30 Νοεμβρίου 2017

Ο Turk stream για τον Ερντογάν κατεβάζει μόνο μπελάδες και για την Ευρώπη μόνο Σιβηρικό ψύχος.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Οι ΗΠΑ στέλνουν τελεσίγραφο στην Ευρώπη
«μακριά από τον Turk stream θα υποστείτε κυρώσεις»

Μόλις ανακοινώθηκε η επικείμενη επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Ελλάδα για εκβάθυνση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων όπως διατείνονται κάποιοι, αμέσως επισημάναμε δια επανειλημμένης αρθρογραφίας μας ότι η επίσκεψη αυτή έχει ΕΙΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ σε σχέση με την διέλευση του  Turk stream από την Δυτ. Θράκη – Μακεδονία.

Και αναρωτηθήκαμε: θα το επιτρέψουν οι ΗΠΑ.
Μέσα σε 20 μέρες ήρθε η απάντηση από την Αμερική. 
Αμερικανός Αξιωματούχος: Οι ΗΠΑ είναι εναντίον του ‘Turkstream’ 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται στο αγωγό φυσικού αερίου από τη Ρωσία που διαμέσου του Εύξεινου Πόντου κατευθύνεται στην Τουρκία και από εκεί επεκτείνεται στις γειτονικές χώρες της Τουρκίας, δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής γραμματέας του Γραφείου Ενεργειακών Πόρων του Κράτους, Τζον Μακάρικ.

Το έργο των 1.100 χιλιομέτρων του ‘Turkstream’ προορίζεται να μεταφέρει 63 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, μέσω τεσσάρων παράλληλων γραμμών.

Υπολογίζεται ότι τα 47 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα φθάνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Τα υπόλοιπα 16 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα διατεθούν για οικιακή χρήση της Τουρκίας.

Η Ρωσία αποστέλλει σήμερα φυσικό αέριο στην Τουρκία μέσω του ‘Blue Stream’ και των διαβαλκανικών αγωγών.»  Νοέμβριος 29, 2017. 22:03 (Στοιχεία από dailysabah.com) 
The Hellenic Information Team 

Ο κ. Ερντογάν θα βρεθεί σε λίγα 24 ωρα στην Αθήνα ιδιαίτερα φορτισμένος  την στιγμή που διεξάγεται δίνη στις ΗΠΑ που αφορά αυτόν και το οικογενειακό του περιβάλλον για το θέμα της παραβίασης του Ιρανικού εμπάργκο.

«Ερντογάν σε πανικό από τις “ρουκέτες” Ζαράμπ από τις ΗΠΑ!»
«Ο Ζαράμπ άρχισε να πυροβολεί! Έδωσε το πρώτο όνομα Τούρκου υπουργού που « τα πήρε»  
Π. Καρβουνόπουλος 30/11/2017 http://www.militaire.gr/ 

Στο Αιγαίο μέχρι να έρθει …αν έρθει; o κ. Ερντογάν θα γίνεται ως συνήθως το κάτσε – έλα να δεις.

Η νεοθωμανική ελίτ έχει μεγάλο άλγος διότι πέραν από αυτό που διαφημίζουν για ενεργειακή επάρκεια και S-400  υπάρχει η άλλη πλευρά της αλήθειας πέραν της δραματικής υποτίμησης της τουρκικής λίρας.

Και η αλήθεια είναι ότι οι  Ρώσοι θα φτάσουν το αγωγό αυτόν μέχρι σε ένα σημείο περιμένοντας αν θα επιτρέψει η ΕΕ την διέλευση του από Ευρωπαϊκές χώρες. 

«Ο αγωγός Turk Stream έφτασε ήδη στην  τουρκική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ),  μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής των δύο υπεράκτιων γραμμών στα ρωσικά ύδατα, σύμφωνα με την εταιρεία που διαχειρίζεται το έργο και την Gazprom …  

Ωστόσο, η Ρωσία δεν θα προχωρήσει περαιτέρω στην  κατασκευή του Turk Stream , μέχρι η ΕΕ να αποφασίσει τι θα πράξει» , δήλωσε  ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.» https://www.pentapostagma.gr/   8 Νοεμβρίου 2017 

Όμως αντί για την ΕΕ αποφασίζουν οι ΗΠΑ για το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης και της στέλνουν ΣΗΜΕΡΑ τελεσίγραφο « μακριά από την Τουρκία».

«μακριά από τον Turk stream θα υποστείτε κυρώσεις» 
«ότι νέο ενεργειακό project έρχεται πέραν του Turk stream  από την Ρωσία θα υφίσταται κυρώσεις»  
«Ο ίδιος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο dailysabah.com ότι «δεν βλέπει τη δυνατότητα ο σχεδιαζόμενος από τη Ρωσία αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream II  στη Γερμανία να κατασκευασθεί ποτέ.

Ο αναπληρωτής γραμματέας του Γραφείου Ενεργειακών Πόρων του Κράτους, Τζον Μακάρικ δήλωσε ότι εάν γίνει συμφωνία μεταξύ της Gazprom με ευρωπαίους προμηθευτές, θα πρέπει να εξετασθούν τα «περιγράμματα της συμφωνίας, πριν αποφασισθεί εάν οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Ο αγωγός  Nord Stream είναι ένα πολιτικό σχέδιο της ρωσικής κυβέρνησης που αποσκοπεί στην εκτροπή των υφιστάμενων ροών μέσω της Ουκρανίας στην Ευρώπη και θα στερούσε την Ουκρανία από τις πληρωμές διαμετακόμισης.»
(Στοιχεία από dailysabah.com) 
The Hellenic Information Team 

Ο Turk stream για τον Ερντογάν κατεβάζει μόνο μπελάδες και για την Ευρώπη μόνο Σιβηρικό ψύχος

Βάλθηκαν όλοι να ερεθίσουν τον Σουλτάνο και την πολύφερνη νύφη των ενεργειακών να την πληρώσει η απογυμνωμένη από τα μνημόνια και αξιολογήσεις Ελλάδα.

Φυσικά και αυτό είναι μέσα στα  ΒΡΩΜΕΡΑ σχέδια που προαποφασίστηκαν πριν χρόνια για την ευρύτερη περιοχή μας.

Ένα αόρατο χέρι δένει όλα τα γεγονότα και συμπληρώνεται το γεωπολιτικό ψηφιδωτό πριν την ανάφλεξη και την διάλυση μιας γειτονικής μας χώρας.
Το προφητευόμενον φυγεί αδύνατον.

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.