31 Μαΐου 2021

Οι Έλληνες ΠΟΜΑΚΟΙ απάντησαν δεόντως στον Τσαβούσογλου

Οι Έλληνες ΠΟΜΑΚΟΙ απάντησαν δεόντως στον Τσαβούσογλου…. Όμως η μειοψηφία των «εξτρεμιστών περήφανων τουρκογενών» τον χειροκρότησε. Και στην Κύπρο μειοψηφία, ήταν αλλά έφεραν εθνική καταστροφή … 
 
ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ;
 
Τσιφλίκι των Τούρκων η Θράκη! 
 
Νέα προσπάθεια να θέσει θέμα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη έγινε από την Τουρκία, αυτή τη φορά δια στόματος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 
 
«Μερικά» ενδεικτικά διδακτικά αποσπασματικά γεγονότα, προς γνώση και αφύπνιση. Τι συνέβη στην Κύπρο; 
 
Αναδημοσιεύσεις – Αποσπασματικές πληροφορίες. 
 
Οι πρώτες έντονες διακοινοτικές ταραχές είχαν ξεκινήσει το 1958. Λίγο πριν τελειώσει ο αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α. οι εξτρεμιστές Τουρκοκύπριοι είχαν δημιουργήσει την παράνομη ένοπλη οργάνωση Volkan (Ηφαίστειο) και μετέπειτα Τ.Μ.Τ οι οποίες δολοφονούσαν αδιακρίτως Ελληνοκύπριους, αλλά και Τουρκοκύπριους. 
 
Η ΤΜΤ ιδρύθηκε από το Γενικό Επιτελείο του Τουρκικού Στρατού με αξιωματικούς και όπλα του στρατού και τουρκοκύπριους εθελοντές. 
 
Συνθήματα της ΤΜΤ ήταν: «Η Κύπρος είναι τουρκική» και «Διχοτόμηση ή θάνατος». 
 
Η υπόθεση Ντενίζ 
 
Τον Ιανουάριο του 1959, ένα τουρκικό πλοιάριο με την ονομασία «Ντενίζ», που στα επιχειρησιακά σχέδια της Τ.Μ.Τ. έφερε την κωδική ονομασία «Ελμάς», μαζί με άλλα τουρκικά πλοιάρια, ξεκίνησαν τη λαθραία μεταφορά οπλισμού από την Τουρκία στην Κύπρο. Από το 1957 εξοπλίζονταν οι εξτρεμιστές. 
 
Ένοπλα μέλη της Τ.Μ.Τ. Μάλλον τα όπλα που κρατούν είναι μέρος αυτών που παρέδωσε η ΕΟΚΑ μετά τις συμφωνίες ΖΛ στους Άγγλους … Αυτονόητο πως βρέθηκαν στα χέρια των εξτρεμιστών ΤΚ ….. 
 
Το 25 τόνων αλιευτικό, που μετέφερε 1.000.000 σφαίρες, 500 τουφέκια και 6.000 βόμβες, ανακόπηκε από βρετανική ακταιωρό στις 18 Οκτωβρίου 1959 στα ανοιχτά της Καρπασίας. Δεκάδες αποστολές έκανε το Ντενίς …
 
Με εντολή από Τουρκία μέσω ασυρμάτου, ο «εγκέφαλος» της Τ.Μ.Τ. ταγματάρχης Ισμαήλ Τάνσου, διέταξε το πλήρωμα να προκαλέσει αυτοβύθιση ώστε «να μην ξεσπάσει διεθνές σκάνδαλο που θα έφερνε σε δύσκολη κατάσταση την τουρκική κυβέρνηση», όπως είπε ο ταγματάρχης Τάνσου. 
 
Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Φατίν Ρουστού Ζορλού 
 
Πριν προλάβουν όμως να το αυτοβυθίσουν, η βρετανική ακταιωρός κατάσχεσε από το αμπάρι του Ντενίζ δύο κιβώτια με πυρομαχικά, ενώ συνέλαβε το τριμελές πλήρωμα, του δήθεν αλιευτικού. Συνέλαβαν τον Ρεσάτ Γιαβούζ, μηχανικό, τον Ογούζ Κόντογλου, ασυρματιστή και τον μόνιμο αρχιλοχία διαβιβάσεων του τουρκικού στρατού Αλί Λεβέντ. 
 
