17 Απριλίου 2021

Σκληρό lokcdown στο Χονγκ Κονγκ: Μητέρες αποχωρίζονται τα μωρά τους!!!

Οικογένειες στριμώχονται σε μικρούς χώρους καραντίνας και βρέφη αποχωρίζονται τις μητέρες τους με βάση τους νέους κανονισμούς για την ανάσχεση των κρουσμάτων στο Χονγκ Κονγκ. Πλήθος διαμαρτυριών από τους πολίτες.
 
Οι οικογένειες στο Χονγκ Κονγκ βιώνουν την απομόνωση και υφίστανται ψυχικά τραύματα καθώς οι νέοι αυστηροί κανόνες που ισχύουν για την ανάσχεση των κρουσμάτων του κορονοϊού επιβάλλουν οι γονείς να αποχωρίζονται τα μωρά τους και όσοι έχουν νεογέννητα να παραμένουν σε μικρούς χώρους καραντίνας για έως και 14 ημέρες.
 
Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ επιβάλλουν την νοσηλεία όσων διαπιστώνεται ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό, ανάμεσά τους και τα μωρά, ενώ όλες οι στενές επαφές τους, ακόμη και αν βγουν αρνητικές στον ιό, περιορίζονται σε αυτοσχέδιους χώρους καραντίνας. 
 
“Είναι τρελό”, λέει μια μητέρα που υποχρεώθηκε ξαφνικά να σταματήσει τον θηλασμό αφού την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε θετική στον ιό και αναγκάστηκε να αποχωριστεί τον επτά μηνών γιο της. 
 
“Χθες το βράδυ ανέβασα πυρετό γιατί από τον θηλασμό πέρασα στην αποκλειστική χρήση θήλαστρου”, λέει η γυναίκα που ζήτησε να μην κατονομαστεί. 
 
Και έτσι αντί να με απασχολεί η COVID, με απασχολούν οι πληγές στο στήθος μου”. 
Νομικοί δηλώνουν ότι σε άλλες περιοχές του ανεπτυγμένου κόσμου δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο να χωρίζουν τα μέλη μιας οικογένειας εξαιτίας του κορονοϊού. 
 
Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας στο Reuters ότι σχετικά με κρούσματα του κορονοϊού που αφορούν παιδιά τα δημόσια νοσοκομεία “υπό ειδικές συνθήκες αποφασίζουν αν μπορούν ή όχι να παραμείνουν οι γονείς με τα παιδιά τους στο νοσοκομείο”. 
 
Τα μέλη της οικογένειας που ζουν στο ίδιο σπίτι με ένα κρούσμα θα αντιμετωπίζονται ως στενές επαφές και θα μεταφέρονται σε ένα κέντρο καραντίνας. 
 
Ανάλογα με την κάθε περίπτωση, η οικογένεια θα μπορεί να ορίζει έναν φροντιστή ο οποίος θα συνοδεύει άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες, όπως τα νήπια, ανέφερε η κυβέρνηση. 
 
Η Σαχάνα Χόκε-Άλι, επιστήμονας που είναι υπεύθυνη μιας ομάδας στήριξης στο Facebook για άτομα σε καραντίνα στο Χονγκ Κονγκ, είπε ότι η ομάδα αυτή έχει βοηθήσει περισσότερες από 100 περιπτώσεις παιδιών που είχαν αποχωριστεί τους γονείς τους κατά τον τελευταίο χρόνο με δεκάδες από αυτές να αφορούν την τελευταία εβδομάδα. 
 
Μια αίτηση που κυκλοφόρησε χθες διαδικτυακά σε όλο το Χονγκ Κονγκ ζητάει από την κυβέρνηση να επιτρέπει στα μικρά παιδιά την επιλογή της καραντίνας στο σπίτι. 
 
Περίπου 4.700 από τους 5.000 κατοίκους της περιοχής υπέγραψαν μέσα σε λίγες ώρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα. 
 
