9 Δεκεμβρίου 2022

Μόδιος ή λυχνία;

Γράφει ο ΠαπαΗλίας Υφαντής
 
Στην Κύπρο, όπως είναι γνωστό, γίνονται, μετά την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β,΄ αρχιεπισκοπικές εκλογές. Και μάλιστα με τρόπο εκκλησιαστικό, που σημαίνει δημοκρατικό. Δηλαδή εκλέγει ο λαός τον αρχιεπίσκοπο ή τον επίσκοπο. Και από τους τρείς πρωτεύσαντες η Σύνοδος εκλέγει τον συγκυριακά καταλληλότερο.
 
Σε αντίθεση με ο, τι γίνεται στην Ελλάδα. Όπου τους αρχιεπισκόπους τους εκλέγει η δεσποτοκρατία και τους επισκόπους, τώρα τελευταία ιδιαίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος. Που σημαίνει ότι έχουν καταργήσει το «Πιστεύω», που σε διάφορες λατρευτικές εκδηλώσεις απαγγέλλουμε. Και ιδιαίτερα τα άρθρα, που αναφέρονται στην Εκκλησία και το Άγιο Πνεύμα.
 
Έτσι ώστε, αντί η Εκκλησία μας να είναι καθολική και αποστολική την κατάντησαν δεσποτική και Ιερωνυμική. Σε σημείο ώστε να γράφει η «Ε. Ω», με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές ότι ο Ιερώνυμος επέβαλε και τους τέσσερις επισκόπους(4X4) της δικής του επιλογής…  
 
Και βέβαια το Άγιο Πνεύμα το επικαλούνται απλά, για να το εμπαίζουν. Αφού ακόμη και οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν τους εκλεκτούς του Αρχιεπισκόπου μήνες νωρίτερα. Και ύστερα μιλούμε για αιρετικούς και για αιρέσεις. Όταν έχουν κυριολεκτικά αναποδογυρίσει το Ευαγγέλιο.  
 
Και ασφαλώς οι ελλαδικές επισκοπικές και αρχιεπισκοπικές εκλογές βρίσκονται σε διαμετρική αντίθεση με τις εκλογές της αποστολικής Εκκλησίας. Οπότε οι Απόστολοι συμμετείχαν στις εκλογές, όπως ο καθένας άνθρωπος του λαού, χωρίς σε καμιά περίπτωση να επιβάλλουν τη θέλησή τους. Γιατί το Άγιο Πνεύμα φωτίζει, όχι μόνο τους αποστόλους και τους επισκόπους, αλλά και το λαό.  
 
Κι όλα αυτά συμβαίνουν στην πιο κρίσιμη περίοδο της ελληνικής ιστορίας. Κατά την οποία βρίσκεται σε έσχατο κίνδυνο, όχι μόνο η Εκκλησία, αλλά και η Πατρίδα. Στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο. Κι, ενώ στην Ελλάδα είναι όπως την περιγράψαμε πρωτύτερα, στην Κύπρο αυτή τη στιγμή, φαίνεται να υπάρχει μια ελπίδα, ένα φως, το οποίο φαίνεται να ενσαρκώνεται στο πρόσωπο του Πανιερότατου Μητροπολίτη Μόρφου π. Νεόφυτου.  
 
Αυτό δεν σημαίνει, σε καμιά περίπτωση, ότι ο π. Νεόφυτος είναι καλύτερος των συνυποψηφίων του. Σημαίνει ότι φαίνεται καταλληλότερος στην τωρινή συγκυρία. Και όχι μόνο από εκκλησιαστικής πλευράς αλλά και γενικότερα, προκειμένου να υποστηρίξει τα δίκαια, όχι μόνο της Κύπρου και της Ελλάδας, αλλά και συνολικότερα του ορθόδοξου κόσμου.  
 
Αρκεί ο κυπριακός λαός, καταρχήν, και στη συνέχεια οι συνοδικοί, οι οποίοι θα έχουν τον τελικό λόγο, να κατανοήσουν την κρισιμότητα των καιρών, για Ελλάδα και Ορθοδοξία. Πράγμα, που φαίνονται να μηγν κατανοούν κάποιοι ελλαδίτες κομματάρχες, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως «πατριώτες». Που όμως, παρόλον τον πατριωτισμό τους, δεν κατορθώνουν να βάλουν την ΠΑΤΡΙΔΑ πάνω απ’ το προσωπικό ΕΓΩ τους. Έτσι ώστε να συνασπιστούν απέναντι στον κοινό εσωτερικό και εξωτερικό εχθρό.  
 