Ωστόσο, προτού επιβληθεί οποιαδήποτε ποινή, παρενέβη ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Φατίν Ρουστού Ζορλού προς τον άγγλο ομόλογό του και διευθέτησαν ώστε οι τρεις συλληφθέντες να παραδεχθούν τις κατηγορίες που θα τους απήγγειλε ο βρετανός δικαστής και να καταδικαστούν από το αγγλικό δικαστήριο της Κύπρου σε 9 μηνών φυλάκιση.
 
Το ζήτημα «έληξε» με τη συμφωνία οι τρεις Τούρκοι να σταλούν πίσω στην Τουρκία για να «εκτίσουν την ποινή τους», ενώ ο Ζορλού διαβεβαίωνε τον Τάνσου πως «η αποκάλυψη της μεταφοράς οπλισμού ίσως συνετίσει τους Άγγλους να είναι πιο συγκαταβατικοί απέναντι στους Τούρκους». 
 
Μετά από αυτό το περιστατικό, η Τουρκία συνέχισε να εξοπλίζει τους Τουρκοκύπριους με βαρύ οπλισμό. 
 
Οι Βρετανοί γνώριζαν, αλλά έκαναν τα στραβά μάτια. 
Χιλιάδες βόμβες εμπρηστικές μεταφέρθηκαν παράνομα στην Κύπρο και τοποθετούντο από ΤΚ, αλλά και ξένους μισθοφόρους τους, σε πετρελαιοδεξαμενές σε κατοικημένες περιοχές και κατάκαιγαν αμάχους. 
 
Ενδεικτικά. 
 
Μετά τα αιματηρά γεγονότα του 1963-64, άρχισε μια συστηματική προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, με τη χρησιμοποίηση ξένων πρακτόρων. 
 
Στις 23 Αυγούστου 1965 σημειώθηκαν δύο εκρήξεις στο τσιμεντοποιείο Λεμεσού. Οι δράστες είχαν αποκόψει την συρμάτινη περίφραξη και είχαν προκαλέσει ζημιές σε ένα γερανό και σε μια πετρελαιοδεξαμενή του τσιμεντοποιείου, λόγω της διαρροής ξέσπασε μεγάλη πυρκαϊά και κινδύνεψε όλη η γύρω κατοικημένη περιοχή. 
 

Η δολιοφθορά στις πετρελαιοδεξαμενές SHELL το 1965. Αποδείχθηκε τουρκική εμπλοκή με όργανα Γάλλους μισθοφόρους στην υπηρεσία της Τουρκικής ΜΙΤ.
 
Η έγκαιρη αντίδραση των πυροσβεστκών δυνάμεων έσωσε την Λάρνακα. 
 
Οι επόμενες εκρήξεις συνέβησαν στη Λάρνακα. Η πρώτη, στις 24 Αυγούστου σε πετρελαιοδεξαμενή της εταιρείας FINA χωρίς ιδιαίτερες ζημιές. Η δεύτερη έκρηξη, έγινε τις πρωινές ώρες της 6ης Οκτωβρίου 1965 σε πετρελαιοδεξαμενές της εταιρείας SHELL, με αποτέλεσμα την πρόκληση φωτιάς μεγάλων διαστάσεων, που κράτησε πολλές μέρες προκαλώντας δέος και σύγχυση στους κατοίκους της Λάρνακας. Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες είχαν αποκόψει τη συρμάτινη περίφραξη των εγκαταστάσεων. Μάλιστα, είχαν παγιδεύσει το σημείο πρόσβασής τους στις εγκαταστάσεις με εκρηκτικά υλικά, που ευτυχώς εντοπίστηκαν έγκαιρα και αχρηστεύτηκαν. Η πυρκαγιά στη SHELL ήταν τόσο μεγάλη που αν επεκτεινόταν στις διπλανές δεξαμενές, υπήρχε άμεσος κίνδυνος γενικευμένης ανάφλεξης με ανεξέλεκτες συνέπειες. 
 
Παρά τις έρευνες της Κ.Υ.Π. [Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών] και της αστυνομίας, δεν έγινε κατορθωτός ο εντοπισμός και η σύλληψη των βομβιστών. Ώσπου, στο τέλος του Νοεμβρίου του 1965, μια πληροφορία Τουρκοκύπριου αξιωματικού της Αστυνομίας, έθεσε τις έρευνες σε τροχιά διαλεύκανσης της υπόθεσης. Η πληροφορία έλεγε: Η τοποθέτηση βομβών γίνεται από ξένους υπηκόους έναντι αμοιβής από Τούρκους. 
 
