28 Δεκεμβρίου 2022

ΤΟ ΙΕΡΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων 
 
Οι κάτοικοι του Αιγαιατικού χώρου είναι οι πρώτοι άνθρωποι που δημιούργησαν τον πρώτο παγκόσμιο Πολιτισμό και είναι γηγενείς. Το Αιγαίον Λίκνον του Δυτικού Πολιτισμού αλίμονο αν πέσει σε χέρια τουρκομογγόλου εχθρού. Οι κάτοικοι του Αιγιείς πήραν έκτοτε διάφορα ονόματα όπως: Πελασγοί, Αχαιοί, Δωριείς, Αιολείς, Ίωνες κ.α και βραδύτερον Έλληνες. Στην ουσία πρόκειται για τον ίδιο γηγενή λαό κάτοικο εσαεί της περιοχής από αμνημονεύτων χρόνων. Μόνο το Ελληνικό Έθνος έχει καταγράψει τρεις Κατακλυσμούς: (Ωγύγου, Δευκαλίωνος- Πείρας και Δαρδάνου). Συνδέονται με μεγάλες γεωλογικές μετατοπίσεις, προξένησαν δομικές φυσικές, πολιτισμικές αλλά και πληθυσμιακές καταστροφές και των νησιών τις εμφανίσεις και κατακρημνίσεις. 
 
Προκατακλυσμιαίος Πολιτισμός  
 
Αναφερόμαστε σε συμβάντα προ 12.000 ετών και στον Κατακλυσμό που της Χρυσής Εποχής διέκοψε τον Πολιτισμό και διαίρεσε την ιστορία σε προκατακλυσμιαία και μετά τον κατακλυσμό. Στον μετακλυσμιαίο πολιτισμό συνέβησαν δύο κύρια γεγονότα κοσμογονικά το 2.300 και τον 16ον αιώνα προ Χριστού, αλλά δεν θα ασχοληθούμε σήμερα με αυτά. 
 
Τότε άλλαξε μορφή η Μεσόγειος 
 
Σε απροσδιόριστο χρόνο στο απώτατο παρελθόν συνέβησαν κοσμικές διαταραχές και τεραστίας εκτάσεως φοβερές καταστροφές, αυτές άλλαξαν τη μορφή της Μεσογείου και της Ασίας, Σιβηρίας, Ανταρκτικής, Ατλαντικού και ίσως ολόκληρης της υδρογείου. Με αυτά συμφωνούν κορυφαίοι αστρονόμοι, γεωλόγοι και ερευνητές όπως ο Σαρλ Μπερλίτς «Μυστήρια από ξεχασμένους κόσμους¨. Τούτο υπαινίσσεται και ο Ησίοδος όταν αλληγορεί την Χρυσή Εποχή και τον πόλεμο Θεών, Τιτάνων και Γιγάντων και έφερε την παρακμή και το νέο γένος «το ασημί». Τότε άλλαξε πιθανώς η μορφή της Μεσογείου, Μ. Ασίας, Β. Αφρικής και Ν. Ευρώπης, τούτο αναφέρεται στις μυθολογίες των αρχαίων λαών (σήμερον όλοι έχουν εκλείψει) με εξαίρεση τον Ελληνικό, τα αρχεία της ιστορίας κρατάει σαν μάρτυρας αυτόπτης.  
 
