20 Απριλίου 2021

Ιδού τα ντοκουμέντα: Τα πρακτικά της Επιτροπής λοιμωξιολόγων! Οι υπουργοί βαράν το ντέφι και οι επιστήμονες χορεύουν


Οι αποδείξεις είναι αυτές που δίνουν τέλος στα σενάρια και στις δικαιολογίες, και φωτίζουν την αλήθεια ακόμη και στην πιο σκοτεινή υπόθεση. Στην προκειμένη περίπτωση, οι αποδείξεις που ξεκαθαρίζουν το τοπίο όσον αφορά τη συνολική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που εμπλέκονται σε αυτήν ονομάζονται «Πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων».
 
Από τον Νίκο Μερτζάνη
 
Αυτά τα ντοκουμέντα που τα ζητούν μετ’ επιτάσεως τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αρνείται με επιμονή να παραδώσει η κυβέρνηση.  
 
Ενα μέρος από αυτά τα έγγραφα των συνεδριάσεων φέρνει σήμερα στο φως η «κυριακάτικη δημοκρατία». Τελικά κρατούνται πρακτικά από κάθε συνεδρίαση. Τελικά καταγράφονται οι διαφωνίες των επιστημόνων. Τελικά, ακόμη και από μια γρήγορη μελέτη, αυτών των εγγράφων, γίνεται φανερό ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων χρησιμοποιείται ως άλλοθι από την κυβέρνηση για να επιβάλει τα μέτρα που θέλει, όπως τα θέλει. 
 
Η πρώτη διαπίστωση είναι ότι πρακτικά κρατούνται κανονικά, με γραμματείς, με προεδρεύοντα, με σφραγίδες και υπογραφές, οπότε τα μισόλογα και οι υπεκφυγές για πρόχειρες σημειώσεις πάνε περίπατο. 
 
Η δεύτερη διαπίστωση με μια απλή ανάγνωση των πρακτικών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι ενημερώνουν τους πολίτες από τα ΜΜΕ, είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί «αποφασίζουν» επί προειλημμένων αποφάσεων της κυβέρνησης. Οι υπουργοί που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις όχι μόνο κατευθύνουν τα μέλη της επιτροπής ως προς τις τελικές αποφάσεις, αλλά μοιάζει να τους τις επιβάλλουν. Είναι χαρακτηριστική η ενημέρωση υφυπουργού προς τους επιστήμονες για διάταξη η οποία έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή προτού κάνουν οποιαδήποτε εισήγηση. Ενημέρωση κατόπιν εορτής. 
 
Η τρίτη διαπίστωση από τη μελέτη των πρακτικών είναι οι διαφωνίες ορισμένων επιστημόνων για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και η καταγεγραμμένη απόδειξη ότι υπάρχει απόσταση πλέον του Σωτήρη Τσιόδρα από πολλές επιλογές που έχει κάνει το Μέγαρο Μαξίμου. Όσον αφορά την επιστημονική τεκμηρίωση των μέτρων που λαμβάνονται, αυτή είναι απούσα ακόμη και από την «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». 
 
Τα πρακτικά αυτής της επιτροπής, των επιστημόνων, της οποίας η επίσημη ονομασία είναι Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, δεν αναφέρονται σε καμία υπουργική απόφαση. Στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» αναγράφεται ότι τα μέτρα λαμβάνονται κατόπιν υποδείξεως της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας. Το… γαϊτανάκι «των επιτροπών μέσα στις επιτροπές» είναι σε πλήρη εξέλιξη, για να δυσκολέψει την όποια λογοδοσία. 
 