Με την πληροφορία αυτή ξεκίνησε η παρακολούθηση ξένων υπηκόων και μελών των Ηνωμένων Εθνών. Παράλληλα, κλιμάκια άρχισαν να ελέγχουν τις κάρτες αφίξεων και αναχωρήσεων όλων των ξένων από την 1ην Αυγούστου 1964. 
 
Οι έρευνες έβαλαν στο στόχαστρο τρεις Γάλλους υπηκόους, -πρώην λεγεωνάριους στον πόλεμο της Αλγερίας- που στο επίμαχο διάστημα ταξίδευσαν πολλές φορές στην Κύπρο, τη Βηρυτό και το Παρίσι. Διαπυστώθηκε πως μετά τις εκρήξεις, ένας ή δύο από αυτούς αναχωρούσαν για τη Βηρυτό την επόμενη ή λιγες μέρες μετά 
 
Αρχές του Δεκέμβρη του 1965, οι Μπερνάρ Σιλέτ, δημοσιογράφος και Ζιάν Μπαζιάκ, φωτογράφος, αναχώρησαν για το Παρίσι, κάνοντας το λάθος να αφήσουν τις αποσκευές τους σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας. Ο τρίτος Γάλλος, Μισέλ Βαΐς, φωτογράφος, αναχώρησε το Γενάρη του 1966 για το Παρίσι, για να επιστρέψει στην Κύπρο ένα μήνα μετά. Παρά τη δήλωσή του στο αεροδρόμιο ότι θα έμενε σε ξενοδοχείο στον ελληνικό τομέα, αυτός κατευθύνθηκε στο ξενοδοχείο Σεράι που βρίσκεται στον Τ/Κ τομέα της πρωτεύουσας. Τον Μισέλ Βαΐς συνέλαβαν οι άνδρες της Κ.Υ.Π. λίγες μέρες μετά, όταν πήγε στο ξενοδοχείο που έμεναν οι δύο άλλοι σύντροφοί του, για να παραλάβει τις αποσκευές τους. 
 
Στην ανάκριση που έκανε ο υπαστυνόμος Θεοφάνης Δημητρίου, ο Μισέλ Βαΐς παραδέχθηκε την εμπλοκή του στην τοποθέτηση των βομβών στις πετρελαιοδεξαμενές στη Λάρνακα και ενοχοποίησε τους δύο άλλους Γάλλους, που σε συνεργασία με τις τουρκικές υπηρεσίες σχεδίασαν τις δολιοφθορές. 
 
Ο Βαΐς παραπέμφθηκε στο Κακουργοδικείο, όπου παραδέχθηκε επίσημα ενοχή. Ο Γενικός Εισαγγελέας μ. Κρίτων Τορναρίτης παρουσιάζοντας τα γεγονότα ανέφερε μεταξύ άλλων: Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, εκτός της συνηθισμένης αμοιβής που έπαιρνε από 20 λίρες εβδομαδιαίως, πληρώθηκε αδρά στην περίπτωση της έκρηξης στις εγκαταστάσεις SHELL, όπου πήρε 1000 λίρες…ο ιθύνων νους δεν ήταν ο κατηγορούμενος, αλλά ο σύντροφός του Σιλέτ, ο οποίος τώρα βρίσκεται πέραν της δικαιοδοσίας του Δικαστηρίου αυτού. Είναι, επίσης, αναμφίβολο ότι όλοι εξυπηρετούσαν ξένα συμφέροντα επί πληρωμή χρημάτων, αδιαφορούντες τελείως για τις συνέπειες των πράξεων τους και τον αντίκτυπό τους στη δημόσια τάξη στη χώρα αυτή… 
 
Ο Βαΐς καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση. Τελικά απελάθηκε στη Γαλλία, αφού παρέμεινε μερικά χρόνια στη φυλακή. 
 
Αποσπασματικές πληροφορίες από Μηχανή του Χρόνου. 
 