Αιγηίδα: ο Επίγειος Παράδεισος 
 
Κατά τους γεωλόγους το Αιγαίο ήταν εκτεταμένη περιοχή με οργιώδη βλάστηση, ένας πραγματικός επίγειος παράδεισος, με ποικιλία αγρίων ζώων και φυτών στης Χρυσής Εποχής την άνθιση. Στην παραδείσια Αιγηίδα ενεφανίσθη ο πρώτος άνθρωπος κυνηγός προ αμνημονεύτων ετών, σύμφωνα με τα συμπεράσματα των γεωλόγων και άλλων ειδικών τα ψέματα καταρρίπτονται των ψευδολόγων ότι δήθεν οι Έλληνες δεν είναι γηγενείς, ότι δεν είναι οι πρώτοι που δημιούργησαν τον πολιτισμό, ότι δανείστηκαν την γραφή και άλλα μυθεύματα αναληθή που καταπίπτουν με τις ανακαλύψεις της επιστήμης και τεχνολογίας με τις ανασκαφές της αρχαιολογίας, τις αποκαλύψεις της γεωλογίας, ανθρωπολογίας και άλλων επιστημών. Υπάρχουν και γραπτά μνημεία, κι’ άλλα θαμμένα στο βυθό του Αιγαίου σε πάμπολλα σημεία (Το Παυλοπέτρι Λακωνίας η αρχαιότερη βυθισμένη πόλη στον κόσμο προ 5.000 ετών ένα από τα σημαντικότερα παγκόσμια μνημεία των καιρών. Όλα τα προϊστορικά μνημεία αποκρύπτονται ένεκα του «πολιτικώς ορθού». 
 
Αιγηίς: το λίκνο της Ελληνικής φυλής
 
Να το διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού ως περιοχή εκπάγλου καλλονής και του πρώτου στη γη πολιτισμού, ο επισκέπτης να μεταλαμβάνει θείας ενεργείας και των μυστηρίων της δημιουργίας. Ο Πλούτων και ο Ποσειδών δύο θεοί ο πρώτος του θανάτου και ο δεύτερος του υγρού στοιχείου αλληγορούν την καταστροφή της Αιγηίδας, περιοχή πλήρης μυστηρίων, ηφαίστειων, σεισμικών ρηγμάτων, δονήσεων και προϊστορικών μνημείων. Εκείνη την εποχή συνέβη και το λιώσιμο των παγετώνων της Βόρειας Ευρώπης, γεγονός που δημιούργησε το άνοιγμα των Στενών και εξαφανίστηκε η Αιγηίδα η πρώτη.  
 
Η Μετανάστευση των Αιγαίων στη Βόρεια Ευρώπη
 
Τότε συμπίπτει και η προοδευτική μεταναστευτική ροή των πληθυσμών της βυθισθείσας Αιγηίδας προς εξεύρεση γης και βοσκής στο βορρά και νέας κοιτίδας. Οι παραδόσεις των Ελλήνων, οι φερόμενες ως μύθοι και θρύλοι, την μακρινή απήχηση ιστορικών γεγονότων αλληγορούν και την Αλήθεια κρύβει και τώρα φωτίζονται από την επιστήμη (αρχαιολογία, γεωλογία, αστρονομία κ,α)  
 
Η Ατλαντίς του Πλάτωνος. 
 
Σύμφωνα με αρχέγονη ιστορία πέραν των Ηρακλείων Στηλών (Γιβλαρτάρ) στον Ατλαντικό εκτινόταν η μεγάλη ήπειρος του Πλάτωνος Ατλαντίδα, γειτνιάζουσα με την Αμερικανική Ήπειρο ή και συνδεόμενη. Όσο υπήρχε η Ατλαντίς εμπόδιζε το θερμό ρεύμα του Κόλπου (Golf Streem) και η Β. Ευρώπη ήταν όμοια με την Αλάσκα Λαμπραντόρ και Γροιλανδία, με πάγους καλυμμένη.
 
Η τήξη των παγετώνων 
 
Όταν περί τον 11η ή 12η χιλιετηρίδα βυθίστηκε η Ατλαντίδα άφησε ελεύθερο το ρεύμα του Κόλπου και άρχισε η τήξη των παγετώνων, εξ αυτής δε έγινε ανύψωση της στάθμης της θάλασσας και ο καταποντισμός της Αιγηίδος, ελληνικότατη ήταν και η Ατλαντίδα πατέρας του Διός ο Κρόνος (= καθαρός νους) ένεκα εμφύλιας διαμάχης στην Ατλαντίδα εξορίστηκε του Ουρανού ο γόνος .  
 
