28 Νοεμβρίου 2017

Γενιτσαρισμός

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Ο διανοητικός αποικισμός που έχουν υποστεί οι έμμισθοι υπηρέτες των οργανισμών, τους οποίους έχει δημιουργήσει η χρηματοπιστωτική ελίτ, είναι πραγματικά εντυπωσιακός - υπενθυμίζοντας μας τους γενιτσάρους, οι οποίοι ήταν πολύ πιο επικίνδυνοι για τους Έλληνες, από τους ίδιους τους εχθρούς τους. 

Εν προκειμένω αναφερόμαστε σε μία πρώην εργαζομένη του ΔΝΤ που είχε ασχοληθεί με τη Λατινική Αμερική - ενός οργανισμού που ένα σημαντικό στέλεχος του (Badu) το εγκατέλειψε, γράφοντας τα εξής: 

“Σήμερα παραιτούμαι από το προσωπικό του ΔΝΤ, ύστερα από δώδεκα χρόνια στο εξωτερικό, ως αξιωματούχος του «Ταμείου» – κατά τη διάρκεια των οποίων, με όπλα τα δηλητηριώδη φάρμακα και τα τεχνάσματα σας, εφορμούσα σαν αρπακτικό γεράκι εναντίον των κυβερνήσεων και των λοιπών λαών της Λατινικής Αμερικής. Για μένα, η παραίτηση μου είναι μία ανεκτίμητη απελευθέρωση – επειδή με αυτόν τον τρόπο κάνω το πρώτο μεγάλο βήμα που θα μου επιτρέψει να ελπίζω ότι, θα μπορέσω να ξεπλύνω τα χέρια μου από αυτό που στα μάτια μου είναι το αίμα εκατομμυρίων φτωχών και πεινασμένων ανθρώπων. Ξέρετε, το αίμα είναι τόσο πολύ που κυλάει σε ποτάμια ενώ, όταν στεγνώνει, σχηματίζει επάνω μου κρούστα. Μερικές φορές αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει αρκετό σαπούνι σε ολόκληρο τον κόσμο, για να καθαριστώ από όλα όσα έκανα στο όνομα σας”. 

Η «Ελληνίδα» αυτή τώρα, η οποία όχι μόνο δεν έχει μετανιώσει όπως ο συνάδελφος της αλλά, αντίθετα, συνεχίζει να υποστηρίζει εκείνη την πολιτική που το ίδιο το ΔΝΤ παραδέχθηκε πως ήταν λανθασμένη, ενοχοποιώντας όσο κανένας άλλος ξένος τους Έλληνες, υποστήριξε πρόσφατα πως οι συντάξεις πρέπει να μειωθούν ακόμη περισσότερο - αφού δεν περικόπηκαν όσο η πτώση του ΑΕΠ, δηλαδή κατά 25%!

Ισχυρίζεται δε πως με το PSI διαγράφηκαν 126 δις €, όταν η απλή σύγκριση του δημοσίου χρέους μας το 2011 με το 2012 τεκμηριώνει ότι, η μείωση ήταν της τάξης των 50 δις € - τα οποία τελικά πλήρωσαν οι ίδιοι οι Έλληνες που μόνο για τις χρεοκοπημένες από το PSI τράπεζες επιβαρύνθηκαν με 45 δις €, σύμφωνα με την επιτροπή ελέγχου της Κομισιόν.

➧ Σε ποιόν οφειλόταν τώρα η κατάρρευση του ΑΕΠ, η οποία συνέβη μόνο στην Ελλάδα σε αυτό το ύψος;
➧ Ποιός έκανε το τεράστιο λάθος με τους πολλαπλασιαστές;
➧ Γιατί θα πρέπει να πληρώσουν οι Έλληνες τα σφάλματα των πρώην (;;;) εργοδοτών της;
➧ Ποιός μείωσε την αξία των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου από 300 δις € το 2010 σε κάτω των 50 δις € σήμερα, ζημιώνοντας το κράτος με πάνω από 250 δις €;
➧ Σε ποιόν οφείλεται η πτώση της αξίας των ιδιωτικών ακινήτων άνω των 600 δις €, όπως υπολόγισε η Credit Suisse;
➧ Ποιά πολιτική προκάλεσε ζημία πάνω από 150 δις € στο χρηματιστήριο;
➧ Θεωρεί τόσο ανόητους τους Έλληνες που πλήρωσαν τα 250 δις € δάνειο με πάνω από 1 τρις €, παραμένοντας χρεωμένοι στο διηνεκές;
➧ Γιατί οι Η.Π.Α. εφάρμοσαν τα ακριβώς αντίθετα μέτρα στην κρίση, από αυτά που προτείνει η σεβαστή κυρία;


Ρητορικές ερωτήσεις προφανώς, για να τεκμηριωθεί πόσο πιο επικίνδυνοι είναι οι γενίτσαροι για μία χώρα, από τους ίδιους τους εχθρούς της. 

Βασίλης Βιλιάρδος
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.