27 Νοεμβρίου 2017

Η δεύτερη Συρία άνοιξε και λέγεται ΣΙΝΑ λόγω Μεσογειακής ΑΟΖ , Σουέζ και Ερυθράς.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Φώτο https://national-pride.org/ 

Κάποιος ρώτησε ένα πολύ γνωστό και ευλαβή για τον ασκητικό βίο του Αγιορείτη Γέροντα στην Καψάλα.
- Γέροντα, πόσο μεγάλος ΑΓΙΟΣ είναι ο Γέροντας Παίσιος;
Και εκείνος απάντησε αυθόρμητα
- Να, τόσο μεγάλος όσο και ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ.
Είτε διαβάζεις γεγονότα στις  εφημερίδες, είτε τους Προφήτες  είναι το ίδιο και το αυτό σήμερα.

«Σήμερα όταν διαβάζουμε εφημερίδες, είναι να σαν να διαβάζουμε τους Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης» συνήθιζε να λέει ο Άγιος Παίσιος και φυσικά δεν είχε άδικο.
Η επικαιρότητα των δικών μας ημερών όζει από την πολεμική φρίκη της τρομοκρατίας που εξαπλώνεται σαν το πολυκέφαλο τέρας παντού.
«Ο πόλεμος πάει να πιαστεί …» ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός.
«από πάνω» πρόσφατες αψιμαχίες στην Ανατολική Ουκρανία, εμπλοκές πολεμικών πλοίων και μαχητικών στην Βαλτική, δείγματα επικείμενης ανάφλεξης.
«πάει να πιαστεί όμως ο πόλεμος από κάτω γιατί εκεί ήδη τρέχει πολύ αίμα αθώων» 

Συρία: 340.000 και πλέον άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον πόλεμο από το 2011 έως σήμερα. 

305 νεκροί μέσα σε μία μέρα και σε ένα περιορισμένο χώρο στο Βόρειο Σινά παραμονή της Πανσόφου και Μεγαλομάρτυρος Νύμφης Χριστού Αικατερίνης.

«Είναι η αρχή πολλών δεινών για τη Μέση Ανατολή», είπε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

«Ανησυχούμε για το αύριο στο ελληνικό μοναστήρι του Όρους Σινά», δήλωσε την Παρασκευή (24/11/2017) ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β’, εκφράζοντας τη βαθιά ανησυχία του για τις συνέπειες που θα έχει το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε σε τέμενος στο βόρειο Σινά. http://www.newsbomb.gr/24 Νοεμβρίου 2017 

Η Αίγυπτος θέλει να ανακηρύξει ΑΟΖ μαζί με γειτονικές χώρες και δείτε τι παθαίνει απέναντι από τα ενεργειακά υποθαλάσσια πεδία στο Βόρειο Σινά;

Η Αίγυπτος θέλει να μονοπωλήσει το καθεστώς που διέπει την γεωστρατηγική διώρυγα του Σουέζ;

Η Ρωσία κτίζει βάση ναυτική στην Ερυθρά Θάλασσα βλ. Σουδάν και μεταθέτει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο από την Συρία στα Στενά του Ορμούζ και  στην πυρίκαυστο ζώνη Υεμένης- Σαουδικής Αραβίας.

Τελικά η χερσόνησος του Σινά πάει να γίνει δεύτερη Συρία οριοθετώντας το νέο τμήμα των επικείμενων πολεμικών επιχειρήσεων από Μεσόγειο μέχρι Νεκρά Θάλασσα.

Τι λέει πριν χιλιάδες χρόνια ο Προφήτης Ιωήλ;
«Ιωηλ. 2,20 (μετάφραση Ι. Κολιτσάρα) Εγώ θα εκδιώξω εκ της χώρας σας τον από βορρά επιδραμόντα εναντίον σας εχθρόν, θα τον απωθήσω εις περιοχήν άνυδρον και άγονον,
θα εξαφανίσω τα προπορευόμενα τμήματά του μέσα εις την Νεκράν Θαλασσαν,
τα δε ακολουθούντα τμήματα θα τα καταποντίσω εις την Μεσόγειον.

Η δυσωδία από την αποσύνθεσιν των πτωμάτων του θα πλημμυρίση τον αέρα. Και ταύτα, διότι υπερηφανεύθη δια τα κατορθώματά του». 

