31 Μαΐου 2021

Ο George Soros χρηματοδοτεί 8 από τους 11 οργανισμούς του Facebook που ελέγχουν τη διασπορά των fake news

Το να ερευνάται και να σταματά η διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω του Facebook είναι κάτι που όλοι επιθυμούν. Το να χρηματοδοτούνται οι 8 από τους 11 οργανισμούς που κάνουν αυτή την δουλειά από τον αμφιλεγόμενο George Soros που με την Open Society προωθεί την ανεξέλεγκτη μετανάστευση και εναντιώνεται στα Ευρωπαϊκά ήθη και έθιμα, είναι προκλητικό.
 
Το Facebook έχει αναγκαστεί να ελέγχει την γνησιότητα των ειδήσεων που μεταδίδονται μέσω αυτού, ώστε να σταματά η διασπορά των ψευδών ειδήσεων (fake news). Την δουλειά αυτή την έχει αναθέσει σε εξωτερικούς οργανισμούς, που υποτίθεται είναι ανεξάρτητοι. Πόσο όμως ανεξάρτητοι μπορούν να είναι αυτοί οι οργανισμοί, όταν χρηματοδοτούνται με πολλά εκατομμύρια από τον γνωστό George Soros;
 
Στην δουλειά αυτή για λογαριασμό του Facebook εμπλέκονται περισσότεροι από 60 οργανισμοί. Όπως έχει ενημερώσει το CosmoStatus, τα 18 από τα 20 μέλη του Facebook που ασχολούνται με την λογοκρισία, συνδέονται με τον George Soros. 
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ. 
 
Οι οργανισμοί του George Soros ανήκουν στους λεγόμενους «προοδευτικούς» που προωθούν επιθετικά θέσεις κυρίως της λεγόμενης Αριστεράς, θέσεις οι οποίες δεν γίνονται αποδεκτές από τους Ευρωπαίους πολίτες, αλλά τελικά επιβάλλονται μέσω της νομοθεσίας της ΕΕ που ενσωματώνεται υποχρεωτικά στο Εθνικό Δίκαιο των χωρών.  
 
Ο George Soros είχε χρηματοδοτήσει με 50 εκατομμύρια δολάρια την προσπάθεια εκλογικής ήττας του Ντόναλντ Τραμπ στις τελευταίες Αμερικανικές εκλογές. Επίσης προσπαθεί να υποτιμήσει και δυσφημίσει, τις συντηρητικές κυβερνήσεις διαφόρων Ευρωπαϊκών χωρών (π.χ. Ουγγαρία και Πολωνία) οι οποίες εναντιώνονται στην επιβολή «προοδευτικών» πολιτικών που έρχονται σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις των πολιτών.  
 
Με άμεσο ή έμμεσο τρόπο ο George Soros χρηματοδοτεί 8 από τις 11 επιτροπές που υπάρχουν στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και ασχολούνται με τον έλεγχο διασποράς ψευδών ειδήσεων, όπως και επίσης τις επιτροπές στις ΗΠΑ, την Μεγάλη Βρετανία και την Ισπανία. Η Ουγγαρία, η Σερβία και η Ρουμανία δεν έχουν ακόμη επίσημο οργανισμό που να ασχολείται με τον έλεγχο διασποράς ψευδών ειδήσεων.  
 
Οι οργανισμοί αυτοί έχουν την δύναμη να λογοκρίνουν πολιτικό περιεχόμενο και να μαρκάρουν ειδήσεις ως «ψευδείς» ή «παραπλανητικές». Το ότι οι περισσότεροι οργανισμοί που ασχολούνται με την διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετίζονται με τον Soros, γεννά ερωτήματα για το πόσο αδιάβλητη είναι η συνεισφορά των οργανισμών αυτών στην διασπορά ψευδών ειδήσεων.  
 
Ακόμη και στην Ελλάδα υπήρξαν φορές που οι γνωστοί κυνηγοί Hoax (ψευδών ειδήσεων) ήταν αυτοί που λανθασμένα υποστήριζαν πως κάποιες ειδήσεις ήταν ψευδείς. Όταν όμως η αλήθεια έφτανε στο φως, άρον άρον κατέβαζαν την ένδειξη HOAX.  
 
Το CosmoStatus έχει γίνει μάρτυρας τέτοιας περίπτωσης. Πρόκειται για τα θωρακισμένα οχήματα που είχαν κατασχεθεί σε πλοίο κοντά στην Κρήτη πριν περίπου 5 χρόνια. Η είδηση είχε μαρκαριστεί ως HOAX. Όταν όμως πέρυσι τα οχήματα αυτά βάφτηκαν με τα χρώματα της Ελληνικής Αστυνομίας και στάλθηκαν στον Έβρο για να φρουρήσουν τα σύνορα της Ελλάδας και της ΕΕ, η γνωστή ιστοσελίδα κατέβασε άρον άρον το άρθρο που υποστήριζε ότι η είδηση της κατάσχεσης των συγκεκριμένων οχημάτων ήταν ψευδής.  
 
Αλήθεια, τους οργανισμούς αυτούς, που υποτίθεται ελέγχουν την διασπορά των ψευδών ειδήσεων, ποιος τους ελέγχει;  
 
Λεπτομέρειες για το ποιους οργανισμούς χρηματοδοτεί ο George Soros και η Open Society μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.  
 
Πηγή: CosmostatusShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.