29 Δεκεμβρίου 2022

Ούτε μια συγγνώμη

Γράφει ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος Καρδιολόγος 
 
Υπουργείο Υγείας: καμιά συγνώμη. Το ΣτΕ αποφάνθηκε ότι η Υπουργική απόφαση είναι λανθασμένη και άρα πρέπει να ακυρωθεί.
 
Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια που δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα έλεγαν  
Μ. Λουντέμης  
 
(άρθρο-Υπουργείο Υγείας: καμιά συγνώμη-) 
Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα την επίμονη προσπάθεια του Υπουργού Υγείας να υποστηρίξει, με τρόπο ακραίο, την επιλογή του να καταστρέψει τις ζωές εντίμων εργαζομένων που το μόνο τους έγκλημα ήταν ότι κάνοντας χρήση του δικαιώματος προστασίας της υγείας τους -όπως αυτοί έκριναν- αρνήθηκαν να εμβολιαστούν. Το «έγκλημα» αυτό θεωρήθηκε ότι έθετε σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών που έρχονταν σε επαφή και έτσι βάζοντας η εξουσία σε υψηλότερη θέση την αξία της ζωής των άλλων (δήθεν) υποχρεώθηκαν ή να αφήσουν να συμβεί στο σώμα τους κάτι που πίστευαν ως βλαβερό ή να χάσουν το σημαντικότατο για την επιβίωση αυτών και των οικογενειών τους αγαθό που λέγεται εργασία.  
 
Ακόμη και όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι η Υπουργική απόφαση είναι λανθασμένη και άρα πρέπει να ακυρωθεί και οι τιμωρηθέντες να αποζημιωθούν με τουλάχιστον 50% του μισθού τους εκείνος υπαινίχθηκε ότι θα παρακάμψει την απόφαση της Δικαιοσύνης και θα μείνει αμετακίνητος. Μάλιστα όλο αυτό τον καιρό υιοθετεί σκληρές θέσεις και ζητά την απόλυση των Υγειονομικών σε αναστολή γιατί δήθεν δεν ακολουθούν τις θέσεις της επιστήμης.  
 
Επειδή ο Υπουργός απέκτησε γνώσεις περί ιατρικής το μόλις προηγούμενο διάστημα και άρα δε δικαιούται να ομιλεί εν ονόματι της, ας ρωτήσει τους συμβούλους των επιτροπών που αυτός διόρισε και που τον τελευταίο καιρό έχουν εξαφανιστεί αν θα ζητήσουν συγγνώμη από όσους εξουθένωσαν και όσους οδήγησαν σε θάνατο για τους παρακάτω λόγους:  
 
Οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί μεταδίδουν τον κορονοϊό;
 
1ον Ας ρωτήσει αν οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί μεταδίδουν τον κορονοϊό. Και επειδή θα του απαντήσουν ότι μεταδίδουν και μάλιστα με την ίδια συχνότητα με τους μη εμβολιασμένους ας μας απαντήσει γιατί τους άφηνε τόσον καιρό να εργάζονται χωρίς τεστ στα νοσοκομεία. Ας μας απαντήσει πόσες κλινικές του ΕΣΥ έκλεισαν την περίοδο της πανδημίας γιατί εμβολιασμένοι υγειονομικοί μετέδωσαν τον κορονοϊό σε συναδέλφους και ασθενείς τους.  
 
Ας μας απαντήσει πόσοι άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας της απόφασης να μην ελέγχονται ιατροί και νοσηλευτές γιατί είχαν εμβολιστεί, την ίδια στιγμή που ακόμη και διοικητικοί υπάλληλοι εταιρειών που σχετίζονταν με τα νοσοκομεία είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Την ίδια στιγμή που εργαζόμενοι σε βιομηχανίες και γραφεία έκαναν συνεχή τεστ με δικά τους έξοδα.  
 
Θα περιμέναμε κάποια συγγνώμη από τον Υπουργό και τους πολιτικούς προϊσταμένους του αλλά αντ’ αυτού τον ακούμε να διαρρέει την πληροφορία ότι αν επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα υποχρεούνται σε συνεχή τεστ που θα πληρώνουν οι ίδιοι (για εκδίκηση προφανώς) την ίδια ώρα που οι εμβολισμένοι συνάδελφοί τους συνεχίζουν να μπαινοβγαίνουν χωρίς να ελέγχονται στα νοσοκομεία.  
 