Αποκρύπτουν Προϊστορικά ευρήματα. 
 
Ο Πίθος του Μπίμινι των νήσων Μπαχάμες, από περιοχή της βυθισθείσας Ατλαντίδας, είναι αδιάψευστη μαρτυρία. Το εύρημα διακοσμημένο με τον διπλό πέλεκυ πέραν πάσης αμφιβολίας προέρχεται από την Κρήτη, θαλασσοκράτειρα της αρχαιότητος με παγκόσμια ακτινοβολία. Οι Κρήτες είχαν επισκεφθεί την Ατλαντίδα και την Αμερική (Ενριέτα Μέρτζ «Ατλαντίς» 1976). Στις βυθισμένες περιοχές των νησιών Άνδρος και Μπίμινι υπάρχουν αρχαία κτίρια με επίδραση Ελληνικού ρυθμού. Πολλά ευρήματα στην Αμερική (διπλοί πελέκεις, πινακίδες σβάστικες) κ.α και οι μύθοι των ιθαγενών του Μεξικού. 
 
Οι κορυφές των βουνών τα νησιά του Αιγαίου 
 
Όπως σε κάθε καταστροφή ορισμένοι χάνονται, οι πιο πολλοί εγκαίρως φεύγουν και γλυτώνουν. Ετσι ασφαλώς θα συνέβη και στην Αιγηίδα. Άλλοι διαπεραιώθηκαν στην ηπειρωτική Ελλάδα, άλλοι στις ακτές της Μ. Ασίας και άλλοι στις κορυφές των ορέων για να αποφύγουν την πλημμύρα. Αυτές οι κορυφές είναι τα νησιά του Αιγαίου τα οποία εποφθαλμιά η φυλή των Τουρκομογγολων, παρά την διέλευση πολυάριθμων κατακτητών τούτο παραμένει ακραιφνώς Ελληνικό, χάρη στη ναυτοσύνη και στον ελληνικό στόλο.  
 
Το DNA τους προδίδει 
 
Πλείστοι Βρετανοί, Ιρλανδοί και Ευρωπαίοι, αιγαιατικό διαθέτουν DNA και οι περισσότεροι εκ της Μικράς Ασίας, παρότι επιμελώς το κρύβει η Τουρκία κρυπτοχριστιανοι, μουσουλμάνοι και αλεβίτες, βιαίως εξισλαμισθέντες Έλληνες τους έκανε τουρκομερίτες. Ίσως τα γονίδια τους έλκουν φιλοφρόνως, εκατομμύρια καταφθάνουν στο Αιγαίο κάθε χρόνο, την καταγωγή τους να θαυμάσουν, τον ήλιο της βυθισμένης Αιγηίδας και τις ομορφιές της να απολαύσουν και όταν την ιστορία του Αιγαίου μάθουν, ένα δάκρυ θα χύσουν την τραγωδία του θα κλάψουν.  
 
Ο βάρβαρος απο το Αλτάι το Αιγαίο αντίκρισε τον 11ον αιώνα και με απύθμενο θράσος ζητάει «Γαλάζια Πατρίδα» με τα κανόνια, το «ιερό δισκοπότηρο» της Ελληνικής φυλής να πάρει και διατείνεται ότι του ανήκει γιατί έτσι του γουστάρει. Δυστυχώς, ώτα ευήκοα σε ορισμένους ανιστόρητους διπλωμάτες της Δύσης βρίσκει, και με ιταμές προτροπές όπως: «βρείτε τα με διπλωματικά μέσα» κλήρο πάει να ρίξει «Τα εμά εμά και τα εσά εμά». Αυτά και άλλα τον γείτονα αποθρασύνουν και θέλει κι’ άλλα ως και τη μισή Κρήτη σε λίγο και το Καρπενήσι. Με την πολεμική ρητορική να μας εκβιάσει, με την «αποστρατικοποίηση των νησιών χωρίς πόλεμο να τα αρπάξει». Ακόμη και την Αθήνα και την Ακρόπολη καταμεσίς μια πόλη του ΝΑΤΟ απειλεί που τη σεβάστηκαν ακόμη και οι Ναζί, μια πρωτεύουσα πολιτιστική και ΜΗ οχυρωμένη ο Ερντογάν με πυραυλο «Tayfoon» την έχει στοχευμένη.  
 
