8 Απριλίου 2022

Λήθη των ιδίων κακών θρασύτητα γεννά και ο σιωπών δοκεί συναινείν.

ΠΕΡΙ ΟΜΙΛΙΑΣ κ. ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ.
 
Επίκαιρο «θυμογράφημα», από Αντώνη Αντωνά.
 
Η Τουρκία παίζει σημαντικό ρόλο, δήλωσε πρόσφατα σε αποκλειστική συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι Χαμπέρτουρκ ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, «Προς το παρόν, δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις», είπε ο Ουκρανός Πρόεδρος, λέγοντας ότι βασίζονται στην πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας και εμπιστεύονται την τουρκική ηγεσία. Η Τουρκία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Σχετικά με τα ντρόουνς, που προέρχονται από την Τουρκία, ο Ζελένσκι ανέφερε τα εξής: «Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Τουρκία για αυτά τα ντρόουνς. Έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αρχή της εισβολής, της επίθεσης». 
 
(Ο Ζελένσκι γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1978 στο Κριβί Ριχ, στην Ουκρανική ΣΣΔ (σημερινή Ουκρανία) από Εβραίους γονείς. Σπούδασε Νομική στο τμήμα του Εθνικού Οικονομικού Πανεπιστημίου Κιέβου στο Κριβί Ριχ, αλλά δεν έχει δουλέψει ποτέ επαγγελματικά στο νομικό πεδίο.) 
 
Σημειώνεται ότι προτού γίνει Πρωθυπουργός της Ουκρανιας το 2015, ο Ζελένσκι έγινε ο σταρ της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς Υπηρέτης του Λαού, στην οποία έπαιξε το ρόλο του Προέδρου της Ουκρανίας. Στη σειρά, ο Ζελένσκι είναι ένας κοινός καθηγητής ιστορίας, ονόματι Βασίλι Χολομπορόντκο, που κερδίζει τις προεδρικές εκλογές μετά από δημοφιλές βίντεο στο οποίο κάνει κριτική στην κυβέρνηση της Ουκρανίας σχετικά με τη διαφθορά. Μετά λοιπόν τον ρόλο του στο θέατρο ως ηθοποιός Πρόεδρος της Ουκρανίας, σήμερα υπηρετεί ως πραγματικός Πρόεδρος της Ουκρανίας από το 2019. 
 
Στο δια ταύτα όσον αφορά ατυχή και «ελλειπή» ομιλία του … 
 
Στις 7/4/2022 ο κ. Ζελένσκυ απευθύνθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως προηγουμένως είχε απευθυνθεί και σε άλλα κοινοβούλια, ζητώντας βοήθεια και συμπαράσταση λόγω των επιχειρήσεων των Ρώσων στην πατρίδα του … Μέχρι εδώ καλά, αλλά όταν κάποιος ηγέτης απευθύνεται ειδικά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πρέπει να γνωρίζει και την ιστορία της χώρας, που απευθύνεται …. Ακόμη και αν αγέννητος ήταν τότε, ένας υπεύθυνος ηγέτης μελετά την ιστορία ….. Η Ελλάδα η μητρόπολη του Ελληνισμού το 1974 έζησε μια Εθνική Καταστροφή, που έγινε σε όμαιμη, ομόδοξη και Ελληνική χώρα, ένα μικρό νησί 500 χιλ. Ελλήνων κατοίκων στην άκρη της Μεσογείου …το 1974 την ΚΥΠΡΟ, (4 χρόνια προτού γεννηθεί, ο κ Πρόεδρος της Ουκρανίας), από μια βάρβαρη χώρα την οποία «εμπιστεύεται και εναγκαλίζετα騻 … Την Τουρκία! 
 
Ακούστε λοιπόν , διότι μάλλον ανιστόρητος είστε ή το αυτονόητο είναι ότι δεν θέλετε να κάνετε μνεία σκόπιμα, για να τα έχετε καλά με τους Τούρκους, που σήμερα παίζουν σε διπλό ταμπλό. Αυτή η χώρα λοιπόν η Κύπρος (όπως και η Ελλάδα) σήμερα συμπαραστέκεται στον Ουκρανικό λαό (τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας αποστέλλει και φιλοξενεί χιλιάδες Ουκρανούς πρόσφυγες ως ηθική υποχρέωση έχει, διότι είναι οι μόνοι που δεν φταίνε σε τίποτα) και χάριν της Ουκρανίας, έχει διαταράξει και τις φιλικές της πολύχρονες σχέσεις με την Ρωσία, σε αντίθεση με κάποιους, που το 1974 …. ούτε σφαίρα, ούτε κονσέρβα δεν απέστειλαν (συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας) στον δοκιμαζόμενο Κυπριακό λαό και τον άφησαν ως θύμα να παλεύει για να σωθεί από το αδηφάγο στόμα της χώρας εισβολής Τουρκίας … 
 
