4 Μαΐου 2021

Ξεφτιλίζοντας την ΚΔ και τους πολίτες της, ανατρέποντας τις δημοκρατικές αξίες…

«Σε λίγα χρόνια οι Τούρκοι θα κάνουν τους Έλληνες να σκέπτονται σαν Τούρκοι»
, Δρ Ν. Σαρρής
 
Γράφει η Φανούλα Αργυρού
 
Ενώ γράφεται το άρθρο αυτό (Τρίτη, 27.4.2021), ο Πρόεδρος και o Υπ. Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και η συνοδεία των βρίσκονται ήδη στην Ελβετία, αλλά, ως «μουχτάρης» των Ε/κ ο πρώτος και «ινκόγκνιτο», να πούμε, ο δεύτερος. Όπως καθόρισε η «κηδεμόνας» Βρετανία. Απούσα η ΚΔ εφόσον δεν την αναγνωρίζει η ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΣ κατοχική Τουρκία και συνηγορεί η «εγγυήτρια» Βρετανία. Η οποία από τις δεκαετίες του 1950 και 1960 σχεδίασε τη μοίρα της Κύπρου και εκτέλεσε με την Τουρκία το 1974…  
 
Για εβδομάδες στη ΚΔ κορόιδευαν τον λαό ότι η ΕΕ θα ελάμβανε μέρος στην «Πενταμερή». Και, όμως, η διοργανώτρια Βρετανία το είχε προεξοφλήσει σε απαντητική επιστολή προς την γράφουσα, από τον Μάρτιο του 2021, ότι η ΕΕ δεν θα ελάμβανε μέρος. Μετά από δεκαετίες τελικά κάποιοι κατάλαβαν επιτέλους και τον δουλικό ρόλο του εκάστοτε ΓΓ του ΟΗΕ προς τους Βρετανούς. Οι οποίοι γράφουν τα πάντα για το Κυπριακό στον ΟΗΕ. Ψηφίσματα, σχέδια, αποφάσεις, και τα επιβάλλουν για εκτέλεση στον εκάστοτε υπηρέτη τους ΓΓ. Σήμερα είναι ο Αντόνιο Γκουτέρες. Αύριο θα είναι άλλος…  
 
Και, όμως, μετά από 46 ολόκληρα χρόνια, αντί να δουν τις πραγματικότητες, τη συνεχιζόμενη ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ, και τα δικά των λάθη και απαράδεκτες παραχωρήσεις και υποχωρήσεις, ακόμα συνεχίζουν, κομματικοί ηγετίσκοι και κυβερνώντες να εμπαίζουν το λαό, ως προς τις ερμηνείες συγκεκριμένων βρετανικών ψηφισμάτων του ΣΑ. Τα οποία διαδοχικά και υποτακτικά δέχθηκαν όταν τα έγραψαν οι Βρετανοί… Και όλα αυτά για να δίνουν άλλοθι στα ασυγχώρητα λάθη των. Στην ατολμία των να ψηλώνουν το κεφάλι στις ξένες απαιτήσεις εις βάρος της πατρίδας των. Έτοιμοι να περιφρονούν, να αγνοούν τους δικούς των ανθρώπους για δικαιοσύνη, για επιστροφή, για απελευθέρωση και να συνηγορούν με τους αυτουργούς στην ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ των Τούρκων ΓΕΝΟΚΤΟΝΩΝ για τα εγκλήματά τους. Στέκονται πλάι στους ξένους, αντί να γίνονται ασπίδα για τα δίκαια των ανθρώπων που εκπροσωπούν και της πατρίδας που ορκίζονται να υποστηρίζουν!  
 
Ο Δρ Κλέαρχος Α. Κυριακίδης, με σωρεία άρθρων του στη «Σημερινή», εξήγησε και αυτός τον πραγματικό λόγο για τις διάφορες «Πενταμερείς» στην ιστορία του Κυπριακού.  
 
Το «Δόγμα Μακμίλαν» καλά κρατεί, ζωντανό και προχωρεί. Ούτε το Ηνωμένο Βασίλειο, ούτε η Τουρκία θέλουν οποιονδήποτε άλλο να αναμειχθεί στις διαπραγματεύσεις. Εκτός των «δύο κοινοτήτων» και των τριών εγγυητριών δυνάμεων. Η καθεμιά με τις ασήκωτες ευθύνες της.  
 
Τη δεκαετία του 1950, του 1960 αλλά και το 1974, όπως έγραψα και στο βιβλίο μου «Διζωνική vs Δημοκρατία» 2019, το ΗΒ και η Τουρκία εμπόδισαν το ΝΑΤΟ (αντίθετα με τις απόψεις κάποιων άλλων) να αναμειχθεί στο Κυπριακό. Τώρα μπλόκαραν επιτυχώς την ΕΕ. Με τη δουλοπρεπή υποταγή της κυπριακής και ελλαδικής ηγεσίας.  
 
Το άρθρο του Δρος Κυριακίδη στη «Σημερινή», 21 Ιουλίου 2020, «Το ‘‘Δόγμα Macmillan’’ και η υπονόμευση της ΚΔ στην εποχή του κορωνοϊού», ήταν πολύ κατατοπιστικό. Υπενθυμίζω τα τρία συμπεράσματά του.  
 