Υπόθεση «ΝΤΕΝΙΖ» 
 
Οι Τούρκοι μεταφέρουν παρανόμως όπλα και πυρομαχικά στην Κύπρο 
 
Η πολιτική της Βρετανίας ήταν πάντα και παραμένει ακόμα και σήμερα διχοτομική, όπως ακριβώς επιθυμούσε από το 1955 η Τουρκία 
 
«Ο ένοπλος αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α.», γράφει ο Ν. Κρανιδιώτης στη σελίδα 17 του βιβλίου του «Οι διαπραγματεύσεις Μακαρίου - Χάρντιγκ 1955-1956, «ήταν ιδιαιτέρως αποτελεσματικός με την έννοια κυρίως ότι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα προκάλεσε σημαντικά πολιτικά αποτελέσματα: Έκανε φανερή την αδυναμία της Αποικιακής Διοίκησης να καταστείλει την αντίσταση (ένοπλη και μαζική) και να διατηρήσει μακροπρόθεσμα την εξουσία με την υπάρχουσα τότε μορφή της...»
 
Οι Άγγλοι έχοντας ως μοναδικό στόχο να κάμψουν το ενωτικό φρόνημα και τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α., ο οποίος άρχισε να δρέπει καρπούς, παρότρυναν τους Τ/κ (Τούρκους Κυπρίους) στη δημιουργία παράνομων μυστικών ένοπλων οργανώσεων, πιο γνωστή από τις οποίες είναι η περιβόητη δολοφονική Volkan («Ηφαίστειο»). Οι οργανώσεις αυτές δολοφονούσαν αδιακρίτως αθώους Ε/κ και Τ/κ δημοκρατικούς πολίτες. Το 1958 οι ένοπλες αυτές οργανώσεις αντικαταστάθηκαν από την οργάνωση T.M.T. (Turk Mukavemet Teskilatι, «Τουρκική Αντιστασιακή Οργάνωση»), η οποία ιδρύθηκε από το Γενικό Επιτελείο του Τουρκικού Στρατού με αξιωματικούς και όπλα του τουρκικού στρατού και Τ/κ εθελοντές. 
 
Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από τους ίδιους του Τούρκους αξιωματικούς σε συνεντεύξεις που έδωσαν κατά καιρούς σε διάφορες τουρκικές εφημερίδες. Στο βιβλίο του Σπύρου Αθανασιάδη «Φάκελος Τ.Μ.Τ.» παρατίθεται σε μετάφραση εκτενής συνέντευξη του Τούρκου Συνταγματάρχη Ισμαήλ Τανσού, ο οποίος το 1958 υπηρετούσε στο Γραφείου Ειδικού Πολέμου του Τουρκικού Στρατού. Συνθήματα της Τ.Μ.Τ. ήταν «Η Κύπρος είναι τουρκική» και «Διχοτόμηση ή θάνατος». 
 
Το πιο κραυγαλέο παράδειγμα για τη συνωμοτική-εγκληματική στάση των Τούρκων αποτελεί η σύλληψη, ανοικτά της Καρπασίας, ενός 25 τόνων αλιευτικού τουρκικού πλοίου, προερχόμενου από τη Μ. Ασία που έμεινε γνωστό στην ιστορία με το όνομα «ΝΤΕΝΙΖ» (στα επιχειρησιακά σχέδια της Τ.Μ.Τ., έφερε το κωδικό όνομα «Ελμάς»). 
 
Το «ΝΤΕΝΙΖ», με καπετάνιο τον Ρεσάτ Γιαβούζ, μηχανικό τον Ογούζ Κόντογλου και ασυρματιστή τον μόνιμο αρχιλοχία διαβιβάσεων του τουρκικού στρατού Αλί Λεβέντ, ανακόπηκε από βρετανική ακταιωρό, φορτωμένο με 6.000 βόμβες, 500 τυφέκια και ένα εκατομμύριο φυσίγγια, στις 18 Οκτωβρίου 1959, δηλαδή οκτώ μήνες μετά την υπογραφή των Συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου κι ενώ η Κύπρος τελούσε ακόμα υπό αγγλική διοίκηση. Σημειώνεται ότι η μυστική μεταφορά πολεμικού υλικού από την Τουρκία είχε ήδη αρχίσει από τον Ιανουάριο του 1959. 
 
