22 Δεκεμβρίου 2022

Το δόγμα του φαινομένου του θερμοκηπίου έρχεται σε αντίθεση με τους Νόμους της Φυσικής

19 Δεκεμβρίου 2022 | Martin S. Orbyd | Διαβάστε το εδώ  
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος
 
Η ιδέα της "ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής" περιγράφεται με την υπόθεση που ονομάζεται φαινόμενο του θερμοκηπίου. 
 
Είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου που περιγράφει πώς ο αυξημένος κορεσμός των αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα θα πρέπει να αυξάνει τη θερμοκρασία στην επιφάνεια της Γης. 
 
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου αποτελεί επομένως τη βάση για να χαρακτηριστεί η "κλιματική αλλαγή" ανθρωπογενής. Η έκθεση της IPCC (Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος του ΟΗΕ) από το 2013, κεφάλαιο 1, σελίδα 126, "Η φυσική επιστημονική βάση" περιγράφει το φαινόμενο του θερμοκηπίου ως εξής: 
 
"Η ακτινοβολία μεγάλου μήκους κύματος (LWR, που αναφέρεται επίσης ως υπέρυθρη ακτινοβολία) που εκπέμπεται από την επιφάνεια της Γης απορροφάται σε μεγάλο βαθμό από ορισμένα συστατικά της ατμόσφαιρας - υδρατμούς , διοξείδιο του άνθρακα (CO2), μεθάνιο (CH4), οξείδιο του αζώτου (N2O) και άλλα αέρια του θερμοκηπίου (GHGs)- βλ. παράρτημα ΙΙΙ για το γλωσσάριο - και τα σύννεφα, τα οποία εκπέμπουν τα ίδια LWR προς όλες τις κατευθύνσεις. 
 
Η κατευθυνόμενη προς τα κάτω συνιστώσα αυτού του LWR προσθέτει θερμότητα στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και στην επιφάνεια της Γης (φαινόμενο του θερμοκηπίου)". 
 
Υποστηρίζεται από την IPCC ότι η προς τα κάτω κατευθυνόμενη θερμική ακτινοβολία (The downward directed component of this LWR) από την ατμόσφαιρα προσθέτει θερμότητα στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και στην επιφάνεια της Γης. 
 
Αυτή είναι η βασική αρχή του φαινομένου του θερμοκηπίου, όπως περιγράφεται από την IPCC. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι η βασική επιστήμη (The Physical Science Basis) στα υπολογιστικά κλιματικά μοντέλα της IPCC. 
 
Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το ηλιακό φως μετατρέπεται σε υπέρυθρη θερμότητα (LWR) στην επιφάνεια της Γης και ότι η θερμότητα αυτή μεταφέρεται στην ατμόσφαιρα. 
 
Αλλά ο ισχυρισμός ότι η θερμότητα μεταφέρεται από την ατμόσφαιρα στην επιφάνεια της Γης, από όπου προήλθε, αποκαλύπτει μια παρεξήγηση της θερμότητας ως έννοια. 
 
Ο ισχυρισμός είναι αντίθετος με τον Δεύτερο Νόμο της Θερμοδυναμικής, ο οποίος ορίζει ότι η μεταφορά θερμότητας πραγματοποιείται πάντα από το θερμό στο ψυχρό: 
"Ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής ισχυρίζεται ότι η θερμότητα δεν μπορεί να μετακινηθεί από μια δεξαμενή χαμηλότερης θερμοκρασίας σε μια δεξαμενή υψηλότερης θερμοκρασίας σε μια κυκλική διαδικασία".
 
"...μια κυκλική μετατροπή της οποίας το μόνο τελικό αποτέλεσμα είναι η μεταφορά θερμότητας από ένα σώμα σε δεδομένη θερμοκρασία σε ένα σώμα σε υψηλότερη θερμοκρασία είναι αδύνατη." (Encyclopaedia Britannica) 
 
Μια ουσία δεν μπορεί να θερμάνει τη δική της πηγή θερμότητας σε μια κυκλική διεργασία. Μπορείτε να θερμάνετε μια ουσία μόνο με μια ουσία που είναι θερμότερη.
Δεν μπορείτε να θερμάνετε μια ουσία με μια ουσία που είναι ψυχρότερη. 
 
Η επιφάνεια της Γης είναι η πηγή θερμότητας της ατμόσφαιρας και επομένως είναι αναγκαστικά θερμότερη από την ατμόσφαιρα. 
 
Η ατμόσφαιρα ψύχει την επιφάνεια της Γης επειδή η θερμότητα μεταφέρεται από την επιφάνεια της Γης στην ατμόσφαιρα και όχι αντίστροφα. 
 
Η ατμόσφαιρα δεν μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία της γήινης επιφάνειας περισσότερο από τη θερμοκρασία που δίνει το φως του ήλιου. 
 
Το ευγενέστερο καθήκον της επιστήμης είναι να περιγράψει την πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας τους νόμους της φυσικής, των μαθηματικών και του εμπειρισμού. 
 
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου (όπως περιγράφεται από την IPCC) δεν είναι εντός των ορίων που επιτρέπουν οι νόμοι της φυσικής. 
 
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου περιγράφει μια διαδικασία που δεν μπορεί να λάβει χώρα στην πραγματικότητα, και ως εκ τούτου δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ πειραματικά ή στην ατμόσφαιρα της Γης. 
 
Δεν υπάρχει καμία έγκυρη αιτιολόγηση στην επιστημονική βιβλιογραφία για τον λόγο που η "κλιματική αλλαγή" πρέπει να είναι ανθρωπογενής. 
 
Παραπομπές:
Nikolov, Zeller et al - Encyclopaedia Britannica - IPCC 2013 "The Physical Science Basis"
----
 
Δικτυογραφία:
The greenhouse effect dogma contradicts the laws of physics | Principia Scientific Intl.
https://principia-scientific.com/the-greenhouse-effect-dogma-contradicts-the-laws-of-physics/




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.