τουρκοκυπριακή ηγεσία, Ραούφ Ντενκτάς και Φαζίλ Κιουτσούκ. Οι οποίοι, διά της τρομοκρατίας τής Τ.Μ.Τ. είχαν υπό τον απόλυτο έλεγχό τους την μειονότητα, δολοφονώντας κι εξουδετερώνοντας κάθε διαφωνούντα Τουρκοκύπριο. 
 
ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ αντίληψη για την αρξάμενη με τους πρώτους πυροβολισμούς πριν απ’ τα ξημερώματα του Σαββάτου 21.12.1963 Τουρκανταρσία – με πρώτη νεκρή την άτυχη ιερόδουλη Τζεμαλιέ – μπορεί ο καθείς να αποκομίσει αφού μελετήσει:  
 
(1) Τις Εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ τού 1956 που καθόρισαν την έκτοτε Τουρκική Στρατηγική στο Κυπριακό. 
 
(2) Το Επιτελικό «Σχέδιο Επανάκτησης Κύπρου» που εκπόνησε για το Γραφείο Ειδικού Πολέμου το 1957 ο ταγματάρχης Ισμαήλ Τάνσου. 
 
(3) Πώς αμφότερα τέθηκαν σε μόνιμη εφαρμογή απ’ όλες ανεξαιρέτως τις τουρκικές κυβερνήσεις, εκλεγμένες και πραξικοπηματικές. 
 
(4) Πώς η τουρκική τακτική, Άγκυρας και Τ/κ ηγεσίας, μεθόδευε διαρκώς την αξιοποίηση κι εκμετάλλευση της ελληνικής (ελλαδικής και κυπριακής) ανεπάρκειας, την ανυπαρξία ελληνικής στρατηγικής, ώστε να προωθεί βήμα-βήμα την «Επανάκτηση Κύπρου».
 
Ε Ν Α ΠΟΛΥ χρήσιμο βιβλίο που συνοψίζει όλ’ αυτά και, πλάι στα γεγονότα, παραπέμπει και σε διαφωτιστικότατες γι’ αυτά τουρκικές πηγές, έγγραφα, αναφορές και βιβλία, εξέδωσε τον Μάρτιο 2009 στα ελληνικά και στ’ αγγλικά, η «Κίνηση για Ελευθερία & Δικαιοσύνη στην Κύπρο», με τίτλο «Αιματηρή αλήθεια – Βloody truth». 
 
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ είναι και σήμερα η υπενθύμιση και η διαρκής μελέτη της Τουρκανταρσίας 1963-64, θα πρέπει να μη λησμονείται ότι: 
 
Και τότε και έκτοτε αδιαλείπτως και τώρα, παραμένει αναλλοίωτη η τουρκική Στρατηγική Επανάκτησης της Κύπρου. Διαρκώς μεθοδεύουσα και μονίμως καραδοκούσα ν’ αξιοποιεί την ημετέραν ανεπάρκεια και τα δικά μας Ηττημένα Μυαλά… 
 
Η Τουρκία σχεδίασε από το 1956-1957 και εφαρμόζει έκτοτε επίμονα, υπομονετικά, κλιμακωτά κι αταλάντευτα, το Επιτελικό Σχέδιο Επανάκτησης Κύπρου, αξιοποιώντας ως στρατηγικό προγεφύρωμα στο νησί την τουρκοκυπριακή μειονότητα του 18%, αφ’ ότου οι Βρετανοί Αποικιοκράτες ζήτησαν τη συμβολή της Άγκυρας για ν’ αποκρούσουν τον ένοπλο αντιαποικιακό αγώνα της Κύπρου του 1955-1959. 
 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι ότι το κληρονομικό «DNA» στα τουρκικά κρατικά γονίδια, περιέχει ανέκαθεν, ως κύριο κορμό του ψευδούς τουρκικού αφηγήματος, το «εξ ιδίων κρίνοντας τα αλλότρια». Όπως και τη χρήση διαρκώς των ίδιων περίπου, επιτυχώς δοκιμασμένων, προβοκατορικών ενεργειών: 
 
