26 Νοεμβρίου 2017

Ο Ράτκο Μλάντιτς και η νατοϊκή δημοσιογραφία

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου 

«Θεωρείται ο πιο αιμοσταγής μετά τις δίκες της Νυρεμβέργης». 
Καθημερινή 

«Η δίκη του ξεκίνησε τον Μάιο του 2012, συμπλήρωσε 530 συνεδριάσεις σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια και είναι αναμφισβήτητα η πιο σημαντική υπόθεση εγκλημάτων πολέμου στην Ευρώπη μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης».  
Εφημερίδα των Συντακτών 

Τα παραπάνω αποσπάσματα προέρχονται από τα άρθρα, με τα οποία δύο εκ διαμέτρου αντίθετες –υποτίθεται- ιδεολογικά εφημερίδες καλύπτουν το γεγονός της καταδίκης του ήρωα για τον σερβικό λαό στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς. Δεν θα μπούμε καθόλου στην συζήτηση της απόφασης του δικαστηρίου ή στο σκεπτικό της, αν δηλαδή ο Μλάντιτς πράγματι διοικώντας έναν ημιεπίσημο και ημιτακτικό στρατό μπορεί να έχει ευθύνη για το ό,τι έγινε στην Στρεμπρένιτσα ή εάν ποτέ διέταξε ο ίδιος εξόντωση αμάχων. 

Αυτό που θα μας απασχολήσει είναι το γιατί μόνο ο Μλάντιτς καταδικάστηκε από το διεθνές δικάστήριο και όχι αντίστοιχα και οι αρχηγοί των υπολοίπων ημιεπίσημων και ημιτακτικών στρατών του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία. Γιατί δηλαδή μόνο ο Μλάντιτς και όχι για παράδειγμα οι μουσουλμάνοι ναρκέμποροι οπλαρχηγοί ή η ηγεσία των Κροατών; Γιατί επίσης ο Μιλόσεβιτς και όχι ο Τούτζμαν; Γιατί ο Καρατζιτς; Και η απάντηση για κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο δεν μπορεί να είναι ότι οι Σέρβοι, επειδή λόγου χάρη είναι ορθόδοξοι είναι πιο βίαιοι και εγκληματίες. Αλλά μάλλον ότι οι Σέρβοι και περισσότερο ίσως από όλους ο Μλάντιτς αποτελούν ένα πολύ κακό παράδειγμα αντίστασης στην νατοϊκή (αμερικανική δηλαδή) πολιτική. 

Πρέπει να καταδικαστούν, ώστε το μήνυμα να περάσει σε όλους, όσους σκέφτονται υπερασπιζόμενοι την ανθρωπιά και την ελευθερία να αντισταθούν στο ΝΑΤΟ, ότι παρόμοιο τέλος θα έχουν. Όχι απλώς θα πεθάνουν στα χέρια των Νατοϊκών δημίων, αλλά θα πεθάνουν παραδομένοι και προδομένοι από την κατοπινή ηγεσία του λαού τους, όπως ακριβώς συνέβη με τους Σέρβους αρχηγούς. Για αυτό δεν επέτρεψαν στα νατοϊκά ανδρείκελα που κυβερνούν τα τελευταία χρόνια την Σερβία, ακόμη και να εξοντώσουν οι ίδιοι είτε με νόμιμα είτε με παράνομα μέσα τον Κάρατζιτς και τον Μλάντιτς, αλλά να τους παραδώσουν ώστε να τους εξοντώσουν παραδειγματικά οι εχθροί της Σερβίας, οι μεγαλύτεροι δηλαδή εγκληματίες πολέμου, οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους.

Την ίδια ακριβώς κατάληξη είχε ο Καντάφι, αλλά επειδή εκεί η χώρα είναι ημιάγρια, δεν μπορούσαν να πετύχουν συνεννόηση με κανέναν για παράδοση και δίκη, οπότε κατέφυγαν στο λιντσάρισμα και στην αναίσχυντη προβολή του. Τα ίδια και με τον Σαντάμ, αλλά εκεί οι διάδοχοί του υπήρξαν λίγο πιο αξιοπρεπείς από τους Σέρβους ομολόγους τους, ώστε να τον εκτελέσουν τουλάχιστον στο Ιράκ. Τα ίδια περίμεναν και τον Άσαντ, εάν ηττάτο. Ενώ οι Νατοϊκοί σύμμαχοι είναι πάντα στο απυρόβλητο του διεθνούς δικαστηρίου, όσα εγκλήματα κατά αμάχων και αν διαπράττουν, όπως το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, ο βασικός μέτοχος μαζί με τις ΗΠΑ του ΝΑΤΟ για όσα εγκλήματα έχει διαπράξει σε βάρος όχι μόνο αμάχων αλλά και ανήλικων Παλαιστινίων και ο «βασιλιάς» της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος έχει καταδικάσει στην λιμοκτονία τον περήφανο λαό της Υεμένης! 

Τα άρθρα τώρα των ανωτέρω εφημερίδων απηχούν ακριβώς αυτήν την ανάγκη του Νάτο να μην υπάρχουν μιμητές του πατριωτισμού του Μλάντιτς, καθώς αν αρχίσουν αυτοί να αυξάνονται, τα νατοϊκά σχέδια καθυστερούν, όπως έδειξε η περίπτωση του Άσαντ και ίσως έτσι να αρχίσει ακόμη και η αντίστροφη μέτρηση για την εγκληματική αυτή οργάνωση, σε περίπτωση βέβαια που το κίνημα του αντινατοϊκού (δηλαδή του μόνου στις μέρες μας πραγματικού) πατριωτισμού αρχίσει να εξαπλώνεται από χώρα σε χώρα. 

Για αυτό πληρώνονται οι δημοσιογράφοι τόσο της προφανώς και ανοικτά (για αυτό και πλέον ηθικής εν τη ανηθικότητί της) φιλονατοϊκής Καθημερινής, όσο και της φαινομενικά αντινατοϊκής Εφημερίδας των Συντακτών να γράψουν κατά του Μλάντιτς και να τον συνδέσουν αμφότερες - παρά την πιο περίπλοκη διατύπωση της Εφημερίδας των Συντακτών ακριβώς για να μην ταυτίζεται και στην έκφραση με την Καθημερινή – με τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών εθνικοσοσιαλιστών και την δίκη της Νυρεμβέργης (ούτε κοινό ανακοινωθέν του ΝΑΤΟ να μετέφραζαν, καθεμία για το κοινό της). Δηλαδή όχι μόνο θα πεθάνει, όποιος αντισταθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά θα μείνει και στην ιστορία ως ό,τι χειρότερο υπήρξε ποτέ! Μόνο και μόνο για το τελευταίο, ακόμη και αν ο Μλάντιτς ήταν όντως ο χειρότερος εγκληματίας, θα πρέπει να είναι παράδειγμα η πατριωτική στάση του για όλους τους ελεύθερους ανθρώπους.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.