26 Μαΐου 2021

Φάουλ κύριε Λασκαρίδη μου….. μέχρι και κίτρινη κάρτα σηκώνει.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα
 
Δεν μπορώ να φανταστώ τι τον έπιασε τον μεγαλοεφοπλιστή Πάνο Λασκαρίδη που μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους στο πλαίσιο έρευνας του οργανισμού European Investigative Collaboration που διεξάγουν σχετική έρευνα με τίτλο «Black Trail», για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη ναυτιλιακή βιομηχανία, είπε…. και τι δεν είπε για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.
 
Ξέσπασε σάλος στα ΜΜΕ και στα κόμματα, ο Υπουργός Ναυτιλίας απάντησε αμήχανα χωρίς να απαντήσει επί της ουσίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Πελώνη είπε απλώς στο ραδιόφωνο ότι «Είναι απαράδεκτες δηλώσεις οι οποίες δεν επιδέχονται καμίας διόρθωσης», η Ένωση Εφοπλιστών καταδίκασε τις δηλώσεις και το ίδιο έκανε ο αδελφός του κ. Λασκαρίδη Αθανάσιος που είπε ότι “ Οι απόψεις του αδερφού μου για την ελληνική ναυτιλία είναι προσωπικές του απόψεις τις οποίες όχι μόνο δεν συμμερίζομαι, αλλά με βρίσκουν εκ διαμέτρου αντίθετο». 
 
Πέραν του κ. Πλακιωτάκη στον οποίο οι δημοσιογράφοι έδειξαν τις δηλώσεις χωρίς αυτός να είναι ενημερωμένος και είπε ότι «Η ελληνική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο για την ελληνική ναυτιλία ώστε να έχει τόσο μεγάλη πρόοδο την τελευταία δεκαετία», έτερον ουδέν από την κυβέρνηση. 
 
Για την ιστορία: Ο κ. Λασκαρίδης ανέφερε ότι « οι εφοπλιστές δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο, την Διεθνή Οργάνωση Ναυτιλίας και τον πρωθυπουργό», είπε ότι «τον έχουν χεσ…νο τον πρωθυπουργό» και ότι « γι’ αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα. Μόνο τα γραφεία των πλοιοκτητών είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους έχουν ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία». 
 
Ένα 24ωρο αργότερα χωρίς κυβερνητική αντίδραση, ο κ. Λασκαρίδης ανασκεύασε «στο περίπου» τις δηλώσεις του λέγοντας ότι: «Τις τελευταίες δύο ημέρες δημοσιεύθηκαν σε διάφορα social media δηλώσεις μου, παρμένες από άσχετες συζητήσεις που δεν αφορούσαν σε καμία περίπτωση τη σημερινή κατάσταση της ναυτιλίας μας και φυσικά ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε τον υπουργό Ναυτιλίας, δηλώσεις που έγιναν σε δίκτυο ανεκδιήγητων Πορτογάλων δημοσιογράφων, που τις χρησιμοποίησαν βάναυσα εκτός θέματος και ειρμού». 
 
Και διευκρίνισε : « Οι δηλώσεις αυτές διέρρευσαν από διάφορους παραναυτιλιακούς κύκλους και ο μόνος σκοπός τους είναι να αμαυρώσουν τόσο τη δική μου εικόνα, όσο και να θολώσουν τα νερά στις ενδοναυτιλιακές σχέσεις των παραγόντων της Εμπορικής μας Ναυτιλίας. Αυτοί που άκριτα και συκοφαντικά χρησιμοποίησαν αυτές τις συρραφές, θα υποστούν φυσικά τα επίχειρα των πράξεων τους. Σε ό,τι τέλος αφορά την εκτίμηση και τον σεβασμό μου και προς τον πρωθυπουργό και προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στους θεσμούς που αντιπροσωπεύουν, έχουν όλοι στερεά γνώση για το ποιες απόψεις τρέφω για αυτούς, την Ναυτιλία και την Πατρίδα μας». 
 
Η έλλειψη επίσημης απάντησης, τροφοδότησε – όπως ήταν αναμενόμενο- και την αντίδραση της αντιπολίτευσης με διόλου… κολακευτικά σχόλια για την κυβέρνηση όπως ότι «το Μέγαρο Μαξίμου αποφεύγει να πάρει θέσει, ελπίζοντας ότι το θέμα απλώς θα «ξεφουσκώσει» ενώ μερικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ ισχυρίστηκαν ότι : «Πίσω από την ντροπιαστική σιωπή της κυβέρνησης κρύβονται οι άριστες σχέσεις που διατηρεί με τον εφοπλιστή. Σημειώνεται πως η επιχειρηματική οικογένεια Λασκαρίδη, μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, κατά το παρελθόν φέρεται ότι είχε χρηματοδοτήσει την εταιρία Zeus+Dione της κ. Μαρέβας Μητσοτάκη. Προσφάτως, μάλιστα, το περασμένο φθινόπωρο, η οικογένεια είχε απασχολήσει τα μίντια μέσω των περιβόητων παγουρίνο που είχαν διατεθεί στα σχολεία, τα οποία αποτελούσαν χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Κ. Λασκαρίδη». 
 
Δύσκολη υπόθεση για να λυθεί «στα γρήγορα». Οι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση δεν μπορούν να προσφέρουν την παραμικρή «βοήθεια» στο να καταλάβουμε «τι μύγα τον τσίμπησε» τον κ. Λασκαρίδη , οι φράσεις που είπε ήταν ΠΟΛΥ «χοντρές» αλλά και η εξήγησή του ότι «δεν αφορούσαν αυτή την κυβέρνηση και αυτόν τον πρωθυπουργό» δεν σημαίνει κάτι ουσιαστικό αφού ΚΑΠΟΙΑ κυβέρνηση και ΚΑΠΟΙΟΝ πρωθυπουργό αφορούσαν. 
 
Το βέβαιο είναι ότι πράγματι «Το 80% των πλοίων έχουν ξένη σημαία» αλλά όλοι ξέρουν ότι αυτό δεν οφείλεται στο ότι δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία αλλά στη δυσκαμψία και τη νομοθετική αδυναμία του Κράτους να τους διευκολύνει. Ωστόσο όλα αυτά τα πολύ σημαντικά γι αυτούς σημεία, δεν μπορεί να έχουν την παραμικρή σχέση ούτε με τα «παγουρίνο», ούτε με την δυνατότητα κάποιων να θέλουν να χ….υν τον πρωθυπουργό. Φάουλ κύριε Λασκαρίδη μου, πώς να το κάνουμε;Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.