– Όταν τον Αύγουστο 1955 η βρετανική κυβέρνηση, σέρνοντας δολίως την ακέφαλη ελληνική κυβέρνηση στην παγίδα της Τριμερούς του Λονδίνου με την Τουρκία, για το Κυπριακό, προκειμένου ν’ αποκρούσει την αρξάμενη από 1η Απριλίου 1955 με την Ε.Ο.Κ.Α. κυπριακή επανάσταση, η Άγκυρα και η τουρκοκυπριακή ηγεσία είχαν ήδη έτοιμο και το αφήγημά τους. 
 
– Κατήγγειλαν προκαταβολικά μάλιστα από 13 Αυγούστου 1955, με δράστη τον Φαζίλ Κιουτσούκ, ότι, το τότε προετοιμαζόμενο από το ΑΚΕΛ στη Λευκωσία συλλαλητήριο της 28ης Αυγούστου 1955 εναντίον της Τριμερούς του Λονδίνου, θα ήταν δήθεν η… αρχή της γενοκτονίας της τουρκικής μειονότητας στην Κύπρο. 
 
– Εννέα μέρες αργότερα, 6η και 7η Σεπτεμβρίου 1955, το τουρκικό κράτος οργάνωσε και διέπραξε το πογκρόμ καταστροφής της ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινουπόλεως. Τα γνωστά έκτοτε Σεπτεμβριανά, με πρόσχημα την έκρηξη βόμβας στο «σπίτι Ατατούρκ» στη Θεσσαλονίκη, έκρηξη που προκάλεσαν μυστικά Τούρκοι διατεταγμένοι πράκτορες. 
 
– Βόμβα δικών τους πρακτόρων εξερράγη και στο τουρκικό προξενικό γραφείο στην τουρκική συνοικία της Λευκωσίας 7 Ιουνίου 1958, την οποίαν απέδωσαν ψευδώς στην Ε.Ο.Κ.Α. και κινητοποίησαν βαρβαρικούς τουρκικούς όχλους και ένοπλους Τούρκους τρομοκράτες της ΤΜΤ σε αιματηρές επιθέσεις (σφαγή Κοντεμενιωτών 12.6.1958 στο Κιόνελι), εναντίον των Ελλήνων αμάχων της Κύπρου. 
 
– Με την ίδια τουρκική μεθοδικότητα, οι ίδιοι της ΤΜΤ ανατίναξαν και τα μουσουλμανικά τεμένη Μπαϊρακτάρη και Ομεριέ στη Λευκωσία 25η Μαρτίου 1962, προετοιμάζοντας το κλίμα για την εκτόξευση της ένοπλης Τουρκανταρσίας του 1963-1964. Το ομολόγησε υπερηφάνως και δημόσια, σε τουρκική τηλεόραση το 2010, ο υπηρετήσας το 1962 στην Κύπρο Τούρκος στρατηγός Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου. 
 
ΟΜΩΣ, η πιο έγκαιρη και έγκυρη αποκάλυψη και καταγγελία των τουρκικών μεθοδεύσεων, καθώς και η σημαντικότερη κατάρριψη του τουρκικού αφηγήματος, εν τω γίγνεσθαι, από ηρωικούς αντι-καθεστωτικούς Τούρκους της Κύπρου προέκυψε: 
 
1. Οι δολοφονηθέντες 23 Απριλίου 1962 από την ΤΜΤ Τουρκοκύπριοι αντι-ντενκτασικοί δημοσιογράφοι Αϊχάν Χικμέτ και Αχμέτ Μουζαφέρ Γκουρκάν. 
 
2. Ο δολοφονηθείς από την ΤΜΤ 11 Απριλίου 1965 Τουρκοκύπριος αριστερός συνδικαλιστής και μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Ντερβίς Αλί Καβάζογλου.
 
