30 Νοεμβρίου 2017

Το αστείο τέλειωσε. Κανείς δεν …γελάει πια

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Μέσα στις φωνές και τις κραυγές απόγνωσης και τις διαμαρτυρίες για τα χιλιάδες λάθη στα αναδρομικά των συνταξιούχων, με το παλιό αριστερό σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» να έχει γίνει «Δεν θα μείνει σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη», με το Ειρηνοδικείο να έχει μεταβληθεί από τα χημικά και τα ΜΑΤ σε «Εξάρχεια», με την τραγωδία της Μάνδρας να διαιωνίζεται μέσα στις λάσπες από το ενεργό «τέρας της γραφειοκρατίας», με τους φοιτητές  να τρώνε ξύλο και δακρυγόνα επειδή ζητούσαν θέρμανση, ζεστό νερό και καθαριότητα στις Φοιτητικές εστίες, με την Υπόθεση Καμένου να έχει αναστατώσει την κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο και την Κοινωνία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον απ΄ ευθείας αντιμέτωπος με τα ψέματά του, τις συμπεριφορές του, την αμέλειά του, τις λανθασμένες προτεραιότητές του και πρέπει να αποφασίσει.

Θα μου πεις, «τι να αποφασίσει πρώτο»! Και σωστά. Και θα απαντήσω: «Όλα ΤΩΡΑ». Ούτε ο ίδιος έχει χρόνο, ούτε η κυβέρνησή του, ούτε η χώρα αλλά και η υπομονή της κοινωνίας  έχει εξαντληθεί. Πολλά περιθώρια δεν έχει και πονηρές μέθοδοι του τύπου «Θα καταλαγιάσει ο θόρυβος» και «τη Δευτέρα θα είναι μια άλλη μέρα» δεν αποδίδουν πια. Ναι, συμφωνώ, τη Δευτέρα θα είναι μια άλλη μέρα και τα βλήματα για τη Σαουδική Αραβία ίσως έχουν – μερικώς- αφοπλιστεί, αλλά κάτι άλλο, πιθανότατα χειρότερο, θα έχει εμφανιστεί.

Αν θέλει – που σίγουρα θέλει- να επιβιώσει, τουλάχιστον αξιοπρεπώς, θα πρέπει να ξεμπερδέψει το κουβάρι που ο ίδιος και οι περί αυτόν «εκλεκτοί του» δημιούργησαν από άγνοια, αδιαφορία και επιπολαιότητα. Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες ρητά, αποφθέγματα και αφορισμούς που ανήκουν σε σπουδαίες προσωπικότητες του παρελθόντος αλλά δεν χρειάζεται γιατί αυτό το στάδιο, το έχουμε ξεπεράσει προ πολλού.

Τώρα, πρέπει απαρεγκλίτως να διορθώσει τα 3-4 σοβαρότερα προβλήματα που δημιούργησε και να δώσει –έστω- την εικόνα του ηγέτη που αντιλαμβάνεται πού έχει φτάσει η ανερμάτιστη πολιτική του. Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αισθανθεί «ηγέτης». Που –δυστυχώς για όλους τους Έλληνες- δεν είναι. Αλλά όχι μόνον αυτό: θα πρέπει να δρομολογήσει αξιοκρατικά τις προτεραιότητές του. Και το σπουδαιότερο: θα πρέπει να «βγει» και να το παραδεχτεί. Δημόσια. Μπορεί; Θέλει; Μάλλον όχι.

Συνεπώς, τώρα που σίγουρα δεν έχει πια συνομιλητή για να κάτσουν σ΄ ένα τραπέζι και να προσπαθήσουν να βρουν μια λύση (ο Μητσοτάκης του είχε δώσει κάποια τέτοιου είδους διέξοδο προ μηνών αλλά τον λοιδώρησε. Το ίδιο και ο Βασίλης  Λεβέντης, έστω σε πολύ μικρότερη κλίμακα επιρροής και δυνάμεως αλλά πάντως το είχε κάνει) η απόφαση είναι αποκλειστικά δική του. Σώζεις ο,τιδήποτε αν σώζεται, που λέει και το τραγούδι; Ή βουλιάζεις σαν την «Αγία Ζώνη ΙΙ»;

Το δεύτερο φαίνεται σήμερα σαν το πιο πιθανό.