«(1) Τα «δύο κύρια θεμέλια» του «Δόγματος Macmillan» αποτελούν τα ραγισμένα βρετανικά «θεμέλια» του λεγόμενου «Κυπριακού». Με την ίδια λογική, οι τέσσερεις τουρκικοί «τοίχοι» του «Κυπριακού» είναι η κατοχή, η εθνοκάθαρση, ο αποικισμός και η εκμετάλλευση των κατεχόμενων εδαφών της ΚΔ. Και η «στέγη» αποτελείται από τον ΟΗΕ, ο οποίος απέτυχε να αποτρέψει την κατασκευή αυτού του τερατουργήματος και επιδιώκει να το νομιμοποιήσει μέσω της προτεινόμενης «ΔΔΟ». Επομένως, το «Κυπριακό» δεν είναι μόνον «ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής», όπως λέγεται. Είναι πολύ πιο βαθύ.  
 
»(2) Μέσω του διαιρετικού «Δόγματος Macmillan» και του νεο-αποικιακού ρόλου του στον ΟΗΕ, το ΗΒ συνεχίζει να διαμορφώνει το πεπρωμένο της ΚΔ, ενός κράτους μέλους της ΕΕ…παρά το γεγονός ότι το ΗΒ αποχώρησε από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου 2020…  
 
»(3) Ως αποτέλεσμα των διαχωριστικών ενεργειών του ΟΗΕ, η ΚΔ υπονομεύεται, οι πολίτες της ξεφτιλίζονται και οι δημοκρατικές αξίες ανατρέπονται. Αυτή η κατάσταση πραγμάτων είναι ή δεν είναι άδικη;».  
 
Δυστυχώς, στην Κύπρο επικρατεί μια τρελή νοοτροπία. Να βασίζονται πάντα πάνω σε άλλους, σε ξένους, να έλθουν να σώσουν τα πράγματα! Έτσι έγινε και με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θυμάμαι λίγο πριν από το δημοψήφισμα του 2004 σε κάποια διαμαρτυρία στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, να ακούω εξωφρενικά πράγματα από ανθρώπους της «πολιτικής ζωής». Να αυτο-καθησυχάζονται ότι όλα θα βρουν τον δρόμο τους, όλα… διορθώνονταν με την ένταξη της ΚΔ στην ΕΕ! Ζήτω!  
 
Τέτοιες ψευδαισθήσεις ανέπτυξαν στο κόσμο, ανιστόρητες θέσεις προώθησαν για να πείσουν, τον πάντα ευκολο-πίστευτο και πάντα προδομένο λαό (κατά μ. Θεμιστοκλή Δέρβη). Όπως ακριβώς τη διγλωσσία με την απαρτχάιντ Δι-κοινοτική, Δι-ζωνική Ομοσπονδία…  
 
Ούτε ένα βέτο δεν τόλμησαν μέχρι σήμερα, όλα αυτά τα χρόνια, να θέσουν ως ίσα μέλη της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας! Κακής αρχής γενομένης με την απίστευτη δήλωση του μ. Τάσσου Παπαδόπουλου ότι «τα βέτο δεν είναι για τους μικρούς», υποτιμώντας έτσι από μόνος του τα δικαιώματα της ΚΔ στην ΕΕ. Προεξοφλώντας ότι κατά τη δική του προεδρία η ΚΔ, κατά τα άλλα ισότιμο πλήρες μέλος της ΕΕ, δεν θα ασκούσε το δικαίωμά της να θέσει βέτο στις ενταξιακές διαδικασίες της κατοχικής Τουρκίας, που από το 1974 κατέχει δια δύο βάρβαρων εισβολών τη μισή μας πατρίδα!  
 
Σχετικό το άρθρο του αγαπητού Σάββα Ιακωβίδη, «Γιατί η Αθήνα και η Λευκωσία υπέκυψαν στους Αγγλοτούρκους;», Sigmalive, 26.4.2021.  
 
Σήμερα, ξεφτιλισμένοι, υποταγμένοι όχι για πρώτη φορά, πορεύθηκαν ξανά στην Ελβετία όπως διέταξε και τους θέλουν Φόρεϊν Όφις και ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ. Αφού δέχθηκαν να τους ξεφτιλίσουν ακόμα και θρησκευτικώς. Θυμίζοντας αλυσοδεμένους δούλους με το κεφάλι κάτω, ο ένας πίσω από τον άλλο… Μας το ομολόγησε ο πολύς Sir Alan Duncan στο νέο του βιβλίο με τη γεμάτη χολή και εκδίκηση δήλωσή του ότι «they cannot push us around so rudely – or indeed at all»!!! Και αυτό γιατί… τόλμησαν, Αναστασιάδης/Χριστοδουλίδης να παραπονεθούν για τις θέσεις του έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας…  
 
Τι αναμένει ένας από τη νέα βρετανο-τουρκική «Πενταμερή» δίχως την ΚΔ αλλά με δύο μουχτάρηδες των δύο κοινοτήτων; Εξαιρουμένης της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ, αποχώρησης των κουβαλητών και κατοχικών στρατευμάτων, εγκλημάτων, δολοφονιών, βιασμών, ξεριζωμού;  
 
Ένα… καλάθι προσπαθειών για νομιμοποίηση/αναγνώριση του ψευδοκράτους, του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου, από τα ίδια τα θύματα! Γιατί η «εγγυήτρια» Βρετανία δεν μπορεί, της το απαγορεύουν δύο δικαστικές αποφάσεις στο Λονδίνο. Αυτή είναι η ατιμωτική προσδοκία στους στόχους του Φόρεϊν Όφις. Από το 1976 (Προστέθηκαν και η μοιρασιά της ΑΟΖ και ο αγωγός μέσω Τουρκίας).  
 
*Ερευνήτρια/δημοσιογράφος 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.