14 Μαΐου 2021

Νήδυμος Ύπνος

Ο κόσμος αδυνατεί να πιστέψει ότι υπόκειται σε μία μορφή παραπληροφορήσεως εκ των συστημικών ΜΜΕ, τα οποία δρουν ανεξέλεγκτα, αναγορεύοντας εαυτόν σε τέταρτη εξουσία και δη την πιο ισχυρά, διότι ποδηγετούν ευχερώς την κοινή γνώμη προς την κατεύθυνση την οποία κατά το δοκούν επιθυμούν.
 
Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά*
 
Η δυναμική της τηλεοπτικής γομώσεως, παρά την εισβολή της πλημμυρίδας των λοιπών μέσων μαζικής επικοινωνίας, ενδημεί ως το κυρίαρχο μέσο εγκυρότητας, υποβολής και μαζικής πληροφόρησης των πολιτών, οι οποίοι υπακούν εις ό,τι προβάλλει ως είδηση ή ως νουθεσία. Εν προκειμένω, εφέτος εκ νέου όπως και πέρυσι αποδεδειγμένα διανεμήθηκαν αμύθητα ποσά προς τα ημέτερα μέσα μαζικής ενημερώσεως, κυρίως τηλεόραση αλλά και λοιπά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, ίνα διοχετεύουν μονομερώς μίας ορισμένης κατεύθυνσης ειδήσεις, προβάλλοντας αποκλειστικά ορισμένους λοιμωξιολόγους και επιβάλλοντας τοιουτοτρόπως μία ιδιότυπη υγειονομική δικτατορία. 
 
Η δυναμική της επικοινωνίας, παρά την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας εισέτι και σήμερον, παραμένει ακατάβλητη και ακαταμάχητη όχι μόνον εις τις ευρείες μη σκεπτόμενες μάζες αλλά και εις τα υψηλότερα κλιμάκια, ανθρώπων οι οποίοι καταλαμβάνουν καίριες θέσεις στον δημόσιο τομέα, όπως και εις τον δικαστικό κλάδο. Κάθε τηλεοπτικός δίαυλος, παρεκτός ελαχίστων περιπτώσεων, υπηρετεί ευθέως συγκεκριμένο εσμό συμφερόντων εκασταχού, κατ’ εντολήν της Πολιτείας, η οποία επιθυμεί κατ’ ουσίαν να αφιονίσει τις μάζες ούτως ώστε να τις χειραγωγεί και εν ταυτώ να κατευθύνει βαθμηδόν και αγεληδόν την κοινωνία προς το σκότος, παρασιωπώντας της την αλήθεια. 
 
Η εικονική πραγματικότητα αποτελεί το προπέτασμα προς την τιθάσευση και συνακολούθως διαχείριση της μάζης, η οποία πειθαναγκάζεται τεχνηέντως να πιστεύει ως αντικειμενική έγκυρη πραγματικότητα, η προτύπωση τρόπου ζωής, ό,τι αφειδώς τα ΜΜΕ προτάσσουν και περιάπτουν με ψευδεπίγραφο τηλεοπτικό κύρος. 
 
Η Ελλάς, έπειτα από 10 συναπτά έτη προϊούσας πτωχοποιήσεως και δύο επιπλέον έτη πανδημίας, ήτοι, τον αρχικώς οικονομικό στραγγαλισμό διαδέχθηκε η πλήρης αναστολή των θεμελιωδών κοινωνικών δικαιωμάτων και παρά τη συρρίκνωση των θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας, παρά ταύτα, ουδένα κόμμα έκαμε μία πορεία διαμαρτυρίας υποτυπωδώς διά την πρόδηλη αντισυνταγματικότητα περιστολής επί των ελευθεριών μας, ούτε ωσαύτως ανένηψε κανείς για να συνειδητοποιήσει με ενάργεια την έννοια της πανδημίας, της δημόσιας υγείας και της ελευθερίας, τον ρόλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αλλά και τις κραυγαλέες αντιφάσεις περί αυτής (της πανδημίας). 
 
Εν κατακλείδι, η κατάσταση καθίσταται ιδιαίτερα δυσχερής, διότι η κοινωνία καθεύδει τον νήδυμον ύπνο, μυωπικά προσκολλημένη προς τη στυγνή κομματοκρατία και την πνευματική οκνηρία. Απτή και αδιάσειστη απόδειξη της παρακμιακής τούτης αποσυνθέσεως είναι τα μεγάλα τηλεοπτικά ποσοστά τηλεθεάσεως εις τα ρυπογόνα τηλεοπτικά παίγνια, ήτοι τη σεσηπυία εμετική ύλη των καναλιών, η οποία αποτελεί το κάτοπτρο το οποίο αντανακλά την αλλοτρίωση του σύγχρονου Νεοέλληνα. 
 
*Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω!
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.