Και λέμε εσωτερικό εχθρό, γιατί είναι πασιφανές ότι τα κοινοβουλευτικά, στην παρούσα στιγμή, κόμματα, όχι μόνο δεν υποστηρίζουν τα δίκαια της Ελλάδας, αλλά την ακρωτηριάζουν και την κατακερματίζουν ύπουλα και αδιάκοπα. Υπονομεύοντας παράλληλα κάθε έννοια εκκλησιαστικής και ηθικής δεοντολογίας. Και αδιαφορώντας, αν γίνονται καταγέλαστοι για την προκλητικά ανθελληνική τους πολιτεία.  
 
Κι αυτό, γιατί γνωρίζουν ότι το πολιτικό τους μέλλον εξαρτάται, όχι απ’ το λαό, αλλά απ’ τα καταχθόνια σχέδια του σιωνοναζιστικού κατεστημένου, που υπηρετούν. Στα πλοκάμια του οποίου φαίνεται να βρίσκονται δικτυωμένοι, δυστυχώς, και παράγοντες της ορθόδοξης Εκκλησίας.  
 
Γεγονός, που περίτρανα αποκαλύφτηκε απ’ τη στάση και συμπεριφορά κάποιων κατά τη διάρκεια της φενάκης της κοροναϊκής επιδημίας. Οπότε και ακομπανιάριζαν τα τρομοκρατικά και προπαγανδιστικά συνθήματα των ντόπιων και παγκόσμιων δολοφόνων. Επειδή, δυοίν θάτερον-που θα έλεγαν και οι αρχαίοι-ή ήταν ανενημέρωτοι, αρκούμενα στα όσα σέρβιρε η κρατική προπαγάνδα ή συμμετείχαν συνειδητά στην προδοσία σε βάρος του λαού και της πατρίδας. Πράγμα, που αδυνατούμε να πιστέψουμε.  
 
Σε αντίθεση με τον πανιερότατο Μόρφου, και άλλους οι οποίοι, μη εμπιστευόμενοι την απροκάλυπτη κρατική προπαγάνδα και φροντίζοντας να ενημερώνονται από διεθνούς κύρους προσωπικότητες στάθηκαν αποφασιστικά απέναντι στα δολοφονικά σχέδια των ντόπιων και παγκόσμιων γενοκτόνων.  
 
Αντιλαμβανόμαστε τις ευνόητες δυσκολίες των αγίων συνοδικών της Κυπριακής Εκκλησίας, προκειμένου να πάρουν τη σωστή απόφαση. Γιατί δεν έχουν ν’ αντιμετωπίσουν μόνο τις ενδεχόμενες προσωπικές τους αναστολές, αλλά και τις οποιεσδήποτε εξωτερικές εξαρτήσεις. Οι οποίες ίσως τους είχαν εξαναγκάσει ν’ ακολουθήσουν την τακτική, που ακολούθησαν κατά της διάρκεια της επιδημίας.  
 
Αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι ήρθε η ώρα να πούμε, όπως λέει και ο ποιητής, το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο ΟΧΙ, για το μέλλον του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Απόφαση, της οποίας το βάρος θα επηρεάσει αποφασιστικά, όχι μόνο το παρόν και το μέλλον του ελληνισμού και της ορθοδοξίας αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας.  
 
Που σημαίνει ότι καλούμαστε να επισημάνουμε την μοναδική αυτή ευκαιρία, προκειμένου να τοποθετήσουμε το φως επί της λυχνίας και να μην το θάψουμε κάτω από μόδιον. Για να λάμψει όχι μόνο σε όλους τους Έλληνες και τους ορθοδόξους αλλά και σ’ ολάκερη την ανθρωπότητα. Ώστε να ιδούν ότι οι Έλληνες δεν υπήρξαν μόνο άλλοτε και κάποτε αντάξιοι της ένδοξης ιστορίας τους και του πολιτισμού τους. Αλλά υπάρχουν και τώρα!  
 
Γιατί δεν θα έχει καμιά αξία να διαπιστώσουμε εκ των υστέρων ότι διαπράξαμε όλοι μας ένα μη αναστρέψιμο ιστορικό λάθος. Το οποίο θα είναι εκκλησιοκτόνο και εθνοκτόνο. Και μάταια θα κλαίμε όλοι μας επί των ερειπίων, που χάλκευσαν και μεθόδευσαν σε βάρος μας οι αδυσώπητοι ντόπιοι και ξένοι εχθροί του ελληνισμού και της ορθοδοξίας!
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.