16 Απριλίου 2021

Την Ελλάδα την «διασωλήνωσαν» με το ζόρι; Ο τούρκος θα κτυπήσει, αλλά όχι στα ίσια.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας
 
Συγκερασμός συμπερασμάτων.
Η επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ σήμερα στην Άγκυρα είχε από όλα. 
Τα κυβερνητικά ΜΜΕ ομιλούν για στιγμές Εθνικής ανάτασης, όταν ο ΥΠΕΞ μας αποστόμωνε τον τούρκο ομόλογο του και αυτά on air. 
 
Πράγματι μετά από πολλά χρόνια (το πρώτο καιρό της Κυπριακής τραγωδίας) είδαμε τέτοιες στιγμές και τέτοια αντιπαράθεση των δικαίων εθνικών θέσεων μας που ταυτίζονται με το διεθνές δίκαιο απέναντι στην θρασύτητα του αγαρηνού. 
 
Και το ερώτημα που τίθεται είναι: 
Προς τι η επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στην γείτονα χώρα και προς τι η συνάντηση του με τον σουλτάνο στο προεδρικό μέγαρο αφού είναι γνωστό το αμετάθετο των τούρκων στις παράνομες διεκδικήσεις τους; 
 
Θα μπορούσε να ήταν μια θεατρική παράσταση που διευκόλυνε τα εσωτερικά προβλήματα της τουρκίας δηλ. ότι εμείς σαν τουρκία κάνουμε αυτό που πρέπει για την γαλάζια πατρίδα και την μειονότητα στην Δυτ. Θράκη απέναντι στην ανυποχώρητη Ελλάδα; 
 
Ο τούρκος θα κτυπήσει, αλλά όχι στα ίσια. 
 
Τι σημαίνει αυτό; 
 
Στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα τα Ελληνοτουρκικά είναι ένα μικρό περιφερειακό πρόβλημα που συνδέεται άμεσα με τα μεγάλα προβλήματα που μόλις άνοιξαν και σήμερα επαληθεύουν τον προφητικό λόγο των συγχρόνων αγίων γερόντων μας που ο πνευματοκίνητος νους τ τους μας τα αποκάλυψε πριν δεκαετίες. 
 
Και εξηγούμεθα:  
 
Ο τούρκος ότι κίνηση θα κάνει από εδώ και εμπρός στρεφόμενος εναντίων μας θα την ζυγιάσει με το θέμα των ΣΤΕΝΩΝ που μόλις άνοιξε με την αναμόρφωση της Συνθήκης του Μοντρέ μέσω του καναλιού της Κωνσταντινούπολης που λίγες μέρες πριν ανακοίνωσε και έκανε τον πρώην φίλο του Ρώσο «τούρκο». 
 
Επίσης θα την ζυγιάσει με το μείζον για αυτό θέμα του Κουρδικού και τι υποσχέσεις θα λάβει για αυτό. 
 
Ότι κάνει κατά της Ελλάδος ως πρόκληση και εμπλοκή θα το κάνει, όταν λάβει εκείνες τις συνυποσχετικές από το ΝΑΤΟ, όσο αφορά τον ναυτικό αποκλεισμό της Ρωσίας (δυσκολίες που θα δημιουργήσει στην διέλευση των ρωσικών πολεμικών στα ΣΤΕΝΑ) 
 
Το κανάλι της Κωνσταντινούπολης δεν προλαβαίνει να το κάνει ο σουλτάνος γιατί τον προλαβαίνουν άλλα γεγονότα τόσο στην Αν. Ουκρανία και στην Μέση Ανατολή βλ. Περσικό Κόλπο αλλά και μέσα στο εσωτερικό του και έτσι φαίνεται. 
 
Μια εμπλοκή με την Ελλάδα την κατάλληλη χρονική συγκυρία δίνει του τούρκου το έναυσμα, μάλιστα νομότυπα, να ενεργοποιήσει τους όρους της συνθήκης του Μοντρέ επικαλούμενος εμπόλεμη κατάσταση, ουσιαστικά εξυπηρετώντας τα μεγάλα συμφέροντα που αυτή την στιγμή κόπτονται για την Ουκρανία και την ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από την Ρωσία. 
 
Να πως η μικρή, αλλά μεγάλη Ελλάδα μας "διασωληνώθηκε" με το ζόρι γεωπολιτικά, ώστε να γίνει η αιτία να τρέξουν σχεδιασμοί παρελθόντων ετών. 
 
Όλα αυτά πήραν χρόνο και καθυστέρησαν γιατί ο σουλτάνος τα βρήκε δήθεν με τον Πούτιν ως τσάρο. 
 
Και τότε πριν χρόνους αρθρογραφούσαμε και λέγαμε ότι ο τούρκος δεν πιάνεται φίλος και πάντα ξέρει να πουλάει τις συμφωνίες του συνάπτοντας καλλίτερες για αυτόν συμφωνίες. 
 
Στην προκειμένη περίπτωση η ευθεία ανάμιξη της τουρκίας στο Ουκρανικό και στην Κριμαία είναι φως φανάρι, ότι ταυτίστηκε με τον αμερικανικό παράγοντα, άσχετα αν υπάρχουν αντεγκλήσεις μεταξύ τους και δήθεν επερχόμενες κυρώσεις. 
 
Απομένουν να δούμε πολύ σύντομα και τα υπόλοιπα επεισόδια της Ελληνοτουρκικής κρίσης παράλληλα με τον συναγερμό των ρωσικών στρατιών σε όλη την επικράτεια τους και το φόρτωμα της Ευρωπαικής ενδοχώρας με αμερικανικά στρατεύματα που από 1η ΜΑΙΟΥ αποχωρούν οριστικά από το Αφγανιστάν. 
 
Μετά το κτύπημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, βλ. (https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/04/blog-post_30.html) 
ξαφνικά σαν να μην το περίμενε κανείς, όλα τα μεγάλα ανοικτά μέτωπα πήραν φωτιά. 
 
Η ομοψυχία, η ενότητα και το Εθνικό φρόνημα τούτες τις δύσκολες στιγμές είναι το καλλίτερο και πιο αποτελεσματικό "εμβόλιο" για να επιβιώσουμε και φυσικά όχι «ως διασωληνωμένοι», όπως μας θέλουν κάποιοι.  
 
 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
 
Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.