Θα περιμέναμε Δικαιοσύνη από Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ θα περιμέναμε στάση δυναμικότερη και δικαιοσύνη απέναντι στην ισλαμοφασιστική Τουρκία την επιθετικότατη που διαταράσσει την Ειρήνη, σαν το Χίτλερ και τον Πούτιν ο Ερντογάν Ελλάδα και Κύπρο διαρκώς στοχοποιεί φανερά, ανασφάλεια και αστάθεια στην περιοχή φέρνει και με οικονομική ζημιά μας δέρνει. Όταν ένα κράτος μέλος της συμμαχίας βγαίνει στο ανώτατο επίπεδο και απειλεί καθημερινώς άλλο κράτος της ίδιας συμμαχίας με πόλεμο και λέει ότι «θα έλθει κάποιο βράδυ» τότε κάτι δεν πάει καλά στα μυαλά των Τούρκων και στην Ν.Α πτέρυγα του ΝΑΤΟ καλεί τον Αδη και οι διπλωμάτες τις μπότες της Τουρκίας γυαλίζουν, και όσο αυτοί να την κρατήσουν κοντά τους πασχύζουν, τόσο την αποθρασύνουν και την εκχυδαίζουν, διότι τη συγχωρούν για ότι αν κάνει. 
 
Αιγαίο: το Ιερό Δισκοπότηρο του Διός 
 
Δεν παραδίδεται ούτε χέρια αλλάζει. Η Τουρκία από λάθος της ιστορίας και ένεκα της της Δυτικής ολιγωρίας θεωρεί ότι της ανήκουν των νησιών, η κυριαρχία. Πλανάται πλάνη οικτρά και δυστυχώς αυτή την μωρία έχει ενσταλάξει στον τουρκικό λαό και σε μέρος του ανιστόρητου «βαθέως κράτους» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίον μας παροτρύνει να μοιράσουμε τους υδρογονάνθρακες Ελλάδας και Κύπρου και με το γκρίζο λύκο να αγαπηθούμε; Από τέτοιες ανοησίες την μισή Κύπρο τώρα θρηνούμε.  
 
Καιρός η απέναντι ακτή να απελευθερωθεί; Αγνοούν οι γραφειοκράτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι στην απέναντι όχθη υπάρχει: Ιωνία, Αιολία, Φώκαια, Κωνσταντινούπολη κ.α ιερά και όσια του Ελληνισμού (αρχαίου, Βυζαντινού, και σύγχρονου ως την πρόσφατη Γενοκτονία του 1922) Αυτά κάποτε πρέπει να απελευθερωθούν και οι λαοί να αυτοδιατεθούν. Επομένως ιστορικό καθήκον ο διαμελισμός του τέρατος και η απελευθέρωση των εθνοτήτων.  
 
