17 Απριλίου 2021

ΟΙ ΚΑΝΔΗΛΕΣ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ πήγαιναν πέρα - δώθε στον ΑΚΑΘΙΣΤΟ « - δε πάμε στην ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ, μου λέει μια φίλη του γιού μου» « - στην εκκλησία πήγαινα κυρίως σε κοινωνικές εκδηλώσεις».

Τι έγινε και τι ακούσαμε σήμερα (εννοεί χθές) του ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ ενώπιον της ΠΑΝΑΓΙΑΣ.
 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
 
Εν ολίγοις και εσείς θα τα προσλάβετε κατά την καρδιακή ευρυχωρία σας.  
 
Αυτές τις ώρες που γίνεται ένα μεγάλο παζάρι πως θα ανοίξουν οι εκκλησίες για να εορτάσουμε τα ΣΕΠΤΑ ΠΑΘΗ και την ΑΝΑΣΤΑΣΗ του Κυρίου μας, την ώρα που ακουγόταν τα ΧΑΙΡΕ του ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ ενώπιον της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα, οι τέσσερες βαριές κανδήλες που βρίσκονται ενώπιον της Εφέστειας αυτής Εικόνος που δακρύζει αδιάλειπτα από την 8η Σεπτεμβρίου του 2020 (εορτή του Γενεσίου της) μέχρι και σήμερα, αυτές λοιπόν οι κανδήλες πήγαιναν πέρα – δώθε, λες και φυσούσε δυνατός αέρας μέσα στην Εκκλησία και αυτό συνέβαινε με παύσεις και επανεκκίνηση σε κάποιες στροφές των Χαιρετισμών.  
 
Τι λόγο να πούμε εμείς με τέτοια πνευματικά χάλια που έχουμε σήμερα; Αρκεί να θυμηθούμε τους λόγους του ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ του Παλαμά που τόνιζε « είναι η Εκλεκτή εν γυναιξί που την επισκίασε το ΠΑΝΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ και έκανε τον ΥΙΟ του ΘΕΟΥ , ΥΙΟ του Ανθρώπου και εμάς από υιούς ανθρώπων μας έκανε ΥΙΟΥΣ κατά χάριν ΘΕΟΥ».
 
Και ενώ συντελούταν αυτά ο ιερέας του Ναού στο τέλος μας είπε για ένα πρόσφατο Θαύμα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μέσα στα δεκάδες που γίνονται από την ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ του Βύρωνα.  
 
Mια γυναίκα από την Καλλιθέα με χρόνιο πρόβλημα νεοπλασίας στους μαστούς της που της επιδείνωνε την καθημερινότητα, είχε φτάσει σε αδιέξοδο γιατί οι τελευταίες εξετάσεις που έκανε έδειξαν δημιουργία νέων ογκιδίων και σε άλλα σημεία.  
 
Το άγχος και η ανησυχία της ήταν έκδηλη στο οικογενειακό και φιλικό της περιβάλλον μέχρι που μια φίλη του γιού της, της είπε: 
- «δε πάμε στην ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ που κάνει πολλά θαύματα»  
 
Όπως εξομολογήθηκε η κυρία αυτή η σχέση της με την εκκλησία ήταν η προσέλευση της κυρίως σε κοινωνικές εκδηλώσεις. 
 
Τελικά πείστηκε από την γνωστή της αυτή κοπέλα και πήγε και προσκύνησε την ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ στον Βύρωνα. 
 
Όταν έσκυψε να προσκυνήσει την ΕΙΚΟΝΑ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ η ασθενής πλημμύρισε με δάκρυα πόνου και ανασηκώνοντας το κεφάλι της είδε και την ΠΑΝΑΓΙΑ μέσα στα δάκρυα, άλλα να της χαμογελάει. 
Κάτι της μίλησε μέσα στην καρδιά της και πήρε θάρρος, ώστε να μην αποκάμει εντελώς. 
 
Σε λίγες μέρες όταν επανέλαβε τις εξετάσεις σε γνωστή κλινική των Αθηνών και οι θεράποντες γιατροί που επέβλεπαν τόσο καιρό της εξέλιξη της νεοπλασίας απόρησαν και μιλούσαν για ΘΑΥΜΑ καθότι είχαν εξαλειφτεί όλες οι εστίες της κακοήθειας. 
 
Από τότε η κυρία αυτή από την Καλλιθέα ανεβαίνει δυο φορές την βδομάδα για να ευχαριστήσει την ΠΑΝΑΓΙΑ που την Παρηγόρησε με το μεγάλο ΘΑΥΜΑ που έκανε στην ζωή της. 
 
 
ΣΤΩΜΕΝ καλώςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.