9 Μαΐου 2021

«Τρελά τα λεφτά αν μπει το εμβόλιο στα σχολεία»: Γιατί θέλουν να «τρυπήσουν» παιδιά που δεν κινδυνεύουν από κορωνοϊό

Τα παιδιά εμφανίζουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα, λένε όλες οι έρευνες παρόλα αυτά αναμένεται να εμβολιαστούν και αυτά κατά του κορωνοϊού
 
 
Σάλος έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα εξαιτίας της επιθυμίας των κυβερνήσεων να εμβολιάσουν παιδιά από 12 ετών και άνω (στη συνέχεια και μικρότερα).  
 
Ήδη την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έριξε «βόμβα», καθώς είπε πως αν προχωρήσουν κανονικά οι έρευνες και αποδείξουν πως το εμβόλιο είναι ασφαλές για τα παιδιά, τότε από Σεπτέμβριο τα παιδιά άνω των 12 ετών θα πηγαίνουν με εμβόλιο στα σχολεία.  
 
Η συζήτηση ξεκίνησε αφότου εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer στον Καναδά και σύντομα αναμένεται να γίνει το ίδιο και στις ΗΠΑ, ενώ ακολουθεί και η Ευρώπη. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δει μία «φρενίτιδα» της Pfizer/BioNTech (αλλά και από άλλες εταιρείες) για να εγκριθεί το εμβόλιο για τα παιδιά. 
 
Όπως υποστηρίζει η εταιρεία ουσιαστικά από Ιούνιο θα μπορεί να εμβολιάζει παιδιά άνω των 12 ετών, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες περιμένουν πως θα εγκριθεί το εμβόλιο ακόμα και για τα μωρά.  
 
Να σημειωθεί πως η Pfizer είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο πως ξεκίνησαν οι δοκιμές σε παιδιά τα οποία προσφέρθηκαν «εθελοντικά». Προτού περάσουμε στους λόγους για τους οποίους βιάζονται οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες να εμβολιάσουν παιδιά, να τονίζουμε πως για να ολοκληρωθεί πλήρως μία κλινική μελέτη χρειάζονται 6 με 7 χρόνια! Ο λόγος που εγκρίθηκαν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού βιαστικά (για ενήλικες) ήταν λόγο της πανδημίας.  
 
«Τρελά τα λεφτά αν μπει το εμβόλιο μέσα στα σχολεία» 
 
Αποκαλυπτικός ήταν σε δηλώσεις του στο Sputnik o βιολόγος και Διδάκτορας Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Πανεπιστημίου Κρήτης Βασίλης Λύκος, ο οποίος υποστήριξε χαρακτηριστικά πως «θα επιδιώξουν να περάσουν τους εμβολιασμούς για την COVID-19 ακόμη και στα παιδιά. Θα είναι τρελά τα λεφτά αν μπει το εμβόλιο μέσα στα σχολεία». 
 
«Επειδή δεν γίνονται μαζικοί εμβολιασμοί σε μικρό χρονικό διάστημα, δημιουργείται ένα εξελικτικό υπόβαθρο στον ιό, ώστε να επικρατήσουν μεταλλάξεις που είναι πιο μεταδοτικές αλλά λιγότερο τοξικές και θανατηφόρες. Έτσι έχει προκύψει αυτή η υπερμετάδοση στους νεότερους» επισημαίνει ο βιολόγος και Διδάκτορας Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Πανεπιστημίου Κρήτης Βασίλης Λύκος, που ωστόσο βλέπει και συμφέροντα που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τον πανικό που προκαλεί η μεταδοτικότητα στους 30χρονους. 
 
«Θα επιδιώξουν να περάσουν τους εμβολιασμούς για την COVID-19 ακόμη και στα παιδιά. Θα είναι τρελά τα λεφτά αν μπει το εμβόλιο μέσα στα σχολεία» προσθέτει. 
 
Ενδεικτικές ήταν και οι δηλώσεις που είχε κάνει ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας ο οποίος είχε υποστηρίξει πως «τα εμβόλια βγήκαν τώρα στην αγορά γιατί μετά το 2022 δεν θα μπορούν να πουληθούν».  
 
«Τα παιδιά εμφανίζουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα»  
 
Μία μελέτη η οποία χρήζει προσοχής είναι αυτή που έγινε στο Queen's University του Belfast, με τίτλο SEROPREVALENCE OF SARS-CoV-2 ANTIBODIES TO CHILDREN όπου μελέτησαν για τα αντισώματα που παράγουν τα παιδιά που έχουν νοσήσει με φυσικό τρόπο από τον κορωνοιό. Αν και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα αποτελέσματα, στην περιγραφή αναφέρουν ότι: «Ευτυχώς τα παιδιά εμφανίζουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα».  
 
Άρα ποιος ο λόγος να εμβολιαστούν αφού δεν κινδυνεύουν; Και κυρίως ποιος ο λόγος να εμβολιαστούν με εμβόλια για τα οποία ακόμα δεν είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια τους και την αποδοτικότητα τους. 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.