20 Απριλίου 2021

Το έγγραφο που θα βάλει φωτιά στα Βαλκάνια και θα σωριάσει τα τούβλα από τον χαλβά των Φαρσάλων και Ξεκαθαρίζει ποιο είναι το casus belli (αιτία πολέμου) μεταξύ Ρωσίας - τουρκίας.



ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΚΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΟΥΤΑΠΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ.
 
ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΊΕΣ ΑΛΛΑ ΠΆΝΤΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ - ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΆΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΉΤΑΝ ΠΆΝΤΑ ΑΙΜΑΤΩΔΕΙΣ - Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  
 
" Ένα νέο σκανδαλώδες έγγραφο απειλεί να βάλει φωτιά στα Βαλκάνια και να συσπειρώσει όλα τα φαντάσματα του πολέμου σε μια ομάδα, ακυρώνοντας εντελώς τις τρέχουσες συμφωνίες και ρυθμίσεις, υποσχόμενο μια νέα προσπάθεια, φυσικά καλυμμένη με αίμα, για την αποκατάσταση των κρατικών συνόρων, γράφει ρουμανικό δημοσίευμα. 
 
Ο ιστότοπος της σλοβενικής έκδοσης «Necenazurirano» αναφέρει ότι στάλθηκε στις Βρυξέλλες ένα «non Paper» από τον Γιάνεζ Γιάνσα, πρωθυπουργό της Σλοβενίας. 
 
Ως ‘ εδαφικές λύσεις’ στον κατάλογο αναφέρεται πρώτα στη δημιουργία μιας νέας εδαφικής οντότητας, που προκύπτει από την ένωση της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο: «Η Μεγάλη Αλβανία». 
 
Σε αντιστάθμιση και για την επίτευξη μιας συγκεκριμένης ισορροπίας, ένα μεγάλο μέρος του εδάφους της Δημοκρατίας Σέρπσκα θα επιστρέψει στη Σερβία, μια άλλη φόρμουλα για την υλοποίηση της «Μεγάλη Σερβίας» 
 
Η επιλογή μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης 
 
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι μια ενδιαφέρουσα και προστιθέμενη στην προοπτική των μεγάλων άμεσων εκρήξεων, είναι η πρόταση διοργάνωσης δημοψηφίσματος, μέσω του οποίου ο πληθυσμός θα έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να επιλέγει μεταξύ της ευρωπαϊκής προοπτικής, της ένταξης στην ΕΕ ή στην Τουρκία. 
 
Μόνο αυτό το ζήτημα δείχνει τώρα πόσο ισχυρή είναι η επίδραση των νεο-οθωμανικών ιδεών που προωθούν τα σχολεία και η δράση της εξωτερικής επιρροής που κινητοποίησε ο Ερντογάν και η δύναμη της επιρροής στην περιοχή, που είναι πραγματικά ισχυρές:"  
 
 
Ο ανωτέρω χάρτης που αποτυπώνει σχεδιαστικά τις προθέσεις αλλαγής των συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια έχει ένα ενδιαφέρον σημείο που μας αφορά. 
 
Από αυτούς που πλαστογράφησαν την Ιστορία της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας αποσπάται ένα τεράστιο κομμάτι που είναι η περιοχή του ΤΕΤΟΒΟΥ και κολλάει στην Αλβανία για να την κάνει μεγάλη. ΚΑΙ μετά να μην θυμάσαι με όλα αυτά που γίνονται την φράση του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ που παρομοίαζε τους γείτονες μας με οικοδόμημα με ετοιμόρροπα τούβλα από χαλβά Φαρσάλων; 
 
 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  
 
Ξεκαθαρίζει ποιο είναι το casus belli (αιτία πολέμου) μεταξύ Ρωσίας - τουρκίας.  
 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
 
Επί του παρόντος, τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ μπορούν να μείνουν στη Μαύρη Θάλασσα για όχι περισσότερο από 21 ημέρες. Αυτό υπαγορεύει η συνθήκη του ΜΟΝΤΡΕ που διέπει την ναυσιπλοΐα των ΣΤΕΝΩΝ για τις μη Παραευξείνιες χώρες. 
 
Το φαραωνικό σχέδιο του Ερντογάν να ανοίξει παράλληλο κανάλι με την θαλάσσια οδό του Βοσπόρου επικαλούμενος δήθεν οικολογικούς λόγους μόλυνσης της ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ από τα φουγάρα των πλοίων, αλλάζει τα δεδομένα της χρονικής παρουσίας των πολεμικών σκαφών του ΝΑΤΟ μέσα στην Μαύρη θάλασσα και με ότι αυτό συνεπάγεται για το θέμα της Κριμαίας και της Ουκρανίας. 
 
Όμως το κανάλι αυτό που θέλει να διανοίξει ο σουλτάνος δεν θα είναι η μόνη αιτία πολέμου με την Ρωσία. 
 
Η ανάμειξη της τουρκίας τα τελευταία χρόνια στα Δυτικά Βαλκάνια ανησυχεί τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά την Ρωσία γιατί βλέπει τον κάθετο ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ παραγκωνισμό της από τα σλαβικά φύλα των Βαλκανίων. 
 
Όλα τα παραπάνω σχετίζονται με τα μεγάλα ανοικτά προβλήματα που έχουμε με την τουρκία στο ΑΙΓΑΙΟ. 
 
Πολλοί θα ήθελαν τώρα μια εμπλοκή μεταξύ Ελλάδος - τουρκίας με σκοπό να μπορέσουν με άνεση να τακτοποιήσουν τα μέτωπα που υποβόσκουν στα ΣΤΕΝΑ (Μαύρη θάλασσα- Κριμαία), στα Βαλκάνια (συμφωνίες και αλλαγές συνόρων) και στο Βόρειο Ιράκ - Βόρειο Συρία (δημιουργία κουρδικής οντότητας).  
 
 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.