«Γήπεδο θα΄ναι η Παλαιστίνη, τάφος τους η Νεκρά Θάλασσα.» μας επεσήμανε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ στις μέρες μας.

«Σε αυτόν τον πόλεμο όλοι θα γυρίσουν νικημένοι.
Ο Ελληνικός στρατός θα είναι νικητής.
Γήπεδο θα΄ναι η Παλαιστίνη, τάφος τους η Νεκρά Θάλασσα.
Αυτό θα είναι το πρώτο ημίχρονο.

Αλλά, υπάρχει και δεύτερο ημίχρονο:
Μετά τα γεγονότα αυτά ο άνθρωπος θα φτάσει σε αδιέξοδο και τότε όλοι θα ζητούν να μάθουν για το Ευαγγέλιο και τις Γραφές.
Ο Χριστός θα λυπηθεί τον κόσμο και θα δείξει ένα σημείο, για να πιστέψουν.
Τότε θα ψάχνει κανείς να βρει άπιστο.»
«Σκεύος Εκλογής», Σελ: 219 ΙΕΡΟΜΟΝΆΧΟΥ Χριστόδουλο Αγγέλογλου 1995 

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ μας προ- επισήμανε και που θα βρισκόμαστε εμείς πριν τα επερχόμενα γεγονότα.
«Τι να πούμε, βρε παιδιά, όλα τα λένε και τα γράφουν τα βιβλία μας (της Εκκλησίας), αλλά ποιος τα διαβάζει;

Ο κόσμος χαμπάρι δεν παίρνει. Κοιμάται με τα τσαρούχια!
Δημήτριος: Αυτά, Γέροντα, είναι σημεία των καιρών;
Γέροντας: Σημεία, σημεία των καιρών, δεν βλέπετε…; 
Πρέπει να΄ναι βόιδι – να με συγχωρείτε – κανείς, για να μην καταλαβαίνει με όλα αυτά που γίνονται … 

Πολλοί από τους άγιους πατέρες θα ευχόντουσαν να ζήσουν στην εποχή μας, γιατί είναι εποχή ομολογίας.
Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά δεν το καταλαβαίνουμε.
Κοιμόμαστε με τα τσαρούχια.» «Σκεύος Εκλογής», Σελ: 219

Η ΕΛΛΑΔΑ σε αυτό το πνευματικό ανθυιγεινό περιβάλλον υφίσταται τα χειρότερα, μπόρες – μπόρες θα μας ξυπνήσουν για να βιώσουμε τα καλύτερα.
Η πλανεμένοι οδηγούνται από απλανή οδηγό τον Κύριο μας Ιησού Χριστό μέσα από φοβερές ανατροπές και εκπλήξεις.
Η αδικημένη από όλους πατρίδα μας είναι υπό την προστασία του κατ εξοχήν αδικημένου υπ όλων μας ΧΡΙΣΤΟΥ. 

«Σε λίγο ο Γέροντας επέστρεψε και προς έκπληξη όλων, πριν προλάβουν να τον ρωτήσουν τίποτα – δείχνοντας έτσι ότι το πνευματικό του «ραντάρ» είχε αντιληφθεί την σκέψη τους – τους λέει: 

Γέροντας: Τι λέτε, θα την πάρουμε την Πόλη;
Η παρέα μένει άναυδη και δεν μιλά καθόλου.
Γέροντας: Για πέστε μου, θα την πάρουμε την Πόλη;

Η παρέα συνεχίζει έκπληκτη να μην μιλά.
Γέροντας (αστειευόμενος): Παλικάρια της φακής … … …
Θεόδωρος: Θα την πάρουμε, Γέροντα.
Γέροντας: Δόξα σοι ο Θεός (Κάνει τον σταυρό του, γυρίζοντας προς την ανατολή και βλέποντας προς την Πόλη).
Δημήτριος : Αν είναι από τον Θεό, Γέροντα, ευλογημένο, θα την πάρουμε.
Γέροντας: Ναι, είναι από τον Θεό! Θα την πάρουμε! Όχι πως θα την πάρουμε εμείς αλλά θα μας την δώσουν σαν λύση σε εμάς, διότι αυτό θα νομίζουν πως είναι το συμφέρον τους.» Σκεύος Εκλογής», Σελ : 219 Ιουνίου 19, 2012 https://national-pride.org/ 

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.