Το «Ιερό Δισκοπότηρο» του Ελληνισμού
 
Δεν θα υπάρξει Έλληνας πρωθυπουργός να προβεί στην προδοσία του Αιγαίου, όπως συνέβη στην Μακεδονία. Θα κρεμαστεί πάραυτα στο Σύνταγμα. Αν η Τουρκία αποτολμήσει εισβολή τότε θα βγουν από τα έγκατα του Αιγαίου τα Όπλα των Θεών: Οι Γίγαντες και οι Τιτάνες, θα προστρέξουν σε και οι Εκατόχειρες, από κοντά όλοι οι αρχαίοι και σύγχρονοι ήρωες Θεμιστοκλής, Μιαούλης, Κανάρης, Κουντουριώτης κ.α ο λαός με νύχια και με δόντια θα κρατήσει τους προμαχώνες και κάθε σπιθαμή εδάφους και νερού, οι ακτές θα γίνουν σφαγεία για τον εισβολέα, στρατός και λαός με επικεφαλής τους Διγενείς Ακρίτες θα δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα, οι Ίκαροι μας θα κρατήσουν καθαρούς τους ουρανούς και θα σαρώσουν κάθε στόχο στην Τουρκία, οι Αργοναύτες μας με τους Ποσειδώνες, τους υποβρύχιους Τρίτωνες, τις Μέδουσες και τις Γοργόνες τις Νηρηίδες και τις χελώνες θα δώσουν επικό αγώνα, όπως στης Σαλαμίνας τα στενά, τούρκικο πολεμικό και Α/Φ , να μην ξεμυτίσει άνευ αδείας ξανά στου Αιγαίου τα νερά.  
 
Φονικό το περιβάλλον στο διακλαδικό Αιγαίο 
 
Κάθε νησί και αβύθιστο αεροπλανοφόρο, κάθε νησάκι και τορπιλοβόλο, κάθε βραχονησίδα και φονική ενέδρα, κάθε κάβος σύγχρονη πολεμική εξέδρα, κάθε ακτή απέναντι από τα νησιά θα καεί σαν πελεκούδι από τον αδυσώπητο Καταδρομέα, του άγριου Φλώρου τα παιδιά τα ωραία, τότε οι τουρκικές προκλήσεις όνειρα θα γίνουν φευγαλέα. Μέσα σ’ αυτή τη διαδικτυακή φονική παγίδα, δομημένη από την Λερναία Υδρα θα σπάσει η τούρκικη ασπίδα και θα τελειώσει η παρουσία και στο Αιγαίο, κάθε αυθαιρεσία και ελάχιστο έργο θα απομείνει οι καλοί μας σύμμαχοι να γευθούν και αυτοί τη Νίκη. 
 
Μαυροφορεμένες τούρκισσες μάνες θα κλάψουν τα χαμένα παιδιά τους και οι Ελληνίδες τα δικά τους στα κοιμητήρια τους, καθώς το Αιγαίο θα ξεβράζει πτώματα στην απέναντι ακτή. Ακόμη και, οι σπάροι, οι χάνοι, τα λαβράκια και τα χταπόδια και οι γλάροι στην Κρήτη τη μεγαλειώδη Ελληνική θα γευθούν Νίκη. Στο τέλος ο νεφεληγερέτης υπερατλαντικός Δίας θα ρίξει τον κεραυνό για να φέρει στην Τουρκία τη Δημοκρατία, το Αιγαίο να μείνει Ελληνικό και το ναυτικό μας να δεσπόζει στον ευρύτερο χώρο το Μεσογειακό. Τη νίκη θα χαιρετήσουν Άραβες, Ισραηλινοί και άλλα έθνη της περιοχής, η Ν.Α πτέρυγα του ΝΑΤΟ προσωρινά θα θραυτεί, αλλά σύντομα θα συγκολληθεί και ειρήνη θα έλθει. 
 
Τότε θα ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου στη Μικρά Ασία οι καταπιεσμένοι λαοί θα ξεπεταχθούν σαν τις Ερινύες της Αγκύρας, να κατασπαράξουν τους εγκληματίες και τον τύραννο, με το μέγιστο θράσος στην Πόλη να κρεμαστεί σε κάποιο άλσος. Με πριόνια και δρεπάνια, κόφτες και βαριοπούλες, πρώτοι οι Κούρδοι θα απαιτήσουν λευτεριά κρατώντας στα όπλα σημαιούλες και άλλα μετά. 
 