Αλγεινές εντυπώσεις λοιπόν άφησε η ομιλία σας στην Ελληνική Βουλή και ειδικά στον Κυπριακό Ελληνικό λαό, ο οποίος μέχρι και σήμερα θρηνεί εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, τις πατρογονικές του εστίες και το 37% των ιερών εδαφών του ….και ανακαλύπτει ακόμη ομαδικούς τάφους με δεκάδες δολοφονημένους αμάχους ….. Τίποτα ιερό και όσιο δεν άφησαν όρθιο οι εισβολείς Τούρκοι. ΤΙΠΟΤΑ! 
 
Και επειδή μάλλον ο κ. Ζελένσκυ ίσως να μην «γνωρίζει» περί Κύπρου, καταθέτω μερικές πληροφορίες, πιο κάτω, ίσως τον βοηθήσουν να εντοπίσει, που είναι αυτή η ημικατεχόμενη χώρα ….. 
 
Η Κύπρος (τουρκ. Kıbrıs), επίσημα Κυπριακή Δημοκρατία ή Δημοκρατία της Κύπρου όπως αναφέρεται στο Σύνταγμα, είναι νησιωτικό κράτος της ανατολικής Μεσογείου και το τρίτο μεγαλύτερο σε πληθυσμό και έκταση στη Μεσόγειο. Γεωγραφικά βρίσκεται νότια της Τουρκίας, δυτικά του Λιβάνου και της Συρίας, βορειοδυτικά του Ισραήλ, βόρεια της Αιγύπτου και νοτιοανατολικά της Ελλάδας. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου είναι η Λευκωσία. 
 
Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εκ του νόμου «κυριαρχία» σε ολόκληρο το νησί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης (ΑΟΖ) !!!!
 
Το διεθνές δίκαιο και ο OHΕ θεωρούν το βόρειο τμήμα του νησιού 37%, υπό παράνομη κατοχή των τουρκικών στρατευμάτων και είναι παράβαση του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. 
 
Η Κύπρος έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2004 και της Ευρωζώνης το 2008. 
 
Η θέση της Κύπρου σκούρο πράσινο 
 
Το σκούρο κόκκινο, υπό Τουρκική κατοχή. 
 
Πιο αναλυτικά και εν συντομία προς ενημέρωση του ανιστόρητου Ουκρανού Προέδρου, ο οποίος σκόπιμα δεν αναφέρθηκε και στην Τουρκική εισβολή στην Ελληνική Κύπρο … Μερικές ενδεικτικές πληροφορίες …. 
 
20η Ιουλίου 1974. 
ΒΑΡΒΑΡΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 48 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ …. 
 
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟ 1974 600 χιλ. (ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 80 εκατομ.)  
 
ΝΕΚΡΟΙ ΑΜΑΧΟΙ 5000 (1619 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ) δηλ. ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 1%, 850 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΜΑΧΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΒΑΝΑΥΣΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ, 550 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΥΛΗΜΕΝΕΣ, ΤΟ 37% ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΥΠΟ ΒΑΡΒΑΡΗ ΚΑΤΟΧΗ, 350 χιλ. ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ δηλ. ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 58%! 
 
ΑΠΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΟΠΩΣ Η ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ …. ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 44,13 εκατομ. (ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ 144,1 εκατομ.) 
 
Τελειώνοντας με τον κ. Ζελένσκι, τον οποίο επιεικώς θεωρώ και αυτόν επιτήδειο όσον αφορά «άνισες» αποστάσεις, που κρατά σήμερα, αφιερώνω ένα συμβολικό ποίημα φίλου ποιητή, επίκαιρο για σήμερα όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για όποιους όμοιους του, που επιδιώκουν να λησμονηθεί η Τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου, από ένα κράτος εισβολέα μέλος του ΝΑΤΟ. Την βάρβαρη Τουρκία, η οποία επαναλαμβάνω μετά από 48 χρόνια, ατιμώρητη και αλώβητη παραμένει η επιτήδεια δόλια ουδέτερος … εγκληματίας πολέμου.  
 
