28 Μαΐου 2021

Ο Ερντογάν ''τέχνας κατεργάζεται'' από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη...

Δεν υπάρχει δήλωση, είναι αλήθεια, χαμηλόβαθμου ή υψηλόβαθμου Τούρκου Αξιωματούχου - πολύ περισσότερο του Ταγίπ Ερντογάν - που να μην εκπέμπει αλαζονεία και κυνισμό έναντι ημών, των Ελλήνων, και των προγόνων μας.
 
Την αλαζονεία και τον κυνισμό που παραγνωρίζει τα εθνικά δίκαιά μας και ''διδάσκει'' στον κόσμο ότι τα μικρά κράτη, όπως η Ελλάδα (και κατά κύριο λόγο η Κύπρος), δεν έχουν το δικαίωμα μιας αυτοτελούς ζωής και είναι καταδικασμένα να υποταχθούν - αργά ή γρήγορα - στη δύναμη της πυγμής και την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας.
 
Πολιτική που στοχεύει στην ικανοποίηση των οικονομικών αναγκών και, κυρίως, των μεγαλοϊδεατικών σχεδίων της τα οποία περικλείει μερικώς η έννοια της ''Γαλάζιας Πατρίδας''.
 
Προς χάριν αυτής και του μεγαλόπνοου σχεδίου ανασύστασης της παλιάς Οθωμανικής αυτοκρατορίας πάνω σε νεοοθωμανικές βάσεις με πυλώνες τα μουσουλμανικά κράτη, ο Ταγίπ Ερντογάν επιδόθηκε στα χρόνια της ''βασιλείας'' του - αρχής γενομένης απ' την επαύριο της απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον του (15/07/'16) - σε έναν αγώνα δρόμου για ανασύνταξη και ενίσχυση των αποδεκατισμένων (μετά τις απανωτές φυλακίσεις στρατιωτικών που ενέχονταν άμεσα ή έμμεσα στο σχεδιαζόμενο πραξικόπημα) Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του. 
 
Σε έναν αγώνα δρόμου για διαρκή, δαπανηρότατη αγορά εξοπλιστικών και επιστράτευση στρατιωτικών δυνάμεων για αποστολές σε γειτονικές (Αζερμπαϊτζάν-Συρία-Ιράκ-Λιβύη) ή μη χώρες (Ουκρανία-Πακιστάν-[Ινδικό] Κασμίρ). 
 
Αποστολές που δεν έχουν, σε καμιά περίπτωση, ανιδιοτελή κίνητρα. Δεν παρακινούνται δηλαδή απ' το αλληλέγγυο πνεύμα του Τούρκου Προέδρου, αλλά από πνεύμα επεκτατικό και κατακτητικό που θα βοηθήσει την Τουρκία να επεκτείνει την γεωπολιτική σφαίρα επιρροής της. 
 
Θα βοηθήσει τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν να παίξει με επιτυχία τον ρόλο του ισχυρού ηγέτη της Ανατολικής Μεσογείου, που - με όπλο τον ισλαμοεθνικισμό και απαλλαγμένος σε μεγάλο βαθμό απ' τις εσωτερικές αντιστάσεις των πολιτικών αντιπάλων του στην Τουρκία - προχωρά σε όλες τις δυνατές κατευθύνσεις τα σχέδιά του. 
 
Σχέδια για επέκταση των συνόρων της χώρας του με κινήσεις de facto αναθεώρησης των Συνθηκών και Συμβάσεων που την περιορίζουν, σχέδια που τροφοδοτούνται απ' το ασίγαστο πάθος του για αναθεωρητισμό και απεριόριστες κατακτήσεις στο όνομα της ''Νεοοθωμανικής Πατρίδας'', η οποία υπερβαίνει κατά πολύ της ''Γαλάζιας'' των πρώτων ονείρων του. 
 
Η καυτή ανάσα της επιθετικότητας του Τούρκου Προέδρου, άμετρη, υπολογιστική και θρασύτατη, βαίνει κλιμακούμενη εναντίον μας τις τελευταίες ημέρες με στόχο την κατάργηση της ελληνικής ΑΟΖ δια του ''εμβολισμού'' της από τουρκικό στολίσκο αλιευτικών, που τον έστειλε να... ψαρέψει νότια της Κρήτης. 
 
Αλιευτικών τα οποία, αφού έκαναν τον περίπλου της Γαύδου, κατέληξαν - σε συνθήκες καλοκαιρινής νηνεμίας - στο λιμάνι της Σούδας προφασιζόμενα τον ''καιρό'', ενώ στην πραγματικότητα στόχος τους ήταν η παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. 
 
Ο ''σουλτάνος'' δοκιμάζει τις αντοχές και τις αντιστάσεις της άμυνάς μας, είναι φανερό. Γιατί μόνο ως τυχαίο, μεμονωμένο περιστατικό δεν πρέπει να εκλάβουμε το συγκεκριμένο, αφού ήδη προ ενός έτους και πλέον είχε γίνει κάτι παρόμοιο με τουρκικό ερευνητικό που μπήκε ''λόγω καιρού'' στην υφαλοκρηπίδα μας. 
 