Μόνο η Γερμανία θα θρηνήσει 
 
Οι μόνοι που θα το θρηνήσουν είναι οι Γερμανοί, καθώς εκτός από φυλετικά ξαδέλφια των Τουρκομογγόλων στέκουν ανά τους αιώνες των Γενοκτονιών ηθικοί αυτουργοί, των ιστορικών λαών της Μικράς Ασίας που τους κατακρεούργησε φρικτά η ισλαμοφασιστική Τουρκία.  
 
Το Ιχώρ των πατρώων Θεών μας 
 
Υστερα από χρόνια απόκρυψης του «Ιερού Δισκοπότηρου» στην εθνική κρύπτη, ο Έλληνας με το «εθνικό νέκταρ» και την αμβροσία θα μεθύσει, για πρώτη φορά ύστερα από 17 αιώνες το Ιχώρ των πατρώων θεών μας θα γευθεί και στις ριγμένες καβο-κολώνες θα τους τιμήσει. Γένοιτο! με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας διαρκής Ειρήνη θα προχωρήσει!!! 
 
(23/12/22)
Αμφικτύων  
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε. α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
amphiktyon@gmail.com
http://amphiktyon.blogspot.com/
http://amphiktyon.org



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απεκρίθη εκ παλαιοτέρου του βαρβάρου έθνεος το ελληνικόν εόν και δεξιώτερον και ευηθείης ηλιθίου απηλλαγμένον μάλλον.
– Ξεχώρισε από παλιά το ελληνικό έθνος από τους βαρβάρους όντας πιο ικανό και περισσότερο απαλλαγμένο από την ηλιθιότητα.

Εσμέν Έλληνες το γένος, ως η τε φωνή και η πάτριος παιδεία μαρτυρεί.

Έλληνες όντες βαρβάροις δουλεύσομεν;

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Τιμημένε Στρατηγέ, μας διδάσκεται Ελληνική Ιστορία. Αυτά ας γνωρίζουν οι επίδοξοι ολετήρες του Ελληνισμού, ένθεν κακείθεν.
Όλη η λεκάνη και του Αιγαίου και της Μεσογείου, αλλά και η Κύπρος και η Μικρά Ασία από γένεσης τους ΕΛΛΗΝΙΚΑ είναι....
Όσο αφορά και Ελληνική Κύπρο μας, αυτό το έρημο ακριτικό μας νησί, που κείται μακράν... Η προϊστορία του αρχίζει από τα πρώιμα χρόνια της γέννησης των ΕΛΛΗΝΩΝ.
Π.χ. Ενδεικτικά.
Λάρνακα – Κίτιον, από τις αρχαιότερες ελληνικές νεκροπόλεις όπου οι νεκροί θάβονταν σε μαρμάρινες λάρνακες σαρκοφάγους εξ ου και η μετέπειτα ονομασία.
Κίτιον. Αρχαία Μυκηναϊκή πόλη, βασίλειο της Κύπρου. Η πόλη αναφέρεται από τον 13ο αιώνα π.Χ. σε Ελληνικές γραφές της αρχαίας Αιγύπτου και στην Αγία Γραφή. Μετά τον Τρωικό πόλεμο το Κίτιον εξελίσσεται σε πνευματικό και εμπορικό κέντρο όλου του Ελληνισμού. Κατά τον Ιώσηππο ( Ιωσήππου Εβραϊκά αρχ. Α. 7.), η πόλη ιδρύθηκε μετά τον κατακλυσμό του Νώε και δόθηκε από τον Νώε στον Χετίμ ή Κιτίμ γιο του Ιαυάν (Ιωνά), ο οποίος ήταν Έλληνας. Είναι η πρώτη πόλη, που ιδρύθηκε στον Ελληνικό χώρο και η αρχαιότερη. Αναφέρεται 28 φορές στην Παλαιά Διαθήκη.