Με διαταγή του «εγκέφαλου» της Τ.Μ.Τ. ταγματάρχη Ισμαήλ Τάνσου (μέσω ασυρμάτου από την Άγκυρα) το πλήρωμα του «ΝΤΕΝΙΖ» προκάλεσε την αυτοβύθιση του σκάφους, ώστε «να μην ξεσπάσει διεθνές σκάνδαλο που θα έφερνε σε δύσκολη κατάσταση την τουρκική Κυβέρνηση», όπως είπε ο ταγματάρχης Τάνσου. Όμως, η αγγλική ακταιωρός (mine-sweeper HMS Burmaston) πρόλαβε να περιμαζέψει από το αμπάρι του βυθιζόμενου «ΝΤΕΝΙΖ» δύο κιβώτια πυρομαχικών και να συλλάβει το τριμελές πλήρωμα του «αλιευτικού». 
 
Με παρέμβαση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Φατίν Ρουστού Ζορλού προς τον Άγγλο ομόλογό του, διευθετήθηκε ώστε οι τρεις συλληφθέντες, αφού παραδεχθούν τις κατηγορίες που διαμόρφωσε ο Άγγλος εισαγγελέας, να καταδικασθούν από το αγγλικό δικαστήριο της Κύπρου σε 9 μήνες φυλάκιση και να αποσταλούν αυθημερόν στην Τουρκία προς «έκτιση της ποινής τους». Καθησυχάζοντας τον ταγματάρχη Τανσού για τη «σύλληψη» του «ΝΤΕΝΙΖ», ο Υπουργός Ζορλού τον διαβεβαίωσε ότι «η αποκάλυψη της μεταφοράς οπλισμού ίσως συνετίσει τους Άγγλους να είναι πιο συγκαταβατικοί απέναντι στους Τούρκους. 
 
«...Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, οι οποίες υπήρχαν διάχυτες μέχρι τότε, για τον συστηματικό εξοπλισμό των Τ/κ από την Άγκυρα. Ήταν πλέον φανερό ότι οι Τ/κ δέχονταν τις συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου ως ένα προχωρημένο φυλάκιο, από το οποίο θα εξορμούσαν αργότερα, για να πραγματοποιήσουν τον στόχο στον οποίο συστηματικά από το 1959 απέβλεπαν και που δεν ήταν άλλος από τη διχοτόμηση της Κύπρου ...». ( Α. Αθανασίου, «Πορεία ολέθρου», σελ. 77). 
 
«Η περίπτωση του "Ντενίζ" δεν είναι η μόνη. Η αποστολή όπλων από την Τουρκία για εξοπλισμό των παρανόμων ομάδων της ΤΜΤ (τουρκική τρομοκρατική οργάνωση που οργανώθηκε από τον Ντενκτάς με σκοπό την προώθηση της διχοτομήσεως) ήταν συστηματική και μάλιστα σε γνώση των Βρετανών, οι οποίοι έκαμαν τα στραβά μάτια, όπως αποδεικνύεται από επίσημα βρετανικά στοιχεία και έγγραφα. 
 
Εκτός από την περιοχή των Κοκκίνων, τουρκικός οπλισμός ξεφορτωνόταν επίσης και στα τουρκικά χωριά της Καρπασίας, Πλατανισσό και Γαληνόπορνη όπως τεκμηριώνεται από "απόρρητο" τηλεγράφημα του κυβερνήτη Ser Hugh Foot (Σερ Χιου Φουτ) ημερομηνίας 8 Φεβρουαρίου 1960, δηλαδή 4 μήνες μετά το επεισόδιο "Ντενίζ"». (Α. Φάντη, «ΚΥΠΡΙΑΚΟ 1960-1974 - ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ» τ.α., σελ. 47). 
 
Ασφαλώς, οι Τούρκοι δεν μετέφεραν όπλα και πυρομαχικά για να κυνηγούν λαγούς και πέρδικες, αλλά για να τα στρέψουν κατά των Ε/κ και των αντιφρονούντων δημοκρατικών Τ/κ, προκειμένου να υλοποιήσουν τον ένα και μοναδικό στόχο τους, τη διχοτόμηση! Όλα τα παραπάνω κάνουν κάτι περισσότερο από φανερό πως οι Τ/κ παρά την υπογραφή των Συμφωνιών για τη δημιουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας, άρχισαν να την υπονομεύουν πριν ακόμα υψωθεί η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας! 
 