Έκτοτε βέβαια συνέβησαν και άλλα περιστατικά που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, με βάση το μνημόνιο το οποίο υπέγραψαν με την Λιβύη λίγο πριν τον Δεκέμβριο του '19 οι Τούρκοι, εγείρουν εδαφικές αξιώσεις αμφισβητώντας την κυριαρχία μας. 
 
Και οι αξιώσεις αυτές περισφίγγουν κυκλωτικά την Ελλάδα εν είδει μουσουλμανικού τόξου που εκτείνεται απ' τη Θράκη μέχρι την Κρήτη και τις ακροτελεύτιες νησίδες της ελληνικής Επικράτειας. 
 
Στο πλαίσιο των αξιώσεων αυτών εντάσσονται και οι προσχεδιασμένες απ' τους τουρκόφρονες μουσουλμάνους της Θράκης κινήσεις τους υπό την καθοδήγηση του ψευτομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και με την αρωγή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έπεσε στην παγίδα να διαδηλώσει μαζί τους υπέρ των Παλαιστινίων. 
 
Κινήσεις οι οποίες έχουν στην ουσία σκοπό να ξεσηκώσουν τους μειονοτικούς όχι υπέρ των πληττόμενων απ' το Ισραήλ Παλαιστινίων, αλλά κατά της πίεσης που ασκεί - υποτίθεται - σε βάρος τους η Ελλάδα με τη δημιουργία αμερικανικών βάσεων στην Αλεξανδρούπολη (και πολύ πιθανόν - αύριο, μεθαύριο - στην Ξάνθη) και τη διεξαγωγή ελληνοαμερικανικών ασκήσεων σε περιοχές εγκατάστασης του μουσουλμανικού μειονοτικού πληθυσμού. 
 
Όλα αυτά, φυσικά, είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού των Τούρκων για αποσταθεροποίηση της Θράκης δια της διέγερσης των... ''τουρκικών'' ενστίκτων του μουσουλμανικού πληθυσμού, με στόχο την διεθνοποίηση του αιτήματός τους για αναγνώριση ''τουρκικής'' μειονότητας στην Ελλάδα (Θράκη και Δωδεκάνησα). 
 
Σ' αυτό, άλλωστε, αποσκοπούσε και η πρόσφατη ανακοίνωση-παρέμβαση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας με αφορμή την επικοινωνία, προ ημερών, του πρωθυπουργού με το Νηπιαγωγείο της Πάχνης στον Εχίνο της Ξάνθης και την αναφορά του στα ''Πομακοχώρια'' και τα ''Ελληνόπουλα''. 
 
Όρους που κατήγγειλε ως... απαράδεκτους και ανυπόστατους(!!!) το εν λόγω υπουργείο της γείτονος χώρας, αν και ο υπουργός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου γνωρίζει πως με τον τρόπο αυτό παρεμβαίνει σε εσωτερικά θέματα της Ελλάδας. 
 
Επιπλέον, δεν υπήρχε καμιά δικαιολογία για την παρέμβασή του αυτή, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και Ταγίπ Ερντογάν έχουν υψώσει επανειλημμένα τους τόνους τους απέναντι στο ελληνικό κράτος ζητώντας ίση μεταχείριση μεταξύ μουσουλμάνων -χριστιανών με βάση την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. 
 
Αλλά είπαμε, η τουρκική Εξωτερική πολιτική δεν είναι απλά απολυταρχική και ιμπεριαλιστική. Κινείται καθ' υπέρβαση των ηθικών και πνευματικών κριτηρίων και με βάση τον καταλυτικό ισλαμοεθνικισμό ο οποίος ρυθμίζεται από την αρχή του ''ζωτικού χώρου'' της, τις γεωοικονομικές ανάγκες της Τουρκίας και τις εθνικές διεκδικήσεις της. 
 
Στα δεδομένα αυτά πρέπει να προσθέσουμε και την άνευ ορίων υστεροβουλία του Νεοοθωμανού ''σουλτάνου'', του οποίου ο ολοκληρωτικού τύπου δυναμισμός μέσα και έξω από την Τουρκία παραπέμπει ευθέως στον αλήστου μνήμης εθνικοσοσιαλισμό του φασισμού που ανέπτυξε ως ιδεολογία το Ναζιστικό Κόμμα του Χίτλερ. 
 
Ως εκ τούτου, εμείς - ως Ελλάδα - θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και πανέτοιμοι στρατιωτικά, γιατί ο Ερντογάν ''τέχνας κατεργάζεται'' από την Θράκη μέχρι την Κρήτη επιδιώκοντας την κατάληψη στρατηγικών θέσεων προς διαμόρφωση τετελεσμένων με στόχο την ικανοποίηση της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας... 
 
Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας)
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.