Η Επιτροπή νομιμοποιεί τα μέτρα που προαποφασίζει η κυβέρνηση 
 
Η αντιπολίτευση με επανειλημμένες ερωτήσεις στη Βουλή έχει ζητήσει από την κυβέρνηση τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, ώστε να υπάρξει διαφάνεια, σχετικά με τις αποφάσεις που αφορούν ακόμη και τον περιορισμό των ατομικών ελευθεριών των Ελλήνων πολιτών. Η κυβέρνηση, με το επιχείρημα ότι θέλει να προστατεύσει τους επιστήμονες που μετέχουν στην επιτροπή, ώστε να μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους, αρνείται να δώσει, είτε στη δημοσιότητα είτε στα κόμματα της Βουλής, τα πρακτικά των συνεδριάσεων. 
 
Λογικό είναι η κυβέρνηση να μην επιθυμεί να βγουν στη δημοσιότητα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα μέτρα έχουν προαποφασιστεί και η επιτροπή απλώς τα νομιμοποιεί. 
 
Για του λόγου το αληθές, στο πρακτικό της 176ης συνεδρίασης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων από Λοιμογόνους Παράγοντες, της 19ης Μαρτίου 2021, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ουσιαστικά δίνει την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθούν οι εισηγήσεις των επιστημόνων και οι ανακοινώσεις τους: 
 
Δείτε τα πρακτικά της 19ης Μαρτίου 2021: 
 
 
«Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε στα μέλη της επιτροπής ότι κρίνεται απαραίτητη η αναπροσαρμογή των εφαρμοσμένων μέτρων, ώστε να υπάρξει εκτόνωση των πολιτών και να επαναλειτουργήσουν δραστηριότητες που έχουν τη μικρότερη δυνατή επίπτωση στην επιδημιολογική εικόνα, η οποία εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη». 
 
Επαναλειτουργία κομμωτηρίων  
 
Στη συνέχεια, ο κ. Γεραπετρίτης επισημαίνει στην επιτροπή ότι οι επόμενες δράσεις θα πρέπει να κινούνται σε δύο πυλώνες, αυτόν της δημόσιας υγείας και αυτόν της ψυχολογικής αποσυμπίεσης της κοινωνίας: «Στον πρώτο πυλώνα οι κύριες δράσεις είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ με κλίνες και προσωπικό από τον ιδιωτικό τομέα και η αύξηση του testing, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις περιοχές όπου διαπιστώνεται έξαρση και μεγαλύτερη διασπορά. Στον δεύτερο πυλώνα είναι απαραίτητο να αξιοποιηθεί κατά το δυνατό ο υπαίθριος δημόσιος χώρος και να δοθεί μεγαλύτερη χρονική διάρκεια για την εν λόγω αξιοποίηση κυρίως με δράσεις που δεν επηρεάζουν σημαντικά τη μετάδοση της νόσου». 
 
Οπως φαίνεται από τα πρακτικά που αποκαλύπτει η «κυριακάτικη δημοκρατία», τα μέλη της επιτροπής ακολούθησαν τις εισηγήσεις ή τις επιθυμίες της κυβέρνησης και βάσει αυτών των επιθυμιών «εισηγήθηκαν» και τα μέτρα που θα έπρεπε και τελικά πήρε η Πολιτεία. 
 
Αυτή ήταν η συνεδρίαση κατά την οποία η επιτροπή αποφάσισε την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και των κέντρων περιποίησης νυχιών, την επαναλειτουργία των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων, την επαναλειτουργία των δημόσιων πάρκων, της τέλεσης περιορισμένου αριθμού λειτουργιών στους ιερούς ναούς με πιστούς και τη δυνατότητα αλιείας από πλωτό σκάφος με κωδικό 6. 
 
Διαφωνίες μελών  
 
Στο πρακτικό της συγκεκριμένης συνεδρίασης, παρότι δεν καταγράφεται βάσει ποιων επιστημονικών δεδομένων ελήφθη η απόφαση, φαίνεται ότι υπάρχουν διαφωνίες από αρκετά μέλη της επιτροπής. 
 
