13 Απριλίου 2021

Η.Π.Α: Το Αρκάνσας γίνεται η πρώτη πολιτεία που απαγορεύει τις χειρουργικές επεμβάσεις αλλαγής φύλου στα παιδιά

Θα απαγορεύεται στους γιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας να παρέχουν διαδικασίες μετάβασης φύλου σε άτομα κάτω των 18 ετών ή να παραπέμψουν τους ανηλίκους σε άλλους επαγγελματίες υγείας για τις διαδικασίες.
 
Το Αρκάνσας έχει γίνει η πρώτη πολιτεία που απαγόρευσε τις χειρουργικές επεμβάσεις αλλαγής φύλου και τις ορμονικές θεραπείες για παιδιά κάτω των 18 ετών, αφού οι νομοθέτες θέσπισαν το μέτρο μετά το βέτο του Κυβερνήτη της Αρκάνσας, Asa Hutchinson.
 
Πηγή: The Epoch Times  
 
Το Σώμα και η Γερουσία υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών ψήφισαν στις 6 Απριλίου για να παρακάμψουν το βέτο.  
 
Το νομοσχέδιο, γνωστό ως House Bill 1570 - ή Arkansas SAFE (Save Adolescents from Experimentation) Act - θα γίνει νόμος 90 ημέρες μετά την έναρξη της γενικής συνέλευσης του Αρκάνσας στις 30 Απριλίου.  
 
Θα απαγορευεται στους γιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας να παρέχουν διαδικασίες μετάβασης φύλου σε άτομα κάτω των 18 ετών ή να παραπέμψουν τους ανηλίκους σε άλλους επαγγελματίες υγείας για τις διαδικασίες. Οι ιατρικοί πάροχοι που παραβιάζουν το νόμο θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν πειθαρχικές ενέργειες από την αρμόδια οντότητα αδειοδότησης ή την πειθαρχική επιτροπή ελέγχου.
 
«Αποτελεί σοβαρή ανησυχία για τη Γενική Συνέλευση ότι η ιατρική κοινότητα επιτρέπει σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσφορία να ταυτοποιήσουν με το βιολογικό τους φύλο να είναι υποκείμενα μη αναστρέψιμης και δραστικής χειρουργικής επέμβασης εκ νέου αλλαγής φύλου και μη αναστρέψιμης, αποστειρώνοντας μόνιμα χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, παρά την έλλειψη μελετών που δείχνουν ότι τα οφέλη τέτοιων ακραίων παρεμβάσεων υπερτερούν των κινδύνων », σύμφωνα με το κείμενο του νομοσχεδίου. 
 
Καθώς άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο αυτή την εβδομάδα, ο Χάτσινσον, Ρεπουμπλικανός, υποστήριξε ότι η υπογραφή του νομοσχεδίου θα ήταν «υπέρβαση της κυβέρνησης», λέγοντας ότι θα «αρχίσει να αφήνει τους νομοθέτες να παρεμβαίνουν στην υγειονομική περίθαλψη και να θέτουν ένα πρότυπο για τη νομοθεσία που υπερισχύει της υγειονομικής περίθαλψης». 
 
«Αν αυτό ήταν μόνο για να απαγορεύσουμε την αλλαγή φύλου, τότε θα το υποστήριζα, αλλά όσοι κάνουν θεραπεία δεν είναι παππούδες, δεν είναι αυτός ο σωστός δρόμος για να τα βάλουμε», πρόσθεσε ο Χάτσινσον. Είπε ότι λιγότερα από 200 παιδιά χρησιμοποιούν τις θεραπείες στο Αρκάνσας.  
 
Ωστόσο, το οικογενειακό συμβούλιο της ομάδας που εδρεύει στο Αρκάνσας δήλωσε ότι η κίνηση του κρατικού νομοθέτη ήταν «η σωστή απόφαση».  
 
«Αυτά είναι πραγματικά καλά νέα. Οι χειρουργικές επεμβάσεις αλλαγής φύλου μπορούν να αφήσουν τα παιδιά αποστειρωμένα και σημάδια για τη ζωή. Οι ιατρικοί ερευνητές δεν γνωρίζουν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που μπορούν να έχουν αυτές οι διαδικασίες και θεραπείες στα παιδιά. Γι 'αυτό πολλοί άνθρωποι τα εξισώνουν με τον πειραματισμό σε παιδιά», έγραψε η ομάδα. «Αυτή η καλή νομοθεσία θα προστατεύσει τα παιδιά του Αρκάνσας από τις διαδικασίες αλλαγής φύλου. Εκτιμούμε την ηγεσία τους, το ηθικό τους θάρρος και την αποφασιστικότητά τους να κάνουν ό, τι είναι σωστό. Πρόκειται για ιστορική νομοθεσία. Οι Αρκάνες πρέπει να είναι περήφανοι για τους ηγέτες τους που έκαναν το σωστό, μεταφέροντας το νόμο SAFE στο νόμο.  
 
Οι υπέρ-τρανσέξουαλ οργανώσεις όπως η ομάδα INTRANSitive με έδρα το Αρκάνσας είχε ξεκινήσει μια εκστρατεία για να πιέσουν τον Χάτσινσον να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο. Ορισμένες προοδευτικές ομάδες έχουν επίσης αντιταχθεί στην έγκριση του νομοσχεδίου.  
 
Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) δήλωσε ότι θα υποβάλει αγωγή για να αποτρέψει την επιβολή του νόμου. 
 
Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ACLU του Αρκάνσας Χόλι Ντίκσον είπε σε μια δήλωση ότι «αυτός ο αγώνας δεν έχει τελειώσει», προσθέτοντας, «Θα υποβάλουμε αγωγή για να αμφισβητήσουμε αυτόν τον νόμο στο δικαστήριο». 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.