3. Οι γενναίοι Τουρκοκύπριοι Ιμπραχίμ Αζίζ και Νουρεττίν Σεφέρογλου της Πατριωτικής Οργάνωσης Τούρκων Κυπρίων που εξέδωσαν το 1965 την καταπελτική για τις μεθοδεύσεις Τουρκίας – ΤΜΤ έκδοση «Θύματα Φασιστικής Τρομοκρατίας». 
 
4. Οι πολύ καταπελτικότερες επιστολές προς τον ΟΗΕ της ίδιας εποχής, οι ανακοινώσεις, οι συνεντεύξεις και η δράση του Τουρκοκύπριου πολιτευτή, ιατρού Ιχσάν Αλί, για τη δολοφονία του οποίου είχαν δώσει όρκο οι εκατόν συν ένας τρομοκράτες της ΤΜΤ. 
 
5. Η αποκάλυψη από τον Τούρκο δημοσιογράφο Αχμέτ Μπαράν ότι, ο Τούρκος ταγματάρχης Νιχάτ Ιλχάν, ιατρός της ΤΟΥΡΔΥΚ, ήταν ο δολοφόνος της συζύγου του και των τριών παιδιών τους στην μπανιέρα του σπιτιού τους στην τουρκική συνοικία της Λευκωσίας, δολοφονία την οποία η ΤΜΤ και η Τουρκία, σ’ ένα διεθνές όργιο προπαγάνδας, απέδωσαν στην βαρβαρότητα των Ελλήνων Κυπρίων και του «αιμοσταγούς παπά», Προέδρου Μακαρίου κατά την Τουρκανταρσία του 1963-64. Αποκάλυψη που τεκμηρίωσε στο βιβλίο του «Εξ Ανατολών» ο δημοσιογράφος Κώστας Γενάρης. 
 
6. Τα καθημερινά σχεδόν δημοσιεύματα – ρεπορτάζ όλων των ε/κ εφημερίδων του 1964 ότι η τουρκική τρομοκρατική ΤΜΤ με τη βία, με δολοφονίες και με απειλές θανάτωσης, εξανάγκασε τους Τουρκοκυπρίους των μεικτών χωριών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μετακινηθούν στους ελεγχόμενους από την ΤΜΤ και την ΤΟΥΡΔΥΚ τουρκικούς θύλακες. 
 
ΠΩΣ επιβλήθηκε ο πλήρης έλεγχος της Άγκυρας επί των Τουρκοκυπρίων, πρόλαβε να το καταγγείλει, προτού κι ο ίδιος δολοφονηθεί μαζί με τον σύντροφό του Κώστα Μισιαούλη, 11 Απριλίου 1965, από τους δολοφόνους της ΤΜΤ, ο αριστερός αγωνιστής συνδικαλιστής Ντερβίς Καβάζογλου μέλος ο ίδιος και την Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ: 
 
«Μια δράκα φασίστες, βοηθούμενοι από τους ιμπεριαλιστές και χρησιμοποιώντας όπλα και φασιστικές μέθοδες άρπαξαν την ηγεσία της τουρκικής κοινότητας.(…) Στο σκοτάδι της νύκτας πυροβολούν και δολοφονούν δημοκρατικούς δημοσιογράφους και προοδευτικούς παράγοντες της κοινότητάς μας. Συλλαμβάνουν, απάγουν και φυλακίζουν όσους τολμούν να μιλήσουν ελεύθερα. Τους βασανίζουν με μεσαιωνικά όργανα χιτλερικής επινόησης (…) Με τη βοήθεια των πρακτόρων τους ξεσπίτωσαν κάπου 20 χιλ. Τούρκους και τους μάντρισαν σε τόπους που δεν διαφέρουν από στρατόπεδα συγκέντρωσης»… 
 
Ο ΚΑΒΑΖΟΓΛΟΥ δολοφονήθηκε προτού μάθει και συνειδητοποιήσει ότι η εν λόγω δράκα φασίστες, ήσαν εκτελεστικά όργανα του βαθέως τουρκικού κεμαλικού κράτους – του Γραφείου Ειδικού Πολέμου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Του πιο σκληρού πυρήνα του τουρκικού επεκτατισμού, με έναν εκ των επικεφαλής τον φασίστα συνταγματάρχη Αλπασλάν Τουρκές, υπό την εύνοια και την κρατική στοργή των υποτιθέμενων «δημοκρατικών κεμαλιστών» οι με το πραξικόπημα της 27ης Μαϊου 1960 είχαν ανατρέψει την τουρκική κυβέρνηση Αντνάν Μεντερές απαγχονίζοντας και τον ίδιο… 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: 
 