Σήμερα απαιτείται να καθίσει η Ρωσία στο σκαμνί του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, για εγκλήματα πολέμου ( Α.. και μην ξεχνάμε και το ναζιστικό ΑΖΟΦ ότι παράλληλα εγκλήματα διέπραξε), με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Υποστηρίζεται μήπως το ίδιο να συμβεί και με την φίλη σας Τουρκία; Ναι ή όχι; 
 
«Κύριε Ζελένσκι»  
Εσύ δεν λες τίποτα… 
 
Εσύ δεν λες τίποτα/ μα εγώ θα σου πω γι’ αυτό το νησί/ που ήταν όνειρο χτες και θυμάρι κι αμίαντο/ και σήμερα ποτάμι οδύνης/ ποτάμι που δεν λέει να σιγήσει/ κατρακυλώντας απ’ τους αιώνες όχι νερό/ μα τις πέτρες μας, πέτρες αρχαίες που χτίσαν ναούς/ και υψώσανε κάστρα και πολιτείες που χάραξαν/ τ’ όνομά τους στο χρόνοβαθιά, και για πάντα./ Εδώ, σ’ αυτό το νησί, υδρίες λαδιού με παραστάσεις του μόχθου/ υδρίες κρασιού με παραστάσεις αγάπης/ ο χαλκός στου ανθρώπου τη δούλεψη/ ο χρυσός, η εικόνα, το κέντημα,/ το ξύλο που ευωδιάζει το χέρι,/ τάφοι προγόνων παλιών και χτεσινών πατεράδων. 
 
Εσύ δεν λες τίποτα/ μα εγώ θα σου πω για τα παιδιά/ που σκύψανε άξαφνα με το χέρι στο στήθος/ εκεί στις πλαγιές του βουνού/ Πενταδάχτυλος και φωνάζαν/ τη μάνα τους ώσπου ξεψύχησαν. 
 
Εσύ δεν λες τίποτα/ μα εγώ θα σου πω για τα σπίτια, τα δέντρα/ του κάμπου μας, τα πικρολέμονα του ίδρωτά μας/ που τα διαγούμισαν άλλοι/ και πέρα τα πήγανε. 
 
Εσύ δεν λες τίποτα/ μα εγώ θα σου πω γι’ αυτό το μαρτύριο/ που δένει τη γη μας, τον τροχό* που στενάζει/ η πατρίδα μας, την πληγή στο σώμα του Ιησού./  
 
Εσύ δεν λες τίποτα/ μα η πληγή στο σώμα του Ιησού/ δεν στερεύει./ Μένουμε μ’ ανοιχτές τις πληγές στο σταυρό του ορίζοντα./ Δεσπόζει το αίμα. 
Μ. Πασιαρδής. 
 
Η Κύπρος καλεί. Στους δρόμους του κόσμου αντηχεί η φωνή μας. Σε ώτα μη ακουόντων, άλαλων και κωφών εσκεμμένα. Ντροπή! 
 
Εκφράζω την συμπάθεια μου στον απλό λαό και αμάχους Ουκρανούς πολίτες, που έχουν καταστεί εξιλαστήρια θύματα πολεμοκάπηλων ένθεν κακείθεν. Καταδικάζω όποιο εισβολέα σε ξένη χώρα και ταυτόχρονα όσον αφορά τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, ο θυμός και αγανάκτηση των Ελλήνων Κυπρίων τον συνοδεύουν ….  
 
Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά – Συγγραφέα, βετεράνο του 1974, ο οποίος, όπως όλοι οι Έλληνες Κύπριοι έχασε δεκάδες στενούς συγγενείς και φίλους, τις πατρογονικές του εστίες και τον αδελφό του…. 
 
Το παρόν θα μεταφρασθεί και θα αποσταλεί και στην Ουκρανική πρεσβεία της Κύπρου. 
 
Y.Γ. Είναι αμφίβολο κ. Ζελένσκι, ότι η "φίλη " σας Τουρκία θα σας καλέσει για να μιλήσετε στο Τουρκικό Κοινοβούλιο. Παρ΄ όλα αυτά, αν τύχει, να γνωρίζετε ότι μιλάτε σε βαρβάρους, που τα εγκλήματα πολέμου, που έχουν διαπράξει, μόνο στην άπατη πίθο των Δαναϊδών χωράνε ... και αν .... 
 
