15 Μαΐου 2021

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ

Γράφει ο
Δαναός
 
Στην ζωή μας, στην εποχή μας, συναντάμε, έχω διαβάσει, περίπου 80.000 ανθρώπους ίσως και πιο πολλούς.
 
Όπως ξετυλίγεται το κουβάρι της ζωής στα πρώτα χρόνια που η νιότη σου δίνει την ευλογία της, πρέπει να ψάχνεις διακριτικά το απόλυτο ταίρι σου.
Οι άνθρωποι πλέον κινούνται με πιο γοργούς ρυθμούς και οι ευκαιρίες γνωριμιών αμέτρητες... αλλά με πάρα πολλά ''αλλά'' για τις συνέχειες τους.
 
Οι χαρακτήρες τα θέλω και τα πρέπει, είναι κυριολεκτικά αμέτρητα και πολύ διαφορετικά στην πράξη από την θεωρία που δείχνουν στις αρχές.
Κάποιες οικογένειες έγιναν συμβόλαια, σε αυτές το φιλότιμο έγινε συμφέρον και οι μεγαλύτεροι βαρίδια και στην καλύτερη πορτοφόλι!
 
'Ετσι στην ουσία ο κάθε άνθρωπος, που έχει ακόμη μέσα του λίγο από τα παλιά έστω και ξεχασμένα, ποθεί να βρει το διαμάντι της ζωής του για να ζήσει την υπόλοιπη ζωή που έχει το καντήλι του!
Ίσως είναι η πιο δύσκολη ''αποστολή'' την σημερινή εποχή. Η πιο δύσκολη ειρηνική αποστολή!
Αν ο Θεος σου δώσει μία τέτοια μοναδική ευκαιρία και την καταλάβεις, έχεις γινει αυτομάτως το 1/100 του πλανήτη.
Γιατί όταν το κουβάρι αρχίζει να μαζεύεται, και εσύ κοιτάς απέναντί σου το κενό, είναι αργά να λυπηθείς τον εαυτό σου.
Όταν αρχίσουν τα βάσανα της ηλικίας και ο έρωτας είναι ανάμνηση, τότε χρειάζεται ο άνθρωπος την συντροφικότητα και μία χαμογελαστή αγκαλιά.
 
Οταν δε θα πλησιάσει η στιγμή και θα υπάρχουν, οι αμηχανίες και τα βλέμματα που δεν θα συναντώνται... από τους γύρω γνωστούς και συγγενείς με τα παγωμένα χαμόγελα και τα μισόλογα ενθάρρυνσης...., τότε θα σκεφτείς και θα χαμογελάσεις.... στην αόρατη για τους υπόλοιπους δική σου ζωγραφιά και θα της πεις:
ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ...... ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ!
ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΣΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!



Share

9 σχόλια:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

Ας συμπληρωσω κ κατι ακομη .........ποσο ομορφο ειναι οταν το ζευγαρι εχει τους δικους του ...κωδικες ! με τα αστεια τα κρυφα με τις λεξεις κλειδια που κανουν τους αλλους κ απορουνε ! Με ολα αυτα που γεμιζουν τις ατελειωτες ωρες οταν υπαρχουν δυσκολιες κ σπαει ενα χαμογελο κ ξεχνιουνται ....ολα αυτα τα απλα που γεμιζουν τις ζωες μας ολα αυτα που μας δινουν μικρες χαρες ελπιδες κ λιγο φως !!!

Giannis Katseas είπε...

Σωστος αδερφε μου Γιωρικα, η δικη μου "γνωριμια" με την γυναικα μου εγινε σε φροντιστηριο Αγγλικων που πηγαιναμε μαζι και επειδη ημουν το παλιοπαιδο της ταξης με εβαλε η καθηγητρια τιμωρια να κατσω με τα κοριτσια, της το ειπα ομως οτι θα βγαλω γκομενα αλλα δεν με ακουσε.
Αποτελεσμα, η Μαριω 14 χρονων και εγω 16 και απο τοτε μαζι ....εδω και 40 χρονια.
Το μονο "κακο" δεν ξαναειδα απο τοτε την καθηγητρια να της πως οτι με τιμωρησε για μια ολοκληρη ζωη.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ είπε...

Πραγματικά ! Πιστεύω πως πρέπει να είσαι πολύ τυχερός άνθρωπος στην ζωή σου,
για να βρεις το απόλυτο ταίρι σου...Ευλογημένοι όσοι το έχουν βρει.!!!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Κι η δικη μου ιστορία ειναι τοσο παλια οσο του Γιάννη...
Εγω 20χρονος φοιτητης κι αδερφος της Ευης κολλητός μου συμφοιτητης...
Μου γνωρισε την 16χρονη αδερφη του.... και τελος...
Του λεω: Που την εκρυβες τοσο καιρό;
Γιατι ειχαμε γινει κολλητοι με το που βρεθηκαμε πρωτοετείς...
Και απο κολλητοι γιναμε συγγενείς!!!!

Ειναι αυτο που λεμε... κοπανημα με την πρωτη....
Τωρα πιασαμε ηδη 36 χρονια μαζι... και 30 παντρεμενοι!!!!!
Τηρουμε τον τιτλο του αρθρου σου φιλε μου....
Οποτε μας εκφραζει απολυτα.

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

προς..... Giannis Katseas
Το φανταστικα οτι εκανες επιτηδες σκανταλιες για να σε τιμωρουνε ...δεδομενου οτι ηξερες ποια τιμωρια ηταν !!
οποτε τραβα κουπι τωρα κ οχι σε γαλερα ΑΛΛΑ σε κοτερακι της χαρας κ της αγαπης !

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

προς... ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ
Εισε πολυ πιο τυχερος απο μενα !!!
Εγω με την τριτη φορα την ψαρεψα κ αργοπορημενος .....! ειναι κ ιχθυς !!!!!!

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

προς ....ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Εχω την διαισθηση οτι μαλλον πλεον γραφεις εκ του ασφαλους !!!!
Τυχερουλααααα !

Αναστασία είπε...

Για να είμαι ειλικρινής,με
τόσα που έχω ακούσει και διαβάσει από σένα μόλις τώρα ανακάλυψα ότι διαθέτεις και μια ...ρομαντική πλευρά....

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

Προς Αναστασία
Με κανεις να αισθανομαι σαν ελβετικος σουγιας !
ΟΛΑ Κ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ...
Παντως ευχαριστω πολυ για το ομορφο σχολιο σου.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.