22 Απριλίου 2021

ΓΙΑΤΙ Ο «ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΣΜΟΣ» ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ;

Γράφει ο Αμφικτύων
 
Όταν αναφερόμαστε στον Ερντογάν και στον «ερντογανισμό» ουσιαστικά μιλάμε για δικτατορικό καθεστώς. Ο άνθρωπος που ξεκίνησε από το λαό από κουλουρτζής και ποδοσφαιριστής και έγινε δήμαρχος της Πόλης και ηγέτης και δικτάτορας και τώρα φιλοδοξεί να γίνει «σουλτάνος» της νεο-‘Οθωμανικής’ αυτοκρατορίας. Διαθέτει παλάτια, αεροπλάνα, και αμύθητα οικογενειακά πλούτη. Πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι είχε γεννηθεί για ηγέτης αλλά μιας άλλης εποχής, όχι όμως της σημερινής. Κάτι του έλλειπε για να παραμείνει ισόβιος ηγέτης στην σημερινή Τουρκία, όπως επιζητεί. Κι’ αυτό είναι η γνώση της ιστορίας και η σοφία (το μέτρο).
 
Είχε βάλει μεγαλεπήβολους στόχους πέρα από το μπόι του. Αρχικά φάνηκε ότι μπορούσε να τους πραγματοποιήσει, αλλά δεν είχε υπολογίσει δύο βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους βασίζεται το δυτικό σύστημα εξουσιών: Στη Δημοκρατία και στην Οικονομία  
 
Τούτο εκφράζεαι από δύο συστήματα ιδεών, ήτοι:  
 
1/ Το ιδεαλιστικό σύστημα που εκφράζεται με την Δημοκρατία και δίνει αξιοπρέπεια και ατομική ελευθερία στο ανθρώπινο ον (ισονομία, ισοπολιτεία, ανθρώπινα δικαιώματα κ.α) γέννημα και θρέμα της Ελλάδος  
 
2/ Το υλιστικό σύστημα που δημιουργεί τον πλούτο και τρέφει τους λαούς μέσω της Οικονομίας (νεοφιλελεύθερη, καπιταλιστική, σοσιαλιστική κ.α)  
 
Αν μιά κρατική οντότητα παραβιάσει τα δύο αυτά συστήματα τότε αποτυγχάνει οικτρά. Η Ελλάδα παραβίασε το δεύτερο και έπεσε στον εφιάλτη των Μνημονίων επί μία δεκαετία.  
 
Η αλαζονεία συνεπήρε τον Ερντογάν σε βαθμό ώστε να κάνει όνειρα αναβίωσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Δηλαδή ενός αιματοβαμμένου και οπισθοδρομικού βρυκόλακα. Τούτο ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά όλων των γύρω λαών και πρώτιστα των Ελλήνων, που υπέφεραν τα πάνδεινα για 400 χρόνια κάτω από το πέλμα του τούρκου δυνάστη (γενοκτονίες, σφαγές, εξανδραποδισμοί, διωγμοί κλπ).  
 
Παράλληλα, με τις αλόγιστες σπατάλες (εξοπλισμούς, εκστρατείες, παλάτια, μεγαλεία, κλοπές, απάτες κ.α) παραβίασε και τον δεύτερο πυλώνα. Σήμερα ο τουρκικός λαός λιμοκτονεί. Όμως η χαριστική βολή συνέβη όταν εναντιώθηκε προς το κράτος του Ισραήλ. Τούτο επηρεάζει απόλυτα τα πλουτοκρατικά κέντρα (χρηματιστήρια επενδυτές κλπ) και τα κέντρα οικονομικής εξουσίας.
 
Το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του καθεστώτος μπήκε με την επίθεση του Ερντογάν κατά του Ελληνισμού. Οντας αγράμματος και ανιστόρητος δεν κατανόησε ότι ο Ελληνισμός και η Ελλάς- με επίκεντρο τον Ολυμπο και το Αιγαίο- συμβολίζει το πανανθρώπινο πνεύμα Πολιτισμού, της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του ατόμου. Τότε έθεσε εναντίον του ολόκληρη την ανθρωπότητα, ακόμη και τους πρώην φίλους και ομόθρησκους του.  
 
Ο Ερντογάν και ο «ερντογανισμός» είναι τελειωμένος. Πνέει τα λοίσθια Είναι καταδικασμένος από την διεθνή κοινότητα ακόμη και από τον τουρκικό λαό. Τώρα βλέπει με αγωνία το τέλος του παρόμοιο με αυτό του Μεντερές και έχει απελπιστικά γαντζωθεί στην εξουσία. Φοβάται γιατί είναι ένοχος πολλαπλών εγκλημάτων πολέμου και τοιούτων κατά της ανθρωπότητος και του τουρκικού λαού (καταστροφή και ξερίζωμα 5.000 Κουρδικών χωριών, εξαφανίσεις, φυλακίσεις, φίμωση ελευθεριών, εισβολές σε ξένες χώρες, δουλεμπόριο, ατασθαλίες, φοροκλοπές διεθνείς απάτες,, σπατάλες, καταχρήσεις, παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου κ.α)  
 
Πλησιάζει ο καιρός να λάμψει η αλήθεια και να πέσει ο πέλεκυς της δικαιοσύνης. Η σημερινή Τουρκία αποσταθεροποιεί τα Βαλκάνια, Αν. Μεσόγειο, Μ. Ανατολή, Καύκασο κλπ. Μόνο με τον διαμελισμό της θα ηρεμίσει η περιοχή και οι εθνότητες της θα επιβιώσουν. Ο Ερντογάν πρέπει να λογοδοτήσει ενώπιον της διεθνούς Δικαιοσύνης.  
 
Αμφικτύων  
 
22/4/ 2021  
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης  
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών  
amphiktyon@gmail.com  Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.