Στις 3 Ιουλίου 1959, οι Τούρκοι συνέχισαν την εκστρατεία που ξεκίνησαν το 1958 «από Τούρκο σε Τούρκο», κάτι που σήμαινε την απαγόρευση συναλλαγών με Έλληνες, ενώ έδιναν αυθαίρετα τουρκικές ονομασίες σε χωριά που είχαν κάτω από τον έλεγχό τους. Στις 26 Ιουλίου 1959, το Κιόνελι μετονομάσθηκε σε «Μεντερές». 
 
Στις 21 Ιουλίου 1959 ο Φ. Κιουτσιούκ έλεγε: «Οι Τούρκοι μπορούν να αγοράζουν και γενικότερα να έχουν συναλλαγές με Έλληνες μόνο για τα είδη, τα οποία είτε δεν παράγονται στην Κύπρο από εμάς, είτε δεν γίνεται εισαγωγή τους από την Τουρκία. Διότι αλλιώς δεν είναι δυνατό να ενισχυθεί η κοινότητά μας και γενικότερα η οικονομία της πατρίδας μας...». 
 
Υστερόγραφο: Η πολιτική της Βρετανίας ήταν πάντα και παραμένει ακόμα και σήμερα διχοτομική, όπως ακριβώς επιθυμούσε από το 1955 η Τουρκία και όπως υποσχέθηκαν στην Τουρκία με τη δήλωσή τους, της 19ης Δεκεμβρίου 1956, από τη Βουλή των Κοινοτήτων, βάσει των μυστικών συμφωνιών που έκανε στην Κωνσταντινούπολη ο Υπ. Αποικιών με την τουρκική Κυβέρνηση στις 16 Δεκεμβρίου 1956... Τα συμπεράσματα δικά σας! 
 
ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ (ΝΤΙΝΟΣ) ΑΥΓΟΥΣΤΗ 
Επίκουρος καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας 
 
Πόσο ψέμα και διαστρέβλωση μπορεί να χωρέσει στην ιστορία της σκοτεινής δεκαετίας του ’60 
 

Σημ. Στα καταληφθέντα τουρκικά πολυβολεία ανευρέθη βαρύτατος οπλισμός και μεταξύ του οπλισμού αυτού πολλά όπλα με εγχάρακτο την λέξη ΕΟΚΑ. Που τα βρήκαν οι Τουρκοι στασιαστές; Τους τα παρέδωσαν οι δόλιοι Άγγλοι μετά τις επαίσχυντες συμφωνίες Ζ.Λ. όταν αφοπλίσθηκε η ΕΟΚΑ!!!! 
 
Τα Ματωμένα Χριστούγεννα του 1963: Η αφετηρία μίας αιματηρής διαδρομής για την Κύπρ
 Η ελεεινή μυθοπλασία της τουρκικής μαύρης προπαγάνδας που παραποιούσε ασύστολα τα γεγονότα και προσπαθούσε να φορτώσει τα αποτρόπαια εγκλήματα της στους Έ/Κ, υιοθετήθηκε και από Έλληνες συγγραφείς βιβλίων! Μια τέτοια κραυγαλέα περίπτωση αποτελούν οι αναφορές του Αθανάσιου Στριγά στο βιβλίο του «ΚΥΠΡΟΣ – ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ», όπου περιγράφονται περιστατικά βιαιοτήτων με πρωταγωνιστές Έ/Κ (όπως αυτό της «μπανιέρας») που αποδίδεται στον Νικόλαο Σαμψών! Πιο συγκεκριμένα στην σελίδα 56 παρουσιάζεται σχετική φωτογραφία με την περιγραφή: «Η γυναίκα του στρατιωτικού γιατρού της «ΤΟΥΡΔΥΚ» και τα τρία του παιδιά σφαγμένα μέσα στην μπανιέρα από την Πολιτοφυλακή του Σαμψών μετά την ανακατάληψη της Ομορφίτας».
 
Ο Ιχσάν Αλή απαντά στην Τουρκική προπαγάνδα
 
Κύρια κατεύθυνση της τουρκικής προπαγάνδας ήταν ότι, η διά της βίας μετακίνηση του τουρκοκυπριακού πληθυσμού έγινε, προκειμένου να προστατευθεί από την εξόντωση και τις σφαγές, που σχεδίαζαν εναντίον των Τ/Κ ο Μακάριος και οι Έ/Κ. 
 