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΟΠΟΥ ΕΜΦΑΙΝΩΝΤΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ. Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ .... ΟΥΔΕΙΣ ΕΠΕΖΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ. ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΟΝ ΒΠΠ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΑΥΤΕΣ. 
 
Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΑΘΗΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑ ΣΠΑΘΗΣ ΝΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΥΝ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ....
 
ΝΤΡΟΠΗ ΑΛΛΑ ΜΕΜΟ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΞΑΝΑ LATEST UNGUI IN HERBA ....A SNAKE HIDDEN IN THE GRASS....! Η ΑΣΠΟΝΔΗ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ....
ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ...ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ..... 
 
 
Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΤΟ 1974 ΣΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΚΥΠΡΟ, ΚΑΤΑ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ, ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΟ ΣΕ ΦΩΤΟ ΑΓΓΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΛΕΖΑΝΤΑ. ΙΔΟΥ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ « ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΟ»Ι. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ.... ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΊΨΑΤΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ. ΓΙΑΤΙ; 
 
Α.Α.



Share

5 σχόλια:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΕΝΑΣ ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΚΩΜΙΚΟΣ ΑΠΑΓΓΕΛΕΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΘΙΑΣΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Μετά την ομιλία Ζελένσκι, στην Ελληνική Βουλή και τα γνωστά παρατράγουδα τα Ελληνικά ΜΜΕ απέκρυψαν το μέγα σκάνδαλο, που συνέβη στην Κύπρο κατά την διάρκεια και της εδώ ομιλίας του..
Λοιπόν τον έλεγχο μετάδοσης της ομιλίας την είχε η Ουκρανία δηλ, ο Ζελένσκι ... Μετά απο συνεννόηση της Προέδρου της Κυπριακής Βουλής κ. Αννίτας Δημητρίου με την Ουκρανική Πρεσβεία, απαιτήθηκε εκ μέρους της Προέδρου όπως υποβληθούν κάποιες ερωτήσεις προς τον Πρόεδρο της Ουκρανίας ... Της απάντησαν ΟΚ αρχικά και σε μια ώρα ζήτησαν εξηγήσεις όσον αφορά το περιεχόμενο των ερωτήσεων ... Η κ. Δημητρίου προς τιμή της εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της και απλά ευθαρσώς απάντησε ότι θα είναι σχετικές ερωτήσεις, που αφορούν την Τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου από Τουρκία ... Διαβάστε πιο κάτω τι συνέβη και βγάλτε το αυτονόητο συμπέρασμα .....
Τη στιγμή που η κ. Αννίτα Δημητρίου, μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην κυπριακή Βουλή, πήρε το λόγο για να του θέσει ορισμένα ερωτήματα, ο Ουκρανός πρόεδρος... "εξαφανίστηκε" .. Συνέχισε η κ. Δημητρίου νομιζόμενη ότι χάθηκε μόνο η εικόνα, αλλά όχι ο ήχος ....

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου καλωσόρισε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος μίλησε ενώπιον του κυπριακού κοινοβουλίου. Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του, έλαβε αμέσως το λόγο η κα Δημητρίου, με εκτενείς αναφορές σε ζητήματα προσφύγων, της τουρκικής εισβολής, καθώς και της κατοχής του 37% του εδάφους της Κύπρου από το 1974.

Κατά την αντιφώνησή της, η Πρόεδρος της Βουλής, η οποία εξέφρασε ουκ ολίγες φορές την αλληλεγγύη της Κύπρου προς τον ουκρανικό λαό, ακούστηκε να λέει: "ελπίζω να με ακούτε ακόμη", για να διαπιστωθεί τελικά ότι ήδη η σύνδεση είχε ... διακοπεί προ πολλού ....

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, το κείμενο θα διαβιβαστεί γραπτώς στον κ. Ζελένσκι από την κ. Πρόεδρο, συνοδευόμενο από σχετική διαμαρτυρία ..... !!!! Φωνή βοώντος ....
Σημειώνεται ότι γνωστός είναι για τα φιλοτουρκικά του αισθήματα ο Ουκρανός Πρόεδρος ...Λίγες ώρες πριν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με Ερντογάν ... ο οποίος μάλλον οδηγίες του έδωσε ....Ταυτόχρονα μη κρύβοντας την φιλία του με Ερντογάν δήλωνε ...

