Τελευταίες αναρτήσεις

26 Νοεμβρίου 2017

Ο επικίνδυνος ρόλος του κολαούζου στον πολυσυζητημένο «άξονα σταθερότητας»

Η σημερινή τραγική ημέρα στο Σινά, υπήρξε η πλέον οδυνηρή επιβεβαίωση της προειδοποίησης που είχαμε διατυπώσει προ τριμήνου, πως οι εξελίξεις που σηματοδότησαν την ήττα του ISIS στο Ιράκ και στη Συρία, κάθε άλλο παρά παραπέμπουν και στον πλήρη αφανισμό της δολοφονικής του μηχανής… 


Τα πρόδρομα φαινόμενα εκείνης της περιόδου, καταδείκνυαν με επάρκεια την οργανωμένη μετατόπιση του κέντρου βάρους της επιχειρησιακής του ετοιμότητας στη Βόρεια Αφρική, και η ολική επαναφορά του ένοπλου ισλαμικού εφιάλτη, θα κάνει την «Αραβική Άνοιξη» που γνωρίσαμε, να μοιάζει με παιδικό παραμύθι. Και οι λόγοι προς τούτο είναι δυο: 
  • Ο πρώτος σχετίζεταιμε την ίδια του την ετοιμότητα, τη συσσωρευμένη πολεμική εμπειρία, τη δυνατότητά του να διαχειρίζεται επιτελικό σχεδιασμό αποτελεσματικότερα σε σχέση με το παρελθόν, και φυσικά με την σμπαραλιασμένη υποδομή που άφησε πίσω του ο «Αραβικός Χειμώνας» που προηγήθηκε. 
  • Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την εκρηκτική συνάντηση της επαναφοράς των εξοργισμένων και φανατικών ισλαμιστών, με τους... σχεδιασμούς των Αμερικανονατοϊκών που ουδέποτε εγκαταλείφτηκαν, και που η συνολική γεωστρατηγική τους προετοιμασία, είναι αποκαλυπτική των προθέσεών τους να επιχειρήσουν να ολοκληρώσουν, ότι άφησε ανολοκλήρωτο η "Αραβική Άνοιξη. ΚΑΙ γιατί η στρατηγική τους ήττα στο μέτωπο της Συρίας υπήρξε καταφανής, αλλά ΚΑΙ διότι ο στρατηγικός τους αναπροσανατολισμός που "αναβαθμίζει" το ειδικό βάρος της Βόρειας Αφρικής σε αυτόν, ουδέποτε απεκρύβη. 
Σήμερα η Αίγυπτος προσμετρά ήδη 235 νεκρούς από το δολοφονικό κτύπημα των ισλαμιστών, στο τέμενος Αλ Ράουνταχ του Σινά, και αυτό το κτύπημα είναι προϊόν της σχεδιασμένης επέκτασής τους πέραν της χερσονήσου. Η «επιτυχημένη» έκβασή του, προφανώς φανατίζει και ισχυροποιεί το ρόλο τους στις εξελίξεις. 

Ο συγκεκριμένος γεωπολιτικός χρόνος μέσα στον οποίο κλιμακώνεται αυτό το κύμα της στρατηγικής επιθετικότητας, είναι προφανές πως δεν μας αφορά μόνο ως δυσάρεστη είδηση στη σκαλέτα των Διεθνών ειδήσεων. 

Μας αφορά πρωτίστως διότι στη βάση των σχεδιασμών που συνοπτικά προαναφέραμε, η χώρα μας έχει μια τετραπλή εμπλοκή στις εξελίξεις, με ότι αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει αναφορικά με επερχόμενα συμβάντα, που προμηνύονται ιδιαιτέρως ανησυχητικά. 

  • Η πρώτη παράμετρος αυτής της εμπλοκής, είναι ο αναβαθμισμένος ρόλος της Σούδας, και μαζί με αυτόν η οργανική ένταξη ολόκληρης της Κρήτης στον επικίνδυνα αναβαθμισμένο Αμερικανονατοϊκό σχεδιασμό. 
  • Η δεύτερη παράμετρος, είναι η εξ ίσου επικίνδυνη εμπλοκή με την προσυπογραφή της επιθετικής συμφωνίας PESCO, μέσω της οποίας αναλαμβάνονται ρητά, ρόλοι ιδιαιτέρως επικίνδυνοι, που ουδεμία σχέση έχουν με την εξυπηρέτηση της Εθνικής ασφάλειας. Το αντίθετο μάλιστα μπορεί μετά βεβαιότητος να καταγράψει κανείς. 
  • Η τρίτη παράμετρος, σχετίζεται με την ίδια την Ελληνοϊσραηλινή συμφωνία, μέσω της οποίας υπερενισχύεται αυτός ο φαύλος κύκλος της επικινδυνότητας, στην οποία εμπλέκεται εξ αιτίας των απερίσκεπτων – υπαγορευόμενων συμμαχικών της επιλογών. 
  • Και φυσικά η τέταρτη παράμετρος, αφορά στον ίδιο το ρόλο που επιφυλάσσουν στη χώρα μας οι «ισχυροί μας σύμμαχοι», μέσα από τον νεότευκτο άξονα Ελλάδας – Ισραήλ – Αιγύπτου, ο οποίος προφανώς και δεν υπαγορεύεται από την άσκηση αυτοτελούς πολιτικής με εθνικές προτεραιότητες, αλλά υπαγορεύεται πρωτίστως από το ρόλο του κολαούζουστον πολυσυζητημένο «άξονα σταθερότητας», μέσα από τον οποίο για τους ιθαγενείς προσφέρονται καθρεφτάκια, και για τους χορογράφους ένα προκεχωρημένο φυλάκιο ύψιστης ετοιμότητας, προφανώς προδιατεθειμένο να υποστεί και το κόστος της επιλογής του να εκχωρηθεί ως γεωπολιτικό αναλώσιμο. 
Σε αυτό το περιβάλλον, δεν αρκεί να είμαστε απλά ανήσυχοι. Αυτό που πρωτίστως επιβάλλεται, είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής τάξης, και η ανάγκη συνολικής επανεξέτασης με στόχο την απολύτως αιτιολογημένη ακύρωση, ενός ευρύτατου φάσματος "συμφωνιών" που εμπλέκουν τη χώρα σε επικίνδυνα αδιέξοδα. 
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.