Πόσοι ασθενείς πέθαναν στα νοσοκομεία από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις;
 
2ον Ας ρωτήσει ο Υπουργός τους συμβούλους «ειδικούς» που με βάση τη νομιμοφροσύνη τους διορίστηκαν, πόσοι ασθενείς πέθαναν στα νοσοκομεία από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και πόσοι απευθείας από επιπλοκές του κορονοϊού. Ας ρωτήσει τι έκαναν οι λαμπροί επιστήμονες για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις πέραν του να τις αποκρύπτουν και να τις υποβαθμίζουν; Μήπως υπό την πίεση των περιστατικών συνέδεαν τον ένα ασθενή μετά τον άλλο στους αναπνευστήρες που δεν υπήρχε επαρκής χρόνος για να αποστειρωθούν;  
 
Μήπως ο χρόνος αποικισμού (μόλυνσης) από ανθεκτικά ενδονοσοκομειακά στελέχη μικροβίων ήταν ελάχιστος και οι ΜΕΘ είχαν μεταβληθεί σε ποσοστό απαράδεκτο επιστημονικά σε προθάλαμοι των νεκροτομείων; Επειδή είχα την τιμή να τον περιθάλψω στην προσωπική περιπέτεια της υγείας του να του υπενθυμίσω ότι αυτός με ενδονοσοκομειακή λοίμωξη είχε το προνόμιο να νοσηλευθεί σε ΜΕΘ ιδιωτικού νοσοκομείου, ενώ κατά την πανδημία ο ίδιος προστάτευσε τους ιδιώτες κλινικάρχες από το να «μολύνουν» τα ακριβά τους κρεβάτια ΜΕΘ με το φονικό ιό.  
 
Πόσοι συνάνθρωποί μας πέθαναν αβοήθητοι σε κάποιο διάδρομο;
 
 
Ο νόμος περί ατιμωρησίας. Το ηθικό και πολιτικό πρόβλημα.
 
Για λόγους χώρου και κόπωσης των τακτικών αναγνωστών μας που έχουν ξαναδιαβάσει όσα γράφουμε θα σταματήσουμε εδώ. Τα λάθη που έγιναν στη διαχείριση της πανδημίας είναι εγκληματικά. Και είναι δεδομένο ότι αν δεν είχε φροντίσει ο Υπουργός και οι νομικοί σύμβουλοι των κυβερνώντων να ψηφίσουν τον περίφημο νόμο περί ατιμωρησίας, τα ερωτήματα αυτά και δεκάδες άλλα δε θα τα κάναμε εμείς ανεπίσημα αλλά κάποιος ανακριτής επίσημα.  
 
Αλλά το πρόβλημα κυρίως δεν είναι νομικό. Είναι ηθικό και πολιτικό. Στη διαχείριση της πανδημίας αποτύχαμε. Απόδειξη οι 35.000 νεκροί σε μια χώρα που καταστράφηκε κοινωνικά, ψυχολογικά και οικονομικά, την ίδια ώρα που οι νεκροί στην «ανοιχτή» Σουηδία είναι 21.000. Επειδή όμως είμαστε Έλληνες και καλοπροαίρετοι θα περιμέναμε τουλάχιστον μια συγγνώμη και μια έμπρακτη απόδειξή της που θα ήταν μερικές παραιτήσεις. Δυστυχώς δεν υπήρξε ούτε μία.  
 
Αντίθετα απέναντι σε μια κοινωνία που εύκολα φατριάζεται, το θέμα έγινε κομματικό και το αφήγημα της επιτυχούς διαχείρισης της πανδημίας προωθείται στα στρατευμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Τελικά φαίνεται ότι δε φταίει η επιστήμη αλλά η απουσία ντροπής. Κι όταν δεν υπάρχει ντροπή καλό είναι να μην έχουμε άλλες απαιτήσεις γιατί η υπόθεση είναι χαμένη. Και όπως είπε και ο συγγραφέας στην αρχή του άρθρου, την περίοδο αυτή: «Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια μια που δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα έλεγαν»  
 
Πηγή: Cardiodoctor
Εικόνα από: wikimedia



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.