«Πραγματικό φίλο της Ουκρανίας» αποκαλεί τον Ερντογάν ο Ζελένσκι...

Δημόσια ευχαριστήρια προς τον Ερντογάν από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι είχαμε χθες στο Twitter, όπου "αναγνωρίζεται η δράση του στις συνομιλίες που διεξάγονται στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ Κιέβου και Μόσχας. Μάλιστα ο Ζελένσκι ευχαριστεί για την ετοιμότητα της Τουρκίας να γίνει εγγυήτρια δύναμη για την ασφάλεια της Ουκρανίας." Κλπ.
Με σεβασμό στον πολύπαθο λαός σας "κύριε" Ζελένσκι δεν θα γίνω απρεπής ..., αλλά προοωπικά σε εσένα θα πω ... άντε στον δι@@@λο..... Ο Ελληνισμός της Κύπρου, από σήμερα σε αναθεματίζει ....ΑΙΔΩΣ! Ούτως ή άλλως ποτέ η Ουκρανία δεν καταδίκασε την βάρβαρη Τουρκική εισβολή της Τουρκίας και ούτε τότε μια κονσέρβα ανθρωπιστικής βοήθειας απέστειλε, σε αντίθεση με τον Κυπριακό λαό, που σήμερα αποστέλλει τόνους ειδών πρώτης ανάγκης και φιλοξενεί χιλιάδες Ουκρανούς πρόσφυγες ... ΑΧΑΡΙΣΤΕ .... ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΝΕΜΕΝΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ..... ΙΣΩΣ ΣΕ ΑΝΑΚΗΡΥΞΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥΣ ....

Σημειώνεται ότι μετά την ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας, εξερχόμενος της Ολομέλειας της Κυπριακής Βουλής ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Ζελένσκι στην ομιλία του δεν καταδίκασε την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε σχετικά με την ομιλία ότι "δεν είναι αυτό το οποίο περιμέναμε σήμερα".

"Βεβαίως και αυτό θα έπρεπε να γίνει, θέλω να είμαι ευθύς και κατηγορηματικός. Αυτό που σήμερα αναμέναμε είναι να ακούσουμε αυτά που υποφέρει ο ουκρανικός λαός τώρα, αλλά τα ίδια που είχαμε υποφέρει το 1974. Μας ενοχλεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε η οποιαδήποτε αναφορά. Οι αρχές δικαίου δεν διακρίνουν μεταξύ κρατών και παραβιάζονται τα δικαιώματα των μεν αλλά αγνοούνται τα δικαιώματα των άλλων", τόνισε αρχικά ο Νίκος Αναστασιάδης.

Τα συμπεράσματα δικά σας ....
Μ.Ρ.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΔΑΝΑΕ ... ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΛΑΘΟΣ ... ΑΥΤΟΣ ΟΥΤΕ ΚΩΜΙΚΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ... ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΑ ΕΙΝΑΙ .....ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΩ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, ΔΙΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ...
ΑΑ

Ανώνυμος είπε...

H Τουρκία εγγυήτρια ήταν και στην Κύπρο ... Και την ισοπέδωσε ....
Κ.Κ.

Όσον αφορά Εβραϊκή καταγωγή του Ζελένσκι ... ποσώς με ενδιαφέρει .... Τι λένε οι πληροφορίες ...
Ο ίδιος ο Ζελένσκι δεν έχει υποστηρίξει ιδιαίτερα την εβραϊκή του ταυτότητα, καθώς, όπως ανέφερε και ο ίδιος, το 2020, η οικογένειά του ήταν μία συνηθισμένη εβραϊκή οικογένεια της Σοβιετικής Ένωσης και οι περισσότερες από τις οικογένειες αυτές "δεν ήταν θρησκευόμενες".

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ Ανώνυμος 08 Απριλίου, 2022 22:54 Μ Ρ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΟΥΤΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΟΥΤΕ ΝΤΡΟΠΗ ΟΥΤΕ ΤΥΨΕΙΣ.
ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ Κ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, το κείμενο θα διαβιβαστεί γραπτώς στον κ. Ζελένσκι από την κ. Πρόεδρο, συνοδευόμενο από σχετική διαμαρτυρία ..... !!!! Φωνή βοώντος ..
ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΛΑΓΟΣ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕ !!!!!!!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.