Την κατεχόμενη σήμερα Καρπασία π.χ. αναφέρουν ο Πλίνιος, ο Ιεροκλής στο έργο του Συνέκδημος, καθώς και ο Γεώργιος ο Κύπριος, ενώ η πόλη απαντάται και σε άλλες πηγές.
Όπως αναφέρεται στις πηγές (Ελλάνικος, Στ. Βυζάντιος) η πόλη Καρπασία ιδρύθηκε από τον μυθικό Πυγμαλίωνα*, πενθερό του Κινύρα, που φέρεται και ως πατέρας του Άδωνι ή ως βασιλιάς της Τύρου, ή ως βασιλιάς της Κύπρου. Η ελληνικότητα της πόλης αυτής και της ευρύτερης περιοχής της είναι αποδεδειγμένη. Έχουν βρεθεί αρκετές αρκετές αρχαιοελληνικές επιγραφές με ελληνικά ονόματα (όπως Ονασίκυπρος, Φιλότιμος, Μενοκράτης, Φιλόδαμος, Ονάσιλος κ.α.)...

Η κατεχόμενη Κερύνεια μας επίσης, ιδρύθηκε από Αχαιούς, που ήλθαν από τη αρχαιότατη πόλη Κηρυνεία της Αχαϊας από το 1300 π.Χ. Ιδρυτές οι Αχαιοί Κηφέας και Πράξανδρος θρυλικοί ήρωες του Τρωικού Πολέμου. Κ.λ.π.

Η επίσης κατεχόμενη Σαλαμίνα υπήρξε πρωτεύουσα της Κύπρου για πάνω από χίλια χρόνια και σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα ιδρύθηκε από τον Τεύκρο, γιο του Τελαμώνα, βασιλιά του νησιού της Σαλαμίνας και αδελφού του Αίαντα, ο οποίος κατέφθασε στην Κύπρο μαζί με άλλους Έλληνες, με το τέλος του Τρωικού πολέμου. Στην «Ελένη» του Ευριπίδη, ο Τεύκρος εξηγεί, ότι τον διέταξε ο Απόλλωνας να μην επιστρέψει στα πάτριά του εδάφη, αλλά να πάει στο νησί της Κύπρου, αφού δεν είχε καταφέρει να προλάβει την αυτοκτονία του Αίαντα, ούτε κατάφερε να εκδικηθεί το θάνατό του. Κλπ.

ΙΔΕΤΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ.
Η πανάρχαια ΕΛΛΗΝΙΚΗ Κύπρος ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ.https://koukfamily.blogspot.com › bl...
19 Nov 2019 — Κιτιον. Η αρχαιότερη Ελληνική πόλις. Αετόκρεμνος/ Αετόγκρεμνος 10.500 π.Χ. Τρόοδος 10.000 π.Χ. Ασπρόγκρεμνος 8.800 π.Χ. Μυλούθκια 8.600 ...

Στο δια ταύτα, όταν οι Έλληνες έκτιζαν Παρθενώνες, είχαν πολιτισμό και φιλοσοφία, οι Τουρκομογγόλοι βάρβαροι κατοικούσαν σε σπηλιές και σε … δέντρα … και με νοήματα και άναρθρες κραυγές επικοινωνούσαν, ως και η σημερινή κακόηχη γλώσσα τους καταμαρτυρεί …..
Όσον αφορά και τους άσπονδους φίλους μας Ευρωπαίους, που σήμερα θωπεύουν την επ αμοιβή παλλακίδα τους Τουρκία, ας μη λησμονούν ότι οι Έλληνες τους εκπολίτισαν και χάριν των Ελλήνων απέκτησαν πολιτισμό ...

Μιλούν οι δόλιοι, ολετήρες, οι ευεργετηθέντες, από τον ...https://koukfamily.blogspot.com › bl...
18 Sept 2019 — Μιλούσαν και μιλούν οι δόλιοι, ολετήρες, οι ευεργετηθέντες, από τον Ελληνικό Πολιτισμό, την φιλοσοφία, τις αρχές της Δημοκρατίας κλπ.

Χρόνια πολλά με υγεία και είθε η νέα χρονιά στην Κύπρο την Ελληνική λευτεριά να φέρει.
Α.Α.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.