26 Μαΐου 2021

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ “ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ”…

Γράφει η
ΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ
 
Hi, παίδες! Παρ’ ολίγον να με χάσετε. Κλαψ, κλαψ! Πήγα στον άλλο κόσμο και γύρισα. Και όχι, μη χαρείτε. Δεν έχω τίποτε επιθανάτιες εμπειρίες, να σας περιγράψω. Οι εμπειρίες μου είναι τραγικές μεν, εκ του κόσμου τούτου δε. Αρρωσταίνω λοιπόν, που λέτε, σαν άνθρωπος κι εγώ και ως τέρας ψυχραιμίας δε δίνω την πρέπουσα σημασία ούτε και πανικοβάλλομαι: “΄Ιωση είναι, λέω, θα περάσει!” Και μετά κάτι μέρες ακατέβατα σαραντάρια και αφού πήγαινα από το κακό στο χειρότερο, νιώθω ότι σβήνω, λιώνω, τελειώνω και κάνω τη διάγνωση: “Πάω για μικροβιαιμία, σηψαιμία, τέλος!”
 
Και επικοινωνώ με δυο φίλες γιατρούς που αντιλήφθηκαν αμέσως τη σοβαρότητα της κατάστασης και αν και Σαββατόβραδο (χωρίς φωτιές, ουισκάκια, ξηροκάρπια και τα συναφή) πλακώθηκαν, να μου κάνουν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, για να βγάλουμε άκρη! Και όντως: σοβαρή λοίμωξη στα νεφρά που το πήγαινε για μικροβιαιμία, σηψαιμία, καπούτ! Και μου είπαν να πάρω επειγόντως μια συγκεκριμένη αντιβίωση, γιατί αν περίμενα από Δευτέρα κλάψε με μάνα, κλάψε με, τη νύχτα με φεγγάρι.  
 
Κι εδώ είναι που ερχόμαστε στον τίτλο, γιατί βρέθηκα αντιμέτωπη με τη χειρότερη συνέπεια της “πανδημίας”, που είναι, ποια άλλη; 
ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥ!  
 
Τι εννοώ; Ξαμολιέται ο σύζυγός μου να βρει φαρμακείο και όπου πήγαινε έτρωγε πόρτα:  
– Δεν μπορούμε, να δώσουμε αντιβίωση χωρίς ηλεκτρονική συνταγή!  
– Μα επικοινωνείστε με τη μικροβιολόγο, εδώ είναι το τηλέφωνό της. Τη Δευτέρα θα μας δώσει και τη συνταγή.  
– Τη Δευτέρα που θα μας φέρετε τη συνταγή θα σας δώσουμε κι εμείς την αντιβίωση. Αυτές τις εντολές έχουμε.  
– Μα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου! Αν περιμένουμε ως τη Δευτέρα, ποιος ξέρει, τι θα συμβεί.  
– Αυτό είναι δικό σας πρόβλημα, όχι δικό μας. Εμείς εκτελούμε εντολές!  
 
ΤΕΛΕΙΑ! Μετά τους μπ@τσους (που έχουν ξεχάσει, τι σημαίνει ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ), τους εκπαιδευτικούς (που έχουν ξεχάσει τι σημαίνει ΔΑΣΚΑΛΟΣ), τη Σάρρα και τη Μάρα, τώρα και το κακό συναπάντημα (βλ. φαρμακοτρίφτες) ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ!  
 
Και το συμπέρασμα προφανές: Η “πανδημία” πέτυχε το στόχο της:  
Μετέτρεψε τον ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ σε άνθρωπο του Εωσφόρου, απ-άνθρωπο, υπ-άνθρωπο, άνθρωπο 2.0: ένα ανελεύθερο, τρομοκρατημένο, ιδιοτελές, μισάνθρωπο ρομποτάκι που έχει ως μότο του το εξής:  
“Εγώ εκτελώ εντολές, αδιαφορώ για το συνάνθρωπο, κοιτάζω τον εαυτούλη μου και τη ζωούλα μου! Και ακόμα και αν πεθαίνει ο άλλος μπροστά μου δε θα ενδιαφερθώ, να τον βοηθήσω, γιατί σέρνεται και φονική πανδημία…” 
 
(΄Οντως στην πρώτη καραντίνα φίλη μου διηγήθηκε περιστατικό που ηλικιωμένη έπεσε καταμεσίς του δρόμου και αντί να τρέξουν να τη σηκώσουν, έφευγαν προς όλες τις κατευθύνσεις φοβούμενοι, μην τους κολλήσει κορωνοϊό!!!)  
 
Και βέβαια δεν ήταν μόνο οι φαρμακοτρίφτες! Από τη στιγμή που νόσησα, άνθρωποι “δικοί μου”, που στην ανάγκη τους πρώτα τη δική μου πόρτα χτυπάνε, εξαφανίστηκαν, λες και είχα σύφιλη, χτικιό και λέπρα altogether ή μήπως ακόμα χειρότερα το γιο της κορώνας; Ουάου! ΄Οχι δυο μέτρα απόσταση κράτησαν αλλά δυο χιλιόμετρα και ούτε και αυτό το τηλέφωνο δε σήκωσαν, γιατί έπαιζε, να χρειάζομαι και καμιά σούπα και που να με πλησίαζαν την κινητή υγειονομική βόμβα!  
 