Την τουρκική προπαγάνδα αντέκρουσαν με ιδιαίτερη πειστικότητα οι (τουρκικές) απαντήσεις του Ντερβίς Αλί Καβάζογλου (που αργότερα δολοφονήθηκε από την Τ.Μ.Τ. μαζί με τον Κώστα Μισιαούλη), του Ιμπραχίμ Χασάν Αζίζ και του Νουρεττίν Μεχμέτ Σεφέρογλου, αλλά κυρίως του Δρ. Ιχσάν Αλή. 
 
Στις 5 Νοεμβρίου 1964, ο Δρ. Ιχσάν Αλή απέστειλε εκτενή επιστολή προς τον Φιλανδό διοικητή της Ειρηνευτικής Δυνάμεως των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP) στρατηγό Τιμάγια, όπου μεταξύ άλλων έγραφε: 
«Είναι καθήκον όλων μας να μην επιτρέψουμε στα όργανα του αρχιτρομοκράτη Ντενκτάς ν’ αυξήσουν τα δεινά που υφίσταται η τουρκική κοινότητα στην Κύπρο. Η τ/κ ηγεσία έχει σκορπίσει την τρομοκρατία σε όλη την κοινότητα και έχει επιβάλει αστυνομικό καθεστώς με την συμπαράσταση και βοήθεια της Τουρκίας, κάτω από το οποίο κανένας δεν μπορεί να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του. Όποιος εκφράσει τη γνώμη του ή τους επικρίνει, είτε ξυλοδέρνεται είτε εκτελείται. Σαν αποτέλεσμα αυτής της απάνθρωπης μεταχειρίσεως, οι συμπατριώτες μας έχουν μεταβληθεί σε ρομπότ στα χέρια των ηγετών τους» (Δρ. Ιχσάν Αλή, 12/05/1965). Όπως και σήμερα με τον Τούρκο Τατάρ, πιόνι του Ερντογάν αγά… 
 
«Αναμφισβήτητα οι Τ/Κ κινδυνεύουν από τους Τούρκους τρομοκράτες και όχι από τους Έλληνες, όπως ισχυρίστηκε ο Τούρκος αντιπρόσωπος στα Η.Ε.» (Δρ Ιχσάν Αλή, τηλεγράφημα προς τον Γ.Γ του ΟΗΕ, 08/12/1965). 
 
Η απάντηση του Ιχσάν Αλή, στους παραχαράκτες ιστορίας 
 
«Μια δράκα φασίστες, βοηθούμενοι από τους ιμπεριαλιστές και χρησιμοποιώντας όπλα και φασιστικές μέθοδες, άρπαξαν την ηγεσία της τουρκικής κοινότητας». «Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για τα βάσανα του τ/κ πληθυσμού. Η φασιστική αυτή ομάδα εμποδίζει τον τουρκικό πληθυσμό να εκφράσει τα αληθινά του αισθήματα. Στο σκοτάδι της νύχτας πυροβολούν και δολοφονούν δημοκρατικούς δημοσιογράφους και προοδευτικούς παράγοντες της κοινότητάς μας. Συλλαμβάνουν, απάγουν και φυλακίζουν όσους τολμούν να μιλήσουν ελεύθερα και να εκφράσουν τις σκέψεις τους. Τους βασανίζουν με μεσαιωνικά όργανα χιτλερικής επινόησης. Με τη βοήθεια των πρακτόρων τους ξεσπίτωσαν κάπου 20 χιλιάδες Τούρκους και τους μάντρισαν σε τόπους που δεν διαφέρουν από στρατόπεδα συγκέντρωσης». 
 
Κι άλλες απτές αποδείξεις για τους διαστρεβλωτές της ιστορίας 
 
Μαρτυρία της Τ/Κ δασκάλας Σεβίμ Ουλφέτ (ο Ουλούς Ουλφέτ, αδελφός της δασκάλας Σεβίμ Ουλφέτ, είχε σκοτωθεί στην Ομορφίτα στις 30 Αυγούστου 1957, μαζί με τους Μουσταφά Ερτάν, Κουμπιλάι Αλταϊλί και Ισμαήλ Μπέιογλου, από βόμβα που οι ίδιοι κατασκεύαζαν), η οποία βρέθηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων, της 27ης Ιανουαρίου 1958, σε κλινική, όπου συνάντησε τυχαία τον Ραούφ Ντενκτάς: 
 
«Η κλινική είχε γεμίσει με τραυματίες και νεκρούς. Κάποια στιγμή είδα τον Ντενκτάς και του είπα: «Για όνομα του Θεού, δώσε εντολή να σταματήσουν επιτέλους αυτοί οι σκοτωμοί. Κι εκείνος μου έδωσε την εξής απάντηση: “Οι νεκροί αυτοί, μας είναι χρήσιμοι. Μ’ αυτούς θα κάνουμε να ακουστεί η φωνή μας στον κόσμο”. “Τότε γιατί δεν πεθαίνετε εσείς και ο δρ Κιουτσούκ; Θα ακουστεί καλύτερα η φωνή μας”, του είπα”». («Αιματηρή Αλήθεια»», από το βιβλίο του Αρίφ Χασάν Ταχσίν, σελ 66). 
 