Ανάμεσα στους εκατοντάδες κατοίκους του Χονγκ Κονγκ που υποχρεώθηκαν να πάνε σε κέντρα καραντίνας την περασμένη εβδομάδα έπειτα από την έκρηξη κρουσμάτων που σημειώθηκε σε ένα δημοφιλές γυμναστήριο της ακριβής συνοικίας Σάι Γινγκ Πουν, ήταν και πολλές οικογένειες απόδημων με μικρά παιδιά. 
 
Η περίπτωση αυτή επηρέασε τραπεζίτες, δικηγόρους και το διεθνές σχολικό δίκτυο της πόλης με κάποιους καθηγητές και μαθητές να έχουν μολυνθεί. 
 
Σε μια άλλη περίπτωση, μια ομάδα οκτώ βρεφών και οι γονείς τους που την περασμένη εβδομάδα είχαν πάει σε έναν χώρο για οικογενειακό παιχνίδι, εστάλη σε κέντρο καραντίνας καθώς ένας γονέας βρέθηκε θετικός μετά την εμφάνιση της νέας εστίας κρουσμάτων στο γυμναστήριο. 
 
Οι υπόλοιποι γονείς και παιδιά που βρέθηκαν αρνητικοί μπήκαν και αυτοί σε καραντίνα. 
“Ανησυχώ πολύ, είναι τόσο μικρός ο χώρος. Οι τρεις μας σε αυτό το δωμάτιο για δέκα ημέρες, δεν θα βγει”, λέει ο Νίκολας Γουόρλι, η σύζυγος του οποίου Κάιλι και ο 15 μηνών γιος τους Χάντερ, είχαν συμμετάσχει στην ομάδα παιχνιδιού. 
 
Τα δωμάτια καραντίνας στην περιοχή Penny’s Bay που φιλοξενούν τον Γουόρλι και πολλούς άλλους είναι 18 τμ και δεν έχουν ψυγείο, κουζίνα και απαραίτητο εξοπλισμό για την περιποίηση βρεφών. 
 
Παρότι οι εργαζόμενοι σε αυτά έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βοηθήσουν, οι εγκαταστάσεις δεν είναι σχεδιασμένες για οικογένειες, λένε οι ένοικοί τους. 
 
Ο Γουόρλι, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων στην Ασία της διεθνούς εταιρείας συμβούλων Bain, εξηγεί ότι οι αιχμηρές γωνίες και τα καρφιά που υπάρχουν στο δωμάτιο συνιστούν κινδύνους για την ασφάλεια του μικρού γιου του. 
 
Την Κυριακή, μια τάξη από 35 9χρονους μαθητές του Harbour School της πόλης ενημερώθηκε ότι πρέπει να μπει σε καραντίνα, όπως είπε στο Ρόιτερς ο διευθυντής του σχολείου Νταν Μπλέρτον. 
 
“Οι γονείς και το σχολείο ζήτησαν επιτακτικά εναλλακτική και πιο ανθρώπινη λύση σε σχέση με την μεταχείριση μικρών παιδιών”, λέει. 
 
Νομικοί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν προκαθορισμένοι κανονισμοί που να αφορούν τον διαχωρισμό μελών της ίδιας οικογένειας και κάθε περίπτωση εξετάζεται μεμονωμένα. 
 
Η δικηγόρος του Χονγκ Κονγκ Κίρστιν Λάου δήλωσε ότι από νομικής πλευράς είναι στη διακριτική ευχέρεια των υγειονομικών αρχών να χορηγήσουν ή να αρνηθούν την άδεια σε ένα παιδί ή έναν γονέα να μπει σε έναν χώρο καραντίνας. 
 
Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι οι κανονισμοί “δίνουν λιγοστές οδηγίες για το υπό ποιές συνθήκες επιτρέπεται να παραμείνουν μαζί ένας γονέας με το παιδί του”, προσθέτει. 
 
το είδαμε ΕΔΩ



Share

2 σχόλια:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

Σχηματιζουν πυρηνες βιας κ καταστολης πιο πολυ σε λαους που δεχονται τις πιεσεις ..ευκολοτερα.
Προμηνυμα κ για πολιτισμους !!! δυτικου κ πιο ελευθερου τυπου .

Ανώνυμος είπε...


nside Hong Kong's mandatory coronavirus quarantine camp at Penny's Bay


https://www.youtube.com/watch?v=99fY1dEzcnQ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.