Και θυμήθηκα ένα όνειρο που μου είχε περιγράψει μια ηλικιωμένη ασθενής μου, πριν βδομάδες: 
“Είδα ένα μεγάλο φίδι, που είχε το στόμα του ανοιχτό και πολλά μικρά φιδάκια κατευθύνονταν προς αυτό και τα κατάπινε. Και τα φιδάκια δεν τελείωναν ποτέ! Γίνονταν όλο και περισσότερα! Και κάποια έκαναν προσπάθεια, να κρατηθούν από κάπου για να γλυτώσουν από το στόμα του φιδιού αλλά μάταια. Αυτό τα τραβούσε σαν μαγνήτης και σωτηρία δεν υπήρχε για κανένα…”  
 
Και τότε είχα σκεφτεί, ότι τα μικρά φιδάκια ήταν οι εμβολιασμένοι, που οικειοθελώς, με τη συναίνεση και την υπογραφή τους πήγαιναν προς το στόμα του “λύκου”. ΄Ομως ο οιοσδήποτε άνθρωπος, ο οποίος έχει απωλέσει την ανθρωπιά του, μάλλον έχει χαράξει ανεξίτηλα και χωρίς γυρισμό το δρόμο και την πορεία του. Γιατί; 
 
…ἐπείνασα γάρ, καὶ οὐκ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα, καὶ οὐκ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην, καὶ οὐ συνηγάγετέ με, γυμνός, καὶ οὐ περιεβάλετέ με, ἀσθενὴς καὶ ἐν φυλακῇ, καὶ οὐκ ἐπε­σκέ­ψασθέ με…  
ΑΣΘΕΝΗΣ ΗΜΗΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΠΙΣΚΕΨΑΣΘΕ ΜΕ;;; ΟΥΑΟΥ!!! 
 
Και όσοι δεν το έχουν καταλάβει και το παίζουν και Χριστιανοί τρομάρα τους (λαϊκοί ή κληρικοί με τις μασκούλες, τα τεστ, τα αντισηπτικούλια και τα μπόλια), που αντί να προστρέξουν στη βοήθεια του ασθενούς αδελφού τους, τον αποφεύγουν σαν την άδικη κατάρα, ας συνέλθουν πριν είναι αργά για εκείνους, όχι για εμάς! Εμείς ελπίζουμε και θα ελπίζουμε στο έλεος της Μεγαλόχαρης και του Μεγαλοδύναμου!  
 
Γιατί εννοείται, ότι κατά τη διάρκεια όλης αυτής της δοκιμασίας δε σταμάτησα, να προσεύχομαι στη ΧΑΡΗ ΤΗΣ και όπως και σε προηγούμενες ασθένειες (βλ. καρκίνο) ή ατυχήματα ΔΕ ΜΕ ΑΦΗΣΕ! Και μετά από αρκετά ρομποτάκια, βρέθηκε και ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ, ο οποίος μας εξυπηρέτησε άμεσα και άρχισε πλέον η αντίστροφη μέτρηση… 
 
Και ξυπνάω το επόμενο πρωινό με το κεφάλι επιτέλους καθαρό, χωρίς εκείνο το βασανιστικό πονοκέφαλο, που είναι σαν να σου χτυπάνε το κεφάλι με εκατό σφυριά και με το μυαλό ακόμα πιο καθαρό και πιάνω το ψαλτήρι. Και φτάνω κάποια στιγμή στον ψαλμό 40 κι εκεί αντελήφθηκα τα πάντα: 
 
Μακάριος είναι ο άνθρωπος που συμπονά και βοηθά τον πτωχό και πένητα, γιατί και ο Κύριος θα βοηθήσει αυτόν στη δυσκολία του. Ο Κύριος θα τον διαφυλάξει από κάθε κίνδυνο, θα του χαρίσει ευτυχία στη γη και δε θα τον παραδώσει ποτέ στα χέρια των εχθρών του. Ο Κύριος θα τον βοηθήσει να σηκωθεί από την αρρώστια του. Σε όλες τις ασθένειές του θα τον ανακουφίζει. Εγώ κατά το διάστημα της ασθένειάς μου είπα προς τον Θεόν: Κύριε, ελέησέ με. Γιάτρεψε την ψυχή μου γιατί εξαιτίας της αμαρτίας μου ασθένησα.  
 
Αυτά τα ολίγα και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε! Προσωπικά πάντως κατάλαβα πολλά!  
 
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΕΣΚΑΣΑΝ ΚΑΙ ΠΛΑΝΤΑΞΑΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑΞΑΝ, ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΛΛΑ: 
ΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ’ ΗΜΩΝ, ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΘ’ ΗΜΩΝ… 
ΟΥΤΟΙ ΕΝ ΑΡΜΑΣΙ ΚΑΙ ΟΥΤΟΙ ΕΝ ΙΠΠΟΙΣ, ΗΜΕΙΣ ΔΕ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΚΥΡΙΟΥ ΘΕΟΥ ΗΜΩΝ ΜΕΓΑΛΥΝΘΗΣΟΜΕΘΑ…  
 
ΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ 
 Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

Αυτα που διαβασα ηταν ανθρωπινος πονος για τους αλλους !
Οντως περασε απο συμπληγαδες μολυνσης κ απανθρωπων ανθρωπων ...τυποποιημενων στις σφραγιδες που τους εδωσαν να βαζουν...
Η ΠΙΣΤΙΣ ΣΩΖΕΙ ..κ οι διαβολοι λιωνουν.
ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.