*Απόσπασμα  
 
Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή 
Αναπλ. καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας 
Από το Μονάγρι Λεμεσού 
 
Αυτά και άλλα μύρια περί παράνομου εξοπλισμού των Τουρκικών θυλάκων στην Κύπρο. Απλά για να μην ισχυρισθούν κάποιοι ότι δεν γνώριζαν…. και το τι θα συμβεί στην Ελληνική Θράκη, με δάκτυλο της Τουρκίας…. Εν αναμονή ….Αλλά όταν αφυπνισθούμε θα είναι πολύ αργά. Και ας λάβουμε σοβαρά υπ ΄ όψιν και τις ορδές των μυρίων εισβολέων Μουσουλμάνων…. Ας ευχηθούμε να μην αναφωνήσουμε για ακόμη μια φορά .. ΕΑΛΩ …..και να κλαίμε επί ερειπίων …. 
 
Τα εκκολαπτόμενα αυγά του φιδιού. 
 
Συνάντηση του Τσαβούσογλου στα Θάμνα Ροδόπης με τα μέλη της τουρκοσυμβουλευτικής επιτροπής. Δηλαδή ψευτομουφτήδες, τους τρεις μειονοτικοί βουλευτές, τους τρεις μειονοτικοί δήμαρχοι, τον περιφερειακός σύμβουλο Αχμέτ Ιμπράμ και κάποιους προέδρους τουρκόψυχων σωματείων. 
Πιο πάνω με τους ψευδομουφτήδες… 
 
Αυτονόητα τα συμπεράσματα. 
Qui tacet consentit. Ο σιωπών συναινεί.
In cauda venenum. Στην ουρά είναι το δηλητήριο. 
Latet anguis in herba. Ένα φίδι κρύβεται στο χορτάρι, 
 
– ένα φίδι κρύβεται στα χόρτα 
 
Επιλογή αποσπασμάτων από συνεργάτες του www.ledrastory.com 
Αντώνης Αντωνάς 



Share

1 σχόλιο:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Επειδή δεν ολοκληρώνεται το άρθρο περί του εγκλήματος της μπανιέρας το 63, που απεδώθη στις ηρωϊκές ομάδες του Νίκου Σαμψών προστίθεται διευκρινιστικά.
Απόσπασμα.

Κατακρεουργημένη ήταν η Τουρκική οικογένεια στην μπανιέρα, από τα χέρια του ίδιου του Τούρκου στρατιωτικού πατέρα και συζύγου…. Μέχρι σήμερα οι Τούρκοι συντηρούν αυτή την πλαστή Γκαιμπελική ιστορία και θα την παρουσιάσουν στο νέο τους προπαγανδιστικό «ντοκιμαντέρ» με άλλα ψεύδη, ως έγκλημα των Ελληνοκυπρίων το 1963.. ΤΟ ΤΚ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ (ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ, ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ) ΣΤΟΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ…. ΕΝΑ ΨΕΥΔΟΣ ΑΣΥΣΤΟΛΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ. ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.

Το σπίτι που διέπραξε το στυγερό έγκλημα κατά της οικογένειας του ο σχιζοφρενής Τούρκος ταγματάρχης, *βρίσκεται στο κέντρο της ΤΚ συνοικίας, όπου οι ΕΚ μαχητές δεν είχαν φτάσει ποτέ μέχρι το συγκεκριμένο σημείο. Βρίσκεται στην ΤΚ Λευκωσία και η οδός αυτή 2, Sehit Murruval Ilhan Sok – Kumsal…, απέχει αρκετά χιλιόμετρα από την ζώνη εχθροπραξιών του 63 τότε και ποτέ δεν έγινα μάχες εκεί!

ΙΔΕ. ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ. Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.