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


εδω ενα καταπληκτικο κειμενο που εξηγει πως φτασαμε ως εδω
Από το 1974 έχει επιβληθεί στην Ελλάδα η λεγόμενη μεταπολιτευτική δημοκρατία, που στην πραγματικότητα είναι ένα καθεστώς πραγμάτων, προμελετημένων και προαποφασισμένων, ασκούμενων με πάσα ακρίβεια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Η θέση της λεγόμενης αριστεράς ωστόσο καθ’ όλη τη διάρκεια της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας είναι από ύπουλη έως προδοτική και εκτείνεται σε πολλές διαστάσεις του κοινωνικοπολιτικού βίου. Το μονοπώλιο όμως της αριστερής υποκουλτούρας σε μέρη όπως τα πανεπιστήμια και η ανοχή εκ μέρους του υποτιθέμενου κράτους σε κάθε είδους τρομοκρατία που ασκούν τα καλόπαιδα της Εκάλης και των βορείων προαστίων που αυτοαποκαλούνται αναρχικοί, δημιούργησε ένα κατεστημένο και μια σφηκοφωλιά ανθελληνισμού. Σε όλα αυτά βεβαίως συνέβαλε και η ύποπτη και βρώμικη στάση της υποτιθέμενης «δεξιάς» η οποία χρησιμοποιώντας το πρόσχημα του πατριωτισμού, άνοιγε ταυτόχρονα την κερκόπορτα του έθνους στους μαρξιστές.

Δυστυχώς η Ελλάς αποτελεί την μοναδική χώρα της Ευρώπης στην οποία ο κομμουνισμός υπάρχει και ασκεί τεράστια επιρροή στην κοινωνία. Η αριστερή προπαγάνδα κυριαρχεί εδώ και δεκαετίες στους χώρους των «Τεχνών και των Γραμμάτων» και συνεπώς μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια και στους χώρους όπου διαπαιδαγωγούνται οι νέοι και οι νέες της Ελλάδας. Επειδή όμως η ιστορία αποτελεί πάντα πυξίδα και οδηγό για κάθε νοήμων και σκεπτόμενο άνθρωπο, ως εθνικιστές έχουμε ιερό καθήκον να αποκαλύπτουμε την αλήθεια και κάθε σκοτεινό σημείο αυτής. Όταν λοιπόν τον Αύγουστο του 1949 έλαβε τέλος ο συμμοριτοπόλεμος με τη νίκη των Εθνικών δυνάμεων στο Γράμμο και στο Βίτσι κατατροπώνοντας τις κομμουνιστικές ομάδες, οι εναπομείναντες κομμουνιστές βρήκαν καταφύγιο στα όμορα κράτη της Αλβανίας και της Βουλγαρίας. Εκεί λοιπόν αφού αναδιοργανώθηκαν, έκαναν ένα σύμφωνο πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού και βάση του οποίου θα σταματούσαν οι βιαιότητες των κομμουνιστών εντός της Ελλάδος και ως αντιστάθμισμα θα δίνονταν υπό την κηδεμονία τους οι δομές της Παιδείας και του Πολιτισμού. Αυτό αποτελεί ένα εθνικό Έγκλημα για το οποίο φέρει απόλυτη ευθύνη η πατριδοκάπηλη δεξιά. Φτάσαμε έτσι στο τραγικό σημείο να εκδιώκεται οτιδήποτε εθνικό και πατριωτικό και η μαρξιστική προπαγάνδα να δηλητηριάζει τις ψυχές και τα μυαλά της νεολαίας διδάσκοντας ψέματα και αποκόπτοντας αυτές από τα Ιδεώδη του Έθνους και της Φυλής για τα οποία οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για την εξασφάλιση της υπόστασης μας.

Εν ολίγοις, όσο η αστική καταναλωτική κοινωνία κοιμόταν με το όνειρο του ευδαιμονισμού, η μαρξιστική αριστερά έκανε ένα κανονικό παιδομάζωμα, καλλιεργώντας δήθεν ανθρωπιστικές, αντιρατσιστικές, οικουμενικές αξίες, οι οποίες στην πραγματικότητα στόχο έχουν να απομακρύνουν τους νέους από τις Παραδόσεις και την Ιστορία. Μέσα σε όλο αυτό το καταστροφικό συνονθύλευμα οι μόνοι που αντιδρούσαν ήταν οι εθνικιστές και γι’ αυτό πολεμήθηκαν από ένα ολόκληρο αντεθνικό σύστημα αποτελούμενο από κανάλια, δημοσιογράφους, πολιτικούς και δήθεν πνευματικούς ανθρώπους. Ήταν οι «κακοί» εθνικιστές που έλεγαν όχι στις κομματικές παρατάξεις μέσα στις σχολές και που προειδοποιούσαν για τον αφελληνισμό της Παιδείας. Η δικαίωση όμως έρχεται εκ του αποτελέσματος και δυστυχώς ένα μέρος του λαού και της νεολαίας παραμένει εγκλωβισμένο στα ψεύτικα όνειρα της μαρξιστικής ουτοπίας.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.