1. Στην φωτογραφία το εξώφυλλο ενός 30σέλιδου εντύπου για τους δολοφονηθέντες από την τουρκική ΤΜΤ, Ντερβίς Αλή Καβάζογλου και Κώστα Μισιαούλη, το οποίο συνέγραψαν και κυκλοφόρησαν το 1965, «Εκ μέρους της Πατριωτικής Οργάνωσης Τούρκων Κυπρίων» οι Ιμπραχίμ Χασάν Αζίζ Γεωπόνος και Νουρεττίν Μεχμέτ Σεφέρογλου Συνδικαλιστής και το οποίο μετά από 50 χρόνια, ανατύπωσε και διένειμε ως ένθετο στους αναγνώστες της η εφημερίδα «Χαραυγή» του ΑΚΕΛ το 2005. 
2. Ο Νουρεττίν Μεχμέτ Σεφέρογλου, από το χωριό Ποταμιά, απεβίωσε προχθές 89χρονος στο Λονδίνο όπου και κηδεύεται σήμερα 21.12.2022 όπως γράφει στη σημερινή έκδοσή της η «Χαραυγή».




Share

1 σχόλιο:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΟΠΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΑΝ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΕΚΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΜΑΧΟΥΣ ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΑ ΣΦΑΓΗ. ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ 1963.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΕΙΧΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ...
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΩΝ ΚΑΙ ΓΟΥΡΟΥΚΚΗΔΩΝ ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ, Ο 16ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ Η 14ΧΡΟΝΗ ΓΙΩΡΓΟΥΛΛΑ ΜΑΣ... ΑΙΩΝΙΑ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ.

ΙΔΕΤΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ.

ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ 1963.http://koukfamily.blogspot.com › 20...
19 Dec 2019 — Ας μας διηγηθεί εν συντομία και ο Βασίλης της Κύπρου μια άλλη διδακτική ιστορία παιδική που, βασίζετε σε Άγιο πραγματικά πραγματικά γεγονότα με ...
Απόσπασμα....

Μικρή μας αγγελίνα, αγάπη μας, παιδί μας που πας με τόσο θάρρος μέσα σε κόλαση φωτιάς και σιδήρου… Και όμως αψηφώντας τους πολυβολισμούς των κακών ξωτικών (Τούρκων) η μικρή άφοβη νεράϊδα μπαίνει σε διασταυρούμενα πυρά…. έπρεπε να δώσει τρόφιμα και πυρομαχικά στους πεινασμένους και άοπλους υπερασπιστές της, που τους ώφειλε ευγνωμοσύνη και αγάπη……Βγαίνει από το λαγούμι και τρέχει σαν ζαρκάδι ανάμεσα στους καπνούς και τη φωτιά, φορτωμένη στο αδύναμο σωματάκι της τα τρόφιμα και τα πυρομαχικά…. Την έχασε ακόμη και αυτό το Άγιο χέρι που ήταν η ασπίδα της όλες αυτές τις μέρες….. Οι Τούρκοι από απέναντι την εντοπίζουν και καθώς και άλλες φορές προσπάθησαν να δολοφονήσουν το παιδί φάντασμα…. την πολυβολούν άγρια…., φτάνει τρεκλίζοντας στο ελληνικό φυλάκιο…., ματωμένη η καρδούλα της…, αιματόβρεκτο το σωματάκι της …., πέφτει στα χέρια των εθελοντών…, πέφτει ηρωικά μαχόμενη…, ψέλνοντας τον Εθνικό Ύμνο… για την Λευτεριά της πατρίδας της και αφήνει την τελευταία της πνοή… η γαλήνη απλώνετε στο αγγελικό της παγωμένο προσωπάκι…
Ένας άγγελος επί της γής…. τα δάκρυα των εθελοντών πυρακτωμένα καίνε τα άγια χώματα… Ο θάνατος της αγαπημένης τους μικρής Γιωργούλλας τους δίνει δύναμη και κουράγιο …. Τις επόμενες μέρες, το θείο πνεύμα του γεννηθέντα Ιησού και της αδικοχαμένης μας αγγελίνας οδηγεί τους ήρωες εθελοντές και κατατροπώνουν τα κακά ξωτικά, τους βάρβαρους καλικάντζαρους, που μόλυναν και τα Χριστούγεννα μας και τα ιερά μας χώματα… Το πνεύμα και η θυσία της αγαπημένης Γιωργούλλας μέχρι σήμερα πλανάται αθάνατο στους έρημους δρόμους του αγαπημένου της χωριού της Ομορφίτας και δίνει μηνύματα Λευτεριάς και αυταπάρνησης….

Η μικρή ηρωίδα αγγελίνα Γιωργούλλα συνάντησε στα ουράνια όλα τα Κυπριόπουλα παιδιά της Λευτεριάς. που έχυσαν το παιδικό τους αγνό αίμα για να ποτίσουν το δέντρο της Λευτεριάς της Κύπρου… Δεν ήταν λίγα… Την υποδέχτηκαν στον παιδικό Παράδεισο επίσης οι Άγγελοι …ο 16χρονος Γεώργιος Ψαράς που και αυτός καθώς βοηθούσε τους εθελοντές Τούρκος ελεύθερος σκοπευτής τον πυροβολεί στο στήθος…. Ο Γιώργος «έφυγε» την προηγούμενη μέρα στις 23/12/1963…. Την υποδέχεται ο μικρός 7 χρονος ήρωας Δημητράκης Δημητριάδης….καί άλλα παιδάκια ψέλνοντας Χριστουγεννιάτικους ύμνους.. ήταν όλα τα παιδιά εκεί που μεταμορφώθηκαν σε αγγέλους τα ματωμένα Χριστούγεννα του 1963…., που οι Τούρκοι βεβήλωσαν για ακόμη μια φορά… Το αθώο παιδικό αίμα στίγμα παραμένει μέχρι σήμερα στα ματοβαμμένα τους χέρια…
Τα δάκρυα μας ας ποτίζουν σαν αγίασμα την πονεμένη αιματοβαμμένη ιερή γη της Κύπρου και όλου του Ελληνισμού, για να μεγαλώνουν αειθαλή δέντρα Λευτεριάς… Τα μικρά παιδιά μας δίδαξαν το καλύτερο μάθημα Ιστορία…..
Τα παιδιά μας, τα παιδιά της ηρωικής Κύπρου…, έκαναν Χριστούγεννα αγκαλιά με τον στοργικό πατέρα όλων τον Χριστό…. και γύρω τους οι Άγγελο του Παραδείσου…. έψελναν Χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια… πλήθος στρατιάς ουρανίου έψαλλε και υμνούσε τον Θεό και έλεγε ΔΟΞΑ ΕΝ ΥΨΙΣΤΟΙΣ ΘΕΩ ΚΑΙ ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ ΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΕΥΔΟΚΙΑ…
Α.Α. Αδελφός 18χρονου εθνομάρτυρα, που και αυτόν δολοφόνησαν οι Βάρβαροι το μικρό Πάσχα των Ελλήνων, της Παναγιάς μας την μεγάλη γιορτή στις 15 Αυγούστου 1974.

Νὰ πᾶτε ὅλοι κατ᾿ ἐχθρῶν, κατὰ τῶν Μουσουλμάνων,
καὶ δεῦτε εἰς ἐκδίκησιν, τρέχετε μὴ σταθῆτε,
τὸν Μαχουμέτην σφάξετε, μηδὲν ἀναμελεῖτε,
τὴν πίστιν των τὴν σκυλικὴν νὰ τὴν λακτοπατῆτε.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.