Η έλλειψη των επιστημονικών δεδομένων στα πρακτικά των συνεδριάσεων αλλά και η έλλειψη άλλων ειδικοτήτων, πέραν των λοιμωξιολόγων που θα έπρεπε να μελετούν τις επιπτώσεις των μέτρων στην οικονομία, στην κοινωνία, στον πολιτισμό, ακόμη και στις σχέσεις της Ελλάδας με τις υπόλοιπες χώρες, είναι κάτι παραπάνω από φανερές. Οι αποφάσεις, όπως φαίνεται, λαμβάνονται με προχειρότητα και ερασιτεχνισμό, με αναλύσεις σε θεωρητικό επίπεδο. Κρεσέντο αοριστίας και υποβολιμαίων αποφάσεων. 
 
Δείτε τα πρακτικά της 12ης Μαρτίου 2021: 
 
 
Στις 12 Μαρτίου 2021 ο Βασίλης Κικίλιας απευθύνει «εξαιρετικά επείγουσα πρόσκληση και συγκαλεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη της επιτροπής» (λαμβάνουν μέρος 30 μέλη). Ο Σωτήρης Τσιόδρας ενημερώνει για την επιδημιολογική εικόνα και τονίζει ότι η τάση των δεικτών της πανδημίας είναι αυξητική και δεν διαφαίνεται τάση σταθεροποίησης. Παρ’ όλα αυτά, ο γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής Α. Πετραλιάς μιλάει για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και την «τόνωση των εσόδων του κράτους». Στη συνεδρίαση, τελικώς, «η επιτροπή δέχτηκε την άμεση ανάγκη επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου με την εφαρμογή αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων», πράγμα που μετατίθεται για το εγγύς μέλλον (τα καταστήματα άνοιξαν στις 5 Απριλίου)
 
26 Μαρτίου: Άνοιγμα λιανεμπορίου 
 
Σε ακόμη ένα πρακτικό της επιτροπής, αυτό της 180ης συνεδρίασης, που έγινε στις 26 Μαρτίου, ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος ενημέρωσε τους επιστήμονες για τον σχεδιασμό για τα self tests που είχε ήδη κάνει η κυβέρνηση και για τη διάταξη που θα πήγαινε στη Βουλή: «Αναφορικά με τον μαζικό αντιγονικό έλεγχο και τα ατομικά τεστ, ο κ. Σκέρτσος ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για την επικείμενη διάταξη στη Βουλή, η οποία θα έχει ως υποχρεωτικό τον ατομικό αντιγονικό έλεγχο (self testing), καθώς αυτό κρίνεται επιβεβλημένο προκειμένου να επαναλειτουργήσουν οι τομείς της οικονομίας καθώς και η εκπαίδευση».
 
Διαφωνίες Τσιόδρα
 
Από τα πρακτικά που έχει στη διάθεσή της η «κυριακάτικη δημοκρατία» γίνεται κατανοητό και το χάσμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και της κυβέρνησης. Ο κ. Τσιόδρας καταγράφεται να διαφωνεί σχεδόν με όλα όσα εισηγείται και προκρίνει το κυβερνητικό επιτελείο. 
 
Και εδώ μάλλον κρίνεται αναγκαίο να δοθούν στη δημοσιότητα ή έστω στα κόμματα του Κοινοβουλίου τα πρακτικά συγκεκριμένων συνεδριάσεων που αφορούν μέτρα που αποδείχθηκαν καταστροφικά. 
 
Δείτε τα πρακτικά της 26ης Μαρτίου 2021: 
 
 
Στις 26 Μαρτίου ο Βασίλης Κικίλιας απευθύνει νέα «εξαιρετικά επείγουσα πρόσκληση για τηλεδιάσκεψη της επιτροπής» (λαμβάνουν μέρος 28 μέλη). «Προσκεκλημένοι» είναι, μεταξύ άλλων κυβερνητικών στελεχών, οι Ακης Σκέρτσος και Νίκη Κεραμέως, οι οποίοι θα εισηγηθούν την εφαρμογή ατομικών τεστ και την επανέναρξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. 
 
Η επιμονή της κυβέρνησης να μη δημοσιοποιεί τα πρακτικά 
 
«…ώστε τα μέλη της επιτροπής να μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα και με ευθυκρισία» 
 
(Β. Κοντοζαμάνης στη Βουλή) 
 
Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στις 29 Μαρτίου απάντησε στην Ολομέλεια της Βουλής σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή για τη μη δημοσιοποίηση των πρακτικών. Μεταξύ άλλων, ο κ. Κοντοζαμάνης υποστήριξε: «Τον τελευταίο έναν χρόνο η επιτροπή με συνέπεια λειτουργεί και επεξεργάζεται όλα τα δεδομένα που σε κάθε φάση της πανδημίας τίθενται στη διάθεσή της. Η δουλειά αυτή δεν είναι καθόλου εύκολη, έχοντας τα βλέμματα όλων των πολιτών στραμμένα πάνω της και νιώθοντας την πίεση της κοινής γνώμης από τις εισηγήσεις που καλείται να κάνει στην κυβέρνηση, η οποία λαμβάνει και τις αποφάσεις». 
 
Όπως φαίνεται από τα πρακτικά, τις εισηγήσεις κάνει η κυβέρνηση και τις επαναδιατυπώνει με τις «αποφάσεις» της η επιτροπή. Ισως αυτό είναι που θέλει να αποφύγει το Μαξίμου και κατηγορηματικά δηλώνει ότι δεν θα δημοσιοποιήσει τα πρακτικά. Όσο για τους λόγους για τους οποίους αρνείται ο κ. Κοντοζαμάνης, μάλλον θα πρέπει να βρει άλλες δικαιολογίες από αυτές που είπε στη Βουλή: «Είμαστε υπέρ της διαφάνειας. Ομως, η εμπιστευτικότητα των πρακτικών της επιτροπής αποτελεί την αναγκαία και ικανή συνθήκη για την ανεξαρτησία και ευθυκρισία των μελών της επιτροπής, ώστε να μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, χωρίς να έχουν την αίσθηση του φόβου ότι θα ασκηθεί εξωτερική πίεση. Αυτό γίνεται και στα δικαστήρια και η μυστικότητα των διασκέψεων των δικαστηρίων είναι αυτή που διασφαλίζει τη λειτουργική τους ανεξαρτησία. Δεν υπάρχει, επομένως, κανένας λόγος δημοσιοποίησης των πρακτικών. Δεν θα βοηθήσει πουθενά και θα έλεγα πως καταντά εμμονή η επαναλαμβανόμενη αυτή απαίτηση από την πλευρά σας». 
 
Πάντως, δεν ήταν η πρώτη φορά που η κυβέρνηση εξέφρασε την άρνησή της στη δημοσιοποίηση των πρακτικών. Η αξιωματική αντιπολίτευση τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο κατέθεσε τροπολογία για τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής. Επίσης, τον Μάρτιο 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς τον Βασίλη Κικίλια με θέμα «Ελαβε και ποιες αποφάσεις το Δ.Σ. του ΕΟΔΥ για το κορονοπάρτι της Τσικνοπέμπτης; Αποδίδει και σε ποιους ευθύνες; Να κατατεθούν τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. του ΕΟΔΥ για το εν λόγω θέμα». 
 
Τον Δεκέμβριο ο Γιάνης Βαρουφάκης παρέδωσε αίτηση κατάθεσης εγγράφων στον Βασίλη Κικίλια με θέμα «Πρακτικά και εισηγήσεις της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντες». Επίσης, τον Ιανουάριο η Φωτεινή Μπακαδήμα του ΜέΡΑ25 επανήλθε και κατέθεσε σχετική ερώτηση. 
 
Κτήνη και υποζύγια οι πιστοί για την κυβέρνηση 
 
Το κουβάρι των εξελίξεων που έφερε στο φως της δημοσιότητας τα πρακτικά της επιτροπής άρχισε να ξετυλίγεται όταν μια πολίτης χριστιανή ορθόδοξη προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων ως προς τα μέτρα που αφορούσαν την Εκκλησία. Ο δικηγόρος της Ιωάννης Χατζηαντωνίου στο πόρισμά του αρχίζει αναγνωρίζοντας την επικινδυνότητα του κορωνοϊού, αλλά θεωρεί ότι τα μέτρα είναι υπερβολικά, μη σταθμισμένα και μη στηριζόμενα σε επιστημονικά δεδομένα.  
 
Ο κ. Χατζηαντωνίου διαπίστωσε αντιφάσεις στα όσα του απάντησε το υπουργείο Παιδείας, αλλά το εξοργιστικό είναι ότι η Πολιτεία, μεταξύ άλλων, στηρίχτηκε «στον Πενθ. 88 του ιερού κανόνα της Εκκλησίας».  
 
Τι αναφέρει ο συγκεκριμένος κανόνας; «Κανών ΠΗ’. Μηδείς ένδον ιερού ναού κτήνος το οιονούν εισαγέτω, εκτός ει μήτις οδοιπορών, μεγίστης καταλαβούσης ανάγκης, οικίσκου και καταγωγής απορών, εν τω τοιούτω καταλύσει ναώ. Διά γαρ το μη το κτήνος ένδον εισενεχθήναι, αυτό μεν, έστιν ότε, διαφθαρήσεται, ο δε, τη του υποζυγίου αποβολή, και το εντεύθεν απόρως έχειν της επί της οδοιπορίαν ορμής, θανάτου κινδύνω παραδοθήσεται, το γαρ Σάββατον διά τον άνθρωπον γενέσθαι εκδιδασκόμεθα, ώστε διά πάντων προτιμητέας ηγείσθαι την του ανθρώπου σωτηρίαν τε και απάθειαν. Ει δε τις φωραθείη χωρίς ανάγκης, ως είρηται, κτήνος εισάγων εν ιερώ, ει μεν κληρικός είη, καθαιρείσθω: ει δε λαϊκός, αφοριζέσθω». 
 
Ο κανόνας αυτός αναφέρεται στις περιπτώσεις που επιτρέπεται να μπουν ζώα στον ιερό ναό. 
 
Δείτε αναλυτικά: 
 Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

Δηλαδη η λογικη χρειαζοταν επισημα στοιχεια για να δουλεψει ;;;
Ολο αυτο το γαιτανακι των αντιφασεων των δηλωσεων, των νομων, των με της βιας ακομη κ με την συνδρομη της δικαστικης εξουσιας επιβολων τιμωριας...ποσο πια μυαλο χρειαζεται να αναρωτηθει καποιος ...μα τι στο καλο συμβαινει ;; γιατι τετοια ανακατοσουρα;; μιλαμε για ευγενικες σκεψεις μην το τραβηξουμε κ πιο πολυ !
Αφου οι ιδιοι κοντραρονται σε παρομοιες ανακοινωσεις για τα ιδια θεματα πολλες φορες, στα ιδια ηλεκτρονικα εντυπα κ γελανε κ τα πληκτρα !
Αυτο βεβαια μπορει να γινεται κ επιτηδες.... οσο ο κοσμος μπερδευεται τοσο περνανε τα σχεδια ...
Ολοι θα τα ριχνουν σε ολους κ κανενας στο σκαμνι ...εκει το πανε αρκει κ να καταργουνται με περιεργη ακριβεια λες κ ειναι συντονισμενο ... εθνικες εορτες κ θρησκευτικες, εντελως για τον λαο.
Να ξεχναμε ντε ... ηρθαν κ τα 5 τζι ! που θα κανουν τον